Windscrib vs NordVPN: Era godet malin në vitin 2023

NordVPN është një VPN të cilës i kushtojmë shumë vëmendje dhe e fitoi atë. Nëse shikoni rishikimin tonë të NordVPN, do ta shihni se e duam atë për një numër arsyesh, duke përfshirë çmimet e tij shumë konkurruese, modelin e tij miqësor ndaj përdoruesit dhe lehtësinë me të cilën futet në shërbime streaming.. 

Windscrib, nga ana tjetër, ka kaluar shumë më pak kohë në qendër të vëmendjes së botës VPN. Sidoqoftë, kemi vërejtur që Windscrib ishte duke bërë rrugën e saj në shumë prej listave tona më të larta, duke përfshirë disa nga rrjedhjet tona më të mira dhe mbledhjet më të lira falas të VPN. Ju mund të shihni më shumë rreth gjithë kësaj në rishikimin tonë të plotë për Windscrib VPN.

Duke parë këtë mospërputhje në vëmendje, ne menduam se ishte koha t’i jepnim një shansi të Windscribe për të garuar me një udhëheqës të industrisë në këtë krahasim të VPN.. 

Vendosja e një Luftimi: Paraqitje xhami kundër NordVPN 

Për të dhënë krahasimin tonë një strukturë, ne i kemi ndarë gjërat në nëntë raunde. Në secilën nga nëntë raundet, ne do të përqendrohemi në një aspekt të vetëm të performancës VPN. Ne do të diskutojmë se si secili VPN performon në atë aspekt të veçantë, pastaj zgjedh një fitues.

Fituesit të secilës raund i caktohet një pikë, dhe VPN me më shumë pikë në fund shpallet fitues.

1

shpejtësi

Duke filluar me rezultatet e testimit të shpejtësisë tonë në Windscrib, gjërat janë të dobishme, por jo mbresëlënëse. Zvicra pa shpejtësi të mëdha, dhe SH.B.A-ja mbajti edhe vet. Sidoqoftë, Mbretëria e Bashkuar dhe Hong Kong nuk dukeshin aq mirë në letër.

Shpejtësia e xhamave

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (St. Louis) 8 86,71 20.53
Vendndodhja më e mirë (Kanada) 30 31,93 15.07
Windflix U.S. 36 73,54 18,85
Holandë 113 20,41 8.5
Mbretëria e Bashkuar 115 8.73 11.25
Windflix Japoni 178 7.61 14.31

Kjo tha, madje edhe performanca në serverin në Mbretërinë e Bashkuar kur shfletonte në internet ose madje shikonte video dukej mirë. Gjërat dështuan në 1080p 60fps në YouTube dhe 720p në Twitch, dhe nuk pati ndonjë vonesë të padurueshme për gjërat të fillonin ngarkimin.

Në fillim, NordVPN nuk ishte më mbresëlënësit kur erdhi shpejtësia. Mund të jetë pak më e ngadaltë se shumica e ofruesve të tjerë kur bëni lidhjen e saj, dhe ky rast nuk ishte ndryshe. NordVPN do të marrë rregullisht tre deri në katër sekonda më shumë se Windscrib për të vendosur lidhjen e tunelit, e cila shpesh do të zgjaste rreth pesë sekonda për t’u bërë e qëndrueshme.

Shpejtësia e NordVPN

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
i pambrojtur 9 165,5 10,57
Sh.B.A # 2479 23 133,53 8.87
Mbretëria e Bashkuar # 201 153 34,78 6.06
Hollandë # 66 145 66,91 5.39
Japonia # 69 159 132,83 3.31
Double VPN (Sh.B.A. në Kanada # 4) 79 20,48 8.64

Sidoqoftë, pasi u krijua lidhja, gjërat përgjithësisht shkuan shumë më mirë me NordVPN gjatë testimit tonë të shpejtësisë. Ajo mori shpejtësi më të lartë në testimin tonë në çdo server, me një përjashtim të dukshëm. Për disa arsye, edhe pas provave të shumta, serveri në Mbretërinë e Bashkuar po kthehej gjithnjë me shpejtësi të ngarkimit 0 Mbps. 

Kjo në fakt përshtatet me një prirje që kemi vërejtur më parë me NordVPN, e cila është shpejtësi në kundërshtim nga një server në tjetrin. Ju mund të lexoni më shumë rreth kësaj në përmbledhjen më të shpejtë të VPN-ve, ku NordVPN mori një përmendje të pandershme për këtë performancë të papajtueshme.

Megjithë rezultatet e çuditshme në testimin tonë në Mbretërinë e Bashkuar, performanca jonë dukej e pafinancuar. Të dy YouTube dhe Twitch kanë paracaktuar në 1080p 60fps pa asnjë hezitim, madje edhe në serverin në Mbretërinë e Bashkuar. Për më tepër, NordVPN mori shpejtësi më të larta në çdo vend që testuam, domethënë kjo raund shkon në NordVPN. 

  Si të merrni një adresë IP në Mbretërinë e Bashkuar në vitin 2023: Hyrja në Britani

Raundi: Pika e Shpejtësisë për NordVPN

Logoja e xhamave
NordVPN Logo

2

streaming

Të dy Windscrib dhe NordVPN janë paraqitur në disa nga listat më të mira të transmetimit, siç janë artikulli ynë më i mirë për artikullin iPlayer të BBC. Në rastin e Netflix, mund të arrini pothuajse në të gjitha shërbimet streaming pa ndonjë përpjekje të veçantë.

Hulu, Amazon Prime dhe Netflix funksionojnë mirë me NordVPN. E vetmja kërcitje që kemi hasur kur transmetojmë me NordVPN është çështja e mospërputhjes që përmendëm më herët. Ndonjëherë një server thjesht nuk do të funksionojë shumë mirë, por shkëputja dhe ribashkimi me një server të ri zakonisht mund të rregullojë problemin.

Windscrib ofron një larmi serverash, disa prej të cilëve janë në dispozicion falas ndërsa të tjerët kërkojnë një plan të paguar. Kur testuam serverat falas të Windscrib, të gjithë ata u bllokuan nga Netflix, Hulu, iPlayer i BBC dhe Amazon Prime. 

Serverët e dedikuar “Windflix” janë arsyeja që Windscrib e bëri atë në VPN tonë më të mirë për listën Netflix. Këta serverë kërkojnë një llogari të paguar, por na lejuan të arrijmë përmbajtje të bllokuar ndryshe, siç është Netflix.

Në përgjithësi, NordVPN pa performancë më të mirë gjatë transmetimit dhe ishte në gjendje të drejtohej më me siguri në 1080p pa asnjë belbëzim ose çështje. Kjo, së bashku me faktin se nuk ka nevojë për server të veçantë, do të thotë që ne do t’i japim këtë raund NordDPN.

Raundi: Pika e transmetimit për NordVPN

Logoja e xhamave
NordVPN Logo

3

Siguria dhe privatësia

Siç kemi folur më parë, siç është në artikullin tonë IPVanish vs. NordVPN, NordVPN nuk ofron shumë zgjedhje kur bëhet fjalë për sigurinë, por përkundrazi zgjedh t’i bllokojë përdoruesit në opsione që dihet se janë të sigurta.

Klienti i desktopit të NordVPN përdor kriptimin e OpenVPN dhe AES-256 si parazgjedhje dhe nuk ofron mundësi të tjera. Nëse shikoni prishjen e protokollit tonë VPN dhe deshifrimin e artikullit të enkriptimit, do të shihni që ky çiftim konsiderohet standardi i artë për sigurinë VPN, tani për tani. 

nordvpn-shqyrtim-settings

Megjithëse Windscrib ofron OpenVPN si opsion, nuk është paracaktimi. Në vend të kësaj, IKEv2 është vendosur si protokoll jashtë kutisë. Ne sugjerojmë që shumica e përdoruesve ta ndryshojnë këtë kur së pari fillojnë të përdorin VPN sepse kalimi i tij në OpenVPN do të ofrojë siguri më të mirë pa shumë, nëse ka, humbje në performancën.

windscribe-shqyrtim-settings

Të dy ofruesit kanë politika të forta të intimitetit, gjithashtu. Politika e privatësisë e NordVPN hyn në tetë faqe të lexueshme, ndërsa Windscrib ulet në katër. Të dy politikat e privatësisë janë të shkruara në gjuhë të qartë që shmang zhargon tepër ligjor.

Të dy ofruesit ofrojnë një politikë mos-prerje, e cila përcaktohet qartë dhe ofron të njëjtin nivel të sigurisë për përdoruesit e saj, kështu që ky raund përfundon në një kravatë. Të dy VPN mbështesin OpenVPN me kriptim AES-256, dhe të dy ofruesit gjithashtu kanë një histori transparence dhe një respekt të fortë për privatësinë e përdoruesit.

Raundi: Siguria dhe privatësia Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

Logoja e xhamave
NordVPN Logo

4

torrenting

Të dy këta VPN janë miqësorë për torrentet, kështu që nuk do të keni asnjë problem duke përdorur asnjërin prej tyre për përrua. Kur bëhet fjalë për performancën, gjërat nuk janë aq të barabarta.

Ne e testuam Windscrib së pari me një shkarkim 1.4 GB, dhe ai mbajti shpejtësi prej 9MB / s deri në 10MB / s, me shpejtësi që ngjiten deri në 18MBps disa herë. Këto shpejtësi mbresëlënëse e lejuan atë të përfundojë shkarkimin e provës në tre minuta dhe pesë sekonda.

Përkundër asaj që kemi parë në testimin tonë të shpejtësisë më parë, NordVPN nuk ka arritur shpejtësi të njëjta. NordVPN në transferimet P2P shpejt funksionoi deri në shpejtësi midis 5MB / s dhe 7MB / s dhe mori rreth katër minuta e gjysmë për të përfunduar të njëjtën shkarkim 1.4 GB. 

Edhe pse të dy ofruesit do të kryejnë punën në një kohë të arsyeshme, në testimin tonë Windscrib ishte në gjendje të përfundojë shkarkime shumë më shpejt sesa NordVPN, do të thotë se fiton pikën për këtë raund. 

  ProtonVPN vs NordVPN: Një Scrap i ashpër në vitin 2023

Raundi: Pika e Torrentit për Windscrib

Logoja e xhamave
NordVPN Logo

5

Vendndodhjet e serverëve

Windscrib ka atë që shumica do ta konsideronte një rrjet të respektueshëm të serverëve që ofron rreth 110 lokacione në 60 vende. Përhapja është gjithashtu e fortë, me serverë të pranishëm në zonat e Lindjes së Mesme dhe Azisë që VPN nuk zakonisht shërbejnë shumë mirë, siç janë Turqia dhe Vietnami.

NordVPN rreh këtë me një rrjet prej 5.119 servers të përhapur në 62 vende. Kjo do të thotë që NordVPN ofron disa vende më shumë sesa Windscrib, në përgjithësi. Sidoqoftë, të dyja këto mundësi janë të zbehtë në krahasim me shembullin tonë për një rrjet të madh, HideMyAss. 

Nëse lexoni rishikimin tonë HideMyAss, do të shihni se ai ka servera në gati 200 vende. Thënë kështu, disa nga serverët e HideMyAss janë servera virtualë, do të thotë se ata nuk janë në të vërtetë fizikisht në vendin ku jeni duke u lidhur me. 

NordVPN dhe Windscrib të dy kanë serverë tërësisht fizikë, kështu që ju e dini që gjithmonë jeni duke u lidhur me një server të vërtetë në vendndodhjen aktuale që po përdorni. 

Raundi: Pika e Vendndodhjeve të Serverit për NordVPN

Logoja e xhamave
NordVPN Logo

6

Lidhjet e njëkohshme

Shumica e ofruesve të VPN kufizojnë numrin e pajisjeve që një llogari mund të ketë në rrjetin e tyre në çdo kohë. Kjo zakonisht është për të kufizuar abuzimin e llogarisë dhe për të parandaluar që rrjeti të mbingarkohet nga një numër i tepërt i lidhjeve.

NordVPN respekton këtë konventë duke kufizuar përdoruesit në gjashtë pajisje. Ky është një numër i lidhjeve mjaft të drejtuara për një llogari të vetme për të lejuar.

Nëse jeni duke kërkuar për një VPN që do t’ju lejojë të mbroni një numër të madh pajisjesh, atëherë Windscrib mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm për të parë sepse lejon që përdoruesit të kenë një numër të pakufizuar lidhjesh për secilën llogari. Kjo e bën Windscrib një fitues të qartë për këtë raund.

Raundi: Pika e lidhjeve të njëkohshme për xhamin e xhamave

Logoja e xhamave
NordVPN Logo

7

Çmimeve

Windscrib është shumë e vështirë për tu mposhtur kur bëhet fjalë për çmimet, madje ajo mori vendin e parë në mbledhjen tonë falas të shërbimeve VPN. Plani falas u jep përdoruesve 2 GB bandwidth në muaj, por kjo mund të rritet në 10 GB duke verifikuar adresën tuaj të emailit. Ky është një nga planet më bujare pa pagesë atje, megjithëse nuk përfshin serverët streaming, siç e përmendëm edhe më parë. Lexoni copën tonë të Windscrib vs TunnelBear për të parë se si ato krahasohen.

Plani i Windscrib Pro VPN vjen si një abonim mujor ose vjetor. Opsionet mujore dhe vjetore janë disa dollarë më pak se planet e NordVPN. Thënë kështu, NordVPN gjithashtu ofron çmime dy dhe tre-vjeçare që shumica e VPN-ve nuk kanë. 

Plani dy-vjeçar i NordVPN është ende pak më shumë sesa opsioni vjetor i Windscrib, kur prishet në një kosto mujore, por opsioni tre-vjeçar i NordVPN është më me kosto se sa të gjitha planet e Windscrib.

Të dy ofruesit pranojnë bitcoin, si dhe metodat më konvencionale të pagesës. Dallimi i madh i pagesave midis të dyve është se NordVPN u jep përdoruesve një periudhë të rimbursimit 30-ditor dhe ua bën të lehtë përdoruesve të kuptojnë se si të kthejnë planet NordVPN.. 

Në të kundërt, Windscrib inkurajon përdoruesit të përdorin të dhënat falas për të parë nëse u pëlqen ky shërbim dhe u jep përdoruesve vetëm tre ditë për të marrë një rimbursim.

NordVPN ofron çmimin më të mirë, por vetëm nëse jeni të gatshëm të paraqisni shumën e parë të prapme për planin tre-vjeçar. Windscrib është më i përballueshëm në afat të shkurtër dhe madje ofron një plan falas, por ai ka një politikë shumë më të ashpër të rimbursimit. Nevojat tuaja do të përcaktojnë se cili prej këtyre kombinimeve të çmimeve dhe politikave është më i miri. 

Sidoqoftë, midis lidhjeve të pakufizuara të Windscrib për të cilat folëm në pjesën e mëparshme, planin e tij bujar dhe falas dhe planet më të përballueshme afatshkurtra, ne mendojmë se Windscrib në të vërtetë merr një fitore të ngushtë në këtë raund.

  Bitdefender vs Windows Defender: Kush mbron më së miri në vitin 2023?

Raundi: Pika e mimeve për Windscrib

Logoja e xhamave
NordVPN Logo

8

User-mirëdashësi

Ndërfaqja e përdoruesit të Xhamave është shumë e zhveshur. Ai përshtatet në një dritare të vogël gri që ka një menu që bie poshtë për të zgjedhur serverin tuaj, plus një buton energjetik për t’u lidhur dhe shkëputur VPN. Ekziston një ndërprerje on / off nën këtë për veçorinë e murit të zjarrit, si dhe një linjë teksti që tregon adresën tuaj aktuale IP.

windscribe-rishikim-lidhur

Ikona me tre shirita horizontale në të djathtën e sipërme të klientit të desktopit Windscrib hap cilësimet, të cilat janë paraqitur mjaft mirë, por opsionet individuale nuk u jepet asnjë sfond apo shpjegim. 

Klienti i NordVPN kontraston ashpër këtë ndërfaqe kompakte dhe gri me një hartë të ndritshme, blu dhe të bardhë. Kjo hartë merr rreth dy të tretat e ekranit dhe ka flluska vendndodhjeje blu mbi vendet me serverë me të cilët mund të lidheni.

nordvpn-rishikim-marker-përzgjedhjes

Përveç pamjes dhe hartës së përgjithshme të NordVPN, ekzistojnë disa elementë të cilësisë së jetës që janë të pranishme me NordVPN por mungojnë me Windscrib. Për ne, më e dukshmja nga këto ishte që Windscrib nuk ka një shirit kërkimi në listën e serverëve të saj. Kjo do të thotë që ju duhet të lëvizni nëpër listë për të gjetur vendndodhjen që dëshironi.

Për më tepër, cilësimet e NordVPN janë paraqitur pak më mirë, duke i bërë gjërat më të lehta për tu gjetur. Cilësimet e NordVPN gjithashtu ofrojnë shpjegime të shkurtra se çfarë bën në të vërtetë çdo mundësi, duke e bërë softuerin të ndjehet shumë më miqësor për përdoruesit e përgjithshëm dhe duke fituar NordVPN pikën për këtë raund.

Raundi: Pika e Miqësisë për Përdoruesin për NordVPN

Logoja e xhamave
NordVPN Logo

9

Features

NordVPN përqendrohet në përpjekjet e tij në tiparet më të kërkuara. Ekziston një zgjatim i këndshëm i shfletuesit NordVPN që e bën akoma më të lehtë mbrojtjen në internet, si dhe një bllokues të reklamave NordVPN. 

Tipari i adblock i NordVPN, i quajtur CyberSec në opsione, jo vetëm që bllokon reklamat, por gjithashtu mund të ndihmojë në bllokimin e malware, phishing dhe kërcënimeve të tjera. Të dy Windscrib dhe NordVPN kanë një mur zjarri, i cili është një tipar që ne presim të ketë të gjitha VPN sepse është jetike për sigurinë e VPN.

Në kontrast me sigurimin e tipareve NordVPN që shumica do t’i konsideronin si njerëz të pëlqyeshëm nga njerëzit, Windscrib duket se përqendrohet në veçoritë për ata që janë “përdorues të energjisë” dhe duan të kontrollojnë aspektet minutë të performancës së pajisjes së tyre.

Së pari, ekziston “i sigurt.link”, i cili lejon përdoruesit e Windscribe të skanojnë faqet e internetit për gjurmuesit URL para se të shkojnë tek ata. Kjo ndihmon t’u jepni përdoruesve një ide mbi sigurinë e një siti pa e vizituar atë. Windscrib gjithashtu ofron një bllokues të përmbajtjes të quajtur R.O.B.E.R.T., e cila ju lejon të bllokoni përmbajtje specifike bazuar në listat e vendosura të Windscrib.

windscribe-rishikim-robert

Edhe pse këto janë dy karakteristika të shkëlqyera për të patur, ne mendojmë se më shumë njerëz do të përdorin realisht nga karakteristikat shtesë të NordVPN. CyberSec është një bllokues reklamimi i nivelit të lartë dhe gjithashtu ndihmon për të bllokuar përpjekjet e phishing dhe malware, që është diçka që pothuajse të gjithë mund ta përdorin. 

Raundi: Karakteristikat Pika për NordVPN

Logoja e xhamave
NordVPN Logo

10

Mendimet përfundimtare

NordVPN ka dalë në krye në këtë ndeshje pasi fitoi gjashtë raunde, dhe me një të ardhur si barazim. Sidoqoftë, shpejtësia e saj superiore në mënyrë tronditëse nuk ishte në gjendje ta ndihmonte atë në raundin e përroit, dhe raundi i çmimeve ishte pak i një vendimi të ndarë, në varësi të nevojave tuaja.

Kjo do të thoshte, NordVPN ishte mbizotëruese në shumicën e raundeve, përfshirë gjëra të tilla si shpejtësia dhe miqësia e përdoruesit. NordVPN ka vërtetuar se ka fituar vendin e saj si një nga më të njohurit dhe më të folurit për VPN-të në treg.

fitues: NordVPN

Ne do të dëshironim të dëgjonim se si përvojat tuaja me NordVPN dhe Windscrib vlerësohen deri në tonat në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me