NordVPN срещу CyberGhost: Ефективна битка през 2023 г.

От всички доставчици на виртуални частни мрежи, които сме тествали, CyberGhost и NordVPN от известно време са врат и шията на номер едно и две. И двамата са заемали толкова високи позиции по подобни причини.

Ако погледнете нашия преглед на CyberGhost, ще видите, че той се справи добре в почти всяка категория, но особено ни хареса ценообразуването, лекотата на използване и функцията за разделно тунелиране. По подобен начин в нашия преглед на NordVPN ние подчертаваме отличното дългосрочно ценообразуване и лекотата на използване на NordVPN.. 

С тези две VPN последователно се състезават един за друг за място на върха, плюс дългия списък на приликите помежду им, решихме, че е време да видим кое е по-добро в съвпадение между NordVPN и CyberGhost.

Настройване на битка: NordVPN срещу CyberGhost

За да гарантираме, че съвпадението ни в CyberGhost срещу NordVPN е справедливо, ние разработихме система от девет кръга. Във всеки кръг ще се съсредоточим върху един аспект на VPN производителността. Ще разгледаме как се представя всяка VPN в дадената категория и ще обявим победител в края на всеки рунд.

В края на всичките девет кръга VPN с най-много точки се обявява за победител. Ако някой рунд е твърде близък за повикване, е възможно той да бъде обявен за равенство, като в този случай и двата VPN ще спечелят точка за този рунд.

1

скорост

Ако разгледате нашата най-бърза статия за VPN, ще разберете, че NordVPN всъщност е включен в категорията „нечестни споменавания“. Причината за това е, че през дългите години тестваме VPN, NordVPN постоянно показва много несъответствия със своята бързина.

Това обаче се подобри много с течение на времето и може би ще трябва да направим промени в тази статия някъде в близко бъдеще. По време на нашето тестване за тази статия, NordVPN успя да има много впечатляващо представяне на всяко място само с няколко незначителни хълцания.

Скорост на NordVPN

Местоположение: PingDownloadUpload
беззащитен 4 289,17 344,56
нас. 8 204,57 233,70
Великобритания 80 220,24 39.82
Япония 167 187,57 200,05
Израел 141 71.60 78.27

NordVPN победи скоростта на изтегляне на CyberGhost със значителни маржове на всяко място, което тествахме. Единственото място, което беше дори близо, беше на мястото, където NordVPN забави малко темпото, което беше в Израел. 

CyberGhost Speed

Местоположение: PingDownloadUpload
беззащитен 4 289,17 344,56
нас. 44 93.62 197,34
Великобритания 79 88.54 219,24
Япония 158 77.50 322,24
Израел 138 66.94 63.45

NordVPN има малко повече проблеми със скоростта на качване, печелейки само в половината от местоположенията. Скоростта на качване обаче е по-малко жизненоважна за цялостната производителност и през повечето време става решаваща само ако изпращате големи файлове. 

Освен това, дори и в местата, където се представя лошо, NordVPN все още има достатъчна честотна лента за качване, за да може да работи перфектно за уеб сърфиране и стрийминг. 

Едно нещо, в което CyberGhost превъзхожда, беше времето за пинг. В три от четирите места, които разгледахме, CyberGhost успя да избръсне само няколко милисекунди от времето за ping, което може да го направи чудесен VPN за игри. 

Въпреки че NordVPN имаше проблеми в миналото с последователност, с времето нещата станаха много по-добри. В по-новите ни тестове, включително за това сравнение на NordVPN срещу CyberGhost, NordVPN имаше много използваеми и надеждни скорости по целия свят, което му позволява да спечели този кръг със своите все по-добри скорости на изтегляне. 

Кръг: Точка за скорост за NordVPN

  Как да настроите силна парола през 2023 г.
NordVPN лого
CyberGhost лого

2

Streaming

И NordVPN, и CyberGhost могат да заобиколят повечето мерки за блокиране на VPN, които използват стрийминг сайтовете. И двамата доставчици могат да предават Netflix, Hulu, Amazon Prime Video и дори BBC iPlayer съдържание, поради което и двамата се класират високо на нашите най-добри VPN за Hulu и най-добрите VPN за Netflix статии. Съществуват обаче значителни разлики в това как всеки от тях се представя по време на поточно предаване. 

При CyberGhost има стандартни сървъри, както и шепа специализирани поточни сървъри. Това може да се види и в нашата статия NordVPN срещу Windscribe, когато Windscribe използва подобна система. И на специализираните, и на независимите сървъри за стрийминг на CyberGhost успяхме да накараме Amazon Prime Video, Netflix и Hulu да работят.

CyberGhost-Streaming-Servers

Въпреки това, Hulu и Amazon Prime Video се зареждат много бавно на нормалните сървъри. Hulu също имаше проблем, при който видеоклиповете ще се зареждат за неопределено време и вие ще останете да гледате черен екран. Тези проблеми не присъстваха на поточните сървъри на CyberGhost, но Amazon Prime все още изглеждаше малко муден и все още понякога ще се зарежда с много ниска резолюция. 

NordVPN, от друга страна, няма специализирани поточни сървъри. Всеки стрийминг сайт, който опитахме, работи перфектно, включително Amazon Prime, който беше много по-отзивчив, отколкото беше, докато бяхме в VPN мрежата на CyberGhost. Това подобри лекотата му на използване без нужда от специализирани сървъри, а превъзходната производителност печели NordVPN този кръг.

Кръг: точка на потока за NordVPN

NordVPN лого
CyberGhost лого

3

Сигурност и поверителност

CyberGhost и NordVPN са много сравними, що се отнася до сигурността и поверителността. И двете доставчици на VPN покриват всички най-основни функции за сигурност, които очакваме да видим, включително функциониращ превключвател за убийство и някакъв начин за автоматично свързване при стартиране. 

nordvpn преглед-настройки

Що се отнася до сигурността на връзката, и двата VPN предлагат OpenVPN, сдвоен с AES-256 криптиране. Това сдвояване е това, което предлагаме почти всеки да използва за практически всички приложения, тъй като предлага отлична сигурност, както и надеждна работа.

CyberGhost също позволява на потребителите да задават протокола на IKEv2, но това е нещо, което по принцип не бихме препоръчали. Ако търсите VPN, който има някои уникални опции за протокол, не забравяйте да разгледате нашия преглед на VyprVPN. VyprVPN предлага няколко протокола, включително уникалния си протокол Chameleon. 

cyberghost-мнения-настройки

И двата VPN имат солидна политика за незаписване и събират абсолютно минимален обем информация за вас и вашето използване на VPN. С CyberGhost и NordVPN, предлагащи подобни сравними нива на сигурност и поверителност, решаващият фактор в този кръг се свежда до някои от добавените функции на NordVPN. NordVPN предлага двоен VPN за допълнителна сигурност, както и Tor VPN за дълбоко сърфиране в мрежата. 

Кръг: Точка за сигурност и поверителност за NordVPN

NordVPN лого
CyberGhost лого

4

Torrenting

Както видяхме в статията ни за ExpressVPN срещу NordVPN, NordVPN получава най-добрите скорости на всеки VPN, който сме тествали, когато става въпрос за торент. Видяхме скоростта на NordVPN да достигне 17MB / s, докато изтегляхме големи файлове и успяхме да завършим цялото си изтегляне от 1,4 GB за по-малко от три минути. 

Въпреки това NordVPN има както специализирани P2P сървъри, така и стандартните си сървъри и всъщност виждаме по-добра производителност на нормалните сървъри. Скоростта на 17MB / s и изтеглянето под три минути бяха постигнати с помощта на нормалните сървъри. Специализираните сървъри за споделяне на файлове изглежда са оптимизирани повече за сигурност, тъй като те не са почти толкова бързи и изглежда се намират в Гърция, а не по-локално. 

CyberGhost, в този случай – за разлика от секцията за стрийминг – няма специални P2P сървъри за торент. Въпреки това, той успя да се справи доста добре в нашия тест за торенг на 1,4 GB. След една минута, торентът идваше при 4MB / s и след една минута и половина това избухна до впечатляващите 10MB / s. Тук скоростта на изтегляне остана, докато изтеглянето приключи за около три минути и пет секунди.

  Настройки за поверителност на Facebook: Как да направите Facebook частен през 2023 г.

Въпреки че CyberGhost направи добро време и успя да изтегли нашия тестов файл сравнително бързо, той все още не може да завърши управлението на NordVPN като краля на порой. 

Кръг: Торент точка за NordVPN

NordVPN лого
CyberGhost лого

5

Местоположение на сървъра

Въпреки че и NordVPN, и CyberGhost имат сходен общ размер на мрежата – влизат на около 5000 сървъра всеки – CyberGhost има по-добро разпространение. CyberGhost има сървъри в 80 страни, докато NordVPN предлага локации само в 62 държави.

nordvpn преглед-маркер-селекция

CyberGhost предлага повече места от NordVPN, но все пак оставя големи региони на Африка и Азия малко безплодни, когато става въпрос за избор на сървър. Ако търсите доставчик на VPN със сървъри във всеки ъгъл на земното кълбо, не забравяйте да прочетете нашия преглед на HideMyAss. HideMyAss има сървъри в 190 страни.

Кръг: Точки за сървъри за CyberGhost

NordVPN лого
CyberGhost лого

6

Едновременни връзки

Въпреки че някои VPN позволяват на потребителите да имат неограничен брой връзки (вижте нашата статия Windscribe срещу TunnelBear за пример за това), повечето доставчици ограничават броя на едновременните връзки, които можете да имате. Обикновено това е за да се предотврати споделянето на акаунти с хора от приятели и да се ограничи общото напрежение на VPN сървърите. 

NordVPN позволява на потребителите да имат до шест устройства, свързани едновременно. CyberGhost, от друга страна, позволява да се свържат до седем устройства наведнъж, което означава, че CyberGhost печели този кръг с тесен марж. 

Кръг: Точка за едновременно свързване за CyberGhost

NordVPN лого
CyberGhost лого

7

Ценообразуване

Както продължаваме да виждаме в този преглед, CyberGhost и NordVPN са много сравними по почти всеки начин. Ценообразуването не се различава, тъй като и двамата доставчици имат много сходни модели за цялостно ценообразуване. 

Започвайки с опцията за месечна регистрация, NordVPN е по-достъпната цена с около един долар. Следващият план, предлаган от двете VPN, е годишният план, което е малко по-добра цена с CyberGhost, който идва в този момент с долар по-малък от годишния план на NordVPN.

И двата VPN предлагат опция за две години и три години, като CyberGhost отново идва с малко по-малко от долар по-евтино на месец във всеки период от време. При плащане CyberGhost също така ви дава възможност да включите специален IP за допълнителни пет долара на месец. 

Наред с превъзходното ценообразуване, CyberGhost също предлага на потребителите 24-часова безплатна пробна версия, докато NordVPN няма форма на безплатна пробна версия. Вижте нашия преглед на Windscribe за безплатен VPN, който няма ограничение във времето. 

CyberGhost дори бие гаранция за връщане на пари от NordVPN. CyberGhost предоставя на потребителите впечатляващо щедри 45 дни, за да си върнат парите, докато гаранцията за връщане на парите на NordVPN се простира само до 30 дни. 

Кръг: Ценовата точка за CyberGhost

NordVPN лого
CyberGhost лого

8

Удобство за потребителя

Това е най-накрая една област, в която CyberGhost срещу NordVPN се различават значително. CyberGhost има доста компактен и минималистичен потребителски интерфейс. В нормалната си форма има само бутон в средата, за да се свържете и прекъснете връзката с VPN, плюс падащо меню по-долу, което ви позволява да изберете местоположението, с което искате да се свържете.

cyberghost преглед-разширен-UI

Когато отворите настройките на CyberGhost, прозорецът се разширява до около три пъти повече от нормалния си размер и се запълва с много по-подробна информация. Този разширен прозорец ви позволява да видите пълния списък на сървъра и да конфигурирате различни настройки. Менюто за настройки за CyberGhost е добре изложено и всяка настройка има кратко обяснение под него, което обяснява какво прави.

  Най-добрият софтуер за шифроване до 2023 г.: Boxcryptor, NordLocker и др

NordVPN, от друга страна, има голям потребителски интерфейс, който се приема предимно от карта. Тази карта има сини маркери на всяко място, с което можете да се свържете. Това улеснява разглеждането на избора на сървъри.

nordvpn преглед-сървър-навигация

Менютата за настройки на NordVPN са подобни на оформлението на тези на CyberGhost, а също така предлагат някои прости обяснения за повечето опции. Въпреки че CyberGhost има няколко малки докосвания – като тъмен режим – които помагат да се подобри общата удобство на потребителя на софтуера, той все още не може да победи картата на NordVPN.

Както CyberGhost, така и NordVPN имат много използваеми интерфейси, които средният потребител на компютъра – дори и без предварително VPN познание – почти определено би могъл да разбере без нужда от помощ. Въпреки това, картата на NordVPN просто му дава тази малка използваемост, каквато липсва на CyberGhost. 

Кръг: Точка за удобство на потребителите за NordVPN

NordVPN лого
CyberGhost лого

9

Характеристика

Освен стандартните функции, които очакваме да има всеки VPN, като превключвател за убийство и някаква автоматична връзка, както CyberGhost, така и NordVPN имат някои допълнителни звънци и свирки, за да се покажат. 

За начало NordVPN предлага „CyberSec.“ Това е вид злонамерен софтуер и блокер на реклами, които могат да ви помогнат да защитите, като блокирате сайтовете, за които е известно, че са хостващи вредно или досадно съдържание. NordVPN също има някои интересни опции, когато става въпрос за специализирани сървъри.

nordvpn преглед-Killswitch

Както вече споменахме в секцията „торент“, има специализирани P2P сървъри, но те не са толкова интересни, колкото двойните VPN или Onion-over-VPN опциите. 

Функцията Onion over VPN ви свързва с Tor, специален браузър за проследяване на тъмната мрежа, докато двойният VPN функция ви свързва през два сървъра, за да подобрите сигурността и да направите още по-трудно вашата онлайн активност да проследявате. 

CyberGhost имитира някои от функциите, които NordVPN предлага, включително блокера, но блокерите за реклами и зловреден софтуер са стотинки десетина дни. Истинската теглене на CyberGhost е една от най-трудните за намиране функции: разделяне на тунели. 

cyberghost преглед-неприкосновеността на личния живот на настройките

Разделянето на тунели е нещо, за което също можете да прочетете в нашия ревю на ExpressVPN. Въпреки че ExpressVPN го прави по различен начин, CyberGhost ви позволява да създадете списък с уебсайтове, които ще бъдат използвани като изключения. Това означава, че когато посещавате тези уебсайтове, няма да се свързвате чрез тунелната връзка на VPN, а вместо това ще бъдете в нормална незащитена връзка.

CyberGhost също ви позволява да настроите правила, които автоматично ще ви свързват към VPN на определено място, когато отворите определена програма. Въпреки че не смятаме, че „интелигентните правила“ на CyberGhost са толкова мощни от форма на разделно тунелиране, колкото ExpressVPN, ние смятаме, че това избягва това, което NordVPN предлага, когато става дума за функции.

cyberghost преглед-смарт-правила

Кръг: Характеристики Точка за CyberGhost

NordVPN лого
CyberGhost лого

10

Присъдата

Докато и двата VPN показаха отлично представяне при нашето тестване и демонстрираха защо принадлежат на върха, победителят е NordVPN с резултат от пет до четири. NordVPN пое ранна преднина с по-добрите си скорости и по-лесен достъп до стрийминг, а CyberGhost дори се появи, за да се върне към края. 

Победител: NordVPN

В крайна сметка това просто не беше достатъчно и превъзходната лекота на използване на NordVPN помогна да го прокара през ръба при тази победа с една точка. Ако сте имали добри или лоши преживявания с CyberGhost или NordVPN, ще се радваме да чуем за това в коментарите по-долу. Прочетете нашия NordVPN срещу IPVanish парче, за да видите как те сравняват. Както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me