Den bedste gratis antivirus-software 2020

Fra kapring af browsere til botnets er cyberkriminalitet frodig. For at bekæmpe det har du brug for en sikker antivirus, som normalt leveres med en heftig prismærke. Derfor har vi sammensat en guide til markedets bedste gratis antivirus-software.

Der er fortjeneste til opgradering, herunder funktioner og en mere sofistikeret sikkerhedsinfrastruktur, men til denne guide fokuserer vi på de fem bedste muligheder, du kan få til den lave pris gratis. Vi vil tale om alt fra funktioner til beskyttelse og give dig fordele og ulemper ved hver mulighed.

Evaluering af gratis antivirus-software er dog anderledes. Funktioner, der er almindelige for betalt software, forventes ikke, og insisterende anmodninger om opgradering er uvelkomne. Før vi kommer ind på vores liste, skal vi definere, hvordan vi har taget vores valg og give dig nogle tanker om opgradering til betalte kolleger.

Mere om:

  • Den bedste Antivirus-software 2020
  • Mest sikker Antivirus-software 2020
  • Den bedste antivirus til Android 2020

Den bedste gratis antivirus-software i 2020

Valg af den bedste gratis antivirus-software

Der er mange gratis antivirusindstillinger, men ikke alle af dem vil udgøre vores liste. Det er ikke et spørgsmål om listestørrelse eller samlet kvalitet, men om funktion. Nogle antivirus, såsom Malwarebytes, beskytter ikke mod trusler i realtid. De bruges udelukkende til at fjerne malware allerede på din maskine.

Disse indstillinger er udeladt fra denne liste. Vores første kriterium er, at en antivirus scanner din maskine, men også giver overvågning i realtid. Cybersikkerhed handler om forebyggelse, og de gratis indstillinger, der scanner din maskine, falder fladt på den forreste side.

Det er klart, vi ser på pris. Antivirus skal være gratis, ikke en prøveversion eller begrænset version af den betalte software. Vi ser dog også på opgraderingsstier. Det forventes, at nogle funktioner ikke inkluderes i et gratis tilbud, så vi ønsker at se en logisk måde at købe dem på.

Funktioner betyder noget, men ikke så meget som nogle andre områder. Så længe en antivirus giver beskyttelse i realtid og fjernelse af malware, er vi indhold. Ekstra funktioner, såsom den lange liste fra AVG, får bonuspoint.

Til sidst ser vi på beskyttelse. Vi bruger numrene fra vores antivirusanmeldelser til reference, hvor vi testede betalte kolleger. Gratis antivirus er i gennemsnit ca. 1 til 2 procent mindre effektive. Når labresultater for en gratis antivirus er tilgængelige, vil vi dog bemærke det.

Gratis vs. betalt

Der er et sted til gratis antivirussoftware. De klarer sig lidt dårligere end deres betalte kolleger og har ofte et begrænset funktionssæt, så de er bedst, når de bruges på prøvebasis.

Der er nogle få grunde til vores logik. Den første er malware på nul dage. Det er angreb, der opstår samme dag som en udnyttelse bliver kendt. Da malware ikke findes i antiviruss databasen, kan den ikke henvise til den for at vide, om softwaren er en trussel eller ej.

Antivirusser bruger adfærdsovervågning til at løse problemet. Hvis software fungerer som malware, som antivirusprogrammet har stødt på, markeres det til gennemgang. Ofte er det gratis overvågningssystem ikke så sofistikeret, hvilket efterlader dig sårbar over for nul-dages angreb.

På samme måde får du en rudimentær firewall, færre beskyttelsesforanstaltninger og en kortere liste over kontroller under en scanning. Det er afhængig af antivirus, og forskellen udgør kun et par procentpoint i effektivitet, men den er stadig der.

Uden for bedre sikkerhed kommer betalte antivirus med et større sæt funktioner, især phishing og ransomware-beskyttelse. Nogle antivirus, såsom Kaspersky, har også skabt for bedre webcam-beskyttelse. Det var vores første valg i vores guide til, hvordan du sikrer dit webcam.

Den bedre beskyttelsesscore og større liste over proaktive sikkerhedsforanstaltninger mere end berettiger prisen. Hvis du er en kompetent webbruger og regelmæssigt overvåger, hvad der findes på din harddisk, beskytter imidlertid en gratis antivirus dig. Når det er sagt, hvis du gemmer følsomme data eller downloader et par film med vores bedste VPN til torrenting, er opgradering til en betalt antivirus det værd.

  Sådan får du en UAE IP-adresse i 2020: En Dubai-DNS

1. AVG Antivirus gratis

AVG er vores valg til at få et gratis antivirusprogram. Det gør ikke undtagelsesvis alt, men det dækker alle baser på en måde, som få andre gør. Du får en komplet beskyttelsesopstilling, herunder flere scanningsindstillinger, realtidsbeskyttelse og performance scanning.

Det grundlæggende er AVGs fil- og adfærdsskærme. Hver fil, der kommer ind på din harddisk, scannes, uanset om den blev hentet fra internettet eller flyttet fra en ekstern harddisk. Programmer på din computer og websteder, du besøger, overvåges af opførselsskærmen for ondsindet aktivitet.

AVG-Free

AVG inkluderer også sit web- og e-mail-skjold. Webskjoldet beskytter mod downloads og webangreb, der muligvis ikke kræver brugerinput. F.eks. Vil det blokere en ondsindet download af drive-by, som du ikke startede. E-mail-skjoldet fungerer mod phishing såvel som usikre billeder og vedhæftede filer.

AVG kalder disse “komponenter”, og du kan tilpasse hver af dem. Du kan slå dem til eller fra og indstille, hvordan de fungerer på din maskine. For eksempel giver filskjoldet dig muligheder for, hvornår en scanning finder sted, hvor dybt den skal gå, og visse handlinger, der sker, når malware vises.

Scantilstande er også imponerende. AVG har seks muligheder: grundlæggende scanning, dybscanning, USB-scanning, fil- eller mappescanning, ydelsesscanning og boot-tidsscanning. Vi er imponeret over disse muligheder på et betalt grundlag, langt mindre gratis.

Det har også gode labresultater. AV-test observerede 100 procent blokering af nul-dages og udbredt malware i sin maj-vurdering. AVG havde imidlertid problemer med nul-dages malware i juni, men blokerede dog kun 98,3 procent af prøverne.

MRG Effitas er enig i disse fund og tildeler AVG en niveau 2-certificering i sin fulde spektrumanalyse i 1. kvartal. Da vi gennemgik dataene i vores AVG-gennemgang, fandt vi, at det ikke tillader malware igennem, det tog bare tid, før de blev blokeret.

Da det er en overordentlig stor gratis antivirus, anbefaler vi AVG. Den leveres også med en gratis 30-dages prøveversion af Internetsikkerhed, som kommer med beskyttelse mod ransomware, webcam-udnyttelse og mere.

2. Kaspersky Free Antivirus

Kaspersky annoncerer ikke sin gratis antivirus, men den kan downloades for alle, der er villige til at kigge efter. Det har, hvad Kaspersky beskriver som “kernebeskyttelse”, hvilket betyder, at det blokerer for mistænkelige websteder og almindelige vira.

I den virkelige verden oversættes det til at bruge Kasperskys skydatabase over malware til at scanne din computer. Det giver også realtidsbeskyttelse, men ikke adfærdsovervågning. I de fleste tilfælde er det dog tilstrækkeligt.

Kaspersky-Free

Den gratis version af Kasperskys software er enkel. Der er knapper til scanning og databaseopdateringer på hovedskærmen. Klik på “flere værktøjer” i bunden afslører flere muligheder. Du kan aktivere tastaturet på skærmen for at beskytte mod keyloggers, se dine filer i karantæne og overvåge Kasperskys databasestatistik fra menuen.

Du finder også mange andre muligheder, men de er forbeholdt betalende kunder. Blandt de låste funktioner er netværksmonitor og Kaspersky Rescue Disk, som er en måde at rengøre din maskine på, når den er kritisk inficeret.

Indstillingerne er der, hvor Kaspersky skinner i sit gratis tilbud. Du får kontrol over scanninger med hurtige, fulde og målrettede indstillinger samt automatiske scanninger til eksterne enheder. Du kan også konfigurere de forskellige beskyttelsesområder, såsom phishing-filter.

Kaspersky fik fremragende karakterer fra de laboratorier, vi refererer til. Det modtog perfekte 18 point fra AV-test under sin juni-vurdering af beskyttelse, ydeevne og anvendelighed. Det presterede bedre end gennemsnittet i branchen i ydelsestest, hvilket betyder, at det ikke burde bremse din maskine meget.

Der er dog meget at lide i Kasperskys betalte variant, inklusive webcam-beskyttelse og netværksmonitor. Den gratis plan er dog alligevel stor, hvad den er. Du kan læse vores Kaspersky Anti-Virus-gennemgang for at lære om opgradering.

3. Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender er vores første valg af den bedste antivirussoftware af mange grunde, inklusive det glatte interface, fremragende beskyttelsesscore og inkluderet password manager, selvom det ikke er på niveau med de bedste adgangskodeadministratorer.

  Sådan får du en kinesisk IP-adresse i 2020: Bag den store firewall

Den gratis version får dog ikke den kredit. Det er fantastisk, men ikke lige så stort som det betalte modstykke. Alligevel er det i stand til at optjene et nummer tre på vores liste for en brugervenlig brugerflade, der er let at bruge og den samme fremragende beskyttelse, som den betalte version tilbyder.

Bitdefender-Free

Det inkluderer scanning og realtidsbeskyttelse mod malware, der er kendt i Bitdefenders database, samt adfærdsovervågning baseret på, hvad Bitdefender har stødt på. Den brede beskyttelse vil beskytte mod farer såsom ransomware, men den gratis version har ikke funktioner, der er målrettet mod forskellige trusler.

Hovedsageligt går du glip af ransomwarebeskyttelse i flere lag. Betalte versioner af Bitdefender afskærmer specifikke mapper mod adgang til ukendte applikationer. Det beskytter mod den grimme filkryptering, som crypto ransomware sigter mod at opnå.

Der er stadig meget at lide. Bitdefender Free inkluderer anti-phishing og beskyttelse mod svig. Phishing-beskyttelsen overvåger websteder, du besøger, og advarer dig om potentielle ordninger. Anti-svindel beskytter dig mod phishingforsøg, der sigter mod at omdirigere dig fra et legitimt websted, der er kendt som pharming.

Bitdefenders interface er dog for enkel, og det er derfor, det indtager en lavere plads på vores liste. Du kan scanne hele dit system eller trække og slippe filer for at scanne dem specifikt. Det er et let system, som vi kan sætte pris på, men der er ikke næsten niveauet for kontrol, du får med Kaspersky eller AVG.

Det har fremragende beskyttelsesscore, som vi så i vores Bitdefender Antivirus-gennemgang. Det var 100 procent effektivt mod nul-dages malware og udbredt malware i AV-tests april-analyse. Industriens gennemsnit på det tidspunkt var 99,5 procent.

Det modtog også en niveau 1-certificering fra MRG Effitas i sin fulde spektrumanalyse i 1. kvartal 2018. Ud af de 18 testede antivirus modtog kun fire den certificering på højt niveau, hvilket betyder, at Bitdefender blokerede for alle trusler.

Bitdefender Free har nogle fejlagtige fejl i sine indstillinger, men det er svært at klage uden at bruge en krone. Det har stadig fremragende beskyttelse og proaktiv sikkerhed med en brugervenlig grænseflade til at starte. Det er en god ide at downloade den og se, om opgradering til en pakke, såsom Total Security, er det værd for dig.

4. Windows Defender

Windows-brugere er heldige. Det populære operativsystem leveres med en af ​​de bedste gratis antivirus, der er forudinstalleret. Windows Defender inkluderer fulde systemscanninger, målrettede scanninger og realtidsbeskyttelse på dit skrivebord og browser.

Den leveres også med SmartScreen, så længe du bruger Microsoft Edge. Det er her browserbaseret beskyttelse kommer fra. Hvis du bruger noget andet, er du heldig, men vi fandt Chrome alligevel som den mest sikre browser tilgængelig.

Windows-Defender

Defender bruger skybaseret beskyttelse til din enhed. Ny malware, den støder på, uploades til skydatabasen, som Windows refererer til dens scanning. Databasen opdateres næsten hver dag.

Realtidsbeskyttelse overvåger dine aktive processer og bruger adfærdsovervågning til at afgøre, om noget er ondsindet. Du kan slå realtidsbeskyttelse fra, men Defender tænder den igen efter en kort periode.

Hvis du støder på malware, kan du indstille Defender til at rapportere det til Microsoft. Indstillingen kan heldigvis slukkes, og du kan indsende prøver manuelt. Nogle eksempler indeholder personlige oplysninger, som Defender vil spørge dig om, inden du sender.

Det inkluderer også ransomware-beskyttelse. Indstillingen kaldes “kontrolleret mappeadgang.” I stedet for at tilføje mapper til antivirus til beskyttelse, blokerer Defender automatisk alt, hvad der virker mistænkeligt over for at ændre dine filer. Du kan dog tilføje undtagelser.

Ransomware-beskyttelsen virker også god. Defender blokerede alle 29 af MRG Effitas’s prøver i løbet af sin fulde spektrumanalyse i 2. kvartal 2018. Generelt blev den tildelt en niveau 2-certificering, hvilket betyder, at den blokerede mindst 98 procent af alle prøverne.

Det havde problemer med potentielt uønskede applikationer og adware, men manglede en af ​​de 20 testede prøver. Kaspersky, på den anden side, gik glip af en chokerende ni af prøverne under den samme test. Men det har haft bedre resultater i fortiden.

  Bedste VPN for Indien 2020: Netra, Bollywood og streaming

I modsætning til mange Microsoft-tjenester er du ikke tvunget til at bruge Defender. Hvis du installerer en anden antivirus, overtager den, og nogle af Defenders funktioner vil ikke være tilgængelige. Det inkluderer Microsoft firewall, hvis din antivirus leveres med en.

Det kan være vanskeligt at konfigurere opsætninger, hvor du vil bruge en anden antivirus, men alligevel ønsker at bruge Windows-firewall.

Som en antivirus inkluderet i Windows er det svært at banke Defender. Det er overraskende godt til at blokere malware i realtid og kommer med anstændige funktioner til at starte op. Selvom det ikke er på skalaen fra andre antivirus, er det et dejligt værktøj, hvis du ikke har noget andet.

5. Avast Free Antivirus

Avast erhvervede AVG i 2016 til 1,3 mia. Dollars. De deler den samme sikkerhedsinfrastruktur, men vedligeholder forskellige grænseflader og funktioner. Vi kan godt lide AVGs interface mere, men Avast får også meget ret. Dens gratis pakke har fremragende beskyttelsesscore og en god liste over funktioner, der kan startes op.

Der er fire scannetilstande med et brugerdefineret scanningsområde til konfiguration af dine egne indstillinger. Du får fulde scanninger, målrettede scanninger, boot-tid scanninger og vores foretrukne, smarte scanninger. En smart scanning vil feje din computer for malware, ydelsesproblemer, trådløse trusler og mere. Det er en one-stop-shop til pc-tuneup.

Avast-Free

Hver af scanningerne har også sine egne indstillinger, inklusive heuristik og scanningsområder. Du kan indstille prioriteterne til scanninger, så Avast ikke bremser din maskine også. Det inkluderer en vedvarende cache, der kan fremskynde scannetiderne efter din indledende scanning, så du bør se et ydeevne boost efter første brug.

Hvis du bruger den inkluderede Avast Secure Browser, kan du også bruge den gratis adgangskodemanager. Det er ikke så godt som Dashlane (læs vores Dashlane-anmeldelse), men det er en overraskende robust adgangskodehåndterer, da den er gratis. Det kan gemme adgangskoder, sedler og kreditkort, men du bliver nødt til at opgradere til den betalte version for at låse adgangskontrolovervågning op.

Avast inkluderer et performance-afsnit, der scanner din computer efter filer, det ikke har brug for. Det er ikke så godt som AVG TuneUp, men denne service koster en heftig præmie. Igen, som en gratis inkludering, er det dejligt at se.

Alle disse funktioner viser Avasts værdi. Det har mange muligheder for rengøring af din pc, registrering af malware og beskyttelse under webbrug. Vi kan godt lide Secure Browser af den grund. Det er en Chromium-baseret browser, der inkluderer en adgangskodemanager, annonceblokerer og mere som standard.

Det har dog rocky lab-resultater. AV-Test viste det kun med 98,9 procent effektivt mod nul-dages malware, under industriens gennemsnit på 99,5 procent, men det var 99,9 procent effektivt mod AV-Test referencesættet.

MRG Effitas har overraskende tildelt det en niveau 1-certificering under sin fulde spektrumanalyse i 2. kvartal. Det blokerede for alle malware-prøver, men det tilladte otte ud af de 20 PUA’er og adware-prøver, som MRG Effitas testede. Det ser ud til, at fejl ikke indgik i den endelige certificering.

Lab-resultaterne er dog ikke forfærdelige. Avast har en lang liste med funktioner, der gør det værd at overveje. Du kan lære mere om den betalte version i vores Avast Pro-anmeldelse, eller tilmeld dig selv med en gratis konto.

Afsluttende tanker

Gratis antivirus har en interessant position på markedet. De er et godt værktøj til at beskytte mod generelle trusler, men de har ikke magten til at beskytte mod alt. Mens indstillinger som Avast og AVG har fremragende funktioner, giver andre som Kaspersky og Bitdefender bedre beskyttelse.

Heldigvis er alle mulighederne gratis, så du kan downloade hver og finde den, du kan lide mest. Sørg dog kun for at installere én ad gangen, da flere antivirus kan udgøre alvorlige kompatibilitetsproblemer.

Hvilken gratis antivirus bruger du? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me