Trend Micro Antivirus + Rishikimi – Përditësuar 2023

Trend Micro Antivirus + Rishikim

Trend Micro Antivirus + është një alternativë e lirë, e ashpër ndaj zgjidhjeve të tjera antivirus. Megjithëse gjatë provës, herë pas here hedh topin, përdoruesit e rregullt me ​​siguri do ta vlerësojnë atë për pikat e forta të tij. Shikoni shqyrtimin tonë të plotë për Trend Micro Antivirus për detaje.

ndërfaqe mikro e prirjes

tendencat e parametrave të mbrojtjes mikro

tendencat e cilësimeve të sfondit mikro

tendencat e vendosjes së rregullave të skanimit mikro

prirje të mbrojtjes së rrjeteve sociale të mikrobeve

i mëparshëm

tjetër

Trend Micro nuk ka qenë shpesh një lojtar i fuqisë në ndeshjen antivirus. Në renditjen tonë të softuerit më të mirë antivirus, ne e përmendëm atë si një udhëheqës në kategorinë e mbështetjes së klientit, ndërsa programet e tjera e rrahin atë me karakteristika më të mira, ndërfaqe, mbrojtje dhe çmim.

Sidoqoftë, ka disa arsye pse Trend Micro meriton një pamje të dytë. Me opsionet tona të preferuara të buxhetit, Avast dhe AVG, nën zjarr për të korrur fshehur të dhëna të përdoruesit, Trend Micro është një alternativë e shkëlqyeshme për të kursyer para pa kompromentuar privatësinë tuaj. Ajo gjithashtu është përmirësuar në mënyrë dramatike në testet e mbrojtjes gjatë dy viteve të fundit.

Produktet personale antivirus të Trend Micro përpiqen të jenë të lehta, me ndikim të ulët dhe të lirë. Në këtë përmbledhje të Trendit Mikro Antivirus, ne do të kalojmë në grupin e tij të tipareve, çmimet, mirëdashësinë ndaj përdoruesit, mbrojtjen dhe mbështetjen e klientit. Deri në fund, shpresojmë t’i përgjigjemi pyetjes nëse Trend Micro është i besueshëm dhe nëse rreh konkurrentët e tij të njohur, siç është Norton.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Trend Micro Antivirus+

Features

Për dallim nga shumë zgjidhje të tjera antivirus, Trend Micro nuk ka një plan të vetëm të vetëm. Përkundrazi, ai ofron disa veçori individuale falas. Disa nga këto janë shërbime të plota, ndërsa të tjerët janë versione të reduktuara të veçorive të paguara.

Karakteristikat plotësisht të lira fillojnë me mjetet anti-ransomware. Crypto Ransomware Decryptor Trend Micro – i cili mban një regjistër të ransomware që encrypt skedarët tuaj – mund të deshifrojë çdo skedar të synuar nga ransomware për të cilin di. Ajo funksionon në të gjitha platformat.

Përdoruesit e Windows marrin akses në mbrojtje shtesë të ransomware me Ransom Buster, një mburojë dosje që bllokon programe të panjohura nga hyrja në skedarë që ju zgjidhni.

Folder-mburojë

Karakteristikat Falas Mobile

Siguria e lëvizshme e Trend Micro është plotësisht e lirë për përdoruesit e iOS, megjithëse jo për përdoruesit e Android. Në iOS, Trend Micro bllokon faqet e internetit të pasigurta, regjistron pajisjen tuaj në rast se humbet dhe analizon emailet dhe fotot tuaja për shenja mashtrimi. Ai gjithashtu përfshin kontrollet e prindërve, një kontrollues të sigurisë së lidhjeve sociale dhe vërtetimin e dy faktorëve.

Menaxheri i fjalëkalimeve celulare Trend Micro mund të mbajë deri në pesë fjalëkalime falas në Android dhe iOS, dhe fjalëkalime të pakufizuara me një pajtim (shikoni menaxherët tanë më të mirë të fjalëkalimeve për alternativa). Aplikacioni i tij për mbrojtje nga vjedhjet e identitetit është në dispozicion falas në Android dhe iOS.

Ekziston gjithashtu një grup i produkteve që punojnë në kompjuterë që kryejnë sisteme operative Windows ose Mac. HouseCall është skanues i viruseve la carte, Trend Micro, i cili ofron mundësi të shumta skanimi për të zbuluar malware në Mac ose PC (ai gjithashtu funksionon në telefonat Android). Një tjetër version skanon rrjetet inteligjente të shtëpive për bashkëbiseduesit.

Përfundimi i shërbimeve falas të Trend Micro, ekziston RootkitBuster për PC, që zbulon rrënjët kryesore që përdorin hakerat për të fituar qasje në distancë në pajisje. Dr. Cleaner – e disponueshme për Mac – skanon kompjuterin tuaj për mundësi për të çliruar hapësirë ​​në disk. Më në fund, çdokush mund të përdorë Fraud Buster, një mjet i bazuar në shfletues që ju lejon të ngjitni tekstin e një emaili për të parë nëse është një mashtrim.

Karakteristikat e paguara

Niveli i parë i paguar i abonimit i mbulimit me Trend Micro është Antivirus +. Në Windows, ai përfshin një mburojë të dosjeve anti-ransomware, njoftime me postë elektronike dhe zbulimin e virusit përmes rrjetit me energji AI të Trend Micro. Përpjekja kryesore që ju merrni që nuk vjen falas është Pay Guard, një shtrirje e shfletuesit që shtrëngon sigurinë rreth transaksioneve financiare.

Micro Antivirus Trendi për Mac përfshin të njëjtat karakteristika, minus Pay Guard, por me kontrollet prindërore dhe zbulimin e mashtrimit të rrjetit social të përfshirë (duke fituar atë një vend në antivirusin tonë më të mirë për përmbledhjen e Mac). Të dy abonimet Windows dhe Mac vijnë me një licencë pajisjeje secila.

Web-mbrojtje-panel

Niveli tjetër, Trend Micro Internet Security, është vetëm për Windows. Përveç ofrimit të gjithçkaje nga versioni Windows i Antivirus + Security, ai shton kontrollet e prindërve, vlerësimin e sigurisë së mediave sociale dhe një optimizues të sistemit, së bashku me dy licenca shtesë (tre totale).

  Rishikimi Gjithsej i Mbrojtjes së McAfee - Azhurnuar 2023

Trend Micro Maximum Security është niveli më i lartë dhe vjen me të njëjtat karakteristika në pajisjet Windows, Mac, Android dhe iOS. Siguria maksimale përfshin një licencë për 10 pajisje, plus menaxherin e fjalëkalimeve (me fjalëkalime të pakufizuara) dhe paketat e sigurisë së lëvizshme, megjithëse këto llogariten drejt numrit tuaj të përgjithshëm të pajisjeve.

Marrja e veçorive së bashku

Disa nga këto karakteristika performojnë shkëlqyeshëm. Lista e Trendeve Mikro të postave elektronike të njohura të mashtrimeve është gjithëpërfshirëse, dhe është e shkëlqyeshme të jesh në gjendje të verifikosh një mesazh të peshkut pa qenë nevoja të shkarkoni asgjë. Skanimi i HouseCall është gjithashtu një fllad për t’u përdorur dhe në mënyrë agresive të plotë, megjithëse skanimi i thellë kërkon shumë kohë.

Edhe suita e saj e ransomware është me cilësi të lartë. Dekriptori ia vlen për disa paqe kryesore, dhe Trend Micro vazhdimisht është në krye të azhurnimeve të rregullta për të qëndruar përpara hakerave. Mburoja e dosjes që mbron skedarët e cenueshëm me siguri shtesë është një prekje e shkëlqyeshme.

Karakteristikat e tjera janë në mënyrë të vendosur në kategorinë e ndezjes. Menaxheri i tij i fjalëkalimeve është tërësisht i bazuar në internet dhe nuk bën shumë që Chrome të mos bëjë – më pak, në të vërtetë, nëse nuk paguan për të. 

Pastaj ka tiparet që me të vërtetë duhet të jenë të pranishme, por nuk janë. Nuk ka copëzues skedarësh, asnjë VPN të përdorshme dhe asnjë mbrojtje të kamerave. Megjithëse Trend Micro është një program buxheti, disa nga këto janë praktikisht standarde universale dhe është e vështirë të shohësh që ato kanë shkuar.

Përmbledhje e Karakteristikave të Trendit Mikro

Trend Micro Antivirus + Logowww.trendmicro.com

Fillon nga 250 dollarë muaj për të gjitha planet

Features

Menaxher fjalëkalimi

Shredderi i skedarëve

Mbështetje me shumë sisteme kompjuterike

Kontrolli prindëror

Pastrim i diskut

VPN

Profilet

mbrojtje

Mbrojtje nga ransomware

Mbrojtja e kamerave

Monitorim në kohë reale

Shfletuesi i sigurt

Shkarkoni mbrojtje

Mbrojtja e phishing

firewall

Sistemi Operativ

Windows

MacOS

Linux

android

iOS

përdorshmërisë

UI i desktopit

Aplikimi celular

Zgjatja e shfletuesit

mbështetje

Qendra e ndihmes

Forum

Biseda live

telefon

Email

24/7 Mbështetje

Video Tutoriale

misc

Plan falas

Çmimeve

Karakteristikat e mëposhtme janë në dispozicion falas: Skanimi i virusit HouseCall, RootkitBuster (vetëm Windows), optimizer Dr. Cleaner (vetëm Mac), të gjithë sigurinë e lëvizshme në iOS, mbrojtje për vjedhje të ID ID në Android, Mashtrim Buster dhe përdorim të kufizuar të fjalëkalimit menaxher.

Antivirus + Security kushton 29,95 dollarë në vit për të mbrojtur një pajisje të vetme. Kjo funksionon deri në 2.50 dollarë në muaj, që është një çmim krejtësisht i arsyeshëm për të paguar për një PC të sigurt; për referencë, është gati njësoj si pajtimi bazë i Nortonit (shiko rishikimin tonë të Sigurisë Norton).

Trend Micro Antivirus për Mac kushton njësoj si Antivirus + Security. Shkëmben disa karakteristika të bonusit me versionin Windows, por mban të njëjtin funksionim thelbësor. Duke pasur parasysh që Pay Guard – tipari ekskluziv i Windows në këtë nivel – është një nga karakteristikat më të dukshme të Trend Micro, përdoruesit e Mac dalin më mirë në nivelin bazë të pajtimit..

Siguria Mikro e Internetit Trend kushton 39,95 dollarë në vit për të mbuluar tre pajisje. Aktualisht, nuk ia vlen të blini fare në këtë nivel. Kjo është për shkak se Trendi Micro Maximum Security gjithashtu kushton 39,95 $ në vit dhe ju merrni më shumë pajisje dhe disa veçori shtesë.

Në fakt, numri i shtuar i abonimeve – 10 desktop, laptop ose pajisje celulare – është barazimi kryesor i nivelit të sigurisë Trego Micro Maximum. Menaxheri i fjalëkalimit dhe mbrojtjet shtesë të celularit janë të këndshme, por ato nuk do të ia vlejnë vetvetja.

Trend Micro gjithashtu ka plane ndërmarrjeje që tejkalojnë sigurinë maksimale dhe janë krijuar për të mbrojtur pikat përfundimtare për bizneset e tëra. Ne nuk kemi një mënyrë të mirë për të testuar këtë paketë, kështu që është përtej fushëveprimit të këtij shqyrtimi.

User-mirëdashësi

Ne testuam ndërfaqen e Trend Micro duke përdorur Trend Micro Antivirus + Security për Windows. Shenjat e hershme të saj nuk ishin pozitive, pasi instalimi zgjati shumë kohë, por brenda gjysmë ore ne e kemi ngritur dhe funksionuar.

Trend Micro--Antivirus-Installation

Pasi të jeni futur dhe Trend Micro mbaron së ekzekutuari skanimin e saj fillestar, ju jeni prezantuar me një buton të madh gjelbër skanimi të krahut nga katër grupe funksionesh. Shigjeta pranë butonit të skanimit ju lejon të zgjidhni midis një skanimi të shpejtë, skanimit të plotë ose skanimit të një liste të personalizuar të skedarëve. Klikimi i butonit të madh të skanimit fillon një skanim të shpejtë.

Main-UI

Vegla tjetër pranë butonit të skanimit rregullon mënyrën se si funksionon secila skanim, duke përdorur kutitë e kontrollit që janë të gjitha të lehta për tu kuptuar. Butoni i vogël në të djathtë të ingranazheve hap një raport sigurie, i cili dokumenton çështje të sigurisë që Trend Micro ka kapur në pajisjen tuaj në një periudhë që përcaktoni. Ju gjithashtu mund të planifikoni skanime të përhershme nga ky panel.

  Rishikimi i antivirusit F-Secure - Përditësuar 2023

Skanim-konfiguracion

Paraqitet UI

Secila prej katër kategorive të tipareve është mjaft e drejtpërdrejtë. Nga “pajisja”, ju mund të rregulloni skanimet që ndodhin në kohë reale dhe të aktivizoni “modalitetin e memecit”, i cili shkurton njoftimet e sigurisë jo kritike. Kjo është gjithashtu kur ju mund të shtoni mbrojtjen ndaj pajisjeve të tjera, nëse pajtimi juaj ju lejon.

Device-settings

“Privatësia” ju lejon të konfiguroni mbrojtjen e rrjeteve sociale, por nuk ka asnjë lloj cilësie përtej ndezjes dhe fikjes së saj për secilin nga shfletuesit tuaj. Ju gjithashtu mund të përdorni këtë panel për të hapur një skedar shfletuesi me Pay Guard aktiv (ose aktivizoni atë përmes një shkurtore në desktopin tuaj, nëse preferoni).

“Të dhënat” janë skedat për mbrojtje nga ransomware. Konfigurimi i mburojës së dosjes është aq i thjeshtë sa emërtimi i dosjeve që dëshironi të mbroni nga programet e panjohura. Më në fund, ka skedën “familja”, e cila përmban të gjitha kontrollet prindërore të Trend Micro. Në nivelin e Sigurisë + Antivirus, nuk ka asgjë tjetër përveç një ofertë për të përmirësuar.

Ndikimi i performancës

Për të kontrolluar ndikimin e Trend Micro në performancën e pajisjes, ne kemi ekzaminuar ndërsa shikuam efektin e tyre në shpejtësinë e CPU. Si një skanim i shpejtë ashtu edhe një skanim i plotë patën një ndikim të papërfillshëm, i cili përputhet mirë me performancën e tij përgjithësisht pozitive në testin e performancës Tetor 2023 të AV-Comparatives (ku u konstatua se shkaktonte vetëm probleme ndërsa përdoruesit lanin aplikacione të tjera).

Performance-test

Në përgjithësi, jemi të lumtur të shohim që Trend Micro Antivirus + Security ka një ndërfaqe të hijshme dhe falëse. Featuredo tipar i vetëm është i arritshëm brenda dy klikimeve, dhe përdoruesi drejtohet natyrshëm nga një në tjetrin. Edhe pse ekzistojnë vetëm tre lloje skanimesh, paneli i personalizimit, i përshtatshëm për përdoruesit, siguron që ato të tre të mbulojnë gjithçka që ju nevojitet.

E vetmja gjë që e mban Trend Micro nga një rezultat i përsosur është ngritja në shtëpi. Nuk ka nevojë të shtoni skedarë shtesë në UI-në tuaj vetëm për t’u thënë përdoruesve çfarë veçorish nuk kanë ende.

mbrojtje

Ne kemi përdorur skedarë provë nga Organizata e Standardeve të Testimit Anti-Malware (AMTSO) për të marrë një ndjenjë për efektivitetin e Trend Micro Antivirus + në pajisjen tonë. Mbani në mend se testet e AMTSO thjesht na ndihmojnë të marrim një përshtypje fillestare, dhe ne mbështetemi më shumë në rezultatet e laboratorëve profesional të testimit.

Trend Micro bllokoi me sukses një skedar malware të shkarkuar me dorë, një skedar malware të shkarkuar me makinë, një skedar malware të ngjeshur në ZIP, një aplikacion potencialisht të padëshiruar dhe një skedar që kërkoi që ai të lidhej me një sistem kërkimi të bazuar në re.

Ajo nuk arriti të kapte një faqe phishing gjatë shfletimit normal, edhe kur niveli i sigurisë së internetit ishte vendosur i lartë. Sidoqoftë, ajo bllokoi faqen e internetit të phishing kur shfletuesi u hap duke përdorur Pay Guard. Ajo funksionoi mirë, por nuk arriti një rezultat të përsosur sepse siguria në internet nuk duhet të jetë e kushtëzuar nga përdoruesit që kujtojnë të hapin shfletuesit e tyre në një mënyrë të caktuar.

AV-Krahasueshmëria

Ne shkuam në AV-Comparatives dhe MRG Effitas për të vërtetuar gjetjet e testeve tona. Në testin e saj më të fundit të mbrojtjes nga malware, të kryer në Shtator 2023, AV-Comparatives i dha Trend Micro Internet Security një rezultat të përzier.

Pozitivët e parë: Trend Micro arriti një shkallë të mbrojtjes 100 përqind, duke mos lejuar që asnjë malware të bëjë ndonjë ndryshim në sistemin e mbrojtur. Ndërsa ishte i lidhur me cloud, ajo zbuloi 97.9 përqind të paketave të provave të malware, duke e vendosur atë në vendin e tretë të 16 produkteve të ekzaminuara.

Fatkeqësisht, kur nuk është në internet, shkalla e zbulimit të Trend Micro ra në 20.9 përqind të mjerueshme – më e ulta e çdo antivirusi të disponueshëm tregtar. Kjo sugjeron që Trend Micro Internet Security është shumë i varur nga shërbimet në re, dhe se mungesa e disponueshmërisë në secilin fund mund të shqiptojë katastrofë.

Përfshirja e problemit është një normë pozitive false e mesme më e lartë. AV-Comparatives zhvilloi një test të mbrojtjes në botë reale nga Korriku deri në Tetor 2023, gjatë të cilit Trend Micro Internet Security shënoi 19 URL jo-dashakeqe si të dyshuar, i cili është shumë më i lartë se mesatarja e tetë.

Efektet e MRG

MRG Effitas tregoi një histori disi të ndryshme. Në provën e saj, Trend Micro jo vetëm që rrahu numrat e tij të AV-Krahasuesve, por bëri shumë më mirë sesa kur i rishikuam për herë të fundit disa vjet më parë. Në Q1 të 2023, Trend Micro plotësisht nuk arriti të merrte certifikim nga MRG Effitas, i cili kërkonte që programi antivirus të zbulonte ose bllokonte të paktën 98 përqind të kërcënimeve brenda 24 orëve.

Në Q4 2023, Trend Micro bëri shumë më mirë. MRG Effitas dha programin e Sigurimit të Biznesit pa Shikime nga Trend Micro, certifikimin e tij më të lartë të Nivelit 1, do të thotë se përdori autobllokimin e kontaktit të parë dhe analizën e sjelljes për të ndaluar 100 përqind të kërcënimeve. 

  Rishikimi i Antivirusit i ZoneAlarm - Përditësuar 2023

Firmat e testimit të antivirusëve pothuajse gjithmonë pajtohen me njëri-tjetrin. Mospërputhjet e vetme midis dy testeve janë shkalla offline (të cilën MRG Effitas nuk e teston) dhe ndryshimi masiv në pozitat false. Kjo mund të shpjegohet me faktin se MRG Effitas testoi një version ndërmarrjeje të Trend Micro, ndërsa AV-Krahasuesit testuan një version të konsumatorit fundor, por nuk është i sigurt.

Ne jemi pak më të prirur për të besuar AV-Krahasuesit në këtë. Vetëm një program nga 12 bllokoi në mënyrë të rreme ndonjë prej 1.499 mostrave të provës të MRG Effitas, gjë që na bën të mendojmë se testi i tij nuk është aq rigoroz sa mund të ishte. Për fat të mirë për Trend Micro, konsensusi për pjesën tjetër të fuqisë së tij të mbrojtjes është mjaft i mirë.

mbështetje

Mbështetja e Trend Micro ka shumë të përbashkëta me tiparet e saj antivirus falas. Do gjë që ju nevojitet është atje, por ndonjëherë paraqitet në një këpucë frustruese që e bën atë të duket më pak sesa është.

Trend Micro Knowledgebase

Baza e njohurive e Trendit Mikro fillon me lidhje me tre tema të përgjithshme: shkarkimin dhe instalimin e produkteve, blerjen e produkteve dhe pajtimeve, dhe krahasimin e veçorive të produkteve të ndryshme. Nën këtë, ju do të shihni lidhje për faqet mbështetëse për secilin produkt specifik, përfshirë ato më të vjetër që po afrohen ose kalojnë fundin e jetës së tyre.

Klikimi i lidhjes për çdo produkt ju çon në një faqe që në mënyrë të dukshme është e përkushtuar për t’ju ndihmuar në përdorimin e këtij produkti. Sidoqoftë, në faqet për produktet e pajtimeve, siç është Trend Micro Antivirus + Security, shumica e përmbajtjes i është kushtuar shitjes së produktit në vend. Do të gjeni turne me video, udhëzime instalimesh dhe lidhje me veçori të tjera që mund të dëshironi.

Për të marrë ndihmë, klikoni në një nga temat e listuara në flamurin “zgjidhni një temë”. Të gjitha këto do t’ju çojnë në vende të ndryshme në faqen e internetit. Për shembull, “temat e njohura” lidhen me shkarkime për manualin e përdoruesit të çdo niveli të pajtimit. Nëse lëvizni poshtë nga kjo, më në fund do të gjeni FAQ.

Customer-mbështetje

Për të qenë të drejtë me bazën e njohurive të Trend Micro, mjaft nga faqet e veçorive individuale shkojnë drejtpërdrejt në informacion. Sapo të gjeni informacionet, është mjaft e plotë. Midis tyre, manualet e shkruara mirë të përdoruesve, videot e ilustruara qartë dhe FAQ të gjera mbulojnë një larmi të gjerë të çështjeve të mundshme.

Mbështetje e drejtpërdrejtë

Mundësia juaj e parë për mbështetjen e drejtpërdrejtë është bot-chat i Trend Micro, Vanessa, i cili mund të kontaktohet përmes Facebook Messenger përmes një lidhjeje në fund të faqes kryesore të ndihmës (dhe disa faqe të tjera). Pavarësisht se nuk është njerëzore, Vanessa është çuditërisht e mirë në zgjidhjen e pyetjeve të përdoruesve.

Nëse Vanessa nuk mund t’ju ndihmojë, një grup mbresëlënës i opsioneve të tjera të mbështetjes mund. Mund të dërgoni një email, të bisedoni me një njeri ose të zhyteni në forume të përdoruesve të Trend Micro. Forumet janë të organizuara në mënyrë të pastër, me tema të renditura në disa skeda (megjithëse mund të kishim bërë pa pjesën “lavdërime”). Nuk është skena më aktive, por një anëtar i stafit të Trendit Micro i përgjigjet çdo postimi.

Trend Micro--Antivirus-Forum

Ju jeni gjithashtu të lirë për të hyrë brenda. Trend Micro bucks një nga tendencat tona më pak të preferuara në botën antivirus jo vetëm duke e bërë numrin e telefonit mbështetës të tij në dispozicion në faqen e internetit, por duke e shfaqur atë në mënyrë të dukshme. ’Shtë në dispozicion falas 12 orë në ditë gjatë ditëve të javës dhe 24/7 nëse pranveroni për ndihmë premium.

Le të flasim për mbështetjen premium për një sekondë. Për 59,95 dollarë në vit, ju merrni 24/7 mbështetje telefonike, një heqje të virusit, një kontroll vjetor të shëndetit të kompjuterit dhe një vit të Trend Micro Maximum Security të hedhur brenda. Sidoqoftë, 69,95 dollarë në vit ju përmirësojnë në heqjen e pakufizuar të viruseve dhe kontrollet e shëndetit të kompjuterit, plus instalimi me qasje në distancë.

Në përgjithësi, baza e njohurive e Trend Micro mund të jetë shumë më mirë e organizuar (dhe më pak e rëndë për shitjet), por opsionet e shumta për të arritur mbështetje të drejtpërdrejtë gjenerojnë një shumë më të mirë se sa humbet pyetjet frustruese. Easilyshtë lehtësisht një nga kompanitë më të disponueshme të softuerëve të sigurisë, madje edhe për njerëzit që nuk kanë paguar asgjë.

Aktgjykimi

Duke pasur parasysh përvojat tona të kaluara me Trend Micro, ne nuk prisnim shumë, por Trend Micro Antivirus + Security na befasoi në mënyrën më të këndshme. Ai ka një mbrojtje të një cilësie të lartë, të zbukuruar me një UI miqësore dhe një përkushtim për të bërë mbështetje sa më të mundshme.

Një çift i markave të zeza dëmtojnë besueshmërinë e tij: pozitivet e tij të rremë janë një shqetësim dhe kështu është rreziku të ngecni në një vend phishing pasi të keni harruar të nisni shfletuesin tuaj me mbrojtjen e Trend Micro. Sidoqoftë, Trend Micro është shumë më i besueshëm sesa që ishte dhe po përmirësohet çdo tremujor.

Nëse keni përdorur ndonjë produkt Trend Micro dhe keni pasur një përvojë të mirë, të keqe ose unike, na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me