Най-добрите алтернативи на hubiC 2023: Оферирахме да разгърнем Adieu

Au revoir, hubiC. В случай че не сте чували, доставчикът на облачно хранилище, базиран във Франция, е решил да затвори магазина. C’est fini, почти.

Наскоро компанията-майка OVH обяви, че hubiC вече няма да приема нови потребители. Съществуващите потребители, колкото и малко да са те, все още няма да бъдат изхвърлени. Въпреки това, без да дойдат повече актуализации и вече почти несъществуваща поддръжка на клиенти, сега е време да намерим жизнеспособна алтернатива hubiC.

Въпреки че никога не се доближава до конкуренцията с най-добрите решения за съхранение в облак, предлагането на hubiC от 25 GB безплатно облачно хранилище, а иначе силната репутация на OVH със сигурност привлича известно внимание. По собствено признание на OVH, обаче, поради други интереси, компанията просто никога не е имала време да продължи да подобрява това, което преди седем години беше с много обещаващ продукт.

Очаквайте, ще ви предоставим няколко възможности за съхранение в облак, които да замените вашия акаунт в hubiC. Като се има предвид, че много потребители на hubiC вероятно са привлечени на мястото на обслужване като алтернатива на Dropbox, ще се съсредоточим особено върху някои нишови опции, които смятаме, че ще харесате, начело с pCloud.

Първо, все пак, тъй като няма нищо по-забавно от това да биете мъртъв кон, нека поговорим още защо hubiC ухапа големия.

Най-добрите HubiC алтернативи 2023

Какво доведе до изключването на hubiC

Прочетете нашия преглед hubiC и бързо ще видите, че имаме проблемите си с него като решение за съхранение в облак. Въпреки че OVH е глобална сила в облачната индустрия, компанията очевидно не положи много усилия да направи hubiC наистина стойностен.

Може би най-добрият показател за незаинтересоваността на OVH беше фактът, че няма директен канал за поддръжка за потребители на hubiC: няма телефонна поддръжка, няма чат на живо и дори не е имейл адрес. Единственото средство за получаване на помощ беше потребителски форум, който никога не се използва.

След това отново 25GB безплатно хранилище е оферта, която няма да намерите отгоре другаде, сега, когато MEGA добави офертата си от 50 GB. Още по-впечатляващ беше планът за съхранение на HubiC от 10TB за малко над $ 50 на година. Това е десет пъти повече от количеството съхранение, което получавате с Dropbox (прочетете нашия Dropbox преглед) за по-малко от половината разходи.

Оказва се обаче, че има причина hubiC да хвърля толкова много облачно хранилище при потребителите. Всъщност множество причини: бавна синхронизация на файлове, бъги мобилни приложения и лоши функции за споделяне на файлове са начело в списъка.

Като добавим проблемите, hubiC просто не беше толкова сигурен. Услугата не само не предложи криптиране на нулевите знания – което само по себе си е общ недостатък – hubiC дори не криптира данни в покой в ​​облака.

За свят, в който киберпрестъпността е във възход, това е доста непростим грях на днешния пазар за облачно съхранение (въпреки че и OneDrive Personal, и Amazon Drive се ангажират).

Други липсващи функции включват двуфакторна автентификация, визуализация на файлове, версия, задържане на изтрити файлове и поддръжка на webDAV: всички функции, които бихте очаквали да намерите в модерно решение за съхранение в облак.

Крайният резултат – тоест краят на hubiC – беше този, честно казано, ние очакваме тук от Cloudwards.net от няколко години насам. Разбира се, ние също решихме, че онлайн доставчикът на резервни копия Degoo (прочетете нашия преглед на Degoo) ще се откаже първо, но ние все още считаме това като „казано ви е така“.

  Най-добро онлайн резервно копие за музика 2023

Най-добрите hubiC алтернативи

Няма смисъл да плачеш над разлято мляко. Въпреки че няма почти толкова добри решения за съхранение в облак, колкото бихме искали да има, все още има повече от достатъчно, за да намерим подходяща алтернатива hubiC.

Като се има предвид, че много потребители на hubiC вероятно са останали с услугата за безплатно съхранение, може да искате да прочетете следващата ни най-добрата статия за безплатно съхранение в облак. Всъщност hubiC се споменава в тази статия, макар и като „непочтено“ споменаване, най-вече заради липсата на криптиране на файловете и факта, че компанията никога не отговаря на нашите имейли.

Освен това, ако търсите сделка, която търсите, най-добрите ни оферти в статията за съхранение в облак е друга статия, която си струва да проверите. Ще намерите много от същите опции, изброени по-долу, като се започне от нашия най-добър избор като заместител hubiC, pCloud.

1. pCloud

Тъй като hubiC предприе толкова небрежен подход при защитата на файловете, решихме да започнем от нашия списък с услуга, която най-вече прави правилата за сигурност. Всички файлове, съхранявани с pCloud, се криптират както при транзит, така и в покой, като се използва AES-256, протокол за криптиране, който се счита за най-сигурният при използване, поне в търговската мрежа.

Още по-добре, с pCloud можете да закупите криптиране с нулево знание като добавка. Наречена Crypto, добавката струва допълнително (вижте нашия преглед pCloud, за да разберете колко), но си струва. Шифроването на нулевите знания означава, че вашите файлове са защитени от момента, в който напуснат компютъра ви, до момента, в който отново ги изтеглите, и никой, освен вас, не може да ги дешифрира..

pCloud не ви осигурява почти толкова безплатно облачно съхранение, колкото hubiC, но 10 GB, които ви предоставя, е доста добро, независимо. pCloud също има прилична програма за препращане, която ще ви предостави допълнителен гигабайт на регистрация, но ако не искате да се включите в работата, ценовите планове също са достъпни.

Можете да се регистрирате за 500GB облачно хранилище само за 5 долара на месец или да получите цели 2TB за 8 долара. pCloud също предлага безплатни планове за целия живот на тези, които наистина са свързани с услугата.

Въпреки че не е толкова щедра сделка като hubiC по отношение на парите за съхранение, pCloud предоставя повечето от функциите, които hubiC липсваха, което води до смъртта му. Това включва версията на файловете и преглед на файлове. Можете дори да предавате музика и филми с pCloud, което ни прави любимото облачно хранилище за снимки и видеоклипове.

Единствената ни предпазливост при pCloud е, че услугата не предлага двуфакторна автентификация. Ако това е проблем, може да искате да помислите за нашия избор на трето място, Sync.com, услуга, която считаме за най-добрата услуга за съхранение в облак с нулево знание като цяло.

2. MEGA

За тези, които печелят безплатно съхранение преди всичко, MEGA може да отговаря на сметката. Докато услугата вече не предлага 50GB безплатно хранилище, както преди, 15GB, които ви дава, е по-добро от повечето, особено сега, когато hubiC вече не работи.

С реферали и като извършите определени действия като изтегляне на приложението MEGA за Android, можете да спечелите още повече, въпреки че всяко бонусно съхранение изчезва след година.

Като цяло, MEGA е услуга, по която се върнахме тук и назад в Cloudwards.net. От една страна, някои от неговите функции изглеждат малко неудобно внедрени, като механизмите за споделяне на файлове. Въпреки това, MEGA осигурява и силна сигурност и приятни функции за управление на файлове като цяло.

Наскоро актуализирахме рецензията си за MEGA, за да се насочим към благоприятното, най-вече защото решихме, че е време да дадем на MEGA пропуск за предишните си връзки с противоречивия Ким Дотком и нестабилността, която той представи..

  Как да картографирате OneDrive като мрежово устройство във File Explorer

Едно от най-хубавите неща за MEGA, освен безплатното безплатно съхранение, е, че за разлика от pCloud, не е необходимо да плащате допълнително за криптиране на нулевите знания: това е стандартна функция на услугата. Ние обаче също така смятаме, че pCloud осигурява по-добра стойност, поне в най-ниския край.

1TB съхранение с MEGA струва над $ 3 долара повече от 2TB съхранение в pCloud. За тези, които се нуждаят от повече място обаче, MEGA предлага и планове от 4 ТБ и 8 ТБ, които са по-евтини, отколкото ще намерите навсякъде другаде сега, когато слънцето на HubiC залязва.

Подобно на pCloud, MEGA разочарова, като не предлага двуфакторна автентификация, но все пак е по-сигурна от hubiC, така че има и това. Други предимства на услугата пред hubiC включват преглед на файлове, стрийминг на музика и видео и версия на файлове.

3. Sync.com

В много отношения Sync.com е най-добрата препоръка в този списък с алтернативи на hubiC. Подобно на pCloud, 2TB съхранение струва само 8 долара на месец. За разлика от pCloud, криптирането с нулево знание е безплатно, както беше обсъдено в нашия преглед на Sync.com.

Като цяло всъщност сме доста уверени в оценката си, че Sync.com е най-сигурната услуга за съхранение в облак днес, поне за домашна употреба. В допълнение към бронеустойчиво криптиране, Sync.com предприема внимателен подход към споделянето на файлове, което наистина ни харесва.

Този подход включва опции като защита на паролата и срокове на годност за връзки, които са достатъчно редки сред облачните доставчици. На всичкото отгоре можете също да зададете ограничения за изтегляне на връзки и да предоставите връзки за качване, които другите могат да използват, за да добавят файлове в акаунта ви за съхранение. Такива функции са защо ние нареждаме Sync.com най-доброто облачно хранилище за споделяне на файлове.

Надолу, вие получавате само 5GB свободно пространство с Sync.com, въпреки че компанията ви позволява да правите неограничени препоръки за допълнителни 1GB всеки. Освен това, тъй като Sync.com е толкова заключена, прегледът на файлове и поточното предаване на медии не са възможни от уеб интерфейса му.

4. Потърсете

Включваме IDrive в този списък, въпреки че той е повече резервно копие онлайн, отколкото облачно хранилище. Причината за това е, че hubiC също имаше възможности за онлайн архивиране, въпреки че като цяло беше наистина ужасно за тази цел. (Ако вече не сте ясни по темата, имаме статия, в която подробно се описват разликите между онлайн резервно копие и облачно съхранение).

IDrive осигурява 2TB резервно копие онлайн и допълнителни 2TB облачно съхранение за около $ 5 на месец. Това е много на хартия.

IDrive предлага и много от функциите, които осигуряват добро онлайн архивиране и съхранение в облак, което го прави може би най-добрата „кросоувър“ услуга там. За онлайн архивиране, което включва планиране на архивиране, копиране на файлове на ниво блок, архивиране на външно устройство и други функции, които липсват hubiC.

За облачно съхранение тя включва както синхронизиране на файлове, така и функции за споделяне на файлове. IDrive също е по-сигурен от hubiC, като предлага опция за лично, криптиране от край до край, както и двуфакторно удостоверяване. Ние обхващаме всички тези функции в нашия преглед на IDrive. Ако онлайн резервното копие е вашата основна нужда, може би е по-добре да прочетете първо нашето най-доброто ръководство за архивиране.

Можете да изпробвате IDrive с безплатен акаунт от 5 GB, който ще бъде достатъчен за съхранение в облак, но вероятно няма да помогне за нуждите на архивиране.

5. Google Drive (скоро ще бъде Google One)

Google Drive разбива темата за сигурността, която фокусирахме върху някои с първите си четири избора. От една страна, Google Drive не предлага собствено лично кодиране. Освен това, както можете да прочетете в нашия преглед на Google Drive, има много голям шанс маркетинговият отдел на Google да сканира вашите файлове, за да помогне за изграждането на профил, за да ви насочи по-добре със съответните реклами.

  Най-добър софтуер за запис на екрана

На всичкото отгоре, през последното десетилетие или така, Google често е свързан с NSA.

Google обаче криптира данните в покой, за разлика от hubiC. Освен това, услугата е съвместима със софтуер за криптиране на нулеви знания на трети страни, по-специално Boxcryptor, който покриваме в отделен преглед на Boxcryptor.

Това означава, че можете да го направите сигурен, ако нямате нищо против да направите малко работа. Това може би си заслужава с Google Drive повече от повечето други основни опции за съхранение в облак благодарение на отличните интеграции за сътрудничество като Google Документи.

Google ще ви даде и 15 GB хранилище в Google Drive само за създаване на акаунт в Google, което почти трябва да направите, ако сте потребител на Android. За тези, които се нуждаят от повече места за съхранение, Google има набор от ценови планове, включително план за $ 2 100 GB.

Докато 1TB място за съхранение в момента струва 10 долара на месец, Google Drive се ребандира в Google One през 2023 г., като през това време ще се удвои предлагането на 2TB. Това го прави една от по-добрите оферти там и не бихме се изненадали да видим, че повече услуги за съхранение в облак следват по пътя на hubiC заради това (ще се видим по-късно, Dropbox?).

Уважаеми споменавания

Има и други опции за съхранение в облак, които да заменят hubiC, разбира се. За тези, които харесаха факта, че hubiC е базиран в ЕС за поверителност, който сега защитава гражданите с новоизградения GDPR, Tresorit е чудесен, макар и скъп избор. Той съвпада със Sync.com по повечето начини, различни от стойността, както можете да прочетете в нашия преглед на Tresorit.

Друг вариант е да отидете наистина алтернативно, като изберете услугата за избор на място за съхранение. SME предоставя софтуер за синхронизиране и споделяне на файлове, но ви позволява да изберете своя облак по избор, за да го сдвоите.

Както беше обсъдено в нашия преглед на Storage Made Easy, опциите за това включват облачни инфраструктурни услуги като Amazon S3 и Rackspace Cloud Files. Поддържа се и бюджетен Wasabi, облачен IaaS, с който се справяме в нашия пълен преглед на Wasabi.

Заключителни мисли

Изборът на нова услуга за съхранение в облак, която да замени hubiC, е забавната част. Въпреки че няма да намерите много опции там с 25 GB безплатно хранилище и няма да намерите никакво предлагане на 10TB хранилище за цената на роман за меки корици, ще намерите много услуги, които са много по-способни от hubiC и дори желаят за да отговаряте и на имейлите си.

По-трудната част може да бъде получаването на вашите данни от hubiC до новата ви избрана памет, особено ако възнамерявате да се регистрирате за повече от една замяна. За тази част препоръчваме да опитате MultCloud.

MultCloud е услуга за прехвърляне от облак в облак, която наскоро прегледахме в дълбочина (прочетете нашия преглед MultCloud), която работи с hubiC и няколко други опции за съхранение в облак, включително нашия най-добър избор за замяна на hubiC, pCloud (но не Sync.com, за съжаление ).

С това предлагаме на hubiC леко амбивалентно сбогуване. Ще оплакваме края на една ера, но добре … Може би просто ще скърбим за това, което би могло да бъде в случая.

Не се колебайте да оставите свои предложения за алтернативи на hubiC по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me