monday.com vs Jira: Tager det bedste i 2023

Projektstyringsværktøjer findes i alle former og størrelser, både gode og dårlige. Vi sammenligner en af ​​de bedste med en mere målrettet platform i denne monday.com vs. Jira sammenligning.

monday.com blev lanceret i 2014, men det har allerede over 50.000 klienter, herunder Philips, DHL og Discovery-kanalen. I vores monday.com-gennemgang roste vi det for sin enestående interface og dets alsidige funktionssæt, men vi fandt, at det var stærkt på alle områder. Det er en varm konkurrence her, idet det er det bedst vurderede værktøj på vores liste over den bedste projektstyringssoftware.

Det er også ubesejret i vores sammenligninger, hvor vi får sejre i vores monday.com mod Asana og monday.com vs. Wrike face-offs.

Jira har eksisteret meget længere, lancerede i 2002 og har over 75.000 klienter. De inkluderer Skype, Twitter og NASA. Sidste gang vi kontrollerede, kunne vi godt lide dets funktionssæt og troede, det var et godt valg for udviklere og dem, der ønsker at blive opsat på deres egen server. Læs mere om, hvad vi troede i vores Jira-anmeldelse.

Det lider dog i vores sammenligninger med nederlag i vores Wrike vs. Jira og Asana vs. Jira-kampe.

Opsætning af en kamp: monday.com vs. Jira

Vi ser på disse værktøjer over fire runder og erklærer en vinder i hver enkelt, idet konkurrencen går til den, der vinder mest. Hvis det er uafgjort, er vinderen den, der vinder sine runder mere overbevisende.

Vi vil først undersøge funktioner for at se, hvilket værktøj der gør mest. Derefter skal vi se på pris og sammenligne dem med værdien. I runden “brugervenlighed” ser vi på, hvilken er den mest brugervenlige og problemfri software. Endelig ser vi, hvad der har bedre sikkerhed og privatliv til at beskytte dine oplysninger.

1

Funktioner

Først skal vi se på funktioner og sammenligne funktionerne på de to platforme. Vi vil se, hvordan core task management fungerer såvel som fillagring, kommunikation og integrationer med andre platforme.

Usædvanlige funktioner, der får en platform til at skille sig ud, scorer også point her. Se vores Airtable-gennemgang for at få et godt eksempel på et værktøj, der har dem.

monday.com

monday.com er baseret på “impulser”, som vi kalder opgaver, men det har ikke undertag eller afhængighed. Det hævder, at det er et bevidst valg, og vi er enige om, at i nogle værktøjer kan undervask gå tabt, fordi ingen kigger inde i forældreopgaverne for at se dem.

Selvom dens grundlæggende opgavestruktur er enkel, tilbyder monday.com dig alle mulige måder at se dine projekter på. Der er en kanban-visning, aktivitetslog, tidslinje, tidsporing og andre.

mandag-views

Det giver dig mulighed for at tilpasse, hvad hvert element indeholder, hvilket kan blive kompliceret, hvis du ikke udøver tilbageholdenhed. Der er flere felttyper, og du kan tilføje mange af dem, hvilket giver dig fleksibilitet i, hvordan du konfigurerer tingene.

Du kan også tilføje farvede etiketter, som kan tilpasses og bruges som en hurtig måde at sortere tingene visuelt. Det giver dig også mulighed for at tilføje tilpassede overskrifter til dine menuer.

mandag-board

Opbevaringsplads varierer efter plan med 5 GB på basisniveau og så meget du vil på Enterprise-niveauet. Der er en 500 MB filstørrelsesgrænse, hvilket vil være fint for de fleste mennesker, men måske er for lidt, hvis du f.eks. Vil arbejde med video- eller diskbilleder. Vores bedste cloud-lagring til store filer-artikler tilbyder løsninger, hvis det er det, du laver.

Android- og iOS-apps er tilgængelige, så du kan bruge dem uden for kontoret.

Jira

Jeras projekter er baseret på “problemer”, som kan kategoriseres som “opgaver” eller “bugs”. Der er også “historier” og “epics”, der kan bruges som strukturelle byggesten, når du planlægger dine projekter. Det kan håndtere tidssporing sammen med problemstyring og er et godt valg, hvis du arbejder på et softwareprojekt.

I modsætning til monday.com inkluderer det subtasks og afhængigheder, men det er uhyggeligt at indstille dem. Se vores TeamGantt-gennemgang for at lære om et værktøj, der gør afhængighedsstyring let og intuitivt.

Der er over 3.000 apps til rådighed for at øge dens funktionalitet, skønt de koster ekstra. Jira fungerer også godt med sine atlassiske søskende – HipChat og Bitbucket. Du kan også forbinde den til din Github-konto, hvilket er et andet plus for udviklere.

  HostGator vs GoDaddy: en 2023-kamp om titanerne

Den bruger Atlassians Confluence til kommunikation. Det er dog separat software med sit eget prissystem.

Det har brugerdefinerede emoji, som er en dejlig personalisering. Du kan også ændre dit logo, webstedets ikon og farveskema.

Der er en sund 250 GB lagerplads, som vil være mere end nok for de fleste. Hvis du er selvhosting, er opbevaring op til dig, så se på vores bedste cloud-lageropslag for tip.

Jira-rapporter

Det har en fremragende rapportgenerator, der giver dig mulighed for at oprette søjlediagrammer og cirkeldiagrammer samt udgiftssporingsrapporter. Hvis Jira-brugere opfordres til at oprette en diaspræsentation, har Jira-brugere mange muligheder.

Den har også apps til de to store mobile platforme, så ligesom monday.com kan den bruges overalt.

Rundtanker

monday.com har en masse visninger og giver dig mulighed for at tilpasse indholdet af dets grundlæggende genstande. Det gør det til et stærkt værktøj for ledere.

Jira tilbyder også masser, men mange af dens funktioner fungerede ikke så godt, som de kunne have. Det har et par ting, såsom afhængighedsstyring, som monday.com mangler, men ikke den bedste implementering af dem, som vi har set.

Jira føler sig også frakoblet og mangler samhørighed. Der er masser af ekstramateriale, men det at flytte mellem dem føles ikke flydende. Med monday.com passer elementerne i grænsefladen perfekt sammen.

Alt, hvad monday.com har, gør det godt, og som et resultat vinder det snævert denne runde.

Runde: Funktioner Point for monday.com

monday.com Logo
Jira-logo

2

Pris

Dernæst skal vi se på pris for at se, hvilket værktøj der er den bedste værdi. Ud over at sammenligne dem med det, de opkræver, kan vi gerne se gratis forsøg samt en række plan- og betalingsmuligheder og betalingsmetoder. Begge værktøjer har god værdi, så dette bør være en tæt runde.

Hvis du dog vil spare penge, kan du tjekke vores Freedcamp-gennemgang for at lære om et værktøj, der næppe koster noget.

monday.com

Selvom de fleste platforme fakturerer dig pr. Bruger, betaler monday.com dig for grupper på fem. Det er ikke ideelt, hvis der kun er en eller to af jer, men den grundlæggende plan starter ved $ 25 – eller $ 5 pr. Bruger – så det kommer ikke til at bryde banken. Det er også stor værdi for mellemstore til store teams.

Når vi bevæger sig ud over basisplanen, stiger priserne støt, efterhånden som flere funktioner rulles ud. Det kan dog sammenlignes med mange lignende værktøjer, og $ 118 pr. Måned for fem Enterprise-brugere er billigt sammenlignet med hvad nogle platforme opkræver.

Dens grundlæggende plan giver dig aktivitetsloggen og kanbanbrættet, hvor de fleste visninger rulles ud på standardplanen. Yderligere visninger og diagrammer er tilgængelige på Pro-planen. De mest avancerede sikkerhedsfunktioner er forbeholdt Enterprise-brugere. Den øverste plan inkluderer også en-til-en-uddannelse og en kundesucces manager, der hjælper dig med at få mest muligt ud af platformen.

Det har en gratis 14-dages prøveperiode, hvilket er en fantastisk måde at teste den. Det mangler en gratis plan, men den er under alle omstændigheder billig.

Jira

Jira har to prissystemer: et til brugere, der installerer det på deres egne servere, og et for dem, der bruger det på skyen. 

Priserne for skybrug begynder på $ 10 pr. Bruger pr. Måned og falder støt til $ 1, når din teamstørrelse stiger. Det gør det til stor værdi for store hold. På den anden side opkræver dets mange apps normalt pr. Bruger, og nogle af dets funktioner kommer via andre atlassiske platforme, der har deres egne priser.

Hvis du beslutter dig for at være vært, betaler du et engangsgebyr. For hold på 10 eller derunder er det kun $ 10, men når du har ramt 25 brugere, skal du betale $ 2.500. Det lyder måske meget, men det fungerer billigere end skybaserede planer efter et år, hvis du har 20 brugere eller deromkring.

Hvis du selv er vært, skal du bekymre dig om dine egne serveromkostninger. Vores bedste webhosteartikel udforsker et par muligheder for at få dit eget websted online.

Det tilbyder også et godt udvalg af betalingsmuligheder. Ud over kreditkort og PayPal kan dem, der er på en årlig plan, betale via check eller bankoverførsel.

Der er også en gratis syv-dages prøveperiode. Det er ikke så længe som monday.com er, men det skal give dig tid til at tjekke det ud.

  Namecheap vs Bluehost: Going Toe-to-Toe i 2023

Runde to tanker

Vi kan godt lide den måde, Jira bliver billigere på, når du tilføjer flere brugere, såvel som dens mulighed for selvhostning, som på trods af de store forhåndsomkostninger kan spare dig for mange penge på lang sigt. Dens skyplaner er også ligetil. Du behøver ikke at bekymre dig om at vælge et niveau.

monday.com er også god værdi, så ingen af ​​værktøjerne sandsynligvis vil strække dit budget for meget. Hvis de bruges effektivt, bør de spare dig tid, og de sparede penge kan gå langt ud over prisen.

monday.com har en længere gratis prøveperiode, men Jira har et bedre udvalg af betalingsmuligheder. Imidlertid overvejer imidlertid Jiras alsidighed og større besparelser, efterhånden som dit team vokser, fordelene ved monday.com’s system, selvom sidstnævnte også er fremragende værdi.

Intet værktøj tilbyder en gratis plan, men begge dele er trods det. Hvis du vil prøve noget med et gratis lag, kan du tjekke vores Wrike-anmeldelse for at læse om et alternativ, der er en af ​​de bedste platforme omkring.

Runde: Prispoint for Jira

monday.com Logo
Jira-logo

3

Brugervenlighed

Vi ser på brugervenligheden ud for at se, hvilken platform der gør mest for at gøre sig tilgængelig. Det er godt at hjælpe dig med at komme i gang med tutorials, hjælpe pop-ups og skabeloner, men det vigtigste er en intuitiv, læsbar grænseflade, der gør hvad du forventer og ikke går galt.

Stærke hjælpemuligheder, såsom en vidensbase og supportfællesskab, er også plusser, især hvis softwaren er kompliceret.

En platform, der er let at bruge, vil gøre livet bedre for dit team, især først. At få folk om bord oversættes hurtigt til besparelser, så det er vigtigt at få tingene rigtigt på dette område.

monday.com

Næsten alt på monday.com fungerer som du forventer, og grænsefladen gør et godt stykke arbejde for at gøre dine indstillinger klare.

Animation og farve bruges til at styre dig rundt om knapperne og kontrollerne. monday.com får masser af skærmen, men holder tingene behagelige og intuitive takket være det smarte design. Hyppig pop-up-tekst hjælper også.

Mandag-skabelon

Der er over 70 skabeloner, der hjælper dig med at komme i gang, og monday.com giver dig masser af vejledninger til at vælge den rigtige. Det kan blive ramt og gå glip af andre værktøjer.

Designerne har tænkt på brugerens behov i enhver situation og sørget for, at du aldrig lader undre dig over, hvad de skal gøre.

Hvis brugervenlighed betyder noget for dig, skal du læse om et andet værktøj, der får det rigtigt i vores Asana-gennemgang. Vores Asana begyndervejledning hjælper dig også med at komme i gang med den.

Jira

Tilmelding til Jira var irriterende, fordi dens CAPTCHA ikke virkede på vores første forsøg. Når du er kommet forbi det, er der en kort rundvisning i begyndelsen for at hjælpe dig med at slå dig ind og vise dig, hvordan tingene fungerer.

JIRA-tour

Ligesom monday.com tilbyder Jira flere skabeloner, herunder nogle, der vil interessere softwareudviklere, såsom “bug tracking” og “Scrum.” Der er også en kanban-skabelon, hvis du vil holde tingene enkle. Hvis alt hvad du har brug for er et kanban-bræt, skal du kigge på vores Trello begyndervejledning til et godt eksempel på et.

JIRA-kanban

Vi oplevede lange ventetider, når vi brugte Jira, med forsinkelser på 10 sekunder, når vi klikker på nogle links. Vi stødte også på fejl i grænsefladen og beskeder, der fortalte os, at ting ikke var tilgængelige, som derefter dukkede op senere. Dens navigation mistede os også et par gange.

De fleste områder fungerer godt, men det er tid at flytte rundt og finde ud af, hvordan tingene passer sammen. Vi var nødt til at konsultere hjælpesektionen ofte.

På plussiden er der masser af hjælp i dens vidensbase, og Jira-samfundet er aktivt, med support, der kommer hurtigt, hvis du når ud til det.

Runde tre tanker

Jira har sine fordele, men med et par mindre fejlsøg er brugervenligheden ikke dets stærkeste område. Det tager at vænne sig til, men det indeholder masser af avancerede funktioner. Det er et komplekst, udviklende værktøj, der har gode hjælpemuligheder.

monday.com går ud af sin måde at gøre sig tilgængelig på, mens den stadig tilbyder en masse magt og måder at ændre den måde, dine projekter er struktureret på. Det er den klare vinder i denne runde såvel som det stærkeste projektstyringsværktøj på dette område generelt.

  De 9 bedste tip til Google-annoncer i 2023

Runde: Brugervenlighedspunkt til monday.com

monday.com Logo
Jira-logo

4

Sikkerhed & Privatliv

I den sidste runde vil vi se på sikkerhed og privatliv for at se, hvilke skridt disse platforme tager for at beskytte dine forretningsoplysninger. Der er mange farer online, som diskuteret i vores fem ting, du har brug for at vide om artikel om cyberkriminalitet. Heldigvis er der masser, du kan gøre for at holde dig ude af fare.

Begge platforme tilbyder mange sikkerhedsfunktioner, herunder kryptering, certificeringer og sikkerhedsindstillinger, der kan tilpasses. Lad os se nærmere på, hvad der er bedre.

monday.com

monday.com bruger Amazon Web Services og Google Cloud til at levere sine tjenester, som er højtudviklede platforme med avanceret sikkerhed.

monday.com har et imponerende sæt certificeringer, herunder SOC2 Type II og to ISO-certifikater. Det er også i overensstemmelse med EU-U.S.A. Fortrolighed om beskyttelse af personlige oplysninger og generel databeskyttelsesforordning.

Det bruger TLS v1.2 til at kryptere data under transit og AES 256-bit til opbevaring, hvilket gør det næsten umuligt for hackere at læse dine filer. Det laver også regelmæssige sikkerhedskopier, så du får beskyttelse mod datatab også.

Det har tofaktorautentisering, som du kan lære om i vores artikel om tofaktorauthentificering. Grundlæggende giver det dig en ekstra foranstaltning, hvis beskyttelse, hvis nogen finder ud af din adgangskode.

Mandag-admin

Der er flere ekstramateriale i de indstillinger, du kan bruge til yderligere at forbedre din sikkerhed, herunder domænebegrænsede tilmeldinger, SAML og adgangskode-politikindstillinger, som administratorer kan justere. Vores bedste adgangskodeadministratorartikel hjælper, hvis du kæmper for at administrere alle disse legitimationsoplysninger.

Jira

Jira giver dig alle mulige funktioner og oplysninger om sikkerhed. Dets websted går mere i detaljer end de fleste og forklarer, hvad Jira gør for at beskytte dine data.

Det deler meget med brugere, herunder tidligere sikkerhedsspørgsmål og detaljer om de revisioner og testprogrammer, den bruger.

Data under transit er beskyttet med TLS v1.2. Vores beskrivelse af krypteringsartikel forklarer mere om emnet for dem af jer, der er interesseret.

Jira har masser af uafhængig verifikation af sine tjenester med SOC Type II, PCI DSS, ISO 27001 og ISO 27018 certificeringer, der vises på sit websted. Det er også dækket af EU-U.S.A. og Swiss-U.S. beskyttelse af personlige oplysninger og er i overensstemmelse med GDPR.

To-faktor-godkendelse er tilgængelig, men du skal betale ekstra eller bruge en tredjeparts-app for at drage fordel af den login-beskyttelse, den tilbyder.

JIRA-adgang

Men igen er Jeras supportprojekt det grimme hoved. Mens vi brugte dem, fangede vi medarbejderne adgang til vores projektdata, når de svarede på et supportspørgsmål. De sendte os et skærmbillede, der viste dem, at de arbejdede inden for vores projekt med vores data tydeligt synlige.

Det er et stort problem for en service, du har brug for at stole på, og igen mister Jira denne runde på grund af den, på trods af at han har stærk sikkerhed og privatliv.

Runde fire tanker

monday.com klarer sig godt med sikkerhed og privatliv, og krydser de fleste felter med stærk kryptering og nyttige funktioner. Du kan bruge det uden at bekymre dig for meget om datasikkerhed.

Hvad der skulle være en styrke for Jira har været et konstant svag punkt i vores sammenligninger på grund af vores problem med dets supportpersonale. Selvom det gør de fleste ting rigtigt og er imponerende på dette område, vinder du ikke privatlivsrunder ved at se kundernes fortrolige forretningsoplysninger.

Den sidste runde er endnu en klar sejr for monday.com. Det gør alt godt, og Jira gør det ikke, så det vinder.

Runde: sikkerhed & Fortrolighedspunkt for monday.com

monday.com Logo
Jira-logo

5

Dommen

Med afgørende sejre i de to sidste runder gør monday.com det til en fejrende sejr på tre. Den vandt snævert på funktioner, var komfortabelt foran med brugervenlighed og var solid med sikkerhed. Jeras alsidige prisstruktur så det vinde en runde, men monday.com er ikke dyrt.

Vinder – monday.com

Vores vinder er en fremragende all-service, der udmærker sig i brugervenlighed. Det er vores foretrukne projektstyringsværktøj og en værdig sejr. Jira har dog masser at tilbyde, især til udviklere, der ønsker at drage fordel af dets Agile-funktioner eller er villige til at konfigurere det selv.

Begge platforme har gratis forsøg, så hvis du stadig ikke er sikker på, hvad du skal gå til, så tjek dem selv for at se, hvilke du foretrækker.

Hvis du har prøvet et af værktøjerne, skal du dele dine tanker med os i kommentarerne herunder. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me