Si ta bëni punën e largët lehtë

Transporti po ju vret. Ju uleni në takime të mërzitshme të pafund. Telefonat po kumbojnë dhe kolegu juaj po lëviz tavolinën e tij për herë të pestë sot. Dikush po shikon mbi supe. Padia që ju vishni është e pakëndshme.

A nuk është e mrekullueshme nëntë-pesë ditë? Fatmirësisht, sot kemi një pretendent: duke punuar në distancë.

Kur punoni në distancë ju merrni të gjitha përfitimet që keni dëgjuar dhe imagjinuar më parë – punoni në xhupin tuaj, jo më shumë lëvizje, kurseni para në drekë duke ngrënë ushqim të lirë dhe të shëndetshëm, merrni pjesë vetëm në takime që ju duhet të keni, për të qenë më produktiv dhe , sigurisht, menaxhoni kohën tuaj ashtu siç e shihni të arsyeshme.

Gjithnjë e më shumë njerëz po kalojnë në punë në distancë, por do të ishte e kotë për punëdhënësi ose karriera juaj nëse punoni nga një hamak në një plazh të largët bëri që produktiviteti të vuajë. Për fat të mirë, ka mjaft mjete softuerësh për ta bërë më të lehtë tranzicionin, gjithçka që ju nevojitet është WiFi ose ndonjë formë e hyrjes në internet. Në këtë artikull, do të hedhim një vështrim në disa nga ato mjete që e bëjnë punën e largët të lehtë.

Ekipet e Vogla dhe Freelancer

Së pari dhe më e rëndësishmja, kur keni një ekip të shpërndarë, ju duhet një mënyrë e sigurt dhe e besueshme për të shkëmbyer skedarë midis anëtarëve. Transferimi i skedarëve duke përdorur email ose flash drive është thjesht duke kërkuar vjedhjen e të dhënave, pasi emailet mund të hackohen dhe disqet e vjedhura. Për të luftuar krimin kibernetik, ruajtja e cloud vjen në dispozicion. Një nga më të njohurit, me 800 milion përdorues, është Google Drive.

Google Drive synon përdoruesit e shtëpisë dhe siguron një produktivitet të mirë. Ka shumë aplikacione të palëve të treta (shumica prej tyre falas) në bibliotekë. Aplikacioni vetanak i Google, Google Docs, është një nga aplikacionet më të mira për produktivitet dhe bashkëpunim dhe integron natyrshëm me Google Drive.

Me suitë zyre Docs ju merrni aplikacione për përpunimin e fjalëve, spreadsheets dhe prezantime. Ju mund të sugjeroni redaktime dhe të bëni komente, të gjitha në kohë reale afër falë shpejtësive të shpejta të sinkronizimit të skedarëve. Ekziston gjithashtu një mundësi për t’u rikthyer në versionet e mëparshme dhe të shihni cilat ndryshime janë bërë.

Dokumente zyre

Sigurisht, ndarja e këtyre skedarëve është thelbësore dhe Google nuk zhgënjehet. Ju mund të përdorni email për të dhënë qasje ose për të vendosur një lidhje aksesi. Pavarësisht nëse bëni njërën ose tjetrën, mund të vendosni leje për të dy.

  Marrëveshjet më të mira në ruajtjen në cloud: Si të fitoni më shumë për më pak

Google siguron ato skedarë duke përdorur encryption AES 128-bit. Ka diskutime nëse është plasaritur, por mençuria konvencionale thotë se do t’i duhej një super-kompjuteri një miliard vjet për ta bërë atë, kështu që ka kaq. Autentifikimi me dy faktorë (2FA) është i disponueshëm për të mbrojtur kundër fjalëkalimeve të vjedhura.

Një mundësi e mirë për profesionistët e lirë është që si një përdorues falas të merrni një ruajtje të bukur 15 GB falas. Për ata që dëshirojnë opsione të lira, ka disa plane për të paguar: 100 GB për 2 $ në muaj është një marrëveshje e mirë, pas kësaj ju merrni 1TB për 9,99 $. Zbritjet janë në dispozicion nëse paguani për tërë vitin. Lexoni rishikimin tonë të Google Drive për detajet.

Të punosh në distancë për bizneset e mesme

Nëse jeni duke drejtuar një biznes dhe keni nevojë për më shumë siguri, është Kutia. Ai pretendon shumë kompani Fortune 500 dhe biznes të vogël si klientë.

Ekziston një aplikacion amtare i quajtur Box Notes, i cili është ndër aplikacionet tona më të mira për marrjen e shënimeve. Për të kompensuar mungesën e aplikacioneve të bashkëpunimit vendas, Kutia integrohet me Google Docs dhe Office Online. Ju mund të integroheni me më shumë aplikacione të palëve të treta që vijnë në bibliotekë. Kategoritë përfshijnë bashkëpunimin, menaxhimin e projektit, menaxhimin e përmbajtjes dhe sigurinë.

Menaxhimi i skuadrave të mëdha, të largëta – ose shumë ekipe – është e thjeshtë me Box; kur shtoni një përdorues të ri në llogarinë tuaj mund të vendosni leje të ndryshme. Mund të zgjedhni në cilat përdorues dosje kanë qasje. Dhe mund të vendosni shtatë nivele të ndryshme të lejeve ndërsa e bëni këtë. Nëse keni nevojë të ftoni dhjetëra punonjës menjëherë, mund të bëni një ftesë më të madhe. Kur e bëni këtë, ju mund t’i caktoni ato në një grup për të shmangur vendosjen e lejeve një nga një.

Kur bëhet fjalë për sigurinë, Kutia bën shumë mirë; ajo mbron përmbajtjen tuaj nga kriptimi i AES 256-bit, brenda-tranzitit dhe në serverat. Ai madje edhe kodon çelësin tuaj (të cilin e përdorni për të deshifruar skedarët tuaj) me të njëjtin nivel të kriptimit AES.

Shpejtësitë e sinkronizimit të skedarëve janë të krahasueshme me shërbimet e tjera. Shkëmbimi i skedarëve është i thjeshtë; ju klikoni në një buton “share” dhe mund të gjeneroni një lidhje ose të dërgoni një ftesë me email. Me ato lidhje, Box ju jep mundësinë të përdorni mbrojtjen e fjalëkalimit dhe të caktoni datat e skadimit.

Meqenëse është drejtuar më shumë drejt bizneseve, është më e kushtueshme; Kutia ju jep një plan fillestar 100 GB për një minimum prej tre përdoruesve, dhe është 5 dollarë në muaj, për çdo përdorues. Planet e biznesit dhe biznesit plus ofrojnë një depozitë të pakufizuar, përkatësisht për 15 dollarë dhe 25 dollarë. Ekziston një plan individual falas dhe një provë 15-ditore për planet e biznesit, për të cilat mund të lexoni më shumë rreth rishikimit tonë të Kutisë.

  Whatfarë na thotë Evernote Hack Rreth Cloud

Puna në distancë për bizneset e mëdha

Ndërmarrjet që do të donin të largoheshin do të dilnin më mirë me zgjedhjen tonë më të mirë EFFS, Egnyte Connect. Ajo ka aplikacione amtare, si dhe Google Docs dhe Integrime në Office Online. Nëse dëshironi të përdorni versionin e zyrës në desktop – Office 365 – gjithashtu ka një integrim.

Bitshtë paksa e ngadaltë kur bëhet fjalë për ngarkimet fillestare, por për qëllime bashkëpunimi, shpejtësia e sinkronizimit është më e rëndësishme me skedarët e ngarkuar tashmë. Egnyte me të vërtetë shkëlqen atje pasi përdor sinkronizimin në nivelin bllok i cili ngarkon vetëm pjesë të skedarit që kanë ndryshuar dhe jo tërë skedarin.

Ateverfarëdo që ju nevojitet kur ndani me anëtarë të largët, Egnyte e ka atë. Ju mund të ndani skedarët ose dosjet lehtësisht dhe të jepni katër lloje të aksesit – pronari, i plotë, redaktori dhe shikuesi. Lidhjet tuaja mund të kenë mbrojtje me fjalëkalim, data të skadencës dhe madje merrni një njoftim sa herë që përdoret lidhja. Ju madje mund të përcaktoni nëse përdoruesit mund të shkarkojnë ose thjesht skedarë të shikimit paraprak.

Ju nuk keni pse të shqetësoheni për skedarët e biznesit tuaj, ato janë të mbrojtura me kriptim AES-256, mund të vendosni gjatësi dhe forcë minimale për fjalëkalime, 2FA është aty për t’ju ndihmuar nëse fjalëkalimi juaj është plasaritur dhe nëse dikush vjedh pajisjen tuaj mundeni thjesht prerë nga sinkronizimi.

Egnyte nuk ofron plane individuale. Një më pak e shtrenjtë është 40 dollarë në muaj për pesë përdorues, por ajo i jep 5TB hapësirë ​​ruajtjeje. Nëse keni nevojë për më shumë hapësirë ​​dhe më shumë përdorues, është plani i biznesit. Ajo siguron 10TB hapësirë ​​të përbashkët për një maksimum prej 100 përdoruesve për 15 dollarë në muaj (për çdo përdorues). Lexoni detajet në rishikimin tonë për Egnyte.

Mjete të tjera të largëta pune

Kur duhet të komunikoni me ekipin tuaj nga distanca, ka një aplikacion të njohur që ju vjen në mendje – Slack. Ajo u lançua në 2013 dhe është rritur me shpejtësi që nga ajo kohë. Kjo nuk është për t’u habitur, aplikacioni është argëtues dhe i lehtë për t’u përdorur dhe integrohet me shumë aplikacione të palëve të treta që rrisin produktivitetin (gjithashtu dëshirojmë të vërejmë se të gjitha shërbimet e mësipërme janë ndër ruajtjet më të mira në cloud për Slack).

Pronari juaj i hapësirës së punës krijon një hapësirë ​​pune Slack dhe, së bashku me administratorët, fton dhe administron anëtarët e ekipit. Ekipi mund të ndajë hapësirën e punës Slack dhe të komunikojë përmes tij. Ngjashëm me dhomat e vjetra të bisedave, gjithçka rrotullohet rreth mesazheve; kanale të ndryshme janë pjesë e hapësirës suaj të punës dhe ato janë mjeti kryesor i komunikimit. Ju mund të organizoni kanale sipas departamenteve, projekteve ose zyrave specifike.

  Sync.com vs MEGA: Një betejë e pabarabartë

Kur komunikoni shpesh me anëtarët e ekipit tuaj, informacionet mund të jenë në të gjithë vendin. Slack ju lejon të kërkoni mesazhe me lehtësi, si dhe t’ju dërgojnë njoftime sa herë që dikush thotë ndonjë gjë të rëndësishme. Ju madje mund të kërkoni për skedarë që i keni dërguar kolegut tuaj.

Slack nuk ju lejon të mbani një axhendë, megjithatë: kur bëhet fjalë për menaxhimin e detyrave me një ekip të largët, Trello shkëlqen vërtet. Shtë një mënyrë vizuale për të organizuar projektet tuaja dhe të shihni se çfarë ju duhet të bëni me një shikim përmes përdorimit të një bordi kanban.

Do gjë që ju bëni do të përfshijë bordin e Trello. Bordi është një listë e listave, që në thelb janë të gjitha detyrat tuaja në faza të ndryshme, nga idetë deri në përfundim. Trello përdor kartat për të përfaqësuar ato detyra. Ndërsa kartat duken të thjeshta në fillim, ju mund të shtoni komente, etiketa, të ngarkoni bashkëngjitje, të jepni data të caktuara, etj. Mund të ftoni sa më shumë njerëz që ju nevojiten në bordin tuaj dhe pastaj thjesht tërhiqni dhe lëshoni ato në kartela për t’i caktuar atyre detyra.

Sigurisht, Trello ka një bibliotekë, me shumë aplikacione të palëve të treta (të quajtura energji elektrike), të cilat mund të përmirësojnë rrjedhën e punës tuaj në distancë. Me ta, ju mund të integroni Trello me shërbime të ndryshme për ruajtjen e cloud, aplikacionet e komunikimit, platformat CVS, etj. Nëse nuk shihni ndonjë gjë që i përshtatet nevojave tuaja, ekziston një API të cilën mund ta përdorni për të ndërtuar aplikacionin tuaj.

Mendimet përfundimtare

Sot, me internet dhe globalizim nuk është për t’u habitur që grupe ose individë nga vende të ndryshme ose kontinente të punojnë së bashku; natyrisht, situatat e reja sjellin problemet e tyre. Sidoqoftë, ka shumë aplikime për të ndihmuar në këtë drejtim. Ne kemi përmendur disa nga shërbimet më të mira për ruajtjen e cloud, të cilat janë të shkëlqyera për bashkëpunim dhe disa nga aplikacionet më të njohura që mundësojnë komunikim dhe organizim të mirë.

Ka shumë të tjerë, kështu që ju keni një të preferuar që na ka munguar? A keni një koment për disa që ne kemi zgjedhur? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me