Wondershare Filmora9 Review – Rediger og klip med lethed – Opdateret 2023

Wondershare Filmora9 Review

Wondershare Filmora9 er en kraftfuld, brugervenlig editor, som du kan bruge til så lidt som intet. Mellem den gratis plan og dens fleksibilitet er der meget at anbefale den. Tjek vores fulde Wondershare Filomora9 anmeldelse for alle detaljer.

video editor anmeldelser

Wondershare Filmora9 er et dramatisk skift fra de tidligere iterationer af softwaren. I de sidste par år har Wondershare fokuseret Filmora mere på ikke-redaktører. Selvom den nyeste version stadig er let for begyndere at forstå, tilbyder den mere avancerede muligheder for veteraner og professionelle brugere og tjener den et sted blandt de bedste videoredigeringssoftware.

Uanset hvilken prisplan du vælger, får du ethvert værktøj, som basisprogrammet har at tilbyde. Det inkluderer dens 200-spor audio-video tidslinje, bibliotek med effekter og overgange og lyd-, farve- og tekstværktøjer. Programmet har alt hvad du har brug for for at skabe resultater på professionelt niveau til en pris på forbrugerniveau.

Wondershare giver dig mulighed for at købe denne videoredigeringssoftware til den pris, der er bedst for dig – endda gratis. Du kan også vælge at betale et årligt abonnementsgebyr, købe programmet direkte eller få Ultimate-versionen, som giver dig alt i add-on-butikken.

Styrker & Svagheder

Funktioner

Filmora9s tidslinje giver dig mulighed for at tilføje op til 100 videospor og 100 lydspor. Det giver dig muligheden for at oprette komplekse projekter. Enkle videoer kræver sandsynligvis ikke mere end to eller tre, men hvis du redigerer en spillefilm, musikvideo eller andet kompliceret produkt, er det dejligt at have fleksibiliteten.

Filmora9_003

Baseprogrammet leveres med mere end 200 videoeffekter. De er hovedsageligt filtre og overlejringer, men de tager meget af gætterne ud af at give din video det rigtige look. Hvis du f.eks. Vil give dit projekt en retro ’70’erne-fornemmelse, skal du bare trække den effekt på det klip, du ønsker. Der er også effekter, der gentager et dårligt tv-signal, filmopslag, videovægge og mere.

Du får også omkring 200 overgange til dine videoer, hvilket er dejligt, hvis du vil give en fornemmelse af at gå tid eller bare signalere, at scenen er afsluttet. De inkluderer enkle blekninger, ruller og visker samt fejer, varp og mere. Det er let at få det udseende og det du ønsker mellem scenerne.

Filmora9_004

Filmora Audio Tools

Lydværktøjerne i Filmora9 er ret robuste for sin klasse. Grundlæggende værktøjer inkluderer muligheden for at justere lydstyrken, falme klip ind og ud, justere tonehøjde, reducere baggrundsstøj og udligne din lyd. Du får også et anstændigt bibliotek med lagerlydeffekter, såsom en atombombe, bilhorn og laserskud. Selvom disse værktøjer er grundlæggende, får de jobbet gjort.

Det har 50 gratis musikspor, som du også kan bruge med genrer som rock, elektronisk og folkemusik. Desuden kan du synkronisere dit iTunes-bibliotek og importere musik derfra. Det er langt fra omfattende, men det er godt nok til at komme i gang.

Filmora9_011

Værktøjer såsom chroma-tasten (grøn skærm) var tidligere begrænset til de store Hollywood-studios, men nu er de standardpris. Det er også nemt at bruge i Filmora9. Bare importer dine optagelser med grøn skærm, slip det på tidslinjen og indtast det billede, du vil have bag det. Du vil ikke være i stand til at opnå chroma-nøgle i Star Wars-kvalitet, men det er godt nok til YouTube og amatørfilm.

Filmora Ekstra funktioner

Filmora9 inkluderer også bevægelses- og farvekontrol. De giver dig mulighed for at opnå den rigtige fornemmelse. Farvekorrektion er grundlæggende, men nyttige, hvilket kan forventes med et program på dette prispunkt. Det giver dig stadig mulighed for at opnå et ensartet blik fra skud til skud.

  VideoPad-gennemgang - Opdateret 2023

Filmora9 gør oprettelse af titler så enkle som muligt. Du kan vælge mellem ca. 140 forprogrammerede skabeloner, inklusive åbning og lukning af kreditter, titler, lavere tredjedele og undertekster. De er fremragende til at skabe et filmisk, journalistisk og sjovt look til din video.

Du kan også manipulere hastigheden og bevægelsen af ​​dine videoprojekter. Det er let at lære, hvordan man bremser eller fremskynder din video og lyd, såvel som at få dem til at vende omvendt. Desuden kan du panorere og zoome over dine optagelser ved hjælp af bevægelseskontrol-fanen.

Værktøjerne, der følger med Filmora9, er fantastiske, men hvis du vil gå længere, tilbyder Wondershare add-on-pakker med værktøjer, der er rettet mod virksomheder og professionelle brugere. Hvis du kan lide, hvad du får med basisprogrammet, er det værd at prøve add-on-pakkerne gratis, hvis du går op til det næste redigeringsniveau.

Wondershare Filmora9 Oversigt over funktioner

Prisfastsættelse

Filmora9_008

I modsætning til andre videoredigeringsværktøjer har Filmora9 flere prisindstillinger, som alle inkluderer alle funktioner, den tilbyder. Nogle programmer, såsom Adobe Premiere Pro CC, har kun abonnementsplaner. Muligheden for at købe programmet er et stort plus for folk, der ikke kan lide at leje software. Det er dejligt ikke at skulle holde med at betale for det, når tiderne er trange, selvom du ikke får opdateringerne.

Filmora gratis version

Der er en gratis mulighed for softwaren, og i modsætning til andre programmer, der tilbyder begrænsede gratis forsøg, får du alle de værktøjer, programmet tilbyder. Det eneste problem er, at dine eksporterede videoer har et vandmærke fra Filmora9. Det er distraherende, men hvis du ikke har noget imod dine videoer, inklusive hvad der svarer til en annonce, er det ikke en dårlig aftale.

En års licens til Filmora9 kører dig omkring $ 45. Det er ikke dårligt for programmet. Ud over at få alle værktøjer, går vandmærket væk, og du får gratis opdateringer til softwaren. Hvis leje af software ikke generer dig, er dette sandsynligvis din bedste indsats.

Muligheden for levetid er, hvordan du køber programmet direkte. Du får alt i etårsplanen, medmindre du kun betaler én gang. Du betaler omkring $ 20 mere, men det er det værd at ikke miste adgang til programmet, hvis der kommer fornyelsestid, og du er lav på kontanter.

Den ubegrænsede plan giver dig hele shebang. Du får alt i basisprogrammet såvel som alt fra add-on pack store. Det er dyr, men hvis du har råd til $ 164 om året, er det det værd.

Brugervenlighed

Hvis du er bekendt med videoredigeringssoftware, genkender du layout og arbejdsgang, men Filomora’s er forenklet sammenlignet med anden video redigeringssoftware på forbrugerniveau. Funktioner og værktøjer er tilgængelige fra hovedvinduet i grænsefladen, så det er let at navigere og finde det, du har brug for.

En underlig ting ved Filmora9 er, at der ikke er nogen storyboard-tilstand. Storyboard-tilstand viser i modsætning til tidslinjen alle elementer i dit projekt lige, uanset hvor lang tid det er. Det er en god måde at lægge de brede streger på dit projekt på og derefter skifte til tidslinjen for finjustering. Det er et godt værktøj til begyndere og tidligere versioner af Filmora havde det, så det er underligt, at det ikke er inkluderet.

Du behøver ikke at bruge din mus og markør til at gøre alt i Filmora9. Det har praktiske tastaturbindinger, så du let kan klippe, beskære, zoome og rotere optagelser. Tastaturgenveje inkluderer også hurtig adgang til farvekorrektion og chroma-nøglemoduler. De er effektive tidsbesparere.

Som ethvert videoredigeringsprogram, skal du bruge mindst et par timer og gå igennem processerne et par gange for at lære at bruge Filmora9, især hvis du aldrig har brugt videoredigeringssoftware. Hvis du har problemer med at lære det eller bruge et bestemt værktøj, har Wondershare en fantastisk YouTube-kanal, der forklarer, hvordan hvert værktøj fungerer, og hvordan man får mest muligt ud af det.

  Corel VideoStudio Ultimate Review - Opdateret 2023

Filformater & Opløsning Support

Filmora9 fungerer med de fleste videofilformater, du sandsynligvis har. Kompatible videoformater inkluderer .mp4, .m4v, .mov, .wmv, .avi, .mkv og mere. Listen er ikke omfattende, så obskure eller proprietære formater fungerer muligvis ikke, men medmindre du er i et højt specialiseret felt eller arbejder på et Hollywood-industriniveau, er det usandsynligt, at du får et videoformat, du ikke kan importere til program.

Filmora9_006

Først i de senere år fik programmer på forbrugerniveau som Filmora9 muligheden for at importere ultra-high-definition 4K-opløsning. Det er fantastisk, fordi det åbner programmet for at omdanne store, smukke, detaljerede optagelser til et slutprodukt, der er på samme visuelle niveau som alt, hvad de kan producere i store studiehuse.

Når du er færdig med at redigere din video, giver Filmora9 dig en masse eksportmuligheder. Du får en lang liste over video- og lydformater, herunder .mp4, .mov, .mkv, .f4v, .webm og mere. Derudover kan du eksportere lydformater, som .mp3 og .ogg. Hvis du har brug for at eksportere til et format, som Filmora9 ikke understøtter, skal du hente et af værktøjerne fra vores bedste videokonvertere.

Du kan også optimere videoer til afspilning på specifikke enheder. Hvis du f.eks. Ved, at din video vil blive set på en iPhone eller Android-smartphone, skal du blot vælge den profil fra fanen Enhed i eksportmenuen. Du får også profiler til spilkonsoller, såsom Xbox og PlayStation, samt smarte tv’er og Apple TV.

Filmora YouTube Upload

En af de mest nyttige eksportfunktioner er muligheden for at uploade færdige projekter direkte til videodelingstjenester, såsom YouTube og Vimeo. Det er fantastisk, fordi det giver dig mulighed for at springe over flere trin i udgivelsesprocessen. Derudover har onlinetjenester specifikke indstillinger, der ser bedst ud på deres platforme. Filmora9 tager gætteriet ud af det.

Hvis du vil lave en DVD af din video, er der en eksportindstilling for den. Diskoprettelsesmenuen er grundlæggende, men funktionel. Ikke kun kan du brænde dine projekter direkte på en disk, men du kan også oprette DVD-mapper og en ISO-fil.

ISO-filer er dybest set en plan for en DVD. Når du opretter en på din computer, kan du bruge den til at brænde en ny disk, når du vil. Det er fantastisk til arkivering og sikkerhedskopiering. ISO-filer tager dog meget lagerplads, så hvis du planlægger at arkivere projekter i det format, skal du undersøge en ekstern harddisk eller en af ​​de bedste cloud-lagre til videotjenester.

Diskbrændingsmenuen giver dig også mulighed for at oprette en DVD-menu. Du får 11 skabeloner at vælge imellem, inklusive temaer til specifikke ferier, såsom Valentinsdag og jul, samt enkle elegante baggrunde. Du kan ikke oprette kapitelskifter eller ekstra funktioner, men det er ikke uventet på dette niveau af videoredigeringssoftware.

Filmora9_010

En anden ting, du ikke kan gøre med Filmora9, er at lave en Blu-ray-disk. Det er underligt, fordi programmet er kompatibelt med high-definition og 4K-opløsning. Ændring af størrelsen på de store, smukke optagelser til standarddefinition virker som et skammeligt spild.

Ydeevne

I modsætning til andre videoredigeringsprogrammer på forbrugerniveau er Filmora9 tilgængelig til Windows og macOS. Næsten alle andre programmer er tilgængelige til Windows, få er tilgængelige til macOS. Det gør Filmora9 til et fantastisk alternativ til gratis programmer, såsom iMovie, og applikationer på professionelt niveau, såsom Adobe Premiere Pro CC og Final Cut Pro X.

Vi testede Filmora9 med optagelser, der tidligere blev fanget for at lave en kortfilm. Det var i stand til at importere ethvert element, lyd, video og ellers. Vi var i stand til at trimme uønskede optagelser, arrangere elementer på tidslinjen og justere lyd og farve med så meget lethed og effektivitet som på den professionelle software, der blev brugt til at skabe den originale film.

  CyberLink PowerDirector-anmeldelse - Opdateret 2023

Selvom vi ikke var i stand til at gentage den originale film nøjagtigt, fordi Filmora9 ikke er kompatibel med nogle af de plugins, vi brugte til at skabe avancerede visuelle effekter, var vi i stand til at tilnærme den. Resultatet var et færdigt produkt, der kunne vises på en filmfestival.

Da vi eksporterede det færdige testprojekt, tog det Filmora9 cirka 25 minutter at gennemføre, hvilket ikke er dårligt for en 15-minutters video. Det ville sandsynligvis have været kortere, hvis vores testcomputer var kødere. Da vi så den resulterende video, var den krystalklar. Der var ingen pixelering, bevægelsesoskarphed eller anden forvrængning i den. Lyden var også skarp og klar.

Vi eksporterede også en tests minut i et minut i forskellige opløsninger og billedhastigheder, herunder 1080p ved 30 billeder per sekund, 1080p ved 60 fps, 720p ved 30 fps og 720p ved 60 fps. Vi justerede eksporten for at se, hvor lang tid programmet ville tage for at færdiggøre hver og hvor store videofiler var. Resultaterne er i nedenstående tabel.

Format: Eksporttid (min: sek) Filstørrelse (MB)
1080p (30fps) 01:38 63.2
1080p (60 fps) 02:29 63,6
720p (30fps) 01:12 39,8
720p (60 fps) 01:45 40

Vi eksporterede videoer i .mp4 (H.264) på ​​en 1,4 GHz Intel Core i5 iMac, der kører macOS Mojave version 10.14.15

Værktøj

Filmora9 tilbyder linsekorrektion, hvilket er fantastisk til videoer, der er taget med actionkameraer, fordi de har den fiskeaye-effekt, der kan være distraherende. Linsekorrektionsværktøjet har forudindstillinger til action-cam-modeller fra kameraproducenter som GoPro, Panasonic, Ricoh, Sony og iON. Dette gør programmet til et godt alternativ til gratis software, såsom GoPro Quik.

Et andet flot værktøj er scenedetektion. Når du importerer dine filer til Filmora9, kan du bede programmet om automatisk at scanne dine optagelser efter separate billeder og organisere dem sammen i din mediebakke for nem placering på tidslinjen. Det er især nyttigt til langskud fra begivenheder som sportsbegivenheder og musik-koncerter.

Du kan også registrere, hvad der sker på din computerskærm. Det er dejligt, hvis du vil lave en tutorial til software, kommentere en nyhedsartikel eller få en optagelse af en live stream eller online video.

Filmora og webcams

Du har også muligheden for at optage video fra dit webcam og lyd fra en mikrofon i programmet. Det kan virke som en enkel ting, men det er nyttigt, fordi det betyder, at du ikke behøver at have ekstra software for at optage unik video og lyd og importere den. Optag det bare fra Filmora9 og dets automatisk i din mediebakke, klar til redigering.

Der mangler et par avancerede værktøjer fra Filmora9, som findes i andre programmer på forbrugerniveau. For eksempel kan du ikke importere eller redigere optagelser i 360 grader. Dette er ikke en kæmpe aftale, da den teknologi stadig er relativt ny.

Det mangler også et multi-cam redigeringsmodul, som ville være fantastisk til hurtigt at redigere sammen det samme, selv taget fra forskellige vinkler – som en live-koncert, der blev optaget af flere smartphones. Dette ville være godt at medtage, men ikke en deal breaker for begyndere.

Hvis der er en funktion, du ønsker eller har brug for, og som ikke er tilgængelig i Filmora9, kan du kontakte Wondershare ved at bruge indstillingen “ny funktion” i menuen “hjælp”. Wondershare er fantastisk til at inkorporere brugerfeedback og give redaktører, hvad de ønsker og har brug for.

Dommen

Filmora9 er et godt køb for begyndere og entusiaster. Du får alle de værktøjer, du har brug for for at give professionelt udseende resultater til en pris på forbrugerniveau. Du er kun begrænset af din evne til at lære værktøjerne til deres fulde potentiale.

Hvis du kan lide Wondershare-produkter, så tjek også vores gennemgang af Wondershare Data Recovery. Vi kunne godt lide det, og det kan hjælpe dig ud af et tæt sted.

Tak, fordi du læser vores anmeldelse. Download den gratis prøveversion for dig selv, og lad os vide, hvad du synes i kommentarerne herunder, eller hvis vi gik glip af noget.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me