VideoPad-gennemgang – Opdateret 2023

VideoPad-gennemgang

VideoPad er en gratis editor, der illustrerer ideen om, at du får det, du betaler for. Selvom det gør hvad det gør rimeligt godt, kan du søge et mere afrundet værktøj snarere end dette. Læs vores fulde VideoPad-gennemgang for detaljerne.

video editor anmeldelser

VideoPad by NCH Software er et grundlæggende videoredigeringsprogram, som du kan bruge gratis, så længe det er til ikke-kommercielle formål. Programmet passer dog til det prismærke. Det har mange af de værktøjer, du kunne finde sammen med de andre videoredigeringsprogrammer, vi har gennemgået, men det kommer kun til kort for vores bedste videoredigeringssoftware.

Grænsefladen er forældet og counterintuitive. Nye redaktører har svært ved at lære det sammenlignet med andre programmer, og veteraner vil føle, at de har taget et massivt skridt ned med arbejdsgangen. Desuden klapper programmet ned og styrter uventet, hvilket forårsager behovet for at gentage dit arbejde.

VideoPad er en blandet taske. Hvis du kan tolerere, hvad det mangler, og de svagheder, det har, bør der ikke være noget, der forhindrer dig i at bruge det gratis.

Styrker & Svagheder

Alternativer til VideoPad

Funktioner

VideoPad_001

De, der har redigeret video før, vil være bekendt med VideoPads tidslinje og storyboard-arbejdsgang. De to tilstande supplerer hinanden, fordi du kan skitsere den generelle idé om dit projekt i storyboard-tilstand og udføre finjusteringen på tidslinjen.

VideoPad giver dig ubegrænsede videospor til at arbejde med. Det er enestående for komplicerede projekter, fordi det gør programmet ret alsidigt. Hvis dit projekt kræver en masse visuelle elementer, har du brug for så mange numre som muligt.

Mængden af ​​lydspor, du får i VideoPad, afhænger af, hvor meget du betaler for det. Home Edition giver dig ubegrænsede videoredigeringsspor, men kun to lydspor. Master’s Edition giver dig ubegrænsede lydspor.

Vi kan lide den alsidighed, fordi det kun får dig til at betale for det, du har brug for. De fleste enkle projekter kræver ikke mere end to lydspor, hvilket gør VideoPad fantastisk til ting som hjemmevideoer. Hvis et projekt er komplekst, som en musikvideo eller en film ville være, har du brug for mere plads.

VideoPad-effekter

At få tekst på dine videoer er mere kompliceret, end det burde være. Ved at klikke på knapperne “tilføj tekst” eller “tilføj titel” åbnes et separat redigeringsvindue, hvor du indtaster din tekst og designer, hvordan du vil have den til at se ud. Processen er ikke intuitiv. Andre redigeringsprogrammer giver en enklere, renere måde at få ting som titler, kreditter og anden tekst til dine projekter.

VideoPad_002

Biblioteket med visuelle effekter og overgange i VideoPad er ganske grundlæggende. Du kan beskære rammen af ​​dine optagelser, panorere og zoome, tilføje slør i bevægelse og justere billedværdier såsom farvetone, mætning, eksponering og mere. De er gode til det, de gør, men de går ikke langt.

Effektbiblioteket indeholder et antal forprogrammerede filtre, som du kan bruge til at give din video et tydeligt look. Filtre inkluderer “sort & hvid, ”“ sepia ”,“ nattesyn ”,“ røntgen ”,“ gammel film ”og mere. De er en god måde at give dine klip et samlet udseende på, men de har ikke i nærheden af ​​værktøjet til farvekorrektion og forøgelsesværktøjer, der findes i anden video redigeringssoftware.

VideoPad_003

Et andet sted, hvor VideoPad falder ned, er i lydredigeringsafsnittet. Den har ingen lydmikser, fordi den har et søsterprogram, MixPad, der håndterer det dybde lydarbejde. Du har kun muligheden for at trimme lydklip, justere lydstyrken og tilføje fades og effekter. Til alt andet har du brug for et andet program.

VideoPad_004

Lydeffektbiblioteket efterlader også meget at ønske. Du kan tilføje ting som reverb, ekko og forvrængning, men ikke meget mere. Derudover kan du justere hastigheden på lyd og endda afspille den i omvendt retning, men det er standard for de fleste videoredigeringssoftware

  CyberLink PowerDirector-anmeldelse - Opdateret 2023

VideoPad leveres med et imponerende bibliotek med lagerlyde, som du kan bruge gratis. Du kan vælge mellem hundreder af lyde fra klokker, telefoner, horn og skudskud til omgivende støj og stemningsindstillende toner. Sørg for at gennemse lydbiblioteket, før du betaler for det element, du leder efter.

Lagerbiblioteket leveres også med et imponerende udvalg af musik. Du får snesevis af sange i genrer som blues, klassiker, dans og rock. Hver sang er instrumentel og ca. 30 til 40 sekunder lang. Det er dejligt, hvis du arbejder på et projekt, men ikke har mange penge til at licensere musik.

VideoPad_005

VideoPad Green Screen

Et af hæfteklammerne i videoredigeringsprogrammer er chroma-nøgle. Det giver dig mulighed for at tage optagelser, som du har filmet foran en grøn skærm (eller blå skærm) og lægge det billede, du ønsker, bag det. Det er fantastisk til at placere mennesker på en fremmed planet eller lige foran et vejrkort.

Ligesom chroma-nøglen var 3D-redigering tidligere noget, som kun store Hollywood-studios kunne gøre. VideoPad giver dig mulighed for at importere, redigere og eksportere optagelser optaget i 3D-format samt konvertere 2D-optagelser til 3D. Det er et sjovt værktøj, selvom du kun ønsker at genopleve din familieferie i den tredje dimension.

Selvom VideoPad er kompatibel med 360-graders optagelser, er værktøjerne, det tilbyder, magre sammenlignet med andre programmer på dets prispunkt. Det burde dog ikke være en afbrydelse, fordi 360-graders video ikke bruges af mange mennesker. Når det er sagt, vinder formatet fart, så VideoPad bør snart opdatere sine tilbud.

VideoPad Funktioner Oversigt

VideoPad-logowww.nchsoftware.com

Start fra $ 167 per måned Alle planer

Operativ system

vinduer

Mac

Linux

Funktioner

4K-redigering

Handling Cam værktøjer

Chroma Key (grøn skærm)

360-graders videoredigering

Multicam-redigering

Eksporter til YouTube

Eksporter til Facebook

Eksport til Vimeo

Enhedsoptimering

Brænd til DVD

Brænd til Blu-ray

Prisfastsættelse

VideoPad findes i to versioner: Home Edition og Master’s Edition. Home Edition koster omkring $ 60 og er alt hvad du har brug for til de fleste projekter. Begrænsningen til to lydspor vil imidlertid hindre dine fremskridt til mere komplekse projekter. Desuden er Home Edition ikke kompatibel med plugins fra tredjepartsudviklere, så du er begrænset til, hvad VideoPad tilbyder.

Opgradering til Master’s Edition giver dig ubegrænsede numre at arbejde med og muligheden for at arbejde med plugins. Prisen ser ud til at være meget at betale for den ekstra funktionalitet, men hvis du finder ud af, at VideoPad er programmet for dig og har til hensigt at lave komplekse videoprojekter, er det værd at den ekstra penge.

Hvis du ikke ønsker at betale $ 99 på forhånd, men alligevel ønsker den fulde VideoPad-oplevelse, kan du købe et abonnement på Master’s Edition for $ 5,50 om måneden. Det fungerer kun til $ 66 om året. Du får opdateringer, efterhånden som de er frigivet, hvilket betyder, at der ikke venter (eller betaler) for den næste versionopdatering. Det er også en god mulighed, hvis du ved, at du kun har brug for det i kort tid.

Du kan også bruge en fuldt funktionel version af VideoPad gratis. Det er teknisk set en prøveversion, så VideoPad beder dig om at købe en licens, hver gang du prøver at eksportere. Alligevel kan du downloade VideoPad gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.

Brugervenlighed

VideoPads interface føles som om det er 10 år fjernet fra nutiden. Veteranbrugere vil føle, at de har taget et stort skridt ned og vil kæmpe med det forældede layout. Det er endnu værre for begyndere, der skal lære at redigere på den daterede interface. Det er ikke at sige, at nybegynderne ikke kan få fat i det, men andre programmer gør det bedre.

  Wondershare Filmora9 Review - Rediger og klip med lethed - Opdateret 2023

Programmet mangler også flere værktøjer, der ville gøre det meget lettere at bruge. For eksempel er der ingen forprogrammerede temaer eller skabeloner. Det har heller ikke en automatisk videoopretter, som andre programmer gør. Hvis VideoPad inkluderede noget, der gjorde det hurtigt og nemt at lave en video, ville det være langt mere værd at købe.

Når det er sagt, tager NCH Software skridt for at sikre, at brugerne ved, hvordan programmet fungerer. Dets websted indeholder en anstændig mængde tutorials og svar på almindelige spørgsmål. Virksomhedens YouTube-kanal har desuden hundreder af tutorialvideoer, der dækker alle dets produkter. De er nyttige, men ikke så omfattende som hvad andre programmer leverer.

Filformater & Opløsning Support

VideoPad er i stand til at arbejde med de mest populære videofilformater. Du kan importere og eksportere videoer i .3gp, .asf, .avi, .dv, .flv, .gif, .apng, .mkv, .mov, .mp4, .mpg, .ogv, .rm, .swf,. webm og .wmv. Det er ikke omfattende, men så længe du ikke arbejder med proformater, skal det være fint.

VideoPad_006

Hvis du løber ind i et filformat, som du ikke kan bruge med VideoPad, skal du muligvis konvertere det med NCH Softwares Prism Video Converter. Alternativt kan du tjekke vores guide til den bedste video konverter software.

Selvom du kan importere en god liste over lydformater, herunder .wav, .mp3, .m4a, .aac og mere, mangler programmet muligheden for at eksportere kun lydfiler. Det er en enorm mangel, og en ting til, du skal gøre i MixPad.

I betragtning af, hvordan dateret programmet til tider føles, er evnen til at redigere videoer med ultrahøj opløsning 4K-opløsning en velsignelse for VideoPad. Vi spekulerer på, hvor mange brugere, der fanger optagelser i denne opløsning, dog ville tolerere programmet.

VideoPad-eksport

VideoPad giver dig mulighed for at dele dine færdige projekter direkte på internettet uden at forlade programmets interface. Fra eksportmenuen kan du udgive til delingstjenester, f.eks. YouTube, Facebook og Flickr. Det er fantastisk, fordi det eliminerer flere trin i udgivelsesprocessen.

Du kan også uploade afsluttede videoer direkte til cloud-lagringstjenester, såsom Dropbox og Google Drive. Det er praktisk, fordi videofiler, der stables på din harddisk, kan spise din lagerplads hurtigt. Plus, det er altid en god ide at få sikkerhedskopieret af ting i skyen.

Hvis du ved, at din video vil blive vist på en bestemt enhed, har VideoPad forprogrammerede eksportprofiler, som du måske finder nyttige. Du kan optimere dit projekt til afspilning på smartphones, tablets og spillesystemer. Alt hvad du skal gøre er at vælge det produkt, du vil se på, og klikke på eksport.

Når det er sagt, er valgene Apple-centriske. Det giver dig specifikke profiler til enhver iteration af iPhone, iPod og iPad, men kun generiske “Android-enheder” forudindstillinger. Du får dog et anstændigt udvalg af spilkonsoller, inklusive PSP, PSP Vita, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One og Nintendo 3DS.

Du kan også brænde dine videoprojekter på optiske diskmedier, f.eks. DVD og Blu-ray. Det er lige så let som enhver anden eksportmetode. Klik blot på Blu-ray- eller DVD-knapperne i eksportmenuen. Du kan oprette en disk, der fungerer som dem, du køber i butikken eller en datadisk til sikkerhedskopiering og arkivering.

Ydeevne

Selvom VideoPad har en masse af de værktøjer og funktioner, vi ser efter i videoredigeringssoftware, bringer de dem ikke sammen på en sømløs måde, som programmer som PowerDirector og Adobe Premiere gør.

Interfacet føles et årti ude af tid, og det har følt sig sådan i lang tid. Selvom den seneste iteration har gjort en smule for at udjævne programmet, føles det stadig ikke som den slags, du skal købe i det 21. århundrede. Det er klodset, modintuitivt og bare en samlet subpar-oplevelse.

Vi havde også ydelsesproblemer under vores test. Programmet frøs til tider ned og styrtede, hvilket krævede, at vi tvingede til at afslutte og genindlæse applikationen. Du skal sørge for at gemme dit projekt ofte, så du ikke mister timevis af arbejde. Plus, hver gang applikationen er forsinket, får du et mindre hjerteanfald og spekulerer på, om du har gemt i de sidste par minutter.

  Corel VideoStudio Ultimate Review - Opdateret 2023

Da vi testede VideoPad til denne anmeldelse, brugte vi optagelser, der oprindeligt blev fanget til at lave en kort film. Programmet importerede, redigerede og eksporterede optagelser så godt som det kan forventes. Da vi var færdige, eksporterede vi en 14-minutters testvideo, og det tog omkring 66 minutter. Det er langsomt sammenlignet med de andre videoredigeringsprogrammer, vi testede.

Vi så det færdige produkt tilbage og så også efter ufuldkommenheder, såsom pixelering, sløring og andre forvrængninger. Billedet var krystalklart og identisk med kildematerialet, så selvom du muligvis støder på ydelsesproblemer, mens du bruger programmet, betyder det ikke, at det bliver et værre slutprodukt..

Vi eksporterede også flere et minuts klip i forskellige formater for at få en idé om, hvor lang tid det tager programmet at fremstille filer, og hvor store disse filer ville være. Resultaterne er i nedenstående tabel.

Format: Eksporttid (min / sek) Filstørrelse (MB)
1080p (30fps) 03:18 99,1
1080p (60 fps) 04:25 112,4
720p (30fps) 02:36 91,1
720p (60 fps) 03:10 75,3

Værktøj

VideoPad har andre værktøjer, der er værd at bemærke. Først er muligheden for at fange video og lyd direkte fra dens interface. Du kan optage video med din computers webcam, lyd med en mikrofon og endda hvad der sker på din computerskærm. Disse værktøjer er gode til vlogging, lave tutorials, foredrag og mere.

VideoPad_007

Du kan også oprette tekst-til-lydklip, hvilket betyder, at du kan indtaste ord, du vil blive hørt, og VideoPad opretter en lydfil af dem. Stemmen er ganske robotisk, men det er praktisk, hvis du har brug for voice-over, men ikke ønsker at bruge din egen. VideoPad er det eneste videoredigeringsprogram, vi har gennemgået, og som har denne mulighed.

VideoPad_008

Et andet værktøj, der er værd at bemærke, er videostabilisatoren. Det giver dig mulighed for at udjævne gydelige optagelser. Det er fantastisk til videoer, der er taget med håndholdte enheder eller fra kameraer, der ikke var på et stativ.

VideoPad er et af de få videoredigeringsprogrammer på forbrugerniveau, der giver dig mulighed for at indtaste lukkede billedtekster til hørselshæmmede i dine videoer. Lukkede billedtekster adskiller sig fra undertekster, idet du kan slå dem til og fra. Det er fantastisk, især hvis du ved, at nogle i dit publikum kan være svære at høre.

Der er værktøjsmæssige undladelser, der bringer VideoPad ned sammenlignet med andre produkter. Der er for eksempel ikke noget multikam-modul. Det giver dig mulighed for at tage videoer af den samme begivenhed og nemt synkronisere og redigere dem, hvilket er godt til at skære sammen koncerter, sportsbegivenheder og alt andet, der sandsynligvis er blevet fanget fra mere end en vinkel.

VideoPad mangler også et action cam-modul. Det ville være godt for optagelser optaget med specialiserede kameraer, som f.eks. GoPro Hero eller Rylo 360. Disse kameraer fanger HD-optagelser, der kræver særlig omhu og værktøjer. Desværre mangler VideoPad endda evnen til at fjerne fisk-øje-effekten på denne type optagelser.

VideoPad er tilgængelig til macOS- og Windows-computere. Når det er sagt, er MacOS-versionen ikke blevet opdateret i lang tid. Windows-udgaven er en fuld version foran macOS-tilbudet.

Dommen

Hvis du bruger VideoPad gratis, betalte du den rigtige pris. Selvom det er fyldt med nyttige værktøjer, der hjælper dig med at lave et fantastisk projekt, hænger det bag konkurrencen, når det kommer til arbejdsgang, ydeevne og design. Hvis du mangler kontanter og har brug for at lave en video, skal du bruge VideoPad. Hvis du har råd til at betale for et bedre produkt, skal du gøre det.

Hvad synes du om VideoPad? Har du planer om at prøve det? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me