Най-добро онлайн резервно копие за музика 2023

Имахме обемни записи и компактдискове, които трябваше да съхранявате на рафта. Всички те вече са дигитални, което улеснява събирането на десетки хиляди песни, но дори и във формат .mp3, който ще се добави. Тези песни могат да запълнят стотици гигабайти на вашия твърд диск. За да подпомогнем свободното пространство, ние събрахме най-доброто онлайн резервно копие за музика, с Backblaze като лидер.

Твърдите дискове са огромни. Те могат да вземат вашите пълни колекции Bruce Springsteen, Taylor Swift и Depeche Mode с място, за да се пощадят, но те не са надеждни. Дисковете могат да се сринат или да се счупят, заглушавайки музиката ви завинаги. Софтуерът за възстановяване може да помогне, но не можете да сте сигурни, че ще извлече данните ви и докато SSD дисковете не се сриват толкова много, те изпитват повече грешки в данните.

След като направите резервно копие, можете да сте сигурни, че нито една хардуерна неизправност, пожар или кражба няма да компрометират любимите ви музикални песни.

Резервното копиране обаче няма да освободи мястото на твърдия ви диск. Това е работа за съхранение в облак. Ако това е необходимо, вижте нашия най-добър списък за съхранение в облак. Тук ще се съсредоточим върху създаването на резервно копие, което ще ви позволи да защитите най-много песни за най-малко пари. Ще говорим за това и за други критерии, които използвахме за съставянето на списъка, преди да стигнем до нашите снимки по-долу.

Най-добро онлайн резервно копие за музика 2023

Какво прави най-доброто онлайн резервно копие за музика

Стойността е на първо място. Някои услуги предлагат само няколко плана, докато други ви предоставят неограничено пространство за архивиране. Тези, които предлагат неограничено резервно копие, ще бъдат в предимство тук. Колкото повече място получавате за парите, толкова по-добра е стойността. Винаги обичаме да виждаме и пробен или безплатен план. Ако търсите безплатно резервно копие, можете да прочетете за нашите най-добри снимки.

Услугата също не трябва да бъде болка за използване. Настройката на архивирането ви трябва да е ясна, както и следващите резервни копия и възстановяването. Клиентите трябва да работят на повечето системи, както и на уеб и мобилни устройства, а цялостното потребителско изживяване трябва да е достатъчно гладко, че не е необходимо да се обаждате за помощ.

Обикновено първоначалното ви архивиране ще отнеме дълго време. Колко дълго зависи от вашата интернет връзка, инфраструктурата на услугата за архивиране, която използвате и колко сте близо до нейните сървъри. Включването на резервно копие на ниво блок ще ви помогне да направите по-късни архивирания по-бързи.

Хубаво е да имате и подходяща сигурност, дори ако просто съхранявате музиката си. Силното криптиране трябва да защитава вашите данни в облака, както и по време на транзит. Ако някой открадне вашата парола, най-добре е услугата да предлага двуфакторна автентификация, за да предотврати проникване. Приветстваме и криптиране на нулевите знания, ако е предоставено.

1. Най-добро онлайн резервно копие за музика: Backblaze

Backblaze има дълга история и това е една от най-популярните услуги днес. Той постави на второ място в нашия списък с най-добрите онлайн резервни услуги и ще бъде чудесен избор за архивиране на вашата музика.

  Какво е биткойн? Кратко ръководство за начинаещи

Услугата го поддържа проста само с един абонаментен план. За 5 долара на месец получавате неограничено резервно пространство за един компютър. Предлагането на месечен план е удобно, тъй като можете да се откажете по всяко време и повечето други не предлагат опцията. Ще получите отстъпка от 10 долара, ако платите за една година предварително, 25 долара, ако плащате за две години.

Backblaze-Slider1
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider2
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider3
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider4
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

Лесно е да настроите резервното си копие, тъй като не е необходимо да управлявате колко или какво архивирате. Тъй като Backblaze може да архивира по тип файл, с изключение на системни и временни файлове, можете да включите музикални файлове и да го оставите да върши своята магия. Не е необходимо да създавате резервен план, защото всичко е автоматизирано.

Приложението за настолни компютри използва подход с минимален дизайн, което го прави лесно и уеб интерфейсът също няма да ви създава проблеми. Той е лесен за използване и лесен за навигиране. Разделът „преглед“ показва състоянието на вашия акаунт, а разделът „преглед / възстановяване“ ви позволява да получите достъп до вашите файлове.

Първоначалното архивиране отнема много време, но Backblaze е една от най-бързите услуги. Това не ограничава скоростта на качване или изтегляне и можете да увеличите броя на резервните нишки, които използвате за по-големи скорости. Колко близо сте до сървърите на Backblaze, всичките които са в Калифорния, също ще бъде фактор за скоростта.

Други причини, които харесваме Backblaze

Има много функции за защита, включително частно криптиране. Ако е активирано, ще запазите ключа за шифроване. В противен случай Backblaze ще го запази. Независимо, за да възстановите вашите файлове, ще трябва да изпратите вашата парола до Backblaze. 128-битовото криптиране на AES защитава вашите данни в облака, докато SSL пази вашите файлове по време на транзит.

Ще получите евтини неограничени резервни копия, просто и интуитивно потребителско изживяване и бързи скорости на архивиране с Backblaze. Ето защо тя печели първо място в нашия списък. Ако искате да научите повече, прочетете нашия задълбочен преглед Backblaze. Ако не сте сигурни, винаги можете да се възползвате от 15-дневния пробен период, преди да решите да се абонирате.

2. Потърсете

Две опции на IDrive са подходящи за архивиране на музика – личните планове от 2 ТБ и 5 ТБ. И двете са годишни, защото IDrive не предлага месечни абонаменти. Планът от 2TB ще ви струва $ 52 на година, докато планът от 5TB ще ви върне около $ 75. Ще получите също 2TB или 5TB пространство, което прави 4TB или 10TB пространство за синхронизиране. Преди да се абонирате, опитайте 5GB безплатен план.

IDrive-клиент-Backup-Slider1
© Cloudwards.net

IDrive-клиент-Restore-Slider2
© Cloudwards.net

IDrive-клиент-Scheduler-Slider3
© Cloudwards.net

IDrive-клиент-Sync-Slider4
© Cloudwards.net

IDrive-клиент-Disk-Image-Slider5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

За разлика от неограничените услуги за архивиране, IDrive ограничава пространството ви, което го прави по-труден за използване. Ще трябва да управлявате архивирането си ръчно, като избирате и избирате файлове. Плюс това, има много настройки, които може да затрупат масовите потребители. След като настроите плана си обаче, можете да оставите IDrive да работи на заден план без притеснение.

IDrive не е светкавично бърз. Първоначалното архивиране може да отнеме известно време, за да се качи и няма начин да инициирате многопоточни архиви по-късно, както можете с Backblaze. За щастие има безплатна услуга за куриерско архивиране, наречена IDrive Express, която помага при качването и изтеглянията.

  Най-добрите алтернативи на hubiC 2023: Оферирахме да разгърнем Adieu

Следващите качвания също са много по-бързи поради архивиране на ниво блок.

Други причини, които харесваме IDrive

IDrive използва AES 256-битово криптиране в режим транзит и в покой. Ще трябва да активирате частно криптиране преди първата си резервна копие, ако искате. Ако не го направите, IDrive ще запази ключа ви. Няма двуфакторна автентификация, така че единственият начин да защитите паролата си е да я направите силна.

Услугата е по-трудна за използване от Backblaze, не предлага неограничено архивиране и е по-скъпа при това. Ако искате по-подробно да разгледате неговите характеристики, прочетете нашия преглед на IDrive.

3. CrashPlan Pro

CrashPlan вече не обслужва лични потребители, но все пак можете да използвате бизнес плана му за архивиране на вашата музика.

Той струва 10 долара на месец и осигурява неограничено пространство за архивиране. Тъй като услугата ви таксува на месец, винаги можете да я отмените, за разлика от повечето услуги. Това не е сделка, особено в сравнение с Backblaze, но все пак е солидна сделка. Ако имате музика на външните си дискове, можете и да ги архивирате.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Инсталирането на клиента е лесно и бързо. Използването му е безболезнено, но операцията по архивиране може да бъде по-проста. Няма резервно копие въз основа на типа файл, така че ще трябва да маркирате папки и файлове, които искате да архивирате, въпреки че получавате неограничено пространство.

Навигирането на настолния клиент е лесно, както и с уеб интерфейса. Можете да използвате уеб клиента, за да контролирате архивирането си, като консултирате страници, които показват статистически данни за потребителите, създават отчети и наблюдават възстановяването на файлове.

Архивирането с помощта на CrashPlan не е бързо. Скоростта се увеличава, ако деактивирате процесите на компресиране, криптиране и дедупликация на файлове, но не можем да ви препоръчаме да го направите. Можете обаче да намалите скоростта, ако ресурсите на системата ви са ниски и копирането на ниво блок ще ви помогне при бъдещи архивиране.

Други причини, които харесваме CrashPlan Pro

Подобно на двете предишни услуги, можете да изберете частно криптиране. В противен случай компанията ще запази ключа ви за криптиране. Каквото и да изберете, не забравяйте да създадете силна парола, тъй като няма двуфакторно удостоверяване.

256-битови AES криптират файлове преди прехвърлянето им, докато 128-битовите AES ги защитават по време на него. Прочетете повече за сигурността в нашия преглед на CrashPlan.

4. Карбонит

Карбонитът предоставя три неограничени планове за избор: Basic, Plus и Prime. Basic ви дава неограничено място за съхранение за $ 72 на година. На всичкото отгоре Plus добавя външен твърд диск и автоматично архивиране на видео за 112 долара. Това е най-популярният план.

В допълнение към всичко това Prime има услуга за възстановяване на куриера и струва 150 долара годишно. Това обаче не е добра инвестиция, ако не правите пълни резервни копия редовно. Ако платите за две години предварително, ще получите 5% отстъпка или, ако плащате за три години, ще получите 10% отстъпка. Ако една година изглежда като прекалено голям ангажимент, има 15-дневен пробен период, за да опитате услугата, преди да се абонирате.

Клиентският настолен клиент Carbonite е лесен за инсталиране. Повечето от процесите са автоматизирани, така че има само една стъпка при започване на архивиране (вижте списъка с файлове и разширения, които Carbonite изключва на уебсайта си). Приложението ще оцвети кодовете на вашите файлове, ако активирате тази функция, така че можете да проверите състоянието им по-лесно. Предлага се за Windows и macOS.

  Western Digital My Cloud: Вашето лично съхранение в облак?

Същите функции са налични и в мобилното приложение, което се предлага за Android и iOS. Той разполага с атрактивен и ясен интерфейс, който можете да използвате за достъп до архивираните си файлове и автоматично архивиране на снимки. Не можете да архивирате други типове файлове, но все пак наличието на неограничено архивиране на снимки все още е добра сделка.

Състезатели, като Backblaze и IDrive, изпълняват първоначалните архиви много по-бързо. След първоначалния трансфер обаче нещата изглеждат по-добре за Carbonite, тъй като архивирането на ниво блок помага за ускоряване на процеса.

Други причини, които харесваме карбонита

Ако активирате частно криптиране, Carbonite ще използва 256-битов AES за защита на вашите файлове. В противен случай ще използва 128-битов AES. И в двата случая услугата ще се задържи на вашия ключ.

Начална страница за преглед на карбонита

Карбонитът изисква да направите силна парола и той осигурява двуфакторно удостоверяване, ако някой го открадне. Тези функции създават труден профил за сигурност. За повече информация, прочетете нашия преглед на карбонита.

5. Начало на Zoolz

Zoolz може да съхранява вашите файлове в „медийно съхранение“ и да оптимизира аудио файлове, както и снимки и видеоклипове, за гледане без буфериране, докато са в студено съхранение.

В семейния план ще получите 1 ТБ резервно пространство за петима потребители и компютри. Ще ви върне около $ 40 на година. Тежкият план не увеличава броя на потребителите или компютрите, но ще ви даде 4TB място за вашата музика за $ 100 годишно.

Zoolz Intelligent е името на настолния клиент на Zoolz, той е достъпен за Windows и Mac. Като цяло процесът на архивиране е лесен. Това обаче изисква от вас да изберете ръчно или „интелигентно изберете“ данните, които искате да архивирате, което го прави по-сложно от другите услуги (например Carbonite или CrashPlan).

Способният уеб клиент ще ви помогне да управлявате вашия акаунт. Можете да видите информация за активните потребители и сървъри на началната страница, както и колко хранилище сте използвали – горещо или студено – и други общи статистики.

Приложението за Android или iOS ще ви позволи да проверите резервното си копие, като използвате телефона си. Приятно е и има много възможности, включително архивиране на видеоклипове, контакти и други файлове на устройството.

Тъй като услугата се интегрира с Amazon S3, тя може да постигне добри скорости. Има сървъри в САЩ, Великобритания и Австралия. Подобно на повечето други, той използва алгоритми за прехвърляне на блоково ниво.

Други причини, които харесваме Zoolz Home

Zoolz използва 256-битово криптиране на AES и това е нулево познание. Шифроването не помага, ако някой открадне паролата ви, но двуфакторната му автентификация ще бъде. Неговата политика за поверителност е под въпрос, тъй като тя казва, че услугата получава имена на файлове и директории и записва вашия IP адрес и друга лична информация.

Zoolz твърди, че е за поддръжка, което е разумно. Ако искате да научите повече за услугата, разгледайте нашия преглед на Zoolz.

Заключителни мисли

Вашата музикална колекция ще бъде по-безопасна, ако я архивирате, но не всички услуги работят еднакво добре. Някои може да са сложни за използване или да имат ограничено и скъпо резервно пространство. За разлика от тях, ние смятаме, че Backblaze е чудесен избор за архивиране на вашата музика. Ние надхвърлихме стойността и лекотата на използване, за да направим този избор, гледайки и на скоростта и сигурността.

Всички услуги тук са сред най-добрите резервни решения, които тествахме, така че ако не харесвате Backblaze по някаква причина, не можете да сбъркате с никоя от другите. Какво мислите за нашия списък? Пропуснахме ли любимата ви услуга? Разкажете ни за това в секцията за коментари.

Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me