Rishikimi i Citrix ShareFile – Përditësuar 2023

Rishikimi i Citrix ShareFile

Nëse mbikqyrja e veprimeve të kompanisë suaj është kriteri juaj kryesor kur zgjidhni një EFSS, mos kërkoni më shumë se Citrix ShareFile. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për integrimin e suiteve të tjera, ajo bie pak më pak, pasi mund ta lexoni në këtë përmbledhje të plotë të Citrix ShareFile.

EFSS më e mirë

Citrix ShareFile është një sinkronizim skedar dhe shërbim i shkëmbimit i drejtuar drejt përmirësimit të produktivitetit të njerëzve që punojnë në një mjedis të largët. Kjo e bën atë duke ofruar funksione klasike të ruajtjes së cloud, të tilla si sinkronizimi dhe menaxhimi i përdoruesit. Sidoqoftë, ai gjithashtu ka më shumë karakteristika që e ndihmojnë atë të renditet në mesin e ofruesve më të mirë të EFSS, për të cilin do të flasim në detaje në këtë përmbledhje të Citrix ShareFile. 

Një mekanizëm kryesor i ShareFile është karakteristikat e tij të menaxhimit të përdoruesve, të cilat janë disa nga më të mirat në treg. Për më tepër, përvoja e përdoruesit është intuitive dhe e kënaqshme, siguria është e fortë dhe sinkronizohet duke punuar pa problem. Ekzistojnë gjithashtu disa tipare inovative të ndarjes. 

Kjo tha, ShareFile ka disa pengesa. Integrimet e palëve të treta mungojnë kur krahasohen me shërbimet konkurruese, dhe veçoria e ndihmës së tij me email nuk funksionon as. Plus, planet e çmimeve kërkojnë që të keni së paku pesë përdorues, kështu që ata nuk janë aq fleksibël sa ato të konkurrencës.

Ky është vetëm maja e ajsbergut, kështu që ne do të shohim se çfarë tjetër bën ShareFile mirë dhe çfarë nuk bën. Rrinë me ne ndërsa shkojmë në më shumë detaje më poshtë për t’ju ndihmuar të përcaktoni nëse Citrix ShareFile është një shërbim që do t’i përshtatet nevojave të biznesit tuaj.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Citrix ShareFile

Çmimeve

ShareFile ka katër plane pajtimesh: dhomë standarde, të përparuar, premium dhe virtuale dhomë. Të gjithë kërkojnë që ju të blini të paktën pesë licenca, që është më shumë sesa duhet të blini me zgjidhje të tjera EFSS, duke përfshirë Box dhe Dropbox, megjithëse paguani po aq shumë për përdorues në muaj. ShareFile ofron një zbritje vjetore prej 10 përqind, megjithëse.

Citmimet e ShareFile të Citrix

Të gjitha planet mund të strehojnë përdorues të pakufizuar dhe të ofrojnë markë me porosi, aplikacione për celular, sinkronizim dhe vërtetim me dy faktorë. Plus, nuk ka kufi në hapësirën tuaj të ruajtjes dhe madhësia maksimale e skedarit është 100 GB.

Ky është edhe tërësia e karakteristikave që merrni kur të regjistroheni në planin “standard”. Ju mund të regjistroheni në të – dhe pjesën tjetër të planeve – duke paguar tarifën tremujore ose vjetore. 

Pagesa zbret në 50 dollarë në muaj për pesë përdorues nëse paguani për vitin, ose 55 dollarë nëse shkoni me pagesa tremujore. Userdo përdorues i ri është 9,90 dollarë ose 11 dollarë, në varësi të llojit të pagesës.

Plani “i avancuar” shtrin listën e veçorive me disa shtesa të fuqishme. Ato përfshijnë dokumente të bashkë-redaktimit të Office 365 (që kërkon që të keni një licencë të Office 365), shtesa të Outlook dhe Gmail, reagime dhe aprovime të punës (më shumë rreth rrjedhave të punës në një seksion të mëvonshëm), email të koduar, të dhëna të sigurta mobile fshihen, të plota -kërkim teksti, shabllone për krijimin e dosjeve dhe më shumë.

Për të shijuar këtë grup karakteristikash, duhet të nxirrni 77 dollarë në muaj për pesë përdorues nëse paguani për një vit më parë, ose 85 dollarë nëse paguani çdo tre muaj. Shtimi i përdoruesve të rinj do t’ju kushtojë 15,30 dollarë për përdorues, ose 17 dollarë nëse vendosni të paguani për tremujor.

Plani tjetër është “premium”, të cilin Citrix ShareFile reklamon si “planin më të njohur”. Sigurisht që ka veçori shtesë në krye të atyre që janë në dispozicion të planeve të mëparshme. Këto përfshijnë fluks pune të personalizuar dhe një sërë karakteristikash që punojnë me nënshkrime elektronike.

Siç mund ta keni menduar, “primi” nuk vjen i lirë. Pagesa për pesë përdorues do të zbresë në 122 dollarë në muaj kur të paguani për një vit më parë. Userdo përdorues i ri do t’ju kthejë 24.30 dollarë. Nëse preferoni të paguani çdo tre muaj, çmimi për pesë përdorues është 135 dollarë në muaj dhe shtimi i një përdoruesi të ri është 27 dollarë.

Plani i fundit quhet “dhomë virtuale e të dhënave” dhe nuk është një plan standard i ruajtjes së cloud. Përkundrazi, është një plan që siguron vetëm 5 GB hapësirë ​​ruajtjeje por ju siguron veçori të përparuara të sigurisë, kontrollit dhe ndarjes. Si i tillë, është një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse keni të dhëna të ndjeshme që duhet të vendosni në një depo që sillet si kasafortë.

Provë Falas për Citrix ShareFile

Ju mund të gjeni një krahasim të hollësishëm të tipareve të planeve këtu. Sidoqoftë, është më mirë nëse provoni Citrix ShareFile për veten tuaj, dhe këtë mund ta bëni duke përdorur një provë falas 30-ditore. Shtë bukur që ju nuk duhet as të shkruani informacionin e kartës tuaj të kreditit.

Ne na pëlqen sesi Citrix ShareFile ofron hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje, së bashku me disa veçori të përparuara. Sidoqoftë, duhet të keni të paktën pesë përdorues, të cilat mund të jenë të panevojshëm për disa biznese të vogla. 

  OneDrive për Rishikimin e Biznesit - Përditësuar 2023

Me OneDrive për Biznes, ju gjithashtu merrni një hapësirë ​​të pakufizuar për 10 dollarë për përdorues në muaj, por OneDrive ju lejon të filloni vetëm me një përdorues. Një tjetër alternativë e mirë është Box, e cila kërkon që tre përdorues të fillojnë. Sidoqoftë, plani i pakufizuar i Box është 17,30 dollarë për përdorues në muaj. 

Për më shumë informacion në lidhje me këto shërbime, lexoni rishikimin tonë të veçantë të OneDrive për Biznes dhe rishikimin e Kutisë.

Eksperienca e perdoruesit

Citrix u siguron klientëve desktop, ueb dhe celular. Klientët e desktopit janë në dispozicion për Windows dhe macOS. Nuk ka mbështetje të klientit Linux, kështu që ata që e dëshirojnë do të duhet të kërkojnë një shërbim të ndryshëm, siç është Dropbox Business, i cili luan mirë me pinguin.

Pasi të instaloni klientin në desktop, do të shihni një dosje të veçantë për sinkronizim brenda sistemit të skedarit tuaj desktop dhe një ikonë të sistemit të trayit. Dosja e sinkronizimit duket si një dosje e rregullt, por ajo që është e lidhur me hapësirën tuaj të ruajtjes së cloud. 

Identifikohu për Citrix ShareFile

Vini re se ju duhet të shkarkoni një klient të veçantë të quajtur Citrix ShareFile Sync për të qenë në gjendje të shkulni sync. Një vendim për të ndarë opsionet e përparuara të sinkronizimit nga klientët e rregullt të desktopit nuk është i çuditshëm dhe nuk është ai që kemi gjetur me ofruesit e tjerë të ruajtjes së cloud. Ne do të flasim më shumë rreth asaj se sa mirë ShareFile kryen sinkronizimin në atë pjesë, më poshtë. 

Citrix-sharefile-desktop-klient

Citrix ShareFile nuk largohet nga receta që Dropbox krijoi vite më parë; klienti i saj i desktopit përbëhet nga një dosje sinkronizimi së bashku me një ikonë të sistemit të trayit. Kur klikoni në ikonën e trayit, një panel do të hapet sipër tij, të cilin mund ta përdorni për të parë paraprakisht skedarët tuaj të fundit, për të parë radhë të sinkronizimit, për të hapur dosjen e sinkronizimit, shkulni cilësimet dhe për të nisur klientin në internet.

Citrix-sharefile-web-klient

Duke përdorur biznesin Citrix ShareFile

Klienti i desktopit është modern dhe i pastër, dhe mund të themi të njëjtën gjë për klientin në internet. Pamja e tij e paracaktuar është pulti, i cili ka pllaka që tregojnë skedarët tuaj të fundit, veprimet dhe mësimet më të zakonshme. Ju gjithashtu mund të redaktoni pult, për të përfshirë të preferuarat tuaja ose të hiqni cilindo nga pllakat e aktivizuara.

Për të lundruar në aplikacion, ju përdorni shiritin e majtë, i cili ju lidh me dosjet, rrjedhën e punës, kutinë e punës, përdoruesit dhe cilësimet. Kur klikoni në “dosje”, përmbajtja në panelin qendror do t’ju tregojë të dhëna në cloud. 

Ju mund të zgjidhni ta shikoni paraprakisht ose në pamje ose në listën e listave. Për të kryer veprime në një dosje ose skedarë individuale, mund ta zgjidhni atë dhe të zgjidhni një veprim nga maja e panelit të qendrës. Përndryshe, ju mund të klikoni me të djathtën mbi një objekt dhe të zgjidhni një veprim nga menyja. 

Ky është një opsion më i mirë sepse zgjedhja e skedarëve u soll në mënyrë të çrregullt për ne. Sidoqoftë, gabimi ishte jetëshkurtër. Ne nuk mund të themi të njëjtën gjë për përdorimin e shiritit të kërkimit sepse funksioni i kërkimit ishte gjithmonë i mbërthyer në “kërkim” dhe kurrë nuk na tregoi ndonjë rezultat.

Në anën e kokës, ne na pëlqen sesi mund t’i qaseni dhe modifikoni cilësimet për dosjen aktuale ku jeni. Për ta bërë këtë, rri pezull mbi tre pikat pranë emrit të dosjes.

Citrix-sharefile-mobile-klient

Nëse jeni larg kompjuterit tuaj, mund të përdorni gjithashtu skedarët tuaj në cloud duke përdorur një aplikacion mobil për Android ose iOS. Aplikacioni celular ju lejon gjithashtu të etiketoni skedarët tuaj për përdorim offline. Ju gjithashtu mund të ngarkoni skedarë nga telefoni juaj, si dhe të bëni fotografi ose të regjistroni video dhe audio për t’u ngarkuar. Në përgjithësi, aplikacioni ka një dizajn të thjeshtë dhe të qartë.

Menaxhimi i përdoruesit

Citrix-sharefile-përdoruesit

Për të përfituar nga karakteristikat e fuqishme të menaxhimit të përdoruesit të ShareFile, duhet të lundroni në shiritin e majtë dhe të zgjidhni “njerëzit”. Kjo ju lejon të caktoni licenca dhe të kryeni aktivitete të ngjashme me administratorin.

Citrix-sharefile-users-lejet

Skeda “administroni përdoruesit në shtëpi” ju lejon të krijoni llogari “punonjës” ose “klient”. Llogaritë e klientëve nuk kërkojnë licencë, por ata nuk kanë ndarë hapësirë ​​ruajtjeje dhe nuk mund t’u jepen privilegje të caktuara të administratorit. Ata mund të bashkëpunojnë për përmbajtjen, sidoqoftë.

Citrix-sharefile-user-settings

Nga ana tjetër, llogaritë e “punonjësve” ofrojnë më shumë mundësi personalizimi, të cilat përfshijnë vendosjen e privilegjeve, dhe Citrix ShareFile ofron një kontroll të hollësishëm mbi atë që përdoruesit mund të bëjnë. 

Ju mund t’u jepni përdoruesve mundësinë për të ndryshuar fjalëkalimin e tyre, të menaxhojnë klientët, të modifikojnë grupet e shpërndarjes, të menaxhojnë modelet e dosjeve dhe më shumë. Ju gjithashtu mund t’i caktoni pesë lejet e mëposhtme të dosjeve për përdoruesit individualë: shikoni, shkarkoni, ngarkoni, fshini dhe administroni.

Citrix-sharefile-raporti

Nëse keni nevojë për të ushtruar më shumë kontroll, mund të gjeneroni raporte për aktivitete të ndryshme të llogarisë. Ju mund të gjeneroni 11 raporte të ndara, të cilat mund t’i përshtatni më tej. Për shembull, ka një grup mbresëlënës prej 14 veprimtarish të ndryshme në dispozicion për raportin e përdorimit që mund të përshtatni.

  Rishikimi i Biznesit Dropbox - Përditësuar 2023

Citrix-sharefile-grupe

Nëse keni shumë përdorues, tiparet e menaxhimit të grupit janë të rëndësishme sepse ato ju lejojnë të menaxhoni shumë përdorues menjëherë, gjë që ju kursen kohë. 

Kur caktoni qasje në dosje në grupe, mund t’u jepni atyre të njëjtat leje si përdoruesit individualë. Ne na pëlqen sesa fleksibël është kjo, por nuk ka asnjë mënyrë për të shkulur se cilat përdorues mund të bashkëveprojnë me grupe. Nëse keni nevojë për këtë, ne ju ftojmë përsëri të provoni Box.

dosje & Ndarja e skedarëve

Ju mund të ndani një dosje ose skedar ekzistues duke e zgjedhur atë dhe duke klikuar butonin “share” nga klienti theweb. Ju mund të zgjidhni të ndani përmes postës elektronike, të merrni një lidhje, ose, në rastin e skedarëve, të ndani për miratim dhe reagime. Të njëjtat veprime janë në dispozicion edhe nga klienti i desktopit.

Citrix-sharefile-pjesa-mail

Ndarja e skedarëve me Citrix ShareFile

Nëse ndani përmes postës elektronike, mund të përfshini marrës të shumtë, të kufizoni numrin e shkarkimeve për një përdorues nga një në të pakufizuar, të bëni aksesin të skadojë pas një numri të caktuar ditësh – ose mos skadoni kurrë – dhe të vendosni lejet. 

Lejet që mund të vendosni janë: “shikoni vetëm në internet”, “shikoni në internet me ujëra”, “shikoni dhe shkarkoni me ujëra” dhe “kontroll të plotë”. Plus, mund të shtoni kriptimin në emailin tuaj dhe të vendosni të merrni një email kur dikush të hyjë në pjesën.

Citrix-sharefile-Link-settings

Kur krijoni një lidhje, mund t’i lejoni marrësit të kenë kontroll të plotë ose thjesht të shikojnë përmbajtjen e përbashkët. Ashtu si kur ndani një dosje, mund të vendosni lidhjen që të mos skadojë ose të mos mbarojë asnjëherë pas një numri të caktuar ditësh. Ju gjithashtu mund të kufizoni (ose jo) numrin e shkarkimeve.

Një opsion shtesë dhe interesant është “arka”, e cila informon përdoruesit e tjerë që jeni duke redaktuar një skedar. Kjo parandalon përzierjet gjatë bashkëpunimit.

Opsionet e kontrollit të përmbajtjes janë të përshtatshme, por ShareFile nuk ju lejon të mbroni lidhje me fjalëkalime. Kjo do të thotë se kushdo që ka lidhjen tuaj mund të hyjë në përmbajtjen tuaj.

Citrix-sharefile-pjesa-reagime

Kur ndani për feedback dhe miratim, ju mund të zgjidhni një nga disa veprime:

  • Merrni miratimin: pjesëmarrësit mund të aprovojnë, të kërkojnë ndryshime ose të refuzojnë redaktimet
  • Mblidhni reagime: pjesëmarrësit mund të komentojnë dhe nuk nevojitet aprovim zyrtar
  • Krijoni listën e kërkesave: ju mund të kërkoni individë të veçantë për të përmbushur detyrat

Dy veprimet e para gjithashtu ju lejojnë të caktoni një datë të caktuar, dhe e treta ju lejon të specifikoni se kush ka të drejta të qasjes administrative në listën e kërkesave.

Sync

Sinkronizimi është një nga karakteristikat më të rëndësishme sepse ju lejon të përdorni shumë pajisje dhe të bashkëpunoni në kohë të afërt në skedarë me të tjerët pa pasur nevojë të menaxhoni skedarët vetë.

Citrix-sharefile-sync-dosje

Sync mban skedarët në hard diskun tuaj dhe i kopjon ato në cloud, gjë që ju lejon të përdorni ato ndërsa jeni jashtë linje. Sidoqoftë, kjo mund të jetë problem nëse keni hapësirë ​​të kufizuar të hard drive-it. Nëse mendoni se mund të keni një çështje të tillë, duhet të përdorni veçorinë “sync selektiv”, e cila ju ndihmon të kurseni hapësirë ​​duke çaktivizuar sinkronizimin për dosjet specifike.

Citrix-sharefile selektiv-sync

Për të shkulur përmbajtjen që dëshironi të sinkronizoni, do të duhet të shkarkoni dhe instaloni aplikacionin Citrix ShareFile Sync. Pasi ta keni bërë këtë, klikoni në ikonën e shiritit të detyrave ShareFile Sync në desktopin tuaj dhe zgjidhni “preferencat” për të zgjedhur se cilat dosje dëshironi të sinkronizoni.

Shpejtësitë e sinkronizimit të ShareFile për ngarkimet fillestare të skedarëve krahasohen mirë me shërbimet e tjera EFSS. Ne kemi arritur të ngarkoni dosjen tonë të testit të zbritur 1 GB në më pak kohë se sa prisnim, që është një rezultat i shkëlqyeshëm. 

Sidoqoftë, ngarkimet pasuese nuk janë aq të shpejta sa mund të jenë sepse Citrix ShareFile nuk përdor një algoritëm kopjimi skedar të nivelit të bllokut, i cili ndihmon të shpejtoni ngarkimet e skedarëve duke transferuar vetëm pjesët e skedarëve që ndryshuan, sesa të gjithë skedarin.

Mjetet e produktivitetit

Mjetet që rrisin produktivitetin janë të rëndësishme për një zgjidhje EFSS. ShareFile ofron disa aplikacione të palëve të treta amtare dhe të treta që drejtojnë produktivitetin. 

Aplikacionet vendase përfshijnë Skedarët Citrix për Outlook, të cilat kodojnë email dhe ju lejojnë të dërgoni dhe kërkoni fotografi; ShareConnect, një mjet që ju lejon të qaseni në distancë nga aplikacionet tuaja desktop dhe të redaktoni skedarët; Skanoni në ShareFile, i cili ju lejon të dërgoni skedarë të skanuar direkt në ShareFile; dhe Print në ShareFile, një komandë printimi që krijon PDF dhe i dërgon ato në ShareFile.

Sidoqoftë, ShareFile nuk ka mjete prodhuese vendase si disa nga shërbimet e tjera. Për shkak të kësaj, ju duhet të mbështeteni në integrimet e palëve të treta. Citrix ka një numër partneriteti të mirë me shërbime të tjera, në mënyrë që të mos ketë një problem.

Microsoft Office 365 është integrimi i palëve të treta në listën e Citrix. Edhe pse mund të përdorni Office Online falas, ju lejon vetëm të shikoni skedarët e Zyrës. Për të modifikuar dhe bashkëpunuar në dokumente në kohë reale nga ekosistemi ShareFile, duhet të blini një abonim Office 365 për biznesin tuaj.

Citrix-sharefile-apps

Shtesa e dytë e theksuar është Zapier, e cila ju lejon të automatizoni detyra të përsëritura për të kursyer kohë. Plus, siç e përmendëm edhe më parë, ShareFile ju lejon të krijoni fluks pune me porosi, të cilat ju ndihmojnë të automatizoni detyrat manuale dhe kërkesat. Kjo ju mundëson të drejtoni menaxhimin e projektit. Shtë bukur që ju keni një zgjedhje midis dy aplikacioneve të automatizmit.

  OneDrive për Rishikimin e Biznesit - Përditësuar 2023

Përveç këtyre, ShareFile ofron disa integrime të palëve të treta – të tilla si Okta, Lua, Orion, eFileCabinet dhe Applied – që do të përfitojnë pronarët e bizneseve të vogla. 

Sidoqoftë, është një listë e vogël në krahasim me shumë shërbime të tjera. Nëse keni nevojë për më shumë integrime, një zgjedhje e mirë do të ishte Egnyte Connect, të cilën mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Egnyte Connect.

siguri

Citrix kodon skedarët përpara se t’i dërgojë në ruajtje. Skedarët mbrohen gjithashtu gjatë transferimeve nga protokolli TLS, i cili ndihmon në parandalimin e sulmeve – siç janë sulmet njeri-në-mes – të ketë sukses.

Ndërsa jeni duke pushuar në serverët ShareFile, të dhënat tuaja mbrohen duke përdorur kriptimin AES 256-bit, që është kodimi standard që përdoret nga bankat dhe institucionet e tjera sot.

Kriptimi siguron që askush, por ju nuk mund t’i lexoni skedarët tuaj duke i scrambling ato në anën e serverit. Kjo zvogëlon ndikimin e shkeljeve të të dhënave sepse ata që fitojnë qasje në skedarët tuaj nuk do të jenë në gjendje t’i lexojnë ato pa ditur gjithashtu çelësat e kriptimit për ato skedarë, të cilat mbahen në një server të veçantë. Nuk ka asnjë kriptim privat, sidoqoftë.

Serverat që mbajnë të dhënat tuaja janë të ruajtura në qendra të thekur të të dhënave të dizajnuara për t’i bërë ballë fatkeqësive natyrore, sulmeve fizike dhe sulmeve virtuale. Qendrat e të dhënave janë gjithashtu të certifikuara ISO 27001, që do të thotë se ata kanë siguri të fortë të informacionit. Ata janë gjithashtu në përputhje me SOC1 dhe SOC 2.

Skedarët gjithashtu kopjohen në shumë servera duke përdorur Amazon AWS dhe Microsoft Azure për të siguruar qëndrueshmëri dhe disponueshmëri të lartë të skedarëve. Nëse nuk jeni të njohur me Azure, lexoni rishikimin tonë të Microsoft Azure.

Citrix-sharefile-sigurisë

Karakteristikat e sigurisë së kriptimit dhe të qendrës së të dhënave janë të zakonshme, por Citrix ShareFile ofron një veçori të rrallë të sigurisë: kërkesa për fjalëkalim personal. Ky është një prekje e bukur sepse kriptimi nuk do t’ju ndihmojë të mbroni ju nga sulmet që mund të godasin fjalëkalimet tuaja të dobëta. Nëse keni një kërkesë specifike për fjalëkalim, mund të jeni i sigurt që punonjësit tuaj kanë fjalëkalime të forta.

ShareFile gjithashtu siguron vërtetimin me dy faktorë, i cili është një nga karakteristikat tona të preferuara. Kërkon nga punonjësit dhe përdoruesit e klientit të shkruajnë një kod sigurie që ata marrin përmes SMS-ve përveç emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimit të tyre të zakonshëm kur hyni në ShareFile nga një pajisje e panjohur.

ShareFile gjithashtu ju mundëson të menaxhoni me porosi politikën tuaj të hyrjes, duke përfshirë llogaritjen e përdoruesve pas një periudhe të caktuar pasiviteti, mbylljen e përdoruesve pas një numri të caktuar të orvatjeve të dështuara të hyrjes dhe duke kërkuar vërtetimin e dy faktorëve.

Nëse dikush vjedh pajisjen tuaj, ShareFile ju lejon të shkurtoni sinkronizimin dhe ta fshini atë nga distanca. Me këtë veçori, ju mund t’i parandaloni njerëzit të përdorin përmbajtjen e cloud nga një pajisje e vjedhur. 

Në krye të kësaj, mund të vendosni pajisjet tuaja të kërkojnë një kunj ose fjalëkalim për qasje, të hiqni llogari pas një periudhe kohe të caktuar, të çaktivizoni hyrjen automatike dhe të çaktivizoni qasjen jashtë linje në skedarë.

mbështetje

Mund të hyni në qendrën e ndihmës duke klikuar në lidhjen “ndihmë” në këndin e sipërm të djathtë të klientit në internet. Baza e njohurive ka artikuj dhe video që mund t’ju ndihmojnë të zgjidhni problemet tuaja. Ju gjithashtu mund të ushqeni në faqen e mbështetjes një pyetje specifike, e cila përdoret më pas për të gjetur artikuj të lidhur.

Artikujt janë të lehtë për tu ndjekur dhe ka pamje të cilat ju ndihmojnë t’ju udhëheqin. Ekziston gjithashtu një seksion FAQ që ju ndihmon të gjeni përgjigje për pyetjet më të zakonshme. Kjo tha, nëse baza e njohurive nuk ndihmon, ShareFile gjithashtu ka një forum të komunitetit dhe mbështetje të drejtpërdrejtë.

Komuniteti ShareFile është aktiv dhe frekuentohet nga inxhinierë softuerësh, me sa duket të punësuar në Citrix.

Citrix-sharefile-mbështetje

Gjëja e fundit që mund të provoni, nëse nuk e zgjidhni problemin tuaj, është të merrni ndihmë direkt nga mbështetja teknike e ShareFile. Për ta bërë këtë, ju mund t’u bëni atyre një telefonatë ose të paraqisni një biletë. Sidoqoftë, kur u përpoqëm të paraqisnim një kërkesë, butoni për ta bërë këtë nuk funksionoi.

Biseda live është në dispozicion 24 orë në ditë, nga e hëna deri të premten, por vetëm për përdoruesit që regjistrohen në programin e Shërbimeve të Suksesit të Konsumatorëve të Citrix. Do të duhet të kontaktoni Citrix për të marrë një vlerësim çmimesh për atë pajtim.

Aktgjykimi

Pricesmimet e ShareFile janë të ngjashme me ato të konkurrencës, por nuk janë aq fleksibël. Kompanitë me vetëm disa përdorues ndoshta duhet të zgjedhin një shërbim të ndryshëm. 

Një pengesë tjetër e rëndësishme është biblioteka e dobët e integrimeve të palëve të treta. Të kesh më shumë është më mirë për bizneset që duan të përmirësojnë bashkëpunimin, dhe ne nuk mund të mendojmë për atë që nuk do. Ne gjithashtu kemi vërejtur disa gabime në klientin në internet dhe në faqen e mbështetjes. 

Thënë kështu, ajo ka një siguri të fortë, sinkronizim të aftë dhe të shpejtë, dhe ndarjen e dosjeve dhe skedarëve me disa karakteristika inovative. Në përgjithësi, ne gjejmë që Citrix ShareFile të jetë një shërbim i aftë.

Ne dëshirojmë të dëgjojmë se çfarë mendoni për ShareFile dhe cila është përvoja juaj me të. Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me