En begyndervejledning til, hvordan man bruger Dropbox

Hvis du leder efter en brugervenlig, cloud-oplagringsplatform, der er nem at bruge, kan Dropbox være noget for dig. De af jer, der har brugt Windows File Explorer, vil allerede forstå mange af de funktioner, du har brug for at vide for at starte applikationen.

I denne begyndervejledning til, hvordan du bruger Dropbox, skal vi overveje de grundlæggende funktioner i cloud-lagerudbyderen og enkle måder, du kan begynde at interagere på med det på dit skrivebord. Guiden giver et bredt overblik over platformen, så det vil være særlig nyttigt for brugere, der er nye til den.

Dropbox er ikke kun let at bruge, men du kan muligvis hente alt hvad du har brug for fra dens gratis version. Hvis du dog har brug for mere lagerplads eller flere funktioner end hvad den gratis Dropbox-version tilbyder, vil du dog ende med at bruge mere månedligt på Dropbox end du ville have til den samme lagerplads fra en konkurrent, såsom Sync.com eller OneDrive.

Hvis du vil lære mere om Dropbox eller se, hvordan den stabler op til dens rivaler, kan du se vores Dropbox-anmeldelse. Hvis du er her for at lære, hvordan du kan få mest muligt ud af Dropbox, skal du fortsætte med at læse denne vejledning.

Hvad er Dropbox?

Dropbox er en cloud-lagringstjeneste, hvilket betyder, at du kan kopiere dine filer til skyen og få adgang til dem senere, selvom du bruger en anden enhed. Dropbox kopierer ikke automatisk alle filerne på din computer, hvis du har en personlig plan, så du bliver nødt til at vælge og vælge, hvilke du vil gemme. 

Når du har gjort det, gør Dropbox disse filer tilgængelige i skyen, hvis du har brug for dem igen.

Dropbox-synkronisering

Det giver dog ikke plads på din harddisk. En kopi af den fil, du gemmer i Dropbox, forbliver på din harddisk. Hvis du ændrer filen lokalt, opdateres den i skyen.

Det er uheldigt, at Dropbox ikke frigiver plads på harddisken, i det mindste efter sin gratis plan. Det kommer dog med en opadrettelse. Dropbox synkroniserer dine data på alle enheder. Så længe du har adgang til din Dropbox-konto, kan du downloade enhver fil, der er gemt i din Dropbox-mappe på din lokale maskine. 

Dette system holder filer sikre mod tekniske problemer, du måtte have med din computer. Hvis din harddisk for eksempel mislykkes, vil dine fotos og andre vigtige dokumenter ikke gå tabt for evigt, hvis de er gemt i skyen. Selvom du måske tror, ​​at din computer er sikker, er der altid en lille chance for, at den bliver beskadiget, dør af sig selv eller endda bliver stjålet.

Dropbox gør det nemt at overføre disse vigtige filer, fotos og mapper til en ny computer, hvilket også sparer dig for meget tid og frustration.

Det gør det også nemt, hvis du vil dele en fil med kolleger og familiemedlemmer. Ud over deling kan du også bruge Dropbox til at se filer på flere enheder. For eksempel kan du flytte billeder, du har taget på din telefon, til Dropbox og se på billederne på din computer senere.

Du kan også bruge Dropbox som ren skyopbevaring. Så længe du bruger webklienten, kan du tilføje filer til din Dropbox-konto og kun gemme dem i skyen.

Dropbox-kontotyper

Du kan prøve Dropbox gratis ved at tilmelde dig en Basic-konto på dens websted. Basic leveres kun med 2 GB gratis lagerplads, hvilket er nok til at begynde at bruge Dropbox, men ikke meget andet. Vi viser dig, hvordan du tilmelder dig den gratis Dropbox-konto i det næste afsnit.

Dropbox har også flere betalte niveauer til personlige konti. Den største forskel mellem Dropbox-kontoindstillingerne er den mængde lager, du får.

Plus-planen koster $ 99 pr. År eller $ 9,99 pr. Måned. Det øger din Dropbox-lagringskapacitet til 1 TB. Den højeste niveau, Professional, støder dig op til 2 TB til dobbelt så høj pris som de årlige og månedlige planer på Plus-planen.

hvordan man bruger dropbox-prissætning

Dropbox Smart Sync

En anden stor forskel mellem de personlige og professionelle Dropbox-niveauer er, at sidstnævnte låser op “Smart Sync.” Når du åbner et dokument gemt på din computer, flytter Smart Sync filen til skyen og frigør plads på harddisken. Du har stadig adgang til filen, men den gemmes derefter fra skyen. Du kan også flytte filer manuelt til skyen uden at åbne dem.

  Sådan krypteres din harddisk

Uden Smart Sync er du tvunget til at vælge mellem to tilstande til dine filer. Den første tilstand er “downloadet”, hvor du har adgang til at bruge og redigere filen på din computer. Dropbox opbevarer en kopi af filen på dets servere og opdaterer den automatisk, når du foretager ændringer.

Den anden tilstand er “kun online”, som giver dig mulighed for at flytte filer direkte til Dropbox’s servere. Du kan ikke redigere eller se dem på din computer uden at downloade dem igen, men du kan se på dem online. Det sparer meget plads på harddisken, fordi filen flyttes fra din computer og kun efterlader navn, placering og sidste dato, hvor den blev opdateret på Dropbox.

Smart Sync er den bedste fra begge verdener, fordi den giver dig mulighed for at indstille filer til “kun online”, mens du bevarer evnen til at redigere og se dem. Når det er sagt, skal du opgradere til en dyrere Dropbox-plan, hvis du vil bruge den, da den ikke er tilgængelig i den gratis basisplan.

Tilmelding til en Dropbox-konto

Hvis du har besluttet, at Dropbox er den rigtige cloud-lagringstjeneste for dig, er den første ting, du skal gøre for at starte, tilmelde dig en konto.

Hvis du er interesseret i en gratis plan, skal du gå til dropbox.com og klikke på linket i øverste venstre hjørne, der siger “Få Dropbox Basic.”

hvordan man bruger dropbox basic

Når du gør det, bliver du bedt om at indtaste dit navn, e-mail-adresse og adgangskode. Du kan bruge en af ​​vores bedste passwordadministratorer til at oprette en sikker. Du kan også tilmelde dig Dropbox ved hjælp af din Google-konto i stedet for din e-mail-adresse.

hvordan man bruger dropbox-register

Når du har klikket på knappen “Opret en konto”, føres du til en skærm, der giver dig mulighed for at downloade Dropbox.

hvordan man bruger dropbox download

Når den eksekverbare er downloadet, skal du klikke for at åbne den, og Dropbox installeres automatisk. Det tager normalt mindre end et minut fra start til slut.

Det er det. Du har nu en konto, og Dropbox er på din computer, hvilket betyder, at du bare er få sekunder væk fra at flytte dine vigtigste filer til skylagring.

Opsætning af Dropbox

En af de første ting, du vil bemærke, efter at du har installeret Dropbox, er, at det føjede et ikon til din proceslinje. Bakkeikonet er den nemmeste og hurtigste måde at få adgang til Dropbox fra din computer.

Venstreklik en gang eller højreklik for at åbne Dropbox. Der er to faner i øverste venstre hjørne og fire knapper øverst til højre.

Den første fane er “meddelelser”, som viser dig de ønskede underretninger samt lejlighedsvise meddelelser fra Dropbox.

hvordan man bruger dropbox-faner

Den anden fane er “nyere filer”, som viser de sidste 30 filer, du uploadede til Dropbox, og lader dig åbne filer ved at klikke på dem. Du kan få et link i stedet ved at klikke på “kopier link” ud for filen.

Bemærk, at hvis du klikker på en fil for at åbne den, fører du dig til Dropbox-mappen på din computer, hvor du skal dobbeltklikke på filen igen for at åbne den.

Dropbox-kontrol

Den første knap til højre, der ligner en sandwich, fører dig til Dropbox-papir. Det er Dropbox’s version af en Google Docs eller Microsoft Office Online.

Den anden knap, en mappe, fører dig til din lokale Dropbox-mappe.

Den tredje knap, en klode, fører dig til Dropbox-webklienten og logger dig automatisk på din konto. Ligesom i mappen på din computer kan du se de dokumenter, du har gemt i skyen. Du får også adgang til indstillinger, du ikke får i skrivebordsmappen.

Den fjerde og sidste knap ligner et gear. Det åbner en menu med flere poster, inklusive procentdelen af ​​den samlede Dropbox-plads, der bruges, en invitation til at opgradere din konto, uanset om dine lokale filer synkroniseres til skyen, muligheden for at pause eller genstarte synkronisering, præferencer, et online hjælpcenter og til sidst , en mulighed for at lukke Dropbox.

Bemærk, at du ikke kan uploade filer eller downloade filer med Dropbox, når den er lukket.

Sådan bruges Dropbox på skrivebordet

Det er nemt at bruge Dropbox på dit skrivebord. Når du downloader klienten, tilføjes en mappe under dit brugernavn med titlen “Dropbox”, og filerne, du tilføjer til den mappe, kopieres automatisk til din Dropbox-konto.

Du kan finde mappen ved at åbne File Explorer og navigere til sektionen kaldet “Denne pc” på Windows. Derefter dobbeltklikker du på det drev, du installerede Dropbox på. Det vil normalt være dit C: drev.

Dobbeltklik derefter på den mappe, der hedder “Brugere”, derefter på mappen med dit brugernavn. I den mappe finder du Dropbox. Dobbeltklik på dets ikon eller navn åbner Dropbox-mappen. Denne mappe er den samme, som du får adgang til, når du klikker på den anden knap i ikonmenuen nævnt ovenfor.

  Hvad er netneutralitet, og hvorfor er det vigtigt?

I Windows finder du sandsynligvis også Dropbox-mappen under “hurtig adgang.”

hvordan man bruger dropbox-mappen

Overførsel af filer med Dropbox

Hvis du vil flytte gamle filer til Dropbox, skal du navigere til dem i et andet vindue. Når du har fundet dem, skal du blot fremhæve den fil, du vil flytte, og derefter klikke og trække den over til din Dropbox-mappe.

Du kan også kopiere og indsætte filer eller mapper til Dropbox, hvis du finder det lettere.

Det kan tage et sekund eller to at overføre filer til Dropbox-mappen. Når de er færdige, viser Dropbox et blåt ikon nederst til venstre med pilene på. Ikonet betyder, at det kopierer filen og uploader den til skyen. Når det er gjort, bliver ikonet grønt og viser et flueben.

Hvis du ønsker at overføre flere filer på én gang, skal du holde “ctrl” -knappen og klikke på hver fil, du vil flytte. Du ved, at du har gjort det rigtigt, hvis de filer, du klikker på, forbliver fremhævet. Klik derefter og træk en af ​​filerne for at flytte alle de valgte i Dropbox-mappen.

Dropbox-double-move

Hvis du vil oprette en ny fil og gemme den i Dropbox, kan du gøre det, når du gemmer filen for første gang ved at navigere til Dropbox-mappen og vælge den som Gem placering.

For at åbne en fil, der er gemt i Dropbox, skal du tage de samme skridt, som du ville gøre for at åbne enhver anden fil på dit skrivebord. Naviger bare til din Dropbox-mappe, eller åbn den gennem knappen i ikonmenuen, og dobbeltklik på filen.

Højreklik på en fil giver dig mulighed for at dele den gennem Dropbox, kopiere Dropbox-linket til den fil eller se den i webgrænsefladen.

Sådan bruges Dropbox på mobil og internet

Brug af Dropbox fra webklienten er en lignende oplevelse som at bruge det på skrivebordet. Når du logger ind på din Dropbox-konto, får du vist de filer, du for nylig har ændret på dit skrivebord. Det er den samme liste, som du kunne finde ved at klikke på fanen “nylige filer” i ikonmenuen.

dropbox_download (1)

Hvis du vil se ældre filer, skal du klikke på “filer” i venstre side af din skærm. Der ser du alt, hvad du har gemt i din desktop Dropbox-mappe.

Webklienten har et par funktioner, som du ikke finder på skrivebordet. For at starte kan du downloade en fil til dit skrivebord. Du kan også markere en fil som vigtig ved at klikke på den blå stjerne ved siden af ​​filnavnet eller gå til højre side af skærmen, klikke på ellipsis og derefter vælge “stjerne” -indstillingen.

hvordan man bruger dropbox-stjernet fil

Du kan også dele, omdøbe, flytte, kopiere eller slette filen via webgrænsefladen. Husk, at sletning af en fil i Dropbox-mappen på dit skrivebord eller webklient sletter den overalt.

Hvis du har brug for en fil, og du ikke ved, hvor den er, kan du bruge søgefeltet øverst på siden for at finde den.

Du kan downloade mobilappen til Android eller iOS fra henholdsvis Google Play Store eller App Store. Det er næsten identisk med webbrowseren.

Den første skærm, du ser, når du logger ind på Dropbox-appen viser dine nylige filer, og du kan finde de samme skærmbilleder, når du klikker på menuikonet i øverste venstre hjørne.

hvordan man bruger dropbox-mobil

Sådan bruges Dropbox til at dele en fil eller mappe

Der er flere måder at dele en fil eller mappe gennem Dropbox. Hvis du ønsker et detaljeret kig, så tjek vores guide til, hvordan du deler filer med Dropbox. Selvom vi ikke kan dække alle delingsindstillinger i denne vejledning, giver vi dig nok information til at starte.

Fra dit skrivebord skal du navigere til det emne i din Dropbox-mappe, du vil dele. Højreklik på det, vælg derefter indstillingen der siger “del” og har et Dropbox-ikon ved siden af.

Dropbox_share

Det åbner et nyt vindue. Skriv e-mail-adressen på den person – eller personer – som du vil dele filen med i boksen under spørgsmålet, “Hvem vil du dele med?” Giv derefter de tilladelser, du vil dele. De kan indstilles til kun at se eller give mulighed for at redigere filen.

hvordan man bruger dropbox til at dele filer

Når du har gjort det, vil du være i stand til at skrive en besked til modtagerne, hvis du vil gøre det. Du kan også oprette et link, som du selv kan sende til folk, hvis du ikke ønsker, at Dropbox skal sende linket via en e-mail-adresse.

Hvis du vil dele en mappe gennem Dropbox’s webgrænseflade, er alt hvad du skal gøre at logge på, finde den fil, du vil dele, og klik på den store “del” -knap til højre på skærmen. Det giver den samme grænseflade, som du brugte på dit skrivebord til at dele filer.

  Bedste Cloud Storage til Australien 2020

hvordan man bruger dropbox til at dele online

Den person, du sender en fil til, behøver ikke have en Dropbox-konto for at få adgang til den, hvilket er praktisk.

Sådan bruges Dropbox til at downloade filer

Lad os sige, at du er på en ny enhed, og at du har brug for adgang til en fil, du har gemt i Dropbox, men du har ikke Dropbox installeret og ønsker ikke at installere den.

Når du er logget ind på Dropbox i en browser, kan du navigere til den fil, du vil hente, klikke på ellipseknappen til højre på skærmen og vælge “download” i den menu, der dukker op.

hvordan man bruger dropbox download

Det giver dig adgang til filen, men de ændringer, du foretager den, afspejles ikke i Dropbox. De gemmes kun lokalt. Hvis du har brug for at ændre filen og kopiere dem til versionen i Dropbox, skal du uploade filen igen.

Du kan gøre det ved at gå til fanen “filer” i venstre side af webgrænsefladen og derefter klikke på ellipsen i øverste højre hjørne. Den første mulighed på listen er “uploade filer” og den anden “upload mappe.” Klik på det, der er passende.

hvordan man bruger dropbox upload

Dropbox fusionerer ikke den nye version med den gamle, så du bliver nødt til at omdøbe filer manuelt for at sikre dig, at det er klart, hvilken er.

Sådan bruges Dropbox til at gendanne filer

På de fleste personlige konti opbevarer Dropbox en kopi af dine slettede filer i op til 30 dage. Du kan finde dem ved at klikke på fanen “filer” i venstre side af webklienten. Fra denne side skal du klikke på fanen “slettede filer” i venstre side, der skal være den fjerde og sidste post på siden.

hvordan man bruger dropbox-slettet fil

Hvis du bruger den gratis basisplan eller Plus-planen, opbevarer Dropbox en kopi af slettede filer i op til 30 dage. Hvis du opgraderer til Professional Dropbox-planen, får du op til 120 dage til at beslutte at gendanne en fil.

Når du har fundet den slettede fil, du ønsker, skal du klikke på det tomme afkrydsningsfelt til venstre for ikonet før filnavnet. Når du klikker på et af disse afkrydsningsfelter, bliver det blåt, og en knap, der siger “gendannelse” vises på højre side af siden. Klik på den knap for at gendanne så mange filer, som du vil.

Hvis du ønsker at slette en fil permanent, skal du klikke på afkrydsningsfeltet for filen og derefter klikke på “permanent slette” -indstillingen, der vises under gendannelsesknappen.

Sådan bruges Dropbox til at anmode om filer 

Filanmodninger giver dig mulighed for at invitere folk, der ikke har en Dropbox-konto, til at uploade filer til din. Du kan synes, at det er nyttigt, når du har brug for at hente filer fra ansatte eller pårørende, der ikke bruger Dropbox. Det er også en god måde for lærere at samle filer fra studerende.

For at anmode om en fil skal du logge ind på din online Dropbox-konto. Klik på fanebladet “filer” i venstre side af din skærm, og vælg derefter linket “filanmodninger”.

Dropbox_file_request1

Klik på knappen “Opret en filanmodning”. Det åbner en boks, der beder dig om at navngive de filer, du anmoder om. For eksempel kan du kalde dem “fødselsdagsfotos” eller “skattedokumenter.” Når du har valgt et navn, skal du vælge den mappe, du vil have Dropbox til at placere dem i.

Som standard oprettes det en mappe med navnet “filanmodninger” i din vigtigste Dropbox-mappe, derefter en mappe i den med det navn, du indtastede ovenfor.

Dropbox_file_request

Når du har gjort disse ting og klikket på “næste”, føres du til en boks, der giver dig et link til at dele med de mennesker, du beder om dokumenter fra. Du kan også indtaste den modtagendes e-mail-adresse.  

hvordan man bruger dropbox-anmodningsfiler

Afsluttende tanker

Dropbox kan være en livredder, hvis din computer dør, men den har flere funktioner end bare at tage sikkerhedskopi eller dele filer. Om du er tilfreds med den gratis Dropbox-plan, eller du beslutter at abonnere på en af ​​dens betalte niveauer – eller slette din Dropbox-konto og få en bedre aftale fra en konkurrent – afhænger dog af dine behov.

Forhåbentlig hjalp denne guide dig med at forstå Dropbox og dens funktioner bedre og lærte dig, hvordan du bruger dem. Hvis du stadig leder efter den skybaserede backuptjeneste, der passer til dig, kan du tjekke vores bedste online backupguide.

Når det er sagt, er der en chance for, at vi ikke har dækket alle Dropbox-funktioner, du muligvis har problemer med. Hvis der er noget, du ikke kan finde ud af, og som du gerne vil have hjælp til, fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor.

Vi gør vores bedste for at besvare dine spørgsmål og opdatere denne Dropbox-guide for at hjælpe brugere med de samme problemer i fremtiden. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me