Sync.com vs MEGA: Una batalla desigual

Per a aquells que pensen cap a la seguretat, el xifrat de coneixement zero és el camí a seguir. Durant aquesta visió general, revisarem dos serveis que es troben entre les millors opcions d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero disponibles avui: Sync.com i MEGA.

Si bé Sync.com es troba com una de les nostres millors opcions d’emmagatzematge en núvol any rere any, MEGA probablement obté una menció més en línia. Això en part té els seus vincles amb Megaupload, capturats pel FBI el 2012 per donar suport a la pirateria en línia. Principalment, perquè MEGA atrau els usuaris amb una impressionant memòria de 50 GB d’emmagatzematge en núvol.

A l’últim recompte, MEGA tenia 50 milions d’usuaris registrats. Mentrestant, Sync.com, reclama una mica més de 250.000. Aquesta no és la història de David i Goliath que, per exemple, Sync.com vs Dropbox ho és, però segurament és suficient per convèncer l’observador casual que MEGA ha de ser un servei millor que Sync.com.

El conte és que no ho és. A continuació es presenta la història, ja que comparem Sync.com i MEGA basats en diversos aspectes clau de l’emmagatzematge al núvol. No oblideu revisar la nostra revisió de Sync.com i MEGA, ni el nostre resum de vídeo d’aquest article.

La Batalla: Sync.com contra MEGA

Vam decidir eliminar aquesta batalla en funció de quatre criteris: emmagatzematge, sincronització, compartició i seguretat. Creiem que aquests són els objectius principals del magatzematge al núvol i els descompondrem en quatre rondes.

Si no esteu segurs de què és l’emmagatzematge en núvol o el que és diferent de la còpia de seguretat en línia, fixeu-vos en la nostra pàgina de seguretat respecte al termini d’allotjament. En poques paraules, però, tant Sync.com com MEGA us permeten ampliar la capacitat d’emmagatzematge del disc dur de l’ordinador. Això els fa ideals per a persones que facin moltes fotografies, que tinguin una gran col·lecció de música digital o pel·lícules o que treballin com a autònoms, entre altres.

La sincronització i l’ús compartit són complements a aquest objectiu, fins i tot si per a algunes persones són funcions més importants. Hi ha serveis més orientats a la sincronització i a la compartició, inclosos alguns dels esmentats en el nostre millor servei d’EFSS, però no Sync.com i MEGA.

Si bé l’emmagatzematge, la sincronització i l’ús compartit són prou habituals, no hi ha una bona seguretat d’emmagatzematge en núvol. Sync.com i MEGA, però, ofereixen un xifrat de coneixement zero, cosa que els converteix en una empresa rara i fa que el que esperem sigui una comparació convincent.

1

Emmagatzematge

Començarem per dos factors molt importants a la primera fase: gigabytes i dòlars. L’emmagatzematge gratuït, els costos de subscripció i l’emmagatzematge total estan a la taula.    

Sync.com

Podeu obtenir un generós 5 GB d’emmagatzematge en núvol gratuït amb Sync.com. Tot i que no tindreu accés a algunes funcions, com ara les funcions de compartició avançades (vegeu la tercera ronda) i esteu limitats a 30 dies de versió, això pot ser suficient per a alguns usuaris.

Sync.com també té un bon programa de derivació que us concedeix 1 GB per referència, sense cap màxim. La manera més senzilla d’aconseguir més emmagatzematge és subscriure’t a un pla de nivell superior, del qual Sync.com també en té: 500GB o 2TB.

Els dos plans tenen un preu més que raonable. La majoria dels serveis principals, inclosos Google Drive i Dropbox, us proporcionen 1 TB d’emmagatzematge al voltant d’uns 10 dòlars al mes. Sync.com us proporciona dues vegades menys per 2 dòlars menys.

L’addició d’un pla de 500 GB també és bonic de veure, ja que molts serveis d’emmagatzematge en núvol no ofereixen menys d’1 TB, obligant la gent a pagar possiblement per allò que no necessiten. Sobre la nostra única queixa és que heu de pagar anualment. No hi ha cap opció de mes a mes.

MEGA

La majoria dels usuaris de MEGA probablement no paguen mai cap centavo. Això és perquè MEGA us proporciona 50 GB d’emmagatzematge gratuïtes, que és molt lluny i allò que obtindreu de forma gratuïta sense aixecar el dit. MEGA no té cap programa de referència, de manera que si necessiteu més, haureu de consultar una subscripció.

En realitat, MEGA ofereix quatre subscripcions “Pro” diferents, a partir d’un pla de 200 GB i fins a una impressionant 8 TB d’emmagatzematge..

El pla MEGA 1TB té un cost aproximat dels 10 dòlars que hem esmentat anteriorment que Google, Dropbox i alguns altres proveïdors d’emmagatzematge cobren. Tot i que no és molt gran, MEGA té un pla de 4 TB amb un preu molt competitiu al voltant dels 20 dòlars al mes.

MEGA també et permet pagar mensualment o anualment. Paga tot un any i obtindràs un petit descompte. Llegiu també la nostra peça Dropbox vs MEGA.

Primer Pensament

Sync.com té un dels millors programes de referència disponibles. Tot i que MEGA no té cap programa de derivació, 50 GB d’emmagatzematge en núvol gratuït no són res per embogir. Tant Sync.com com el número MEGA entre els nostres millors suggeriments d’emmagatzematge en núvol gratuït.

Quan es tracta de plans de subscripció, probablement la gent trobarà més valor amb Sync.com. Els dos proveïdors tenen opcions de baix cost. Tanmateix, amb Sync.com que té 500 GB d’emmagatzematge per 4 dòlars al mes, mentre que amb MEGA podeu obtenir 200 GB d’emmagatzematge per 5 dòlars al mes.

El pla 2TB de Sync.com també és més barat que el pla d’1 TB de MEGA. Sync.com no té cap pla superior a 2 TB com MEGA amb les seves opcions 4TB i 8TB. Tot i això, la majoria de la gent no necessita tant.

  Revisió GoodSync

50 GB d’emmagatzematge gratuït n’hi ha prou per fer MEGA intrigant (almenys a la superfície) i arrodonir-ne un. Dit això, el pla de 2TB de Sync.com se situa entre les millors ofertes d’emmagatzematge al núvol, només coincideix amb el pla de pTT 2TB al mateix preu.

Ronda: Punt d’emmagatzematge de Sync.com

Logotip de Sync.com
Logotip de MEGA

2

Sincronitzar

Breu per a la sincronització de dispositius, la sincronització és una funció que us permet accedir al mateix fitxer en diferents dispositius sense haver de moure’l manualment. La majoria de serveis d’emmagatzematge en núvol actualment sincronitzen fitxers, inclosos Sync.com i MEGA.

Sync.com

Quan instal·leu el client Sync.com al vostre ordinador, es crea una carpeta de sincronització al vostre sistema de fitxers. Tots els fitxers que hi introduïu s’emmagatzemen al disc dur de l’ordinador i al núvol.

Quan feu canvis a qualsevol fitxer que ja tingueu a la carpeta, el fitxer corresponent s’actualitza al núvol i aquests canvis s’envien a qualsevol altre dispositiu sincronitzat si estan en línia. El plantejament no és res de nou; gairebé tots els serveis d’emmagatzematge al núvol ho fan d’aquesta manera. El que és clau és fer-ho amb eficiència.

Per esbrinar ràpidament Sync.com es mouen fitxers, hem realitzat unes quantes proves de càrrega i descàrrega d’arxius mitjançant una carpeta d’1 GB formada per diversos tipus d’arxius. Aquestes proves es van realitzar mitjançant una xarxa WiFi de SE Àsia que tenia velocitats de càrrega de 10 Mbps i velocitats de descàrrega de 22 Mbps. Els resultats de les proves es registren a la taula següent.

Primer intent: segon intent: mitjà:
Temps de càrrega: 16 minuts, 32 segons 14 minuts, 03 segons 15 minuts, 29 segons
Temps de descàrrega: 6 minuts, 56 segons 6 minuts, 42 segons 6 minuts, 49 segons

Potser sembla que durant setze minuts espereu que es carregui un fitxer, però esperem que no treballareu amb càrregues tan grans com el que vam provar. Aquests resultats s’ajusten a altres opcions d’emmagatzematge en núvol més importants, en qualsevol cas.

Sync.com us permet desactivar la sincronització per a carpetes específiques. És bo, perquè no estalviareu estalviant espai al disc dur a causa del fet que els fitxers sincronitzats s’emmagatzemen tant al núvol com al disc dur. Aquesta característica s’anomena sincronització selectiva.  

L’únic problema que tenim amb l’enfocament de Sync.com per a la sincronització selectiva és que el client és una mica normal i els noms de carpetes s’uneixen massa a prop verticalment, cosa que és una mica difícil de llegir (podeu canviar la mida de la finestra, però no ho fa res. No arreglar el problema).  

No vam notar cap problema de rendiment mentre sotmetem a les nostres proves de sincronització, però si això esdevé un problema, podeu accelerar la velocitat de sincronització per fer que Sync.com sigui més manejable. Podeu triar una tapa dura com 1Mbps o podeu triar “automàtica”, l’opció predeterminada.

No hi ha cap opció per a l’ús de l’ample de banda il·limitat, és a dir, sempre hi ha una possibilitat de sincronització que es redueixi, independentment de si disposeu d’un conjunt de taps. Moltes altres eines d’emmagatzematge en núvol inclouen una “opció il·limitada” i Sync.com també ho haurien de fer.

Com els controls de sincronització selectiva, també són difícils de llegir les opcions de l’acceleració. Un canvi d’impressió del client d’escriptori seria molt apreciat.

Tanmateix, però, Sync.com mou fitxers de manera eficient. Mai hem tingut cap problema, tot i haver provat el servei sovint durant els últims anys.

MEGA

No és sorpresa, MEGA segueix el mateix enfocament que Sync.com en utilitzar una carpeta de sincronització per emmagatzemar fitxers tant al disc dur com al núvol. La carpeta es diu “MEGA”.

Vam posar MEGA a proves idèntiques que les que vàrem utilitzar amb Sync.com, el temps que va trigar a penjar i descarregar la mateixa carpeta d’1 GB a la mateixa xarxa WiFi. Aquí tenim el que tenim:

Primer intent: segon intent: mitjà:
Temps de càrrega: 32 minuts 39 minuts 35,5 minuts
Temps de descàrrega: 10 minuts 8 minuts 9 minuts

Les velocitats eren bastant pitjors que les publicades per Sync.com. El resultat és potser sorprenent, ja que MEGA té centres de dades a tot el món, mentre que Sync.com només es troba al Canadà. Mentre treballàvem amb un conjunt de fitxers força gran, esperàvem millor.

Altres usuaris de MEGA han informat de velocitats lentes. També hem sentit informes de fitxers que no s’havien pogut carregar, però no hem experimentat aquest problema.  

MEGA té una sincronització selectiva, però és estranyament implementat. Quan inicieu la sessió per primera vegada al client d’escriptori, podreu triar la sincronització completa o selectiva. Estranyament, no sembla haver-hi una manera de configurar la sincronització selectiva més tard si aneu amb una sincronització completa.

Hi ha una opció per accelerar les velocitats de sincronització que trobareu a la pestanya d’ample de banda de la finestra de configuració.

Igual que Sync.com, MEGA us permet la velocitat de sincronització de l’acceleració. A diferència de Sync.com, podeu dir-li a MEGA que no limiti en absolut la velocitat de sincronització, tot i que el valor per defecte és l’acceleració automàtica per a les càrregues de fitxers. O bé, podeu definir qualsevol casquet que vulgueu.  

Ronda dos pensaments

Els resultats de les proves de velocitat de sincronització van afavorir una mica més Sync.com. A més, Sync.com no sembla atraure el mateix calibre de les queixes de fiabilitat que fa MEGA.

Si bé el client d’escriptori MEGA té un aspecte molt més agradable que el que els desenvolupadors de Sync.com han creat, la configuració de la sincronització selectiva amb MEGA és un procés molt més confús. El principal problema que tenim amb Sync.com és que no es pot dir que no limiti l’amplada de banda. Sumeu els resultats i el triomf d’aquesta prova és clar. 

  Com utilitzar l'emmagatzematge al núvol com un professional

Ronda: Punt de sincronització per Sync.com

Logotip de Sync.com
Logotip de MEGA

3

Compartir

Tant Sync.com com MEGA us permeten compartir fitxers amb d’altres, una extensió evident de l’emmagatzematge al núvol. L’enfocament de tots dos és generar enllaços que permetin que altres persones descarreguin els seus fitxers o accedeixin a carpetes. Tanmateix, com veurem a la tercera ronda, hi ha molt més.

Sync.com   

Sync.com us permet crear un enllaç per compartir fitxers directament des del vostre sistema de fitxers fent clic amb el botó dret sobre qualsevol fitxer i seleccionant “crear un enllaç”. En fer-ho, copiarà l’enllaç al porta-retalls.

També hi ha una opció per “gestionar l’enllaç” un cop s’ha creat, però només us portarà en línia a la interfície web de Sync.com. Compartir enllaços des del lloc web és molt més senzill, per ser sincer.

A cada carpeta i arxiu hi ha un botó de compartir.  

Feu clic a aquest botó per compartir el contingut i s’obrirà una finestra amb algunes opcions. A la part superior, veureu un enllaç únic. Aquest enllaç permet que altres persones descarreguin fitxers que heu emmagatzemat al núvol.

Podeu copiar l’enllaç per compartir o bé podeu afegir adreces de correu electrònic per als destinataris. També hi ha una opció a sota de l’enllaç del fitxer per canviar la configuració de l’enllaç.

Sync.com obté aquesta part correcta, permetent definir les contrasenyes d’enllaç i les dates de caducitat. Si ho feu, ajudeu a l’ús d’enllaços no autoritzats. Tot i que aquestes precaucions poden semblar desconcertants, molts serveis d’emmagatzematge al núvol no molesten i alguns, com Dropbox, cobren de forma addicional (consulteu la nostra revisió de Dropbox per obtenir més informació sobre això).

També podeu establir límits de baixada d’enllaços i rebre notificacions d’activitat d’enllaç. Sync.com és també un dels pocs serveis de coneixement zero que coneixem que estén aquesta seguretat als fitxers compartits, que denomina “seguretat millorada”. Parlarem més sobre xifratge a la propera ronda.

Amb les carpetes, podeu generar un enllaç o seleccionar una opció anomenada “col·laborar amb altres”. Col·laborar permet convidar a altres a accedir a les carpetes i donar-los permisos d’accés.

Quan compartiu una carpeta mitjançant un enllaç amb Sync.com, els qui la heu compartit poden descarregar fitxers individuals o tots alhora alhora com un fitxer zip. L’addició del fitxer .zip és una característica nova i molt apreciada.   

Sync.com també us permet sol·licitar fitxers generant un enllaç de càrrega per a una carpeta especificada.

Finalment, les pestanyes del navegador per a “enllaços” i “accions” us permeten auditar ràpidament quin contingut compartiu, canvieu la configuració dels enllaços i els enllaços desactius..

MEGA

L’enfocament bàsic per compartir compartir fitxers amb MEGA és similar a Sync.com.

A la carpeta de sincronització MEGA, podeu fer clic amb el botó dret a qualsevol fitxer i seleccionar “Obtenir l’enllaç MEGA” per generar un enllaç que s’ha desat al porta-retalls. O bé, podeu iniciar la sessió a l’UI web MEGA i fer el mateix.

Si ho feu des del navegador us ofereixen més opcions, així és probablement la millor manera de fer-ho. Aquests inclouen les habilitats per generar un enllaç amb o sense una clau de xifrat incrustada al mateix. 

L’enviament d’un enllaç amb la clau adjunta significa que qualsevol usuari d’aquest enllaç pot accedir al vostre fitxer. L’enviament de la clau sense l’enllaç adjunt us permet distribuir la clau per separat, idealment en un canal segur. D’aquesta manera, la clau és com una contrasenya.

Si sou subscriptor, també podeu afegir contrasenyes i dates de caducitat als enllaços. Un cop més, aquests són els passos que molts serveis d’emmagatzematge en núvol no fan, de manera que us oferim aquí a MEGA. Encara millor, l’intercanvi de fitxers amb MEGA conserva el xifrat de coneixement de coneixement zero. Com s’ha esmentat, entri en el que això significa a la nostra ronda de seguretat.

No hi ha cap opció d’enviar l’enllaç a adreces de correu electrònic específiques, però això és un inconvenient menor ja que només copieu i enganxeu l’enllaç al cos de correu electrònic. Si compartiu una carpeta, hi ha una opció de “compartir”, però això us permet introduir adreces de correu electrònic. A cada adreça de correu electrònic es poden assignar permisos de carpeta, que inclouen lectura, lectura / escriptura i accés complet.

MEGA no us permetrà establir notificacions d’activitat d’enllaços ni establir límits de baixada. Tampoc hi ha cap pestanya “compartida” per verificar els enllaços que heu creat, cosa que pot causar problemes si no en teniu compte. Tanmateix, hi ha una pestanya “compartida amb mi” per accedir al contingut que altres usuaris de MEGA us han donat accés. 

Ronda de tres pensaments

MEGA fa moltes coses bones a l’hora de compartir fitxers: conserva el xifrat de coneixement zero en les comparticions de fitxers, us permet definir les contrasenyes i les dates de caducitat i definir permisos de carpeta..

Per a tot el que fa, MEGA té algunes errades destacades, com ara cap notificació d’activitats d’enllaços i cap manera d’auditar ràpidament les carpetes i fitxers compartits. No només Sync.com no comparteix els mateixos errors, també té diverses altres funcions de compartició excel·lents, com ara la possibilitat de generar enllaços de càrrega.

Ronda: Punt de compartir de Sync.com

Logotip de Sync.com
Logotip de MEGA

4

Seguretat

La seguretat al núvol sempre és un tema de preocupació quan es comparen els serveis d’emmagatzematge en núvol. En aquest cas, és una comparació especialment interessant ja que Sync.com i MEGA són dos dels serveis més populars d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero disponibles.

El xifrat de coneixement zero és una manera més comercial de dir xifrat de final a extrem privat. L’avantatge és que us permetrà mantenir-vos a les vostres claus de xifratge; l’empresa d’emmagatzematge al núvol no conserva còpies. Això vol dir que ningú més tu i els que teniu accés podreu xifrar els vostres fitxers.  

Sync.com

Sync.com xifra fitxers amb xifrat AES de 256 bits. Els fitxers en trànsit es protegeixen a més amb túnels TLS i les claus de xifrat protegides mitjançant RSA de 2048 bits. Això ajuda a combatre els atacs inter-homes i altres tipus de detalls en línia.  

  Millor allotjament web per a petites empreses

Tot això és força habitual. El que separa Sync.com de la majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol més principals és el fet que no només els fitxers s’encripten en trànsit i en repòs, sinó que mai es desxifren des del moment en què deixen l’ordinador fins al moment en què els tornes a accedir. Només podeu desxifrar els vostres fitxers.

Si bé les claus de xifratge són al costat impossible d’esquerre, el mateix no es pot dir de contrasenyes terribles. Una clau de xifrat de 256 bits podria tenir, teòricament, milers de milions d’anys en la fallida de la força bruta. Les contrasenyes febles es poden desfer en poques hores.

El millor que podeu fer per evitar que això passi és assegurar-vos que utilitzeu una contrasenya contundent. Tot i això, Sync.com també ajuda amb una opció per activar l’autenticació de dos factors (2FA).

Amb 2FA activada, la vostra contrasenya per si sola no serà suficient per accedir al vostre compte des d’un equip que Sync.com no reconeix. Per iniciar la sessió, podreu enviar un codi de seguretat especial a la vostra adreça de correu electrònic o dispositiu mòbil (mitjançant Google Authenticator)..

Sync.com també manté un centre de dades endurit que està certificat SOC-1. Està construït per resistir els desastres naturals i protegir-se dels atacs tant físics com en línia.

El centre de dades de Sync.com també es troba a Toronto, Canadà. L’avantatge d’això és que el Canadà té, generalment, lleis més favorables a la privadesa que els EUA, on es troben la majoria d’altres serveis d’emmagatzematge en núvol.

Finalment, remarquem que Sync.com et permet tornar a les versions anteriors dels fitxers. Tot i que aquesta característica es pot utilitzar més freqüentment per tornar a generar canvis de fitxers no desitjats, també es pot utilitzar per desfer corrupcions causades per programari maliciós, inclòs el ransomware.

De fet, Sync.com manté versions il·limitades que no s’especificaran a l’espai d’emmagatzematge al núvol. És un dels pocs serveis d’emmagatzematge en núvol que no imposa límits ni suprimeix versions antigues amb el pas del temps.

MEGA

MEGA és un servei d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero, igual que Sync.com. Com s’ha remarcat, també s’estén aquest nivell de xifratge per a fitxers compartits.

MEGA també utilitza el protocol AES per rastrejar fitxers, tot i que el nivell real de xifrat, de 128 bits, és més dèbil que l’utilitzat per Sync.com. Tanmateix, no deixeu que això us balanceixi. AES 128. Igual que AES 128, no se sap que s’hagi esquerdat i, de fet, es creu que caldria un supercomputador milers d’anys en fer-ho, tot i que la computació quàntica podria reduir aquest nombre en un futur proper. AES 128 també té l’avantatge de menys tensió de CPU que l’AES 256.

Amb MEGA existeixen proteccions en trànsit amb l’aproximació esperada de TLS per a connexions segures.

MEGA no té una opció per a l’autenticació de dos factors, cosa que suposa una mica l’avantatge del coneixement zero. Assegureu-vos que tingueu una bona contrasenya i que no sigui la que feu servir en un altre lloc si emmagatzeneu informació confidencial amb MEGA.  

Els servidors MEGA es troben a Luxemburg, Alemanya, França, Països Baixos, Canadà i Nova Zelanda, on té la seu la companyia. La privadesa es considera un dret humà fonamental a Nova Zelanda, i les lleis de privadesa a la UE i Canadà també són fortes.

MEGA no admet la versió de fitxers, cosa que ens sorprèn de nou cada cop que l’aprenem. Això fa que sigui absolutament inútil contra les corrupcions de fitxers causades per atacs en línia.

Ronda de quatre pensaments

La fraternitat de coneixement zero és petita amb emmagatzematge al núvol i no inclou els gustos de Dropbox, Google Drive o OneDrive. Per això, no hauria de sorprendre que Sync.com i MEGA se situïn a la nostra millor revisió d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero.

Tanmateix, estem donant el cap a Sync.com basant-nos en dues consideracions molt importants: l’autenticació de dos factors i l’historial de versions sense límits. No només MEGA inclou 2FA, el servei manté versions antigues de fitxers.  

Sync.com també adopta un enfocament més segur per compartir compartir fitxers. Sí, ho vam comentar a la ronda anterior, però de sobte vam tenir ganes de tirar endavant.

Ronda: Punt de seguretat de Sync.com

Logotip de Sync.com
Logotip de MEGA

5

El Veredicte

Quatre rondes. Quatre victòries per a Sync.com. Sync.com ha posat en escena MEGA en gran mesura.

D’acord, per la qual cosa no hem entrat més que alguns aspectes d’emmagatzematge en núvol. Per exemple, no hem parlat de suport a la plataforma, que pot haver anat a la manera de MEGA basat en el fet que té un client Linux i Sync.com no. (Llegiu el nostre millor article d’emmagatzematge en núvol per a Linux per obtenir més informació sobre això).

Tampoc vam parlar de suport, que hauria anat a Sync.com basat en el fet que MEGA sol trigar diversos dies a respondre als nostres correus electrònics, mentre que Sync.com ens torna a estar en poques hores els dies laborables..

Tanmateix, per molt que ho girem, no podem imaginar una comparació en què MEGA ultrapassa Sync.com com el millor servei. MEGA no hi és completament sol, ja que sovint Sync.com surt a la part superior.

Tanmateix, amb pCloud, Dropbox, Google Drive, OneDrive i fins i tot iCloud, podem imaginar casos d’ús múltiples en què un d’aquests serveis derrotaria Sync.com. L’única cosa que realment hi ha a MEGA per Sync.com és 50 GB d’emmagatzematge en núvol gratuït.  

En definitiva, MEGA és el millor emmagatzematge en núvol per a les persones que busquen emmagatzemar gratuïtament (no és que hi hagi res dolent) i no res més.

Guanyador final: Sync.com

Teniu la vostra pròpia opinió? Segur que sí! Feu-nos-ho saber als comentaris següents.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me