Кой е най-добрият начин да съхранявате 1TB в облака през 2023 г.?

Данните са навсякъде, така че не е чудно, че генерираме 2,5 квинтилионни байта от него всеки ден. Такъв обем трябва да се съхранява някъде и че някъде е облакът. Това е най-добрият начин за съхранение на 1TB данни.

Преместването на вашия терабайт от данни в облака е добра идея, защото ще ви помогне да деколтирате твърдия си диск, като повишите производителността на вашия компютър. Плюс това вашите файлове ще бъдат безопасни, ако твърдия ви диск се срине или неизправно. Не е сигурен софтуер за възстановяване на данни, който ще ви помогне, ако това се случи и вашите файлове не са в облака.

Ще бъдете в състояние да ги споделите с приятелите и семейството си, ако сте толкова склонни.

Някои от най-добрите ни услуги за съхранение в облак имат абонаментни планове, които предлагат 1 TB или повече място за съхранение. Те работят за физически лица и фирми от всякакви размери.

Размерът обаче не е единственият фактор, който трябва да вземете предвид, тъй като доставчиците на облаци трябва да бъдат сигурни и да улеснят управлението на вашето пространство. За да научите повече за функциите, от които се нуждаят, за да запазят вашите данни, прочетете нашето обяснение как облачните услуги за съхранение защитават вашите данни и нашия списък с най-сигурните услуги за съхранение в облак.

Ако дойдохте тук в търсене на архивиране, прочетете нашия списък с най-добрите облачни услуги за архивиране. Можете да научите разликата между облачно съхранение и облачно архивиране тук.

Като изключим това, можем да преминем към услугите, които са годни за съхранение на 1TB данни, започвайки от Sync.com.

1. Sync.com

Sync.com е в горната част на нашия списък с най-добри услуги за съхранение в облак. Основана е в Торонто през 2011 г. и има репутация на силна сигурност и поверителност на потребителите. Защитата му включва частно криптиране и канадските закони за поверителност ще помогнат да защитите вашата поверителност.

Sync.com-уеб-Control Panel--Slider-1

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2

Sync.com-Sync-папка-плъзгача-3

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4

Sync.com-Two-Factor-Authentication-Slider-5

предишен

Следващия

Можете да използвате Sync Starter, безплатен план с 5 GB място за съхранение, за да тествате услугата, преди да платите за премиен план. Има два от тези за лични потребители: Personal Pro 500GB за $ 49 на година и Personal Pro 2TB за $ 96 на година. Последното е една от най-добрите сделки в облачното съхранение.

Ако имате нужда от повече място, можете да се абонирате за плана на Business Solo 4TB за 180 долара годишно. Това стига до 15 долара на месец, което все още е много.

За множество потребители можете да получите бизнес плана Pro, който струва между 60 и 180 долара в зависимост от количеството пространство и броя на потребителите. Трябва да имате поне двама потребители, за да се регистрирате за него.

Sync.com не ограничава размера на файла, така че можете да качите един файл от 1 TB, ако желаете. Представител ни каза в имейл, че и той не ограничава прехвърлянето на данни.

Скоростта на качване и изтегляне е подобна на останалата част на пазара за съхранение в облак, но по подразбиране не ограничава вашата честотна лента. Качването на 1GB папка отне средно около 15 минути. Изтеглянето на един отне около шест минути. Тестовете са проведени по мрежа в Мексико.

  Най-добро облачно съхранение за семейства през 2023 г .: съхранение, деца и вас

Ако процесът на синхронизация използва твърде много от ресурсите на вашата система, има опция да я заглушите, като използвате иконата на лентата на задачите на клиента за десктоп. Можете също да ограничите месечния трафик, ако сте на ограничен план. Синхронизирането на ниво блок, което ускорява прехвърлянето на вече качени файлове, обаче не е достъпно. Прочетете повече за услугата в нашия преглед на Sync.com.

2. pCloud

pCloud е американска компания, която се нарежда близо до върха на нашия списък с най-добри облаци за съхранение. Той попада в законите на САЩ, но можете да го смекчите, като закупите pCloud Crypto, добавка, която позволява частно криптиране.

pCloud файлове за уеб интерфейс

pCloud Sync Folder

pCloud Share File Link

pCloud Връзки за изтегляне

pCloud Drive Client

предишен

Следващия

След като сте сигурни, че вашите данни са защитени и поверителни, можете да започнете, като опитате pCloud да използва безплатния си 10GB план. Това не е достатъчно, за да тествате услугата за 1TB, но е достатъчно, за да видите какво е това.

Има платени планове за лични и бизнес потребители. Личните потребители могат да избират между Premium и Premium Plus. Първият може да съхранява само 500GB, но последният ви дава 2TB за $ 9,99 на месец. Има отстъпка, ако плащате и за годината предварително, или можете да спестите още повече зелени, като закупите доживотен лиценз.

pCloud ви позволява да качвате файлове с „неограничен” размер, но има ограничение за трансфер от 500 GB на месец за потребителите на Premium и 2 TB на месец за потребителите на Plus Plus. Все пак това не са малки шапки и вероятно няма да попречат на работата ви. Прочетете повече за ценовите планове в нашия преглед на pCloud.

Услугата също има бързи скорости. Тестовете, проведени извън Бостън, показаха, че изтеглянето на папка от 1 GB отнема около седем минути и около една минута.

3. Google Drive

Със 800 милиона потребители Google Drive е една от най-популярните облачни услуги. Той има глобална мрежа от центрове за данни, което го прави подходящ за прехвърляне на много данни. Въпреки това, той няма най-добрата сигурност и поверителност и беше свързан с PRISM проекта през 2013 г. Той е съвместим с Boxcryptor, така че можете да го използвате, за да подобрите поверителността си.

Уеб интерфейс на Google Drive

Папка за синхронизиране на Google Drive

Google Диск Google Документи

Google Drive Създаване на връзка

Настройки за мрежата на Google Drive

предишен

Следващия

Наскоро услугата актуализира абонаментните си планове, като им даде много по-добра стойност.

Платените планове започват от 100GB и завършват на 30TB. Те не всички имат добра стойност, но планът за 2TB е, защото струва само $ 9,99 на месец. Ако платите за годината предварително, получавате и отстъпка. Има и безплатен план, който ви предоставя щедри 15 GB пространство за съхранение, които можете да използвате, за да получите преглед на услугата.

Ограниченията за размер на файла са зададени на 5TB за типове файлове, които не са документи. Въпреки това няма да можете да качите толкова много за ден, защото има ограничение за трансфер от 750 GB Въпреки това не би трябвало да имате проблем с качването на вашите файлове.

  Най-добрият безплатен софтуер за възстановяване на данни 2023: Вашите данни обратно без разходи

Благодарение на глобалната си мрежа беше необходимо около 10 минути, за да качите папка от 1 GB и около пет минути за изтеглянето. Google Drive има скоростно дроселиране, което можете да използвате, за да забавите прехвърлянето на файлове, ако синхронизирането прекъсва системните ресурси. Все пак няма прехвърляне на ниво блок. За повече информация относно скоростите и други функции, прочетете нашия преглед на Google Drive.

4. Dropbox

Dropbox е една от най-старите услуги за съхранение в облак и измисли общия модел на синхронизиране и синхронизиране на ниво блок. Той има повече от 500 милиона потребители.

Dropbox Online Files Slide1

Плъзгач за папка за синхронизиране на Dropbox

Слайд4 за искане на файл с Dropbox

Dropbox Selective Sync Slide5

предишен

Следващия

Както при Google Drive, няма криптиране на нулевите знания, но той използва 256-битов AES в покой и транзит. Dropbox обаче не е подходящ за поверителност, тъй като дешифрира вашите файлове за индексиране, след като стигнат до сървърите му, след което ги шифрова отново. Отново, за да избегнете това, помислете да използвате Boxcryptor. Въпреки това е налична двуфакторна автентификация.

Dropbox има множество планове, които бихте могли да използвате за съхранение на 1TB данни. Планът му Plus осигурява 1 ТБ хранилище за 10 долара на месец. Ако платите за годината, цената пада до 99 долара. Това е прилична стойност, но не толкова добра, колкото получавате с услуги като Sync.com и pCloud.

Всъщност трябва да платите 20 долара – два пъти цената на сравним план на pCloud – за да се абонирате за Professional и да получите 2TB място. За подробности прочетете нашия Dropbox преглед.

Ако използвате уеб клиента за качване, вашият трансфер на данни ще бъде ограничен до 20 GB, но няма ограничения на честотната лента с настолния клиент. Платените планове обаче имат дневен лимит за споделяне от 200 GB.

Центровете за данни на Dropbox са в САЩ, така че скоростите ви ще са най-бързи там. Резултатите от тестовете бяха страхотни, като се има предвид, че ги изпълнихме от Югоизточна Азия, като средното качване е 16 минути за папка от 1 GB и изтеглянето около шест за същата. Можете да намалявате скоростите, но не е нужно, защото синхронизирането използва малко системни ресурси.

5. OneDrive

OneDrive е влизането на Microsoft на пазара за облачно съхранение и има глобална мрежа от сървъри. Преди имаше липса на криптиране в покой, но сега премиум плановете му го имат.

Файлове за уеб интерфейс на OneDrive

Плъзгач за папка за синхронизиране на OneDrive

Приложение за стартиране на OneDrive

OneDrive Създаване на споделяне на файлове за връзка

OneDrive Word Online

предишен

Следващия

Услугата за съхранение в облак има няколко плана за избор, но само няколко са подходящи за съхранение на 1TB данни: Office 365 Personal и Office 365 Home. Първият получава 1TB място за съхранение за $ 6,99 на месец или $ 69,99, ако плащате за годината. Вторият предоставя на шест потребители по 1 TB всеки за $ 9,99 на месец или $ 99,99 на година. OneDrive има капачка за размер на файла от 20 GB.

Благодарение на глобалната си мрежа от сървъри, скоростите на OneDrive са бързи и стабилни. Отне около шест минути, за да качите папка от 1 GB и една минута за изтеглянето. Качихме обаче само файлове със синхронизация, защото срещнахме грешки при ръчно качване. За съжаление, копирането на ниво блок е достъпно само за файлове в Office.

  Най-добри клиенти за трансфер на файлове 2023: FTP, WebDAV и Cloud Explorers

Ако установите, че скоростта на синхронизиране на OneDrive влияе твърде много на системните ви ресурси, можете ръчно да ги коригирате. По подразбиране те са неограничени. Можете също да зададете скоростта на качване, за да се забавя автоматично, когато има проблем или да зададете ограничения за скорост за качване и изтегляне. Прочетете повече за функциите на OneDrive в нашия преглед на OneDrive.

6. MEGA

MEGA е основана от прословутата Ким Дотком през 2013 г. Той вече не работи там, но компанията остава. Той е сред най-добрите услуги с нулево познание, така че не бива да се притеснявате за поверителността на вашите файлове. MEGA предлага много за облачна сигурност, включително протоколи и криптиращи файлове за защита на вашите файлове по време на транзит и в покой.

МЕГА-страница на 2023 г.

мега-уеб-интерфейс

мега-версиите

мега-синхронизация на папка

мега-подкрепа

предишен

Следващия

Свободният план беше огромна кука за нови потребители, защото предлагаше 50 GB място за съхранение. Това се промени през 2023 г. и сега услугата отнема 35GB след един месец. Въпреки този непоколебим ход, MEGA все още е една от най-добрите безплатни услуги за съхранение.

Той рекламира Pro, който планирам като най-популярния си, и не е трудно да разберем защо. Той предлага 1TB място за съхранение за $ 11.38. Услугата не ви дава отстъпка, но ви предоставя два месеца безплатно, ако закупите едногодишен Pro план.

Средно отне около 36 минути, за да качите папка с цип от 1 GB, което е с 10 минути по-бавно, отколкото бихме очаквали. При три опита MEGA качи нашите файлове за около 25 минути, но за друг отне повече от час.

Това е добър резултат, като се има предвид, че използвахме WiFi връзка в Белград, Сърбия, със скорост на качване от едва 6 мегабита в секунда и скорост на изтегляне от 102 Mbps. Потребителите съобщават, че са постигнали по-бързи скорости, когато са изключили настройката „използвайте http“ в раздела за честотна лента на настолното приложение. Можете да видите таблицата с пълна скорост в нашия преглед на MEGA.

Заключителни мисли

Съхраняването на 1TB данни не трябва да е бавно и скъпо благодарение на способните услуги за съхранение в облак. Услугите, за които говорихме, са сред най-добрите ни услуги за съхранение в облак, така че трябва да се обърнете към техните индивидуални отзиви, които да ви помогнат да вземете решение. Ако не искате да четете много, опитайте Sync.com. Няма да сбъркате с услугата номер 1.

Останалите услуги също са добри. pCloud е най-добрият избор сред тях, но останалите в списъка са жизнеспособни. Ако поставите висока стойност на поверителността си, помислете за използването на MEGA, тъй като тя отива до голяма дължина, за да я защитите.

Какво мислите за изброените от нас услуги? Има ли друг, който използвате, когато трябва да съхранявате много? Разкажете ни за това в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me