Най-добро облачно съхранение за споделяне 2023: Най-добрите облачни решения за споделяне на файлове

Хората споделят файлове онлайн всеки ден, от мемове и видеоклипове до чувствителни документи. Въпреки че много съдържание се споделя в социалните медии, облачните услуги за съхранение предлагат по-сигурно място за съхранение и споделяне на вашите файлове. Тъй като има много опции, съставихме ръководство за най-доброто облачно хранилище за споделяне.

Най-добрият начин за споделяне и съхраняване на файлове е чрез Sync.com, който е най-добрият избор в нашето ръководство за най-доброто облачно хранилище за големи файлове и като цяло се счита за водещото решение за съхранение в облак за целия свят тук в Cloudwards.net. 

Продължете да четете за повече информация за най-доброто облачно хранилище за споделяне, но първо искаме да се докоснем до някои от функциите, които се открояват с всяка наша опция.

Най-доброто облачно съхранение за споделяне

  1. Sync.com – Страхотни функции за споделяне, сигурни, лесни за използване
  2. pCloud – Прости, сигурни планове за съхранение през целия живот
  3. Google Drive – Интеграция, сътрудничество, достъпно място за съхранение на Google Документи
  4. Dropbox – Интеграция на Office, стабилни опции за споделяне, неограничена възможност за съхранение
  5. Tresorit – Превъзходна сигурност, лесно споделяне

1. Sync.com

Sync.com.com е доставчик на онлайн съхранение, който е известен със своята сигурност, възможности за съхранение и като цяло приятен потребителски интерфейс. В допълнение към другите си функции, Sync.com предлага няколко опции за споделяне. Когато споделяте връзки с Sync.com, можете да задавате пароли и да изтегляте ограничения. Можете също да изберете да получавате известия по имейл, когато има активност в споделените ви връзки.

syncshare

Безплатният план на Sync.com започва от 5 GB и можете да получите 1GB допълнително място за съхранение на всичко отгоре, като попълните урока на Sync.com. Безплатният план ще ви даде добър вкус дали ще харесвате или не Sync.com. 

Ако откриете, че превъзхождате безплатното си хранилище, Sync.com предлага три Pro Solo плана, които започват с основния план, предлагайки 2TB за $ 8 на месец, когато се таксуват годишно. Sync.com разполага и с плановете Pro Solo Standard и Plus, които предлагат съответно 3TB и 4TB възможности за съхранение.

Ако имате множество потребители, Sync.com предлага и три плана за Business Pro Teams. Те започват от 1TB за $ 5 на месец на потребител със стандартния план и отиват до 10TB за $ 15 на месец на потребител с Advanced план. Всички планове се таксуват ежегодно, така че сравнителният месечен курс е конкурентен, а вариантите за съхранение трябва лесно да побират повечето потребители.

Sync.com разполага с отлична сигурност, поддържа криптиране с нулево знание и двуфакторна автентификация, за да ви предпази както от външни, така и от вътрешни атаки. Sync.com също използва 256-битово криптиране на AES и защитава вашите файлове както в покой, така и в транзит. И накрая, Sync.com се намира в Канада, която е една от най-добрите държави за поверителност на данните.

Други неща, които харесахме за Sync.com

Sync.com е услуга, която работи добре както на работния плот, така и на мобилното му приложение. Потребителският му интерфейс е толкова лесен, колкото се получава и има удобен раздел за файловете и папките, които сте споделили. Sync.com ви дава няколко начина за управление на вашите връзки, въпреки че паролите за връзки са достъпни само с безплатния акаунт.

Единственият недостатък на Sync.com е, че той не е чудесен за сътрудничество. Поради фокуса си върху сигурността, Sync.com жертва интеграция на трети страни, което означава, че не е съвместима с Office или Google Docs. За да прочетете повече за сигурността, плановете и функциите на Sync.com, разгледайте пълния ни преглед на Sync.com.

  Най-добър софтуер за рисуване на 2023 г.: Adobe CC, Corel & More

2. pCloud

pCloud е доставчик на облачно съхранение, който е добре известен със своята сигурност и лекота на използване. Той има интерфейс, който се предлага с нежна крива на обучение и дори предлага планове за живот, така че можете да платите веднъж и да притежавате вашето хранилище завинаги. Ако сте нов за pCloud, можете да изпробвате безплатния му план.

Безплатният план на pCloud ви стартира с 2 GB място за съхранение, което не е много. За щастие, pCloud ще повиши това до 10 GB безплатно, ако изпълнявате различни задачи, като изтегляне на приложението pCloud и синхронизиране на клиента.

Освен безплатния план, pCloud има два премиум плана за индивидуални потребители. Съхранението с pCloud започва от 500GB и стига до 2TB. И двата плана могат да се плащат месечно, годишно или веднъж за живота.

500GB Premium план струва или 4,99 долара на месец, 47,88 долара годишно, или еднократно плащане от 175 долара за цял живот съхранение. Планът за 2TB Premium Plus струва $ 9,99 на месец, $ 95,88 годишно или $ 350 за живот.

Споделянето на файлове с pCloud е прост процес. Щракването върху настройките на файл или папка ще ви покаже възможността да го споделите. С папки можете да каните потребители на pCloud в папката или да споделяте връзка за качване или изтегляне. С файлове щракването върху „споделяне“ ще отвори опциите за споделяне, където можете да задавате пароли, да съкращавате връзки и да задавате срокове на годност.

pcloudshare

Що се отнася до функциите за сигурност, pCloud не е строг. Той използва 256-битов протокол за криптиране AES за защита на вашите файлове и използва едновременно криптиране в покой и транзитно преминаване.. 

Двуфакторното удостоверяване или 2FA ще ви предпази от някой, който се опитва да получи достъп до вашия акаунт с вашата парола. pCloud също предлага криптиране на нулевите знания, за да ви предпази от потенциални вътрешни атаки.

За съжаление не цялата сигурност на pCloud идва с вашия акаунт. Много от функциите за защита, които pCloud предлага, са част от неговата добавка за крипто, включително криптиране с нулево знание. Добавката за крипто стартира с допълнителен pCloud и си струва да получите, ако харесвате pCloud и цените допълнителната сигурност.

Други неща, които харесахме за pCloud

Споделянето с pCloud е лесно и дори не изисква акаунт. pCloud предлага услуга, наречена pCloud Transfer, която ви позволява просто да въведете имейл адреса си, както и адреса на получателя, след което да изберете какво искате да изпратите. Можете да изпращате файлове до 5 GB по този начин, което прави pCloud една от най-добрите облачни хранилища за опции за споделяне на файлове.

Освен pCloud Transfer, pCloud предлага голям избор от функции на медиите и здрава сигурност, което го прави като цяло добра услуга. Пожизненият план също означава, че няма да се налага да извършвате месечни или годишни плащания, спестявайки пари в дългосрочен план и елиминирайки допълнителна сметка. За повече информация за сигурността и допълнителните функции на pCloud, разгледайте пълния ни преглед на pCloud.

3. Google Drive

Google Drive е една от най-добрите услуги за онлайн съхранение за споделяне и сътрудничество. Използва се от училища, работни места и хора по целия свят, за да си сътрудничат отдалечено върху документи, да споделят съдържание с приятели и семейство и други. 

Вашият акаунт в Google също е свързан с Google Photos, което го прави една от най-добрите опции за онлайн съхранение за споделяне на семейни снимки.

Google ви стартира с 15 GB хранилище безплатно, което е достатъчно за съхраняване на повечето документи и малки файлове. Ако искате да съхранявате повече, Google го прави просто с три допълнителни плана. Google предлага 100 GB, 200GB и 2TB за $ 1,99, 2,99 и 9,99 долара на месец, съответно.

  Най-добро облачно съхранение за Android 2023: Съхранение в движение

Споделянето с Google Drive е толкова лесно, колкото да щракнете с десния бутон върху файл и да изберете „споделяне“. Можете да промените потребителските разрешения и с кого споделяте, но няма много общи опции, като добавяне на парола или задаване на дата на изтичане на вашите връзки. Въпреки че контролът върху това, което потребителят може да направи с вашите споделени файлове е страхотен, би било хубаво да видите още опции.

driveshare

За сигурност Google използва 128-битово криптиране на AES и защитава вашите файлове както в покой, така и в режим на транзит. Google също предлага 2FA, за да ви предпази от някой, който може да има вашата парола. За съжаление, на Google липсва криптиране на нулевите знания, въпреки че това може лесно да се поправи с Boxcryptor.

Други неща, които харесахме за Google Drive

Въпреки че Google Drive като цяло е чудесен доставчик на облачно хранилище, интеграцията с Google Документи създава повече начини за споделяне и сътрудничество. За съжаление, липсата на функции за споделяне и по-малко функции за сигурност от конкуренцията го поставят по-ниско в този списък. 

Все пак Boxcryptor може да компенсира много в отдела за сигурност и Google Drive си струва да разгледате. Можете да прочетете повече за Google Drive, сигурността на Google и още в пълния ни преглед на Google Drive.

4. Dropbox

Dropbox е една от най-популярните услуги за съхранение в облак, до Google Drive. Той предлага прост потребителски интерфейс, офисна интеграция и стабилни функции за споделяне. Въпреки че липсва отдел за сигурност в сравнение с услуга като pCloud, тя все още предлага добра сигурност и някои от най-добрите функции за споделяне наоколо.

Безплатният план за Dropbox, Basic, предлага 2 GB за стартиране, което не е много, въпреки че премиум плановете му са на цена добре, ако ви липсва място за съхранение. Премиум-плановете на Dropbox за физически лица включват 2TB план и 3TB план за $ 11.99 и $ 19.99 на месец, съответно. 

За тези от вас, които имат семейства или фирми, има и три планове за Dropbox Business, включително Разширеният план, който осигурява неограничено съхранение за $ 25 на потребител на месец, с минимум трима потребители.

Споделянето с Dropbox е лесно. Щракването върху опцията за споделяне на всеки файл ще отвори настройките за споделяне, където можете да споделите или самия файл, или връзка към него. Когато споделяте връзка, можете да създавате пароли, да задавате дати на изтичане, да променяте разрешения, да деактивирате изтеглянията, лесно да изберете дали вашата връзка ще позволи на потребителите да редактират или преглеждат и много повече.

dropboxshare

Сигурността с Dropbox е адекватна. Той защитава вашите файлове, както в покой, така и в транзит. Освен това използва AES 256-битово криптиране и използва двуфакторна автентификация. Dropbox не предлага кодиране с нулево знание, въпреки че Boxcryptor е съвместим с Dropbox и може да поправи това за вас.

Други неща, които харесахме за Dropbox

Dropbox е чудесна услуга за споделяне. Той осигурява не само множество начини за споделяне и голям избор от опции за връзки, но ги прави лесно достъпни. Наред с споделянето, Dropbox предлага и конкурентни планове за съхранение, както и неограничен план за тези семейства, групи приятели и фирми с множество потребители.

Освен плановете и функциите за споделяне, ни харесва, че Dropbox е съвместим с Google Документи и документи на Microsoft Office. Това прави споделянето на документи в бизнес настройка по-продуктивно, като ви позволява да имате достъп до документи в Dropbox. Научете повече за Dropbox в нашия пълен преглед на Dropbox.

5. Tresorit

Въпреки че няма много допълнителни функции и идва с малко крива на обучение, Tresorit върши чудесна работа по обезопасяването на вашите файлове и папки. Освен това е чудесен вариант за тези, които искат да споделят файлове с други. За съжаление високите разходи на Tresorit го накараха да се класира по-високо, въпреки че това все още е добра опция, която си струва да се обмисли.

  Dropbox vs Google Drive срещу Onedrive: Сравняване на голямата тройка през 2023 година

Планът Tresorit Basic ви стартира с 3GB хранилище безплатно, за да ви даде усещане за услугата. Въпреки че не е почти толкова място за съхранение, колкото предлагат други услуги в този списък, достатъчно е да запазите няколко файла. 

Ако решите, че искате да съхраните още малко съдържание с Tresorit, има два допълнителни индивидуални плана. Премиум 200GB план започва от $ 12,50, когато се плаща месечно, а 2TB Solo план започва от $ 30.

Споделянето с Tresorit е много лесно и може да се извърши изцяло от раздела връзки, ако качвате нов файл, или от менюто на отделен файл или папка, които вече са запазени в Tresorit. Когато споделяте файл, Tresorit включва няколко удобни функции, като пароли за връзки, дати на изтичане на линкове и ограничения за изтегляне.

tresoritshare

Наред със стандартните функции за споделяне, Tresorit ви позволява също да преглеждате подробни регистрационни файлове – включително IP адреса и приблизителното местоположение – на потребителите, които са получили достъп до вашите споделени връзки. Tresorit ви позволява също да видите имейл адресите на всеки, който се опита да получи достъп до вашите връзки.

Tresorit защитава вашите файлове с 256-битово AES криптиране, криптиране по време на транзит и в покой, плюс криптиране с нулево знание, а също така предлага 2FA. Тъй като криптирането с нулево знание пречи на Tresorit да получи достъп до вашата парола, препоръчваме да проверите нашето ръководство за най-добрите безплатни мениджъри на пароли.

Други неща, които харесахме за Tresorit

Tresorit е една от най-сигурните услуги за онлайн съхранение. Въпреки че има лека крива на учене, споделянето на файлове е супер лесно, а възможностите за съхранение са сравними с други претенденти. Единствената причина, поради която не можем да класираме Tresorit по-високо, са стръмните цени и малкото количество свободно място за съхранение.

За сравнение, Google Drive предлага 2TB място за съхранение за $ 9,99 на месец, докато Tresorit предлага същата памет за три пъти по-голяма цена от $ 30. 

И все пак, ако сигурността е пред ума ви, когато търсите най-добрата услуга за онлайн съхранение за споделяне, няма да останете разочаровани от Tresorit. За повече информация относно Tresorit, плюс неговите планове и функции, разгледайте пълния ни преглед на Tresorit.

Заключителни мисли

Когато решавахме най-доброто облачно хранилище за споделяне, разгледахме предимно функциите и сигурността, специално свързани с споделянето на вашето съдържание. Въпреки че можете да споделяте почти всичко от всеки доставчик на онлайн хранилище, някои имат по-стабилни опции и сигурност. Например възможността да добавите парола или да зададете време за изтичане на вашите връзки се възпроизвежда благоприятно.

Също така искахме да се уверим, че услугата за онлайн съхранение осигурява добро изживяване. Ако ще съхранявате документите, снимките и видеоклиповете си в облака, искате услуга, която е лесна за навигиране и която има функции и сигурност, които са от полза за вас.

Накрая разгледахме цената и обхвата на възможностите за съхранение, свързани с всяка услуга. Смятаме, че страхотна услуга за съхранение в облак е тази, която предоставя възможности за съхранение за всеки бюджет. Предоставихме бонус точки за услуги, които имаха безплатен план или поне безплатна пробна версия, за да можете да усетите за услугата, преди да се ангажирате с нея.

Всички онлайн услуги за съхранение, намерени в този списък, са страхотни опции не само за споделяне, но и за съхранение, достъп и защита на вашите файлове. Като цяло Sync.com е най-доброто облачно хранилище за споделяне на файлове и папки поради своята простота, здрави функции за споделяне и сигурност. И все пак, не се колебайте да разгледате другите опции.

Както винаги, ще се радваме да чуем от вас. Пуснете ни коментар и ни уведомете какво мислите. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me