Rishikimi i faqes ndërtuese – Përditësuar 2023

Rishikimi i faqes ndërtuese

Ka shumë për të pëlqyer në lidhje me ndërtimin e faqes, por ka shumë negative për të merituar një rekomandim. Ndërsa ndërfaqja dhe redaktori janë të shkëlqyera dhe të lehtë për t’u përdorur, dizajni dhe shabllonet janë shumë të vjetëruar. Lexoni rishikimin tonë të plotë për sitin e faqes për detaje.

SiteBuilder është një mjet i fuqishëm që ka rreth e rrotull për ca kohë. Redaktori i tij i tërheqjes dhe tërheqjes është i lehtë për t’u përdorur dhe ju lejon të publikoni një uebfaqe themelore në asnjë kohë. Shtoni veçoritë që ju nevojiten për të filluar në përzierje dhe merrni një ndërtues të mirë.

Fatkeqësisht, SiteBuilder nuk është atje me ndërtuesit tanë më të mirë të faqeve në internet. Për shkak se shërbimi rrallë pranon azhurnime, shabllonet janë të vjetëruar dhe performanca mungon në krahasim me Wix ose Weebly, ndjehet sikur dikush e braktisi platformën në vitin 2016 dhe e le të rrokulliset.

Ju mund të merrni një uebsajt të mirë dhe të funksiononi, por është e vështirë për të bërë retouches mirë më pas. Edhe nëse shërbimi do t’i përshtatet audiencës së caktuar, siç janë bizneset e vogla offline që duan të kenë një platformë në internet, mund të merrni të njëjtën gjë nga ndërtuesit e tjerë, më të mirë.

Alternativa për ndërtuesin e faqeve

Pikat e forta & dobësitë

Features

SiteBuilder krenohet me të gjitha tiparet e duhura. Ajo ka gjithçka që ju nevojitet, duke përfshirë bloget, e-commerce, format dhe një treg aplikacioni.

Duket kështu, sidoqoftë. Problemi është se tiparet nuk janë shpërndarë. Të gjithë vijnë me kufizime, kështu që le të flasim për ato më të rëndësishmet.

Blogging SiteBuilder

Për të shtuar një blog në faqen tuaj të internetit, së pari duhet të zgjidhni një model. Ka mjaft, dhe ato janë dizajnuar bukur.

SiteBuilder-template

Shtimi dhe administrimi i postimeve nga menyja e blog-ut në redaktues është e lehtë. Shtë një proces i drejtpërdrejtë që ju lejon të ndryshoni shkronjat, madhësitë, titujt dhe madje edhe etiketat për një optimizim më të mirë të motorit të kërkimit. Sidoqoftë, mund të përmirësohet për fillestarët.

SiteBuilder-blog-post

Për shembull, Voog ju lejon të redaktoni një faqe postimi në blog pasi do të keni një faqe të rregullt, e cila është e pamundur në SiteBuilder. Nëse dëshironi një qasje më miqësore ndaj përdorimit të blogjeve, shikoni rishikimin tonë të Voog.

Në një shënim tjetër, nëse bloget janë thelbësore për praninë tuaj në internet, mund të provoni WordPress. Sshtë një sistem i mençur i menaxhimit të përmbajtjes që është i ndërtuar për Blogging. Shtë komplekse, megjithatë, sigurohuni që së pari të lexoni udhëzimin e fillestarit tonë për WordPress.

SiteBuilder eCommerce

Për të hyrë në tiparet e e-commerce, duhet të përmirësoni një plan të paguar. Pasi ta bëni këtë, është e lehtë të krijoni një faqe dyqanesh, të shtoni produkte dhe të integroni PayPal me gjithçka (karrocë, blini butona, etj).

SiteBuilder-paypal

Sistemi është i ngurtë sepse duhet të kaloni në mes menusë të dyqanit dhe elementeve kur redaktoni, por do të merrni rezultatin e tij pasi të keni shtuar një ose dy produkte.

Thënë kështu, procesi nuk është i rrumbullakosur mirë. Ju nuk mund të rregulloni një faqe produkti sepse jeni të mbërthyer me parazgjedhjen e shabllonit tuaj. Kufizime të tjera përfshijnë uebfaqen që nuk ruan sende të braktisura në karrocat e klientëve tuaj dhe mungesën e përpunimit të grupeve.

Plus, ju mund të pranoni pagesa vetëm përmes PayPal dhe transferimit të drejtpërdrejtë. Mund të jetë e mjaftueshme, por disa njerëz preferojnë metoda të tjera, të tilla si MakeCommerce ose Stripe.

  Rishikimi i faqes123 - Përditësuar 2023

Wix është shumë më i përshtatshëm për të mbështetur një faqe në internet ecommerce. Analizat, rregullimet dhe përkrahjet e saj i tejkalojnë ato të SiteBuilder, kështu që lexoni rishikimin tonë Wix para se të krijoni mendjen tuaj.

SiteBuilder mund të funksionojë akoma nëse ecommerce është sekondar për ju, por nëse shitja në internet është përparësia juaj kryesore, duhet të merrni parasysh Shopify gjithashtu. Shtë një ndërtues i bërë për tregti elektronike, por është i ndërlikuar, kështu që shikoni udhëzuesin tonë fillestar për të Shopify para se të hidheni në.

Tregu i Aplikacioneve SiteBuilder

Mund të hyni në tregun e aplikacioneve të SiteBuilder nga pulti i llogarisë suaj.

SiteBuilder-app-të tregut

Duket premtuese kur hapni mjetin. Ekziston një shirit kërkimi dhe një skedar kategorish, por nuk do të kesh nevojë t’i përdorësh ato. Në planin Pro, ju mund të zgjidhni vetëm shtatë shtesa. Kjo është dhjetëra shumë pak.

Për shkak se tregu nuk është i hapur për të tretët, ju jeni të kufizuar në azhurnimin e mjetit tuaj. Thjesht nuk krahasohet me tregun e aplikacioneve të Weebly, për shembull, që është një arsye që është e lehtë të krijosh një faqe në internet me SiteBuilder, por është e pamundur ta bësh atë të përsosur.

Nëse jeni të interesuar të rivendosni faqen tuaj në internet me azhurnimet më të reja, shikoni në rishikimin tonë të Weebly. Ai ndërtues është shumë më i përshtatshëm për të akomoduar një perfeksionist.

Përmbledhje e veçorive

Logo ndërtues faqeshwww.sitebuilder.com

Fillon nga 323 $ muaj të gjitha planet

dizajni

Temat e Premtes

Format ndërtues

Redaktori HTML

Mbështetja e Forumit

Galeria e Arteve Vektore

Audio

Video HD

përdorshmërisë

Drag dhe Drop ndërfaqen

Redaktori SEO

Mbështetje për celular

Qendra e Aplikimeve

Mbështetje në Blog

Ndihma për tregtinë elektronike

Redaktori i faqes

Sherbime

SEO

marketing

Dizajnimi i faqes në internet

pagesë shtesë

Certifikata SSL

Emri i Domainit

Kredite e reklamave

Rishikimi i sitit

mbështetje

Qendra e ndihmes

Forum

Biseda live
24/7

telefon

Email

24/7 Mbështetje

Tutoriale video

Tutoriale për tekstin

misc

Plan falas

Çmimeve

Planet e SiteBuilder nuk janë më të mirat atje. Ju nuk merrni ecommerce nëse nuk blini planin më të shtrenjtë dhe merrni vetëm 5 GB depo në nivelin më të ulët.

Në planin Pro, ju merrni shumicën e funksioneve të SiteBuilder. Ju mund të rregulloni shabllonet dhe të shpëtoni nga reklamat notuese. Plus, ju mund të hyni në statistikat në internet dhe të merrni një domain falas. Shtë një plan i mirë deri sa të futeni në zorrën e trashë.

5 GB ruajtje është gjithçka që ju merrni me të, e cila është e ulët. Shumica e ndërtuesve të faqeve të internetit ofrojnë më shumë në pikën e tyre të çmimit më të ulët, kështu që ruajtja e SiteBuilder është një problem.

Plani Premium ka edhe më shumë probleme. Për pothuajse dyfishin e çmimit, azhurnimi i vetëm që merrni është mbështetja me përparësi, e cila nuk ia vlen. Ju merrni një hapësirë ​​tjetër të ruajtjes prej 5 GB, kështu që nuk do të jetë më çështje.

Arsyeja e vetme për të përmirësuar në planin e saj të tregtisë elektronike është nëse filloni me SiteBuilder dhe dëshironi të shtoni një dyqan në faqen tuaj të internetit. e-commerce është e vetmja plus i këtij plani, dhe, siç thamë, veçoria e e-commerce e shërbimit nuk është shpërndarë.

Ju mund ta provoni SiteBuilder falas, por ju do të merrni vetëm një nënfushë dhe jeni mbërthyer me reklamat e zhvilluesve. Ne ju rekomandojmë këtë mundësi për të provuar shërbimin, por jo për të bërë asgjë tjetër.

dizajni & Tools

Redaktori i SiteBuilder është kompleks. Ka shumë elementë që mund të tërhiqni në faqen tuaj dhe shumë mundësi kur bëhet fjalë për formatimin, stilin dhe kodin.

  1 & 1 Rishikimi i Ndërtuesit të Uebit - Përditësuar 2023

Problemi është që sistemi nuk është mjaft i thellë. Po, është komplekse, por nuk ka kuptim të kesh shumë mundësi nëse asnjëra prej tyre nuk është aq e personalizueshme sa të arrihet një rezultat i dëshiruar. Imagjinoni Oqeanin Atlantik nëse do të ishte me një këmbë të thellë. Do të dukej bukur nga sipërfaqja, por nuk do të mund të lundrosh askund. Ky është redaktori i SiteBuilder.

Përveç kufizimeve të përgjithshme, nuk mund të ndryshoni një shabllon pasi të jetë botuar. Kjo do të thotë që duhet të jeni të kujdesshëm në zgjedhjen e një sepse do të jeni të mbërthyer me të. Nëse doni të përdorni SiteBuilder, ju rekomandojmë të provoni disa shabllone përpara se të shtypni botuar.

Megjithëse gjithçka është e vërtetë, ka një meritë për mjetin. Shtë e thjeshtë të krijosh një faqe në internet të thjeshtë dhe mund të lundrosh shpejt në opsionet e saj. Sa më mirë që të duket kjo, nuk është e mjaftueshme. Pjesa më e madhe e konkurrencës gjithashtu ka atë vështirësi.

SiteBuilder-editor

Skeda e elementeve është komplekse. Për shembull, mund të shtoni forma që mund të ndryshohen në madhësi dhe të ngjyrosin në çdo mënyrë që dëshironi. Kjo siguron shumë fleksibilitet, por nuk mbaron këtu. Do gjë është më e lehtë për t’u vendosur me gjëra të tilla si spiranca në faqe që futen direkt si butona “lëviz poshtë” ose “lëviz lart”.

SiteBuilder-elemente-tab

Në përgjithësi, sistemi është ngritur që të mund të merrni diçka të thjeshtë dhe të funksiononi shpejt.

Menyja “faqe” ju lejon të menaxhoni faqet e faqes tuaj të internetit. Shtimi ose heqja e faqeve do të modifikojë menunë e kokës, kështu që, edhe një herë, ju mund të shihni përkushtimin e SiteBuilder për të bërë gjithçka të lehtë.

SiteBuilder-faqe-tab

Nën butonin “seksion”, mund të modifikoni strukturën e faqes që po redaktoni. Megjithëse nuk ka shumë mundësi, ajo e bën gjithçka më të lehtë për t’u organizuar, kështu që është një plus tjetër për fillestarët.

Farë është e shkëlqyeshme është që mund të fshehni seksione për platforma të ndryshme. Nëse diçka nuk duket e mirë në celular, por funksionon shumë për një vizitor në desktop, mund ta fshihni atë në versionin celular të faqes tuaj të internetit.

Seksioni “dizajn” ju lejon të modifikoni stilin dhe shkronjat. Gjithçka është e drejtpërdrejtë, por kjo meny është një plus i madh për njerëzit që duan një faqe interneti artsy. Ju mund të zgjidhni nga shumë textures që veprojnë si sfondi i faqes suaj të internetit.

SiteBuilder-textures

Fatkeqësisht, ju nuk mund të ngarkoni textures tuaj, por ju mund të ndryshoni ato ekzistuese duke ndryshuar format dhe ngjyrat.

Seksionet “blog” dhe “dyqan” merren me veçoritë e tyre përkatëse: Blogim dhe Ecommerce. Në të dy rastet, duhet t’i përgjigjeni disa pyetjeve për të vendosur funksionin dhe për të hyrë në ndryshime globale nga skedat.

SiteBuilder-blog-tab

Këto menu janë të organizuara mirë dhe e bëjnë të lehtë menaxhimin e një blogu ose dyqani, por ato nuk ofrojnë shumë mundësi opsionesh. Për shembull, nuk mund të kategorizoni postimet ose urdhërat e procesit të serisë.

Skeda “stats” ju lejon të shihni statistikat në shtëpi. Ajo pëlqen në krahasim me ato që mund të analizoni me Google Analytics, por duhet të funksionojë më mirë nëse nuk drejtoni një biznes në internet.

Njerëzit që thjesht duhet të promovojnë biznesin e tyre offline do ta gjejnë skedën “stats” të SiteBuilder shumë më lehtë për të lundruar dhe interpretuar, kështu që, përsëri, mund të shihni një softuer më të përshtatshëm për njerëzit që fillojnë..

Butoni “menaxho” zbulon mundësitë e personalizimit në fund. Ju mund të përdorni opsione në lidhje me paraqitjet e formularit, të integroni Google Analytics dhe më shumë.

SiteBuilder-menaxhuar-tab

Një gjë interesante në lidhje me menunë është historia e rishikimit. Mund ta ruani uebfaqen në çdo pikë dhe t’i riktheheni një versioni më të vjetër nëse një veçori e re nuk do të shkonte mirë me audiencën tuaj. Dhënë, ju duhet të rifreskoni në një plan të paguar për ta bërë atë, por është akoma një tipar i dobishëm.

  Rishikimi Ucraft - Përditësuar 2023

SiteBuilder-revision-histori

Ju gjithashtu mund të modifikoni elementet në faqe me disa opsione pop-up kur zgjidhni ndonjë gjë nga faqja juaj.

SiteBuilder-on-page-edit

Kjo zakonisht merret me stilin, por opsionet që ai ofron ndihmojnë për të rregulluar procesin e botimit të faqes suaj të internetit.

Më në fund, disa opsione janë të disponueshme nga pulti.

SiteBuilder-Paneli

Sshtë vendi ku mund të hyni në tregun e aplikacioneve, të merrni një përmbledhje të shpejtë të paraqitjeve të formularëve dhe të azhurnoni planin tuaj të çmimeve.

Siç mund ta shihni, ka mundësi të rëndësishme atje, por kjo nuk është domosdoshmërisht një gjë e mirë. Për shembull, do të ndihmonte nëse tregu i aplikacioneve ishte i arritshëm nga redaktori sepse do të keni një kohë më të lehtë për të integruar shtojcat dhe për ta bërë punën tuaj më të shpejtë.

Lehtësinë e përdorimit

Redaktori i SiteBuilder është i lehtë për t’u përdorur. Ekzistojnë disa çështje të përparuara, siç janë shtrimi i ngjyrave ose efektet e sfondit, të cilat do të rezultojnë të vështira për t’u zgjidhur pa kontaktuar një përfaqësues, megjithëse. Për më tepër, disa procese, të tilla si vendosja e dyqanit tuaj, janë kundërintuitivë. Thënë kështu, nuk duhet të keni vështirësi për të ngritur dhe drejtuar faqen tuaj të internetit.

SiteBuilder-editor

Modelet e platformës gjithashtu e bëjnë jetën tuaj më të lehtë sepse kërkojnë pak përshtatje për tu dukur bukur.

Fatkeqësisht, nuk mund ta ndryshoni shabllonin e faqes tuaj pasi të publikoni. Ky është një parakolp sepse e bën të vështirë riblerjen në të ardhmen. Ky është një problem, sepse, megjithëse është e lehtë për të modifikuar pamjen e një shablloni, shabllonet vijnë me kufizime të strukturës.

Nëse keni një biznes offline dhe doni një uebfaqe të shpejtë për të zgjeruar bazën e klientit tuaj, SiteBuilder do të funksionojë mirë, por duhet të provoni diçka tjetër nëse biznesi juaj është në internet-i parë.

mbështetje

Baza e njohurive e SiteBuilder nuk është e organizuar mirë. Ajo përmban vetëm 10 kategori pyetjesh të përgjigjura, por motori i kërkimit funksionon mirë.

SiteBuilder-njohurive-bazë

Pyetjet e përgjigjura janë hit dhe humbasin. Disa janë të plotë, por të tjerët nuk ofrojnë shumë ndihmë. Thënë kështu, temat më të rëndësishme janë të përfshira, kështu që nuk duhet të keni vështirësi të gjeni atë që ju nevojitet.

SiteBuilder-mbështetje-pyetje

Nëse keni probleme dhe duhet të kontaktoni kompaninë, situata është më e mirë. Nëse jeni në Sh.B.A, mund të telefononi në çdo kohë. Përdoruesit nga vendet e tjera mund të kontaktojnë me email ose chat.

Koha e përgjigjes për të dy – deri në 48 orë që një njeri të shikojë kërkesën tuaj – është i mirë. Megjithëse e dobishme, përgjigja që morëm në një nga biletat tona nuk ishte profesionale.

Në përgjithësi, mbështetja për SiteBuilder nuk është yjore, por do ta bëjë punën.

Aktgjykimi

Nëse keni një pamje të qartë në mendje se si do të duket faqja juaj e internetit ideale ose jeni një perfeksionist, mund të jeni më mirë me një ndërtues të ndryshëm.

Kjo tha, nëse nuk doni rezultate mahnitëse në asnjë kohë, jepni një goditje të SiteBuilder, për sa kohë që nuk ju pëlqen Squarespace ose Weebly, të cilat ofrojnë të njëjtën gjë dhe ju lejojnë të bëni retushime më pas.

Nëse dëshironi diçka të ndryshme, lexoni artikullin më të mirë të ofruesve të pritjes së faqes në internet. Ne ju rekomandojmë WordPress, por shikoni përreth dhe shikoni nëse diçka tjetër ju intereson.

Whatfarë mendoni për SiteBuilder? A ishte marrja jonë e drejtë? Nëse nuk pajtoheni me ne ose nëse keni diçka që dëshironi të shtoni, na jepni ndërmarrjen tuaj në pjesën e komenteve më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me