Bedste 3TB ekstern harddisk til 2023

Når man ser på de bedste eksterne harddiskvalg, kommer 3TB-kapaciteten ikke meget op. Som vi vil tale om et øjeblik, er 3TB lidt af et ømt sted for de fleste harddiske, hvilket tvinger mange producenter til at skære kapacitet helt ned fra deres sortiment. 

Det gør 3 TB harddiske vanskelige at finde, men ikke umulige. I denne vejledning til den bedste 3TB eksterne harddisk har vi foretaget forskningen for dig, så du ved, hvilke 3TB-drev der vil være tidens prøve. Selvom vi stadig anbefaler at gå med en 2TB- eller 4TB-model, vil alle nedenstående muligheder ridse 3TB-kløe, hvis du har det. 

Manglen på 3 TB harddiske på markedet er dog ikke uden grund. Før vi kommer til vores valg, lad os tale om, hvorfor det er så svært at finde 3TB-harddiske såvel som hvad vi kiggede efter, når vi foretager vores valg.

Bedste 3TB ekstern harddisk 2023

Valg af den bedste 3TB ekstern harddisk

At finde en god ekstern harddisk på 3 TB er vanskeligere, end du måske tror. Denne kapacitet er undvigende, hvor de fleste producenter springer fra 2 TB til 4 TB uden at slå øjet. Selvom det måske kun ser ud som en tilfældighed, er der en grund til, at producenterne ikke er hurtige med at tilbyde 3 TB modeller. 

Fra slutningen af ​​2011 begyndte Thailand at opleve intens regn, og i løbet af et par måneder havde vandet fortæret huse, fabrikker og skoler. I løbet af denne periode faldt output af magnetiske harddiske markant, da planterne, der skabte drevene, blev ubrugelige af vandet. 

På det tidspunkt solgte Seagate dog stadig 3 TB harddiske til en rimelig pris, som ubegrænsede online backup-tjenester, såsom Backblaze, drage fordel af (læs vores Backblaze-anmeldelse). 

Men det gik ikke godt ud. I en artikel offentliggjort i 2015 detaljerede Backblaze sine oplevelser med de 3TB-drev, den købte, og hævdede, at omkring 75 procent af drevene efter tre år var gået.

Interessant nok har de samme Seagate-drev i en 4 TB kapacitet fungeret meget godt, og Backblaze bruger dem fortsat i dag. Det er uklart, om 3TB-drev er tilbøjelige til at mislykkes, baseret på deres design, eller om den høje fejlfrekvens er et biprodukt af oversvømmelserne, der skete i 2011. En ting er dog klar: 3TB-drev i gennemsnit er ikke så pålidelige som 2TB og 4 TB drev. 

Hvis du er bekymret for det, skal du læse vores mest pålidelige eksterne harddiskguide, såvel som vores bedste 2TB eksterne harddiskguide og bedste 4TB eksterne harddiskguide. For dem af jer, der ikke har noget imod at spille hurtigt og løs med dine data, er denne til dig. Bare sørg for, at du har en online backup-service, såsom IDrive, klar (læs vores IDrive-anmeldelse).

De af jer, der er bekymrede for pålidelighed, kæmper ikke. Alle nedenstående indstillinger er tilgængelige i andre kapaciteter. Vi var sikre på at foretage vores valg på en måde, så alle vores muligheder fungerer godt og kommer i en 3 TB-variation. Hvis du ikke ønsker at tage risikoen, kan du købe en anden kapacitet og være helt fin.

Bedste 3TB ekstern harddisk: Western Digital Min bog

Western Digital My Book er det eneste HDD-drev, der kan gå tå til tå med vores bedste valg af SSD-harddisk. Det fungerer ikke næsten lige så godt som noget, der svarer til Samsung T5 (læs vores Samsung T5-anmeldelse), men til dens anmodede pris behøver det ikke. I betragtning af den mængde lager, du får, er ydelsen ærligt talt fremragende. 

  Sådan ser du NBA Online

western digital-min-bog-1

Kapaciteter starter ved 3 TB, men i dette tilfælde vil vi anbefale at gå højere. Enkeltdrevsmodellen er tilgængelig op til 10 TB, og selvom den store kapacitet kan forårsage ydelsesproblemer, havde vi ikke problemer med 6TB-modellen, vi testede. Hvis du leder efter mere lagerplads, kan Min bog rumme. 

Western Digital sælger også en dual-drev-version af My Book, som er forudkonfigureret til RAID-0 (læs vores hvad er RAID-guide). Dobbeltdrevsmodellen fås i 12 TB, 16 TB og 20 TB kapacitet og leveres med USB 3.1 Gen 1 understøttelse. For en massiv mængde lagerplads er en dobbeltdrevet My Book vejen. 

Min bog er også ekstremt billig. 6TB- og 8TB-modellerne – som vi anbefaler mest til en enkeltdrevsopsætning – ligger mellem $ 100 og $ 150, mens versionerne med dobbeltdrev ligger mellem $ 300 og $ 700. Selvom 20TB-versionen er dyr af enhver metrisk, er mængden af ​​lagerplads plus support til USB 3.1 Gen 1 sindssyge.

Andre grunde til, at vi kan godt lide den vestlige digitale min bog

Selvom Western Digital My Book ikke kan nå blæserhastigheder som G-Drive Mobile SSD (læs vores G-Technology G-Drive Mobile SSD-anmeldelse), tjente den stadig en plads i vores hurtigste eksterne harddiskguide. Sekventiel læsning og skrivning var over 200 MB / s i vores test, og tilfældige skrivninger var over 11 MB / s. 

Tilfældig læser sad dog omkring en halv megabyte per sekund. I praksis betyder det, at My Book er bedre til at skrive data til disken i stedet for at læse data fra den, hvilket gør dem ideelle til sikkerhedskopiering. Det sejler med, når du skriver nye filer, men du handler lidt hurtig, når du husker disse filer.

Stjernerne i showet er dog værktøjer, Western Digital My Book. Der er flere downloads til din My Book, som giver dig mulighed for at konfigurere RAID-arrays, oprette en sikkerhedskopieringsplan og endda scanne dit drev for potentielle fejl. 

Hjælpeprogrammerne er en af ​​hovedårsagerne til, at vi anbefaler My Book så meget, som du kan læse i vores Western Digital My Book-anmeldelse.

Seagate Backup Plus bærbar

Seagate Backup Plus Portable er som at tage en Western Digital My Book, fjerne noget af ydeevnen og skrumpe den ned til en 2,5-tommers formfaktor. Den handler med ydeevne for overførsel, hvilket afhængigt af din brugssag kan være en god ting. Det er også tilgængeligt i en kapacitet på 3 TB, i modsætning til den normale Seagate Portable (læs vores Seagate Portable-anmeldelse). 

Seagate-backup-plus-bærbar-2

Hvis du stadig er bekymret for pålidelighed, skal du ikke bekymre dig. Seagate Backup Plus Portable fås i 1 TB, 2 TB, 3 TB og 4 TB kapacitet, så du kan altid vælge en anden størrelse afhængigt af dine præferencer. Ikke hvert drev er dog det samme. Seagate tilbyder tre versioner af Backup Plus Portable, som hver har lidt forskellige funktioner. 

Kapacitetsområdet er delt mellem Slim og normal version af drevet. 1TB- og 2TB-modellerne betragtes som “slanke”, idet de er ca. halvt så tykke som den normale version. 3TB- og 4TB-modellerne er i normal størrelse og leveres ikke med nogen specielle funktioner. 

For lidt mere penge kan du opgradere til Ultra Touch-versionen, der tilbydes i en 1 TB eller 2 TB kapacitet. Ultra Touch-versionen er ikke forskellig i design eller ydeevne, men den understøtter USB-C – den bruger dog stadig en USB 3.0-forbindelse – og leveres med hardwarekryptering. 

Uanset hvilken variant du vælger, har du muligheden mellem flere farver, hver med en vævet stofoverdel.

Andre grunde til, at vi kan lide Seagate Backup Plus Portable

Æstetik og bærbarhed er grunden til, at du køber Backup Plus Portable, ikke ydeevne. Det er ikke forfærdeligt, med sekventielle læser og skriver omkring 130 MB / s og tilfældige læser og skriver omkring 1,3 MB / s, men vi har set bedre. 

  Bedste Cloud IaaS (infrastruktur-som-en-tjeneste) til File Hosting 2023

Funktionerne er derimod værd at være opmærksomme på. Seagate inkluderer Toolkit med alle dens drev, som er et værktøj, der giver dig mulighed for at sikkerhedskopiere eller spejle en eksisterende harddisk. 

Selvom disse to funktioner virker imponerende, tilbyder Toolkit en masse fleksibilitet i dem. Du kan indstille backup-tidsplaner, vælge, hvordan dine data sikkerhedskopieres og mere, hvilket gør dem til en af ​​de mere funktionsrige sikkerhedskopieringsværktøjer. 

Derudover giver Seagate dig mulighed for at købe sin Rescue Data Recovery Service for meget få penge. Tre års beskyttelse af datagendannelse kører kun Seagate Backup Plus Portable, som er en stjæle. 

Det erstatter ikke din garanti – Backup Plus Portable leveres med en begrænset garanti på to år – men snarere en udvidelse. Du kan lære mere om det i vores Seagate Backup Plus Portable-anmeldelse.  

Western Digital Elements

Westen Digital Elements er lige så grundlæggende som eksterne harddiske kommer. Selvom det har bedre byggekvalitet end Toshiba Canvio Basics – vi kommer til det om et øjeblik – kan det ikke klare en juling som LaCie Rugged Mini (læs vores LaCie Rugged Mini-anmeldelse). Alligevel er det meget billigt og tilbyder meget lagerplads til at starte. 

western-digital-elementer-2

Det er tilgængeligt mellem 1 TB og 4 TB, hvor 2TB-modellen tilbyder den bedste værdi. 3TB-modellen er dog ikke dårlig. Til $ 79,99 betaler du omkring to og et halvt cent pr. Gigabyte, hvilket er en stor værdi. 4TB-modellen giver dig heller ikke så meget rabat og kører en tiendedel cent mindre pr. Gigabyte end 3TB-modellen. 

Det beløb, du betaler pr. Gigabyte, er vigtigt her, da Western Digital Elements ikke tilbyder noget udover den lagerplads, du køber. I modsætning til Backup Plus Portable og My Book inkluderer et Elements-drev ingen ekstra værktøjer eller sikkerhedskopieringsværktøjer til at lege med.

Når det er sagt, gør Western Digital et diagnoseværktøj tilgængeligt for alle dets harddiske, så du kan downloade det for at fejlfinde dit Elements-drev, hvis det har problemer. 

Selvom en mangel på funktioner er en bummer, er Western Digital Elements så billige, at det ikke betyder noget. Hvis alt hvad du har brug for er meget kapacitet, og du ikke er interesseret i noget andet, kan et Elements-drev levere.

Andre grunde til, at vi kan lide de vestlige digitale elementer

Hurtigvis viser Western Digital Elements mere af det, vi så med Western Digital My Book. Selvom de sekventielle hastigheder var omkring 70 MB / s langsommere end My Book, var de tilfældige hastigheder ens. Vores test producerede tilfældige læsninger på 0,55 MB / s og tilfældige skrivninger af 10.11 MB / s. 

Igen betyder det, at drevet er bedre til sikkerhedskopiering. Data skal flyde hurtigt til disken uden flaskehals, men du kan have problemer, der husker disse data. 

Den hurtige tilfældige skrivehastighed fik Western Digital My Book et sted i vores bedste eksterne harddisk til PS4 og bedste eksterne harddisk til Xbox One-guider, men Elements gik glip af. Når det er sagt, vil dens tilfældige skriveydelse gøre det til et godt valg til udvidet konsolopbevaring. 

Men for prisen er Western Digital Elements imponerende, især i betragtning af byggekvaliteten. Selvom den ikke er så hård som SanDisk Extreme Portable (læs vores SanDisk Extreme Portable-anmeldelse), er Western Digital Elements bygget bedre end de fleste eksterne harddiske fra Blackbox. Du kan lære mere om det i vores Western Digital Elements-gennemgang.

Seagate Expansion Desktop

Seagate Expansion Desktop er dybest set Seagates version af Western Digital My Book. Det starter ved 2 TB og øges hele vejen til 10 TB. Der tilbydes ikke en version med dobbelt drev, men det er ikke den eneste grund til, at Seagate Expansion Desktop rangerer fjerde. Det er også lidt langsommere end Min bog. 

Seagate-ekspansion-desktop

Det er ikke meget langsommere og topper med rækkefølgehastigheder omkring 160 MB / s, men forskellen er nok til at overveje. Alligevel tjener det et sted på grund af dets pris. 4TB-modellen er $ 20 billigere end My Book, hvilket bringer prisen pr. Gigabyte ned til mindre end to cent. I dette tilfælde anbefaler vi, at du springer forbi 3TB-versionen, da den er $ 5 dyrere i skrivende stund. 

  De bedste billige webhotelleverandører: Bliv det bedste til mindre

I modsætning til My Book er det søde sted på Expansion Desktop mellem 4 TB og 6 TB. 8TB-modellen er kun et par dollars billigere end My Book, og 10TB-modellen er $ 15 dyrere. Alligevel skal 6TB være rigeligt, uanset om du udvider din bærbare computerlager eller udfører en komplet systemsikkerhedskopi. 

De samme funktioner, der er til rådighed med Seagate Backup Plus Portable, er også til stede med Expansion Desktop. Toolkit ser endnu bedre ud i denne sammenhæng, da den udvidede kapacitet giver dig mulighed for at tage backup af selv det mest oppustede system.

Andre grunde til, at vi kan lide Seagate Expansion Desktop 

Ligesom My Book kræver Seagate Expansion Desktop ekstern strøm. Det kombineret med dets størrelse betyder, at det sandsynligvis ikke forlader hjemmet. Seagate har dog et indbygget strømstyringsværktøj, der automatisk stopper trækkraft, når drevet ikke er i brug. Dette forlænger diskens levetid inden for og sparer din elektriske regning i processen.

Bortset fra det er Seagate Expansion Desktop en ret standard ekstern harddisk. Selvom hastigheden er langsommere end Western Digital My Book, bør den ikke gøre en forskel for små filer i vores system backup. Det er også billigere og kommer med et unikt pyramidelignende design. 

Toshiba Canvio Basics

Denne post snyder lidt. Som nævnt ovenfor er det vanskeligt at finde 3TB eksterne harddiske. Teknisk set er Toshiba Canvio Basics tilgængelig i en 3 TB sort, og i skrivende stund kan du stadig købe den. Denne kapacitet er imidlertid afbrudt af Toshiba, og 3TB-versionen henter en meget højere pris end endda 4TB-modellen. 

toshiba-canvio-basics-1

Alligevel vil vi give Toshiba Canvio-basics noget tid i solen. Det er en overraskende god ekstern harddisk på trods af sin dårlige byggekvalitet og lave pris. Selvom det ikke er så spinkelt som ADATA SD600 (læs vores ADATA SD600 anmeldelse), er Canvio Basics ikke bygget såvel som Western Digital Elements. 

Én ting, det har til fælles med et Elements-drev, er dog en mangel på funktioner. Toshiba inkluderer ikke nogen hjælpeprogrammer på drevet, og der er ikke nogen tilgængelige til download på Toshibas websted. Du kan få tredjepartsværktøj til diagnosticering og sikkerhedskopiering, men Toshiba inkluderer ikke noget på disken. 

Alt dette er imidlertid let at overse under hensyntagen til prisen. 4TB-modellen er $ 10 dyrere end en 4TB Seagate Expansion Desktop, men den kræver ikke ekstern strøm og kan tages på farten. 

Andre grunde til, at vi kan lide Toshiba Canvio-basics

På trods af alt, der arbejder imod det, fungerer Toshiba Canvio Basics godt. Under vores test bemærkede vi sekventielle læser og skriver hastigheder omkring 150 MB / s, med tilfældige skrivninger næsten 5 MB / s. Tilfældige læsninger var dårlige – omkring en halv megabyte per sekund – men det er på niveau med kurset med billige eksterne HDD’er. 

Det er hurtigere end Western Digital Elements og Seagate Backup Plus Portable, mens det er omkring $ 5 til $ 10 billigere, hvilket er imponerende. Selvom byggekvaliteten ikke er noget at skrive hjem om, tilbyder Toshiba Canvio Basics en masse opbevaring for lidt penge og har endda anstændige hastigheder til at starte op. Du kan lære mere om det i vores Toshiba Canvio Basics-gennemgang.

Afsluttende tanker

Hvis du leder efter en 3TB ekstern harddisk, der lever på dit skrivebord, er det svært at slå Western Digital My Book. Det er billigt, tilbyder en masse ydeevne og kommer med en række funktioner til at starte op. For dem der er på farten får Seagate Backup Plus Portable det meste af vejen der, mens du opholder sig i en lille pakke. 

Som nævnt i introduktionen er 3TB-harddiske imidlertid normalt mindre pålidelige end andre kapaciteter, så vi anbefaler, at du opgraderer til 4TB eller nedgraderer til 2TB, hvis du er interesseret i ovenstående indstillinger. Hvis du vil have nogle flere muligheder, skal du læse vores andre eksterne harddiskanmeldelser. 

Hvilken 3 TB harddisk skal du med? Hvorfor valgte du det? Ændrer du din kapacitet baseret på pålidelighed? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst.

 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me