Rishikimi i GanttProject – Përditësuar 2023

Rishikimi i GanttProject

GanttProject është një mjet i lehtë për t’u përdorur, me burim të hapur, për menaxhimin e projektit. Nëse ju pëlqen të merrni një qasje të centralizuar, të bazuar në gantt dhe jo-cloud, ju mund të dëshironi të shikoni rishikimin tonë të plotë të GanttProject.

mirë-projekt-menaxhimin-software

GanttProject është një aplikacion desktopi që ju duhet ta pranoni atë, një trajtim i ngjashëm me Gantt për të menaxhuar projektet. Në këtë përmbledhje të GanttProject, ne do ta shikojmë në detaje dhe do të shohim se si ai krahasohet me shumë oferta të shkëlqyera të menaxhimit të projekteve me bazë cloud..

Shtë një projekt i vogël me burim të hapur që ka filluar që prej vitit 2003, kështu që ka bërë shumë punë për të. Shtë një mjet efektiv përkundër mungesës së prirjeve dhe, nëse doni të përqendroheni në veçoritë themelore të menaxhimit të detyrave, mund të bëjë gjithçka që ju nevojitet.

Softueri më i mirë i menaxhimit të projektit ofron mjete komunikimi online dhe ju lejon të punoni në bashkëpunim. GanttProject është i shkëlqyeshëm për menaxhimin e projekteve të shpërndara. Shtë më e përshtatshme për të kandiduar në një kompjuter zyre, megjithëse, me një person të ngarkuar për trajtimin e projektit, me të tjerët të kontrollojnë sipas nevojës.

Shtë e thjeshtë, por ofron menaxhim detyre, varësi dhe nën-detyra. Karakteristikat kryesore të menaxhimit të projektit janë atje, por nuk ka asgjë tjetër. Për një shembull të një platforme me cilësi të lartë që është plot me karakteristika të shkëlqyera, hidhini një sy vlerësimit tonë të Wrike.

GanttProject ka disa karakteristika të dobishme, megjithëse, dhe projektet mund të ruhen në një server nëse keni një të përshtatshëm. Mund të gjenerojë raporte dhe faqe në internet, kështu që ka mënyra për ta mbajtur ekipin tuaj të azhurnuar me planet tuaja.

Nëse dëshironi të provoni diçka edhe më të thjeshtë, por me një ndjenjë argëtimi, lexoni recensionin tonë të Asana. Asana e bën menaxhimin e detyrave të këndshëm, ndërsa ende është e dobishme.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për GanttProject

Features

Unuditërisht, përdoruesit e GanttProject do të kalojnë shumë kohë në pamjen e tij Gantt. Kjo ju jep një përmbledhje të asaj se si detyrat tuaja përshtaten së bashku. Ju mund të shihni se cilat detyra duhet të bëhen para të tjerëve, bllokime dhe varësi.

ganttproject-Gantt chart-

Nëse jeni në treg për një mjet të bazuar në Gantt, hidhini një sy shqyrtimit tonë të TeamGantt për një alternative të bazuar në cloud.

GanttProject ka një grafik burimesh për të shtuar njerëzit në projektin tuaj. Ju mund t’i jepni të gjithëve një rol dhe të përcaktoni role me porosi. E vetmja atje si parazgjedhje është “menaxher i projektit”, kështu që ju do të duhet të shtoni të tjerët, përveç nëse jeni duke punuar vetëm.

Njerëzit në grafikun tuaj të burimeve mund të caktohen për detyra. Pasi të jenë caktuar, ata janë të kodifikuar me ngjyra, kështu që mund të shihni nëse dikush është i mbingarkuar ose i mbingarkuar.

ganttproject-pert-chart

Ekziston edhe një pamje PERT. Kjo është një lloj grafiku që ju tregon kohëzgjatjen e secilës detyrë si vlerë, sesa një bar në një kalendar.

Nuk është aty si paracaktuar dhe duhet të aktivizohet në menunë “pamje”. Ashtu si pamja e Gantt, ajo tregon marrëdhënien midis detyrave, por e bën këtë në mënyrë të pavarur nga kalendari, kështu që ju mund të rirregulloni artikujt duke i zvarritur dhe pozicionuar ato në një mënyrë që të ketë kuptim për ju.

  Rishikimi Podio - Përditësuar 2023

Përveç ofrimit të menaxhimit të varësisë, GanttProject ju tregon rrugën kritike, që është rruga që do të rezultojë në kohën më të shkurtër të mundshme për të përfunduar projektin tuaj.

Mund të ndryshoni pamjen e aplikacionit duke zgjedhur një përzgjedhje të paravendosur, megjithëse nuk do të fitoni çmime për apel vizual. Ju gjithashtu mund të ndryshoni ngjyrat e elementeve të grafikut dhe të shtoni logon tuaj. Mund të vendosni ditë pushimi dhe t’i heqni ato nga kalendari juaj, gjithashtu, të cilat mund t’i mbajnë gjërat të rregullta.

Për dallim nga shumica e mjeteve më të mira të menaxhimit të projektit, GanttProject është softuer desktop. Kjo do të thotë se i mungojnë veçoritë e zakonshme për alternativat e bazuara në re.

Në krahasim me platformat në internet, dobësia e saj më e madhe është mungesa e opsioneve të komunikimit. Ju mund t’i dërgoni email njerëzve në listën tuaj të burimeve, me kusht që të keni shtuar adresat e tyre të postës elektronike, por kjo bëhet përmes aplikacionit tuaj të paracaktuar me email.

Nëse doni një aplikacion që ofron shumë mënyra për të biseduar me shokët e skuadrës, hidhini një vështrim rishikimit tonë në Podio.

Ai gjithashtu ruan skedarët në vend si parazgjedhje, do të thotë se ato nuk janë të përbashkëta. Thënë kështu, ju mund të kurseni në një disk të rrjetit ose të përdorni një shërbim të tillë si Dropbox për të ndarë skedarët tuaj të projektit. Ekziston gjithashtu një mundësi për t’u lidhur me një server përmes protokollit WevDAV.

Nëse jeni të interesuar të gjeni një shërbim ruajtjeje për ekipin tuaj, lexoni artikullin më të mirë në internet për ekipet.

ganttproject-html-prodhimi

GanttProject ka një gjenerues të shkëlqyeshëm raportesh që krijon përmbledhje të projektit tuaj në shumë formate, duke përfshirë .pdf dhe HTML. Eksporti HTML është një veçori veçanërisht e mirë, duke ju mundësuar të vendosni lehtë një përmbledhje të projektit tuaj në internet. Ju merrni një mini-faqe interneti, me lidhje me seksione të ndryshme dhe ka një përzgjedhje temash për të zgjedhur. Duket themelore, por është e dobishme.

Ju gjithashtu mund të importoni dhe eksportoni në Microsoft Project, si dhe të trajtoni skedarët .cv.

GanttProject ka një seri karakteristikash të ngushta dhe të përqendruara. Nuk ka një shumë të madhe për të mësuar dhe çfarë mund të bëni atë që prisni.

GanttProject është një softuer desktop i ndërtuar në Java dhe ai funksionon në Windows, Linux dhe macOS. Nuk është i pasur me tipare, por është mirë në atë që bën dhe ka disa prekje të këndshme. Ajo merr një rezultat të mirë këtu si rezultat. Nëse keni nevojë për një aplikacion që ka më shumë karakteristika dhe integrime, hidhini një sy vlerësimit tonë të Airtable.

Përmbledhje e Karakteristikave të GanttProject

Logo GanttProjectwww.ganttproject.biz

falas

Karakteristikat e menaxhimit

detyrat

subtasks

Menaxhimi i varësisë

Sfondet e personalizuara

Opsione të tjera personalizimi
Parametrat e paraqitjes, logoja, ngjyrat e personalizuara

Kufiri i madhësisë së ekipit
i pakufizuar

Hapsirë ruajtjeje
GB pakufizuar

i përgjithshëm

pagesë
Burimi i Hapur (falas)

Pranon cryptocurrency

Mbështetje e sistemit operativ mobil

Prove falas
Gjithsesi falas

siguri

Autentifikimi me dy faktorë

encryption
Plugins në dispozicion

Certifikimi i KOS-it

mbështetje

Bisedë live

Formulari i postës elektronike / kontaktit

Mbështetje telefonike

User-mirëdashësi

GanttProject është një aplikacion falas që shkarkoni dhe drejtuar vetë. Ajo vjen me një instalues, i cili është vetëm 18 MB në Windows, kështu që është i shpejtë për tu shkarkuar dhe lehtë për tu ekzekutuar. Nuk ka shumë për t’ju ndihmuar të filloni. Nuk ka asnjë mësim në aplikim dhe asgjë që i ngjan një manuali.

  Rishikimi i Airtable - Përditësuar 2023

Shumica e platformave në internet kanë një përparim kur filloni ose veçoni hyrëse, por kryesisht keni mbetur vetëm me GanttProject. Një mjet i ngjashëm është Redmine, i cili është me burim të hapur dhe është krijuar për tu ekzekutuar në serverin tuaj. Shikoni për shqyrtimin tonë Redmine për më shumë.

Për fat të mirë, GanttProject është i lehtë për tu kuptuar, pjesërisht sepse nuk ka shumë për t’u kuptuar. Menutë e saj kanë disa mundësi, por ato vështirë se janë të mbushura me bllokime.

Siç e keni menduar me siguri, GanttProject është një mjet i përqendruar në Gantt. Pamja kryesore e saj është një grafik Gantt me një listë detyrash në të majtë dhe një kalendar që tregon kur detyrat janë planifikuar për të djathtën.

Shtimi i një detyre është i drejtpërdrejtë dhe mund të bëhet me një buton ose disa opsione të menusë. Detyrat e reja kanë datat e tyre të fillimit dhe mbarimit të caktuara në çfarëdo dite që është aktualisht në skajin e majtë të pamjes suaj të grafikut, e cila është e çuditshme, por mësoheni me të.

ganttproject-task-pronat

Në kalendar, ju mund të ndryshoni datat e fillimit dhe mbarimit të detyrave duke mousing mbi skajet e tyre dhe zvarritur. Ju mund të ndryshoni përqindjen e përfunduar në një mënyrë të ngjashme dhe të krijoni varësi duke tërhequr një shigjetë nga një detyrë në tjetrën.

Nuk ka doreza të qarta për t’ju treguar se është e mundur, dhe kërkon saktësi me miun, por është mjaft intuitiv për të kuptuar përmes eksperimentimit. Ju mund të irritoheni duke provuar të lëvizni gjërat shpejt me shpejtësi, sepse, edhe pse ju e dini se çfarë mund të bëhet, nuk mund të gjeni gjithmonë dorezën e saktë pa u përqendruar me treguesin.

Jo të gjitha mjetet e menaxhimit të projektit ju japin grafikët e kontrollueshëm, por ato që janë zakonisht janë më të lehta për tu punuar sesa GanttProject. Një mjet në internet që përfshin shumë karakteristika dhe nuk është i vështirë për t’u përdorur është Smartsheet. Ju mund të lexoni në lidhje me të në shqyrtimin tonë Smartsheet.

Nga ana plus, GanttProject automatikisht do t’i lëviz gjërat për ju nëse ato varen nga detyra të tjera që sapo keni lëvizur. Për shembull, nëse e zhvendosni datën e mbarimit të një detyre në 10 Mars, detyrat që varen nga ajo do të zhvendosen për të filluar pas kësaj date, nëse është e nevojshme.

GanttProject merr nota të larta për lehtësinë e përdorimit. Shumica e karakteristikave të saj janë të lehta për tu kuptuar. Vlen të shikoni videon e tij mësimore në YouTube, por nuk duhet të keni nevojë për më shumë se kaq për të mësuar se si ta përdorni. Zvarritja e detyrave rreth pamjes së saj Gantt mund të jetë më e lehtë, por përveç kësaj, ne nuk kemi probleme.

kosto

GanttProject është falas, por ju jep mundësinë që të paguani nëse doni ta ndihmoni. Ju mund të emëroni çmimin tuaj, kështu që nëse keni marrë para, ju mund t’i jepni diçka ekipit të tij.

Ju gjithashtu mund të kontribuoni përmes testimit dhe gjuetisë së gabimeve, duke punuar në kodin burimor ose duke e përkthyer atë në gjuhë të reja. Availableshtë në dispozicion në 40 gjuhë tashmë, por jo të gjitha përkthimet janë aktualizuar.

Ju nuk mund të mundni falas, megjithatë, kështu që GanttProject merr një rezultat perfekt këtu. Mos harroni se do të duhet të paguani për serverin tuaj të internetit ose një shërbim ruajtjeje, nëse jeni duke pritur projektin tuaj në internet. Artikulli ynë për sigurinë në uebfaqe vlen të lexohet nëse po vendosni serverin tuaj, dhe artikulli më i mirë i ruajtjes së cloud do të jetë i dobishëm nëse thjesht doni të ngarkoni një skedar projekti diku.

  Rishikimi ProofHub - Përditësuar 2023

siguri & intimitet

Për shkak se GanttProject zakonisht funksionon në nivel lokal, privatësia është shumë më pak çështje sesa me mjetet e bazuara në re. Ju nuk keni nevojë të siguroni një adresë emaili ose ndonjë informacion tjetër, për të shkarkuar instaluesin e tij.

Politika e saj e intimitetit në uebfaqe është një deklaratë e thjeshtë që thotë se mbledh cookie, ruan adresën IP të vizitorëve të uebfaqes dhe bën gjëra të tjera që prisni kur vizitoni një uebfaqe. Ne nuk kemi shqetësime këtu, por nëse doni të mësoni më shumë rreth temës në përgjithësi, lexoni se si ta mbroni artikullin tuaj të privatësisë.

Nëse po vendosni serverin tuaj për ta përdorur përmes WebDAV, hidhni një sy në udhëzuesin tonë më të mirë të mbajtjes në internet për t’ju ndihmuar të kuptoni opsionet tuaja. Ju jeni përgjegjës për sigurinë tuaj nëse përdorni GanttProject në internet.

Skedarët e projektit nuk janë të koduar dhe duken si skedarë .xml kur hapen në një redaktues teksti, por ato kanë shtrirjen e tyre. Nëse doni të mbroni skedarët tuaj lokalë, lexoni se si të shifroni copën tuaj të diskut të vështirë për këshilla se si ta bëni këtë.

Ne kemi dhënë GanttProject një shenjë të lartë këtu, por kjo është më shumë sepse nuk ka shumë për tu shqetësuar se sa sepse bën ndonjë gjë të veçantë në këtë fushë. Krimi në internet është më pak i shqetësuar me mjetet e desktopit.

shërbim & mbështetje

Pavarësisht se janë të lirë, ka disa mënyra për të ndihmuar në GanttProject.

Ka një portal mbështetës, të cilit mund t’i drejtoheni nëse keni nevojë për ndihmë. Do të gjeni një komunitet aktiv, në të cilin mund të merrni ndihmë nga zhvilluesit dhe përdoruesit e tjerë atje. Pothuajse të gjitha pyetjet që shikuam u përgjigjën shpejt, shpesh nga menaxheri dhe programuesi i GanttProject, Dmitry Barashev. Asnjë mjet tjetër që ne kemi përdorur mbështetjen e ofruar direkt nga shefi.

Ju inkurajoheni të lexoni FAQ dhe të kërkoni pyetje ekzistuese përpara se të bëni vetë. FAQ përfshin lidhje të dobishme, duke përfshirë mësimet në YouTube dhe një faqe dokumentacioni. Dokumentacioni ka vetëm disa artikuj të futur te përdoruesit, dhe ato janë në tema mjaft specifike.

Lidhja në YouTube është vetëm një kërkim për mësime, por ka shumë atje, përfshirë disa nga zhvilluesit e projektit. Në veçanti, ky është një vend i mirë për të filluar.

Për shkak se është një mjet me burim të hapur, ju mund të bëni atë që dëshironi me GanttProject, dhe komuniteti është atje për t’ju ndihmuar nëse ngecni. Mund të ketë dokumentacion më të mirë, por ka video të mira mësimore. Mjeti është i thjeshtë për tu kuptuar, i cili e ndihmon atë të marrë një rezultat të mirë këtu.

Mendimet përfundimtare

Nëse doni të bëni gjithçka jashtë linje për arsye sigurie ose intimiteti, GanttProject është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Kjo ju lejon të menaxhoni projektet në vend dhe të kryeni menaxhimin e detyrave me nën detyra dhe varësi.

Ka disa tipare në internet, si dhe opsionin e tij të dobishëm për daljen HTML. Megjithëse ndjehet e datuar, është mirë në atë që bën. Nëse dëshironi diçka me një ndjenjë më moderne, monday.com mund të jetë për ju. Lexoni në lidhje me të në rishikimin tonë të hënën.

GanttProject është thelbësor për sa i përket asaj që ofron, por mungesa e kambanave dhe bilbilave do t’i përshtatet disa njerëzve në tokë. Nëse keni nevojë për tiparet specifike që ka dhe nuk dëshironi përfitimin e një platforme cloud, mund të jetë vetëm ajo që ju nevojitet.

Nëse e keni provuar GanttProject, ju lutemi na tregoni se si e gjetët në komente. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me