Si të merrni një adresë IP të Singaporit: Dëgjimi i zhurmës së Luanit në vitin 2023

Interneti në Singapor është ndër më të censuruarit dhe të monitoruarit në botë. Për rreth 11 milion përdorues të internetit në Singapor, ekzistojnë vetëm tre ofrues të mëdhenj të shërbimit të internetit: Singtel, StarHub dhe M1, me një pjesë të vogël të ISP-ve më të vogla që luftojnë për të fituar tërheqje. Ka shumë arsye për të shpëtuar nga fortesa Singapore në internet, por jo aq shumë sa të futesh.

Thënë kjo, ka disa arsye që dëshironi të paraqiteni sikur të ishit në Singapor. Përveç heqjes së faqeve në internet si Yahoo që janë në përputhje me Autoritetin e Zhvillimit të Mediave në Singapor, përdorimi i një adrese IP të Singaporit mund të sigurojë qasje, të themi, botimi Singapor i NewsAsia.

Ne do t’ju tregojmë se si të merrni një adresë IP të Singaporit dhe ta bëni atë në mënyrë të sigurt. Singapori është mjaft i censuruar dhe censuruar në internet, kështu që ne do t’ju japim praktikat më të mira për tunizim pa e vënë veten në rrezik.

Si të merrni një adresë IP të Singaporit

Singapori është një vend kryesisht i lirë. Freedom House tha se ishte “pjesërisht e lirë” në 2015, duke i dhënë asaj katër nga shtatë për lirinë politike dhe liritë civile. Kjo do të thotë që qytetarët kryesisht mund të dëshirojnë, përfshirë krijimin e shërbimeve të anashkalimit për internet. 

Nëse po përpiqeni të futeni në Singapor në vend që të dilni jashtë tij, opsionet janë kryesisht të njëjtat. Ju mund të përdorni Tor, i cili është një rrjet anonim i serverëve që fsheh lidhjen tuaj fillestare, apo edhe një zgjedhje nga udhëzuesi ynë më i mirë falas i proxy. Megjithëse do t’ju marrin një adresë IP të Singaporit, as zgjidhja më e mirë për shpejtësinë ose sigurinë.

  Bitdefender vs AVG: Paid vs Free në 2023

Udhëzuesi ynë VPN vs proxy kundër Tor bën një punë të mirë duke shpjeguar specifikat, por, me pak fjalë, proxies dhe Tor janë të prekshëm nga shpejtësia e ngadaltë dhe krimi në internet. Për shkak se vendndodhjet e pingave në rrjetin e Tor janë pronë private dhe operohen, nuk ka asnjë fjalë të thuash se çfarë të dhënash po merret rryma juaj ose nëse po monitorohet. Proxies bien viktima të së njëjtës çështje, por vetëm në një vend të vetëm.

Kjo na lë me rrjete private private, të cilat janë zgjidhja më e mirë për të marrë një adresë IP të Singaporit. Si një përfaqësues, një VPN do të qëndrojë në mes të lidhjes suaj dhe do ta bëjë atë të duket sikur jeni në një vend tjetër. Duke përdorur protokollet VPN, do të shifrojë gjithashtu lidhjen tuaj fillestare, duke e bërë pothuajse të pamundur të shihni se ku gjendeni vërtet.

Nuk ka asnjë zëvendësues të përshtatshëm për një VPN nëse po përpiqeni të merrni një adresë tjetër IP, veçanërisht në Singapor. Më poshtë, mund të gjeni rekomandimet tona kryesore për ofruesit e VPN që kanë vendndodhje në Singapor.

ExpressVPN

ExpressVPN është VPN më e mirë që kemi testuar. Përveç që është VPN më i shpejtë, ai vjen me ekuilibrin më të mirë të performancës, sigurisë dhe veçorive. Fatmirësisht, ajo ka tre lokacione në Singapor – Central Business District, Jurong dhe Marina Bay – kështu që tunizimi në vend nuk është problem.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regjistrohu

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-Options

ExpressVPN-Full-App

i mëparshëm

tjetër

Siç do ta shohim në pjesën tjetër, ekziston një nivel i caktuar rreziku kur përdorni një adresë IP të Singaporit, kështu që tunelimi me një ofrues që ofron më të mirën në sigurinë e VPN është i rëndësishëm. ExpressVPN është mishërimi i kësaj, për të cilën mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë ExpressVPN.

NordVPN

NordVPN ka një rrjet masiv të serverëve, kështu që nuk është për t’u habitur që ajo ka një prani në Singapor. Ka 80 servera atje, dhe, ndryshe nga me ExpressVPN, ju mund të zgjidhni serverin specifik që dëshironi të përdorni. Serverët në Singapor mbështesin bllokimin e paketave dhe lidhjet nga kolegët, kështu që përruan është mirë.

  Si të gjeni një adresë IP pakistaneze në vitin 2023: Një lokacion në Lahore

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Megjithëse jo aq konsistente sa ExpressVPN kur bëhet fjalë për shpejtësinë, NordVPN bën gabimet e tij me karakteristika. Ka shumë serverë specialiteti dhe një mjet bllokimi reklamash të futur falas në aplikacion. Mund të mësoni më shumë rreth atyre në rishikimin tonë të NordVPN.

Cyberghost

CyberGhost ka 36 serverë në Singapor, por, si me ExpressVPN, nuk mund të zgjidhni serverin specifik me të cilin dëshironi të lidheni. Nuk është zgjedhja e paracaktuar për Singaporin sepse instalon me protokollin inferior IKEv2, por mund ta ndryshoni atë në OpenVPN – protokollin e përdorimit të protokollit NordVPN dhe ExpressVPN – në cilësimet.

Cyberghost-Slider1

Cyberghost-Slider2

Cyberghost-Slider3

Cyberghost-Slider4

Cyberghost-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Nuk është një shërbim perfekt, por CyberGhost bën një argument të fortë me sa i lirë është ai. Duke marrë parasysh çmimin, është një nga vlerat më të mira në treg, megjithë gabime për fat të keq në shpejtësi. Ju mund të mësoni më shumë rreth kësaj, si dhe pjesën tjetër të shërbimit, në rishikimin tonë CyberGhost.

Rreziqet e përdorimit të një adrese IP të Singaporit

Siç u përmend në VPN-në tonë më të mirë për Singaporin, interneti në Singapor monitorohet dhe censurohet nga Autoriteti i Zhvillimit të Mediave. Shumë nga faqet e internetit të bllokuara janë pornografi ose uebfaqe që japin informacione rreth drogës, e cila, megjithëse ende censura, nuk është e re për një vend që dihet të shkatërrohet në internet.

Megjithëse VPN-ja jonë më e mirë për pornografi do t’ju japë një këmbë kundër faqeve të njohura të bllokuara, Singapori ka censurë më të rrezikshme se ajo.

Gazetarët, në veçanti, janë shqyrtuar nga qeveria Singapore. Ministri i informacionit, komunikimit dhe arteve në Singapor shkroi një letër duke thënë se “nuk është roli i gazetarëve ose gazetave në Singapor për të botuar çështje, apo fushatë për ose kundër qeverisë.”

  Proxy Best Free of 2023: Rerouting Traffic Your Way, The Way Easy

Singapori ruan me vëmendje se kush po bën atë që është në internet brenda kufijve të saj. Nëse përdorni një adresë IP të Singaporit, ka të ngjarë të monitoroheni, kështu që nuk duhet të bëni asgjë që mund të jetë në dyshim për qeverinë e Singaporit. Megjithëse ne zakonisht rekomandojmë VPN për të marrë censurën e kaluar, ju jeni duke tuneluar në barkun e bishës kur udhëtoni virtualisht në Singapor.

Fatmirësisht, ju mund të keni tortën tuaj dhe ta hani atë gjithashtu. Rekomandimet e mësipërme VPN ofrojnë serverë në të gjithë botën, kështu që ju mund të lidheni me një server në Singapor për të trajtuar biznesin tuaj atje dhe shpejt të largoheni. Ato gjithashtu kanë një siguri të shkëlqyeshme, duke e bërë edhe shqyrtimin më të ashpër një çështje jo-problemore.

Mendimet përfundimtare

Duket se ka më shumë arsye që dëshironi të largoheni nga Singapori se sa të shkoni atje, por për të hyrë në versione të tjera të faqeve të internetit ndërkombëtare të lajmeve ose të shfletoni ekskluzivët në vend, do t’ju duhet të merrni një adresë IP të Singaporit. Megjithëse një përfaqësues ose Tor mund ta realizojë këtë për ju, ata ju vë në rrezik duke pasur parasysh sa e rreptë është qeveria Singapore.

Zgjidhja më e mirë është një VPN. Tre rekomandimet tona kanë vendndodhje në Singapor, si dhe një histori të gjatë të një performance të qëndrueshme dhe të sigurt. Nëse asnjë prej tyre nuk ju përshtatet, mund të shfletoni vlerësimet tona VPN për alternativa.

Pse keni nevojë për një adresë IP të Singaporit? Na tregoni se si do të merrni një në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me