Revisió de còpia de seguretat en línia de Norton: actualització 2023

Revisió de còpia de seguretat en línia de Norton

Un servei que se sent mal datat en gairebé tots els aspectes; Tot i que té una gràcia estalviadora, cap d’aquestes raons convincents és recomanable.

Millors ressenyes de còpia de seguretat en línia

Durant aquesta revisió de la còpia de seguretat de Norton Online, us presentarem una solució per a la recuperació de desastres que les persones que fa quinze anys podrien haver utilitzat. Amb un espai de còpia de seguretat de 25 GB, Norton Online Backup no està equipat per atendre les necessitats de còpia de seguretat d’avui, no quan els discs durs solen tenir capacitats de 10 a 100 vegades aquesta quantitat..

Juntament amb un escàs espai de còpia de seguretat, Norton Online Backup se sent datat d’altres maneres, com ara enganxar-se amb un enfocament basat en un navegador en lloc de desenvolupar un client d’escriptori capaç i no oferir un xifrat privat..

Per obtenir una solució més contemporània, us recomanem que feu una ullada a la nostra millor guia de còpia de seguretat en línia. O simplement, trieu qualsevol altra còpia de seguretat en línia de forma aleatòria de la nostra biblioteca de ressenyes de còpia de seguretat en línia. Està millor que millor.

Però pel bé del fanboy de Norton, en algun lloc que hi hagi fora, estem obligats a continuar. Continua llegint tots els detalls ingrescants de la versió de còpia de seguretat en línia que vivia en el passat. Norton també ofereix una prova gratuïta de 15 dies per a aquells encara curiosos.  

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a la còpia de seguretat en línia de Norton

Característiques

La còpia de seguretat en línia de Norton proporciona una còpia de seguretat de fitxers com documents, imatges i vídeos emmagatzemats al disc dur de l’ordinador, proporcionant un mitjà per restaurar-los en cas d’aturada, corrupció d’arxius o fins i tot robatori d’ordinador..

El programari es basa principalment en un navegador amb un client d’escriptori tan prim, cosa rara al món de les còpies de seguretat en línia. Més endavant parlarem de l’experiència dels usuaris, la qual cosa no va bé.

La còpia de seguretat està disponible tant per a Windows com per a Mac. Linux no és compatible Tampoc són telèfons intel·ligents, unitats externes o còpia de seguretat de NAS. Consulteu la nostra millor còpia de seguretat per a Linux o la millor còpia de seguretat de les revisions de NAS si algun d’aquests és important per a vosaltres.

La còpia de seguretat en línia de Norton no proporciona aplicacions mòbils per a Android ni iOS, ni per fer dades de còpia de seguretat ni tan sols per accedir-hi. És un dels únics proveïdors de còpia de seguretat en línia que no ho fa. Tanmateix, almenys podeu accedir a fitxers de forma remota a través de qualsevol navegador.

Tot i que el plantejament no és ortodox, Norton té moltes de les funcions que esperem de còpia de seguretat en línia. Podeu programar còpies de seguretat o optar per una còpia de seguretat contínua. Podeu fer còpies de seguretat per tipus i ubicació del fitxer i establir regles per a inclusions i exclusions de fitxers.

Norton conserva les versions anteriors del fitxer durant 90 dies en cas que vulgueu tornar a efectuar un canvi no desitjat o una corrupció del fitxer. Norton Online Backup els conserva els fitxers suprimits del vostre ordinador fins al núvol fins que no els suprimiu (arxiu veritable).

  Revisió de còpia de seguretat de Cloud IONOS 1 i 1: actualitzada el 2023

Hi ha algunes funcions importants que falten entre les còpies de seguretat de nivells de blocs i el xifrat privat, que són habituals en la competència de còpia de seguretat. Una altra falta és una còpia de seguretat basada en imatges, menys habitual. Doneu un cop d’ull a les nostres millors idees de còpia de seguretat basades en imatges.    

Preu

La còpia de seguretat de Norton Online fa que les decisions de compra siguin senzilles perquè només hi ha un únic pla per triar. Aleshores, un pla només proporciona 25 GB d’espai de còpia de seguretat, de manera que probablement la decisió de compra per a la majoria serà “un passatge dur”.

El consumidor mitjà simplement té moltes més dades a còpia de seguretat de 25 GB. A 49 dòlars anuals, ni tan sols és un bon negoci. Pel mateix cost, podeu obtenir un any de còpia de seguretat il·limitada de Backblaze (consulteu la nostra crítica de Backblaze).

La còpia de seguretat en línia de Norton us permet protegir fins a cinc equips amb una única subscripció. Així que si teniu cinc ordinadors amb discs durs de 5 GB, esteu en bones mans.

Facilitat d’ús

Norton Online Backup divideix els seus processos entre un client d’escriptori prim i una interfície de navegador maldestra. Haureu de saltar entre tots dos per obtenir el vostre pla de còpia de seguretat, que és una mica de mal de cap.

Per exemple, podeu afegir tipus de fitxer per a una còpia de seguretat automàtica mitjançant la interfície del navegador. Tanmateix, per afegir fitxers individuals, haureu d’utilitzar el client d’escriptori (consulteu la nostra revisió de backup de CloudBerry per obtenir un exemple d’un servei complicat, però fàcil d’utilitzar).

El propi client d’escriptori, malauradament, és molt descalç. Es construeix al voltant d’un menú limitat que s’obre des de la barra de tasques en lloc d’un programa completament complet. Se sent a mig forn, com que l’equip de desenvolupament de Norton va decidir abandonar el projecte a la meitat.  

La interfície del navegador també se sent subdesenvolupada. Ens va trigar un temps a esbrinar com va funcionar tot, que estava exasperat per la falta de resposta i el fet que molt sovint fer alguna cosa al navegador fa que s’obri alguna cosa al vostre escriptori per completar una acció, però no fa res per cridar l’atenció sobre això fet.

En definitiva, Norton Online Backup no és gaire fàcil ni divertit d’utilitzar. Seria millor seguir l’enfocament que han adoptat la majoria de serveis de còpia de seguretat en línia, que és el de permetre’t gestionar la majoria o la totalitat del procés de còpia de seguretat mitjançant una interfície de client d’escriptori completa. Hi ha alguna cosa a dir sobre les bones pràctiques a l’hora de crear una experiència d’usuari intuïtiva.    

Còpia de seguretat & Recuperació

Haureu d’instal·lar el client d’escriptori per tal que Norton Online Backup funcioni de manera que protegeixi el disc dur. La instal·lació del client crea una icona de la barra de tasques en la qual podeu fer clic amb el botó dret per revelar un menú d’opcions.

  Acronis True Image Review 2023 - Actualitzat 2023

Seleccionant “home” obre la interfície del navegador. Podeu seleccionar “afegir a la còpia de seguretat” per afegir carpetes i fitxers al vostre pla de còpia de seguretat, però això s’ha de fer individualment, que requereix molt de temps. La majoria de les eines de còpia de seguretat en línia us permeten seleccionar diverses carpetes i fitxers alhora.

La interfície web facilita la configuració d’un pla de còpia de seguretat. Des d’una pestanya anomenada “què” (que resumeix tota la impressió de còpia de seguretat de Norton Online), podeu triar categories de tipus de fitxer per a Norton per fer una còpia de seguretat automàtica..

De manera predeterminada, els contactes, fitxers financers, música, imatges, correu electrònic, favorits d’internet, documents d’oficina i vídeo estan disponibles com a categories. També podeu afegir extensions de fitxer per fer còpies de seguretat automàticament.

Còpia de seguretat de Norton Online només busca fitxers en les fonts que definiu per a això, que a Windows només són la carpeta “usuaris” per defecte. Podeu afegir més fonts i demanar-li també a Norton les carpetes i fitxers específics de còpia de seguretat per ruta.

La programació de còpia de seguretat es realitza mitjançant la pestanya “quan” del navegador, que es troba a la vista de “configuració”.

Podeu triar còpies de seguretat “automàtiques”, que manté la còpia de seguretat dels vostres fitxers segons calgui, o bé planificar còpies de seguretat diàries, setmanals o mensuals. També hi ha una opció manual, és a dir, el programari només es farà una còpia de seguretat quan ho indiqueu.

És pràcticament tot el que hi ha per fer una còpia de seguretat de l’ordinador.

Les restauracions de fitxers s’inicien seleccionant “restaurar” al menú de la barra de tasques, que obre una finestra del navegador.

Podeu optar per restaurar-ho tot o seleccionar fitxers. També podeu triar restaurar els fitxers a la ubicació original o a la “carpeta restaurada” especial. Norton no us permet triar la vostra ubicació per restaurar-la, com fan altres programes de còpia de seguretat.

Malauradament, hi ha un problema molt més gran, que és que no hem pogut restaurar correctament el nostre fitxer de prova. Aquest fitxer de prova era d’1 GB, de manera que pot ser que Norton no pugui gestionar fitxers d’aquesta mida. Tot i això, ens va dir que estava feta una còpia de seguretat i va indicar que estàvem utilitzant 1 GB dels nostres 25 GB d’espai de còpia de seguretat.

Ens vam sospitar quan l’aplicació ens va dir que havia acabat fer una còpia de seguretat del fitxer després de menys de mig minut, cosa que per a un fitxer d’aquesta mida no és possible. Per tant, bàsicament l’eina ens va mentir. Hem intentat fer una còpia de seguretat d’alguns fitxers més petits i no hem tingut cap problema. Si decidiu fer servir Norton, és probable que no treballeu amb fitxers grans, de totes maneres.

Velocitat

Vam decidir realitzar proves de rendiment de Norton Online Backup mitjançant una còpia de seguretat d’una carpeta comprimida d’1 GB formada per diversos tipus d’arxius, que és una prova que fem servir per a totes les còpies de seguretat en línia. Com s’ha indicat anteriorment, Norton no ha pujat el fitxer de prova.

Davant d’això, no podem parlar realment de la seva velocitat en relació amb altres serveis. Per la qual cosa val la pena, vam poder carregar fitxers més petits amb èxit i amb una rapidesa raonable. Aquests fitxers, tots menors de 25 MB, van trigar uns segons.

  Revisió de còpia de seguretat de Cloud IONOS 1 i 1: actualitzada el 2023

Seguretat

La còpia de seguretat de Norton Online copia el fitxer en trànsit mitjançant SSL xifrat de 128 bits, i en resta, amb AES de 256 bits. Es preveuen mesures de seguretat al núvol tant en trànsit com en repòs per a un servei en núvol i AES és el protocol estàndard utilitzat avui en dia.

Tot és bo a la part de còpia de seguretat de Norton en línia. Tot i això, el servei no ofereix l’opció de xifrat privat, com les còpies de seguretat en línia més respectables.

En canvi, Norton sempre conté les tecles de xifratge. Si bé això significa que l’empresa pot restablir la vostra contrasenya si la perds, es considera que el xifrat privat (també anomenat xifrat de coneixement zero) és una característica que normalment recomanem.

L’autenticació de dos factors és una altra característica que falta. L’absència és en realitat més perjudicial que no hi ha un xifrat privat, ja que és un mitjà de protecció contra les esquerdes de contrasenya febles: un mitjà més simple de robatori d’identitat que els incompliments de dades.

L’autenticació de dos factors sorprenentment més rara entre les còpies de seguretat en línia que el xifrat privat. Les opcions personals amb xifrat privat i autenticació de dos factors inclouen Backblaze, Carbonite i Zoolz (consulteu la nostra crítica de Zoolz).  

Assistència

Per totes les seves deficiències, Norton Online Backup, com a mínim, ofereix un bon suport en forma de xat en viu 24 hores / 7.

Els tècnics d’assistència no només donen suport a Norton Online Backup; també admeten Norton Antivirus, Norton Security, Norton VPN (no entre les millors VPN) i qualsevol altra aplicació Norton.

Al nostre test de suport al xat, els agents sembla que triguen una bona estona a buscar respostes, cosa que és comprensible tenint en compte quants productes admeten. Tot i així, van tornar amb respostes, però, totes coincideixen amb les preguntes.  

A més del xat, Norton manté una biblioteca d’articles de suport per a la còpia de seguretat de Norton Online. La biblioteca es pot cercar, però és una mica escassa. L’opció de cerca també retorna els resultats del fòrum Norton, que encara que no està molt actiu, encara hi té informació útil.

El Veredicte

Si busqueu una solució de recuperació de desastres per a l’ordinador de casa i no sabeu gaire el paisatge, Norton Online Backup us cridarà l’atenció en funció del reconeixement del nom. Norton by Symantec proporciona alguns dels programes de seguretat antivirus i seguretat més populars des de fa més de 25 anys.

Li recomanem que continuï buscant. La còpia de seguretat en línia de Norton no mesura les millors opcions de còpia de seguretat en línia disponibles. L’experiència de l’usuari està desvinculada, no hi ha aplicacions mòbils ni cap opció de xifrat privat. També tenim problemes per pujar fitxers grans.

Tot i que tot això no fos cert, 25 GB d’espai de còpia de seguretat no t’arribaran lluny. Si això s’ajusta d’alguna manera a les vostres necessitats, per aproximadament el mateix preu, podeu obtenir 2TB de còpia de seguretat amb IDrive o una còpia de seguretat il·limitada amb Backblaze, ambdues també proporcionen experiències d’usuari molt millors (consulteu el nostre cap de cap a IDrive vs Backblaze)..  

Això és tot el que anem a fer ara mateix a la còpia de seguretat de Norton. La resta ho deixarem, els nostres lectors, als comentaris que es mostren a continuació. O bé, digueu-nos què ens falta. De qualsevol manera, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me