Rezervimi më i mirë në internet me versionimin e skedarëve 2023

Ju keni bërë kopje rezervë të skedarëve tuaj, por diçka nuk është në rregull. Ju (ose dikush tjetër) keni bërë ndryshime në raportin tuaj financiar, skicë të romanit ose skedar tjetër të rëndësishëm dhe versioni i duhur nuk është më në dispozicion. Versioni i skedarëve, i cili është si një histori e ruajtur e skedarëve tuaj, mund të ndihmojë. Ne kemi zgjedhur kopjen më të mirë në internet me versionimin e skedarëve për ju.

Shërbimi rezervë do të regjistrojë ndryshimet tuaja në sistemin e tij (sa varet nga shërbimi). Ju mund të përdorni versionimin e skedarëve për t’u rikthyer dhe për të tërhequr versionin që ju nevojitet.

Ju mund të duhet ta bëni atë për shkak të hakerave. Ata mund të përdorin malware të specializuar, të quajtur ransomware, për të enkriptuar skedarët tuaj, pastaj të kërkojnë një shpërblim nga ju për t’i deshifruar ato. Nuk ka asnjë garanci që ju do të merrni skedarët tuaj, edhe nëse paguani. Versioni ju lejon të shmangni atë duke bërë një rikthim për t’i tërhequr ato.

Këtu, do t’ju japim një përmbledhje të shërbimeve që ofrojnë aftësitë më të mira të versionit nga kopjet rezervë më të mira në internet. Referojuni ruajtjes më të mirë të cloud për versionim, nëse e kërkoni atë. Para se të fillojmë listën, ne do të tejkalojmë kriteret që kemi përdorur për ta bërë atë.

Rezervimi më i mirë në internet me versionimin e skedarëve 2023

Farë e bën versionimin më të mirë në rezervimin online

Disa shërbime ofrojnë versionim të pakufizuar, ndërsa të tjerët ju japin një dritare me kohë të kufizuar për të tërhequr skedarët tuaj – për shembull 15 ose 30 ditë. Përqendrimi vetëm në versionimin e skedarëve mund të bëjë të vështirë për të përcaktuar se cili shërbim është më i mirë, kështu që ne do të shikojmë në aspekte të tjera, gjithashtu.

Kriteri ynë i dytë është vlera. Ju nuk dëshironi të boshatisni llogarinë tuaj bankare për të paguar një shërbim të aftë. Shtë më mirë nëse një shërbim ka më shumë plane, sepse do të mund të zgjidhni atë që i përshtatet nevojave tuaja pa paguar shumë. Disa shërbime janë ndër rezervat më të mira të pakufizuara në internet.

Gjithmonë është mirë nëse jeni në gjendje të përdorni një plan ose gjykim falas para se të regjistroheni.

Përvoja e përdoruesit nuk duhet të ju mërzisë me cilësimet. Shtë më mirë nëse përdorimi i versionit është i drejtpërdrejtë. Kjo duhet të jetë e vërtetë edhe për pjesën tjetër të shërbimit, gjithashtu. Ne do të shikojmë se sa tërheqës dhe funksional është ndërfaqja dhe në cilat sisteme operative funksionon klienti.

Versimi do të ndihmojë në mbrojtjen e skedarëve tuaj nga sulmet e ransomware, por kriptimi ndihmon të mbroheni nga kërcënimet e tjera. Do të shohim se sa i fortë është ai dhe nëse përdoret si për pushim ashtu edhe për në tranzit.

Ne na pëlqen kriptimi me njohuri zero, pasi kjo do të thotë që ju vetëm mund të lexoni të dhënat tuaja. Autentifikimi me dy faktorë ndihmon nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj. Qendrat e sigurta të të dhënave janë një domosdoshmëri.

Një lidhje e mirë dhe e qëndrueshme është thelbësore kur krijoni kopjen rezervë. Sa shpejt do të ngarkoni skedarët do të varet nga infrastruktura e shërbimit, si dhe sa afër jeni me serverat dhe sa bandë keni. Transferimi i nivelit të bllokut është një veçori e shkëlqyeshme që do të ndihmojë në përshpejtimin e transferimeve pas rezervës fillestare.

1. Rezervimi më i mirë i cloud për versionimin: CrashPlan për biznesin e vogël

CrashPlan filloi në 2007, por u tërhoq nga tregu i konsumit 10 vjet më vonë. Megjithatë, plani i tij i biznesit e bën atë, pasi është i lirë, ofron veçori të mira, siç është versionimi, dhe mund të përdoret nga konsumatorët e shtëpisë.

Ju mund të vendosni politikën tuaj të versionimit nga klienti i desktopit i CrashPlan. Versioni nuk është mjaft i pakufizuar, por duke marrë parasysh që mund të ruani versionet e skedarëve me ngritje 15-minuta në një kohë të pacaktuar, mund të jetë edhe ai. Ju gjithashtu mund të mbani skedarët tuaj të fshirë përgjithmonë, gjë që është shumë më e mirë se shërbimet e tjera që i heqin ato pas 30 ditësh.

  Dhjetë rreziqet kryesore kryesore që lidhen me ruajtjen e reve

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Computerdo kompjuter që ju rezervoni do të kushtojë 10 dollarë në muaj. Do të merrni një kopje rezervë të pakufizuar dhe opsionin për të kopjuar disqet e jashtme të pakufizuara. Subsshtë një abonim mujor, kështu që mund të anulosh në çdo kohë. Mimi nuk është i shkëlqyeshëm kur e krahasoni me Backblaze – është dyfish i kostos – por është një marrëveshje e mirë përkundrejt shërbimeve të tjera.

Shtë e thjeshtë për të instaluar klientin në desktop dhe zgjat vetëm disa minuta. Përdorimi i tij nuk është i vështirë, por vendosja e operacionit tuaj rezervë mund të jetë më e thjeshtë. Nuk ka asnjë mënyrë për të kopjuar bazuar në llojin e skedarit. Do të duhet të ndërtoni planin tuaj rezervë me dorë, edhe pse është i pakufizuar.

Klienti është intuitiv dhe i thjeshtë për të lundruar. Nëse keni nevojë për të mbikëqyrur rezervën tuaj, ndërfaqja në internet duhet të bëjë hile. Ju mund ta përdorni atë për të kontrolluar statistikat e përdoruesit, të krijoni raporte dhe të monitoroni restaurimin e skedarëve. Kishte një aplikacion edhe për telefonat inteligjentë, por ai u ndërpre.

Para se skedarët tuaj të largohen nga kompjuteri, CrashPlan i kripton ato duke përdorur një kriptim AES 256-bit. Në tranzit, AES 128-bit i mbron ata. Shërbimi do të mbajë çelësin tuaj të enkriptimit, por nëse dëshironi mund të aktivizoni kriptimin privat. Nëse është e aktivizuar, CrashPlan nuk do të jetë në gjendje të tërheqë fjalëkalimin tuaj, kështu që mos ta humbni atë.

Sido që të jetë, sigurohuni që të keni një fjalëkalim të fortë, sepse CrashPlan nuk ofron vërtetim me dy faktorë. Siguria e qendrës së të dhënave është në nivelin. CrashPlan mban mbikëqyrje 24/7 dhe masa të tjera për të parandaluar ndërhyrjen. Qendrat mund t’i rezistojnë dështimeve të energjisë, katastrofave natyrore dhe zjarreve.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë CrashPlan

Shtë e vështirë të pëlqesh shpejtësinë e CrashPlan, sepse nuk është e shpejtë. Ju mund të çaktivizoni disa prej proceseve që përdor ndërsa rezervoni skedarët tuaj, por ne nuk ju rekomandojmë. Nëse burimet e sistemit tuaj janë të ulta, mund të aktivizoni goditjen dhe ta vendosni klientin të heqë kufirin pasi të jeni larg. Kopjimi i nivelit të bllokut do të shpejtojë kopjimet e mëvonshme.

CrashPlan ofron kopje rezervë të pakufizuar, versionim pothuajse të pakufizuar që mund të personalizoni, siguri të madhe dhe encryption private. Ndërsa mund të jetë më e thjeshtë për të përdorur dhe arritur shpejtësi më të shpejtë, është një shërbim i mirë, në përgjithësi, dhe kjo është arsyeja pse është numri një në listën tonë. Mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të thelluar të CrashPlan.

2. Acronis True Image 2023

Acronis ju lejon të mbani versionet më të vjetër të skedarëve tuaj derisa të arrini kriteret e përcaktuara për pastrim. Mund ta vendosni për të fshirë versionet e skedarëve deri në tre vjet të vjetra. Ju gjithashtu mund të vendosni se sa versione të fundit duhet të mbajnë Acronis (deri në 99). Acronis mban skedarët tuaj të fshirë nëse nuk aktivizoni fshirjen e tyre.

Ekziston një plan i jetës, por, pasi ka disa paralajmërime, ne nuk mund ta rekomandojmë atë. Planet e përparuara neto ju 250 GB hapësirë ​​rezervë për 4,16 $ në muaj ose 500 GB për 5.83 dollarë në muaj. Planet Premium fillojnë me 1TB për 8,33 $ në muaj dhe përfundojnë me 5TB për 21.66 dollarë në muaj. Shërbimi kushton më shumë sesa konkurrentët e tij, por jo tepër.

Klienti i desktopit është i qartë dhe intuitiv. Menyja e navigimit në të majtë është e thjeshtë për t’u përdorur. Acronis ju lejon të kopjoni gjithçka, në vend që të zgjidhni skedarë specifikë. Ndërsa kjo kërkon më shumë hapësirë, ajo e bën krijimin më të lehtë të një plani rezervë. Nëse vendosni ta bëni atë, mund të përjashtoni skedarët që nuk dëshironi të kopjoni. Njoftimet me email do t’ju mbajnë të informuar.

Duke përdorur tabelën në internet, do të jeni në gjendje të ekzekutoni kopjime manuale dhe të rikuperoni skedarët, i cili është i dobishëm për menaxhimin në distancë. Ndërfaqja në internet është aq e mirë sa ajo e desktopit.

Niveli i kriptimit është AES 256-bit. TLS / SSL mbron të dhënat tuaja brenda-tranzitit. Për mbrojtjen nga ransomware, mund të përdorni një veçori të re të quajtur Acronis Active Protection. Nëse dështon, mund të mbështeteni në versionimin për të ndihmuar në marrjen e skedarëve tuaj. Nuk ka asnjë vërtetim të dy faktorëve.

  Cloudward paraqet: 17 Këshilla Pro për Automatizimin e Fluksit të Punës

Acronis ju lejon të skiconi skedarët tuaj përpara se t’i dërgoni në cloud. Procesi kërkon që ju të përdorni një fjalëkalim që vetëm ju e dini. Dosjet do të mbeten të koduara deri sa t’i deshifroni ato. Kjo do të thotë që Acronis është njohuri zero.

Qendrat e të dhënave të Acronis përdorin kartat kryesore, skanimin biometrik, patrullimet dhe monitorimin për të dekurajuar ndërhyrës. Ju nuk duhet të shqetësoheni për katastrofat natyrore dhe zjarret, pasi infrastruktura mund t’i trajtojë ato.

Arsyet e tjera që na pëlqen Acronis Imazhi i Vërtetë 2023

Suruditërisht, Acronis është i shpejtë për backupet fillestare. U deshën vetëm 15 minuta për të kopjuar një dosje 1 GB në testet tona. Kjo është një arsye për të anashkaluar koston e saj më të lartë. Për të marrë një vështrim të detajuar të çmimeve dhe tipareve, lexoni rishikimin tonë Acronis True Image 2023.

3. IDrive

IDrive është në krye të listës sonë më të mirë të kopjimit të reve, falë lehtësisë së përdorimit dhe proceseve të plota. IDrive do të mbajë 10 versionet e mëparshme të çdo skedari për të cilin keni bërë kopje rezervë.

Ju mund të zgjidhni midis dy planeve personale: 2TB (52,12 dollarë në vit) ose 5TB (74,62 dollarë). Nuk ka pajtim mujor. Nëse paguani dy vjet më parë, IDrive do t’ju japë një zbritje. Përveç kësaj, ju do të merrni 2TB ose 5TB hapësirë ​​sinkronizimi që arrin në 4TB ose 10TB hapësirë ​​aktuale. Ka një plan falas, i cili ju jep 5 GB hapësirë ​​për të provuar shërbimin.

IDrive ju lë juve të menaxhoni kopjen rezervë, ndryshe nga shërbimet e tjera të pakufizuara që rezervojnë gjithçka. Kjo nuk është një përvojë e drejtpërdrejtë e përdoruesit. Ka shumë mundësi, dhe përdoruesit kryesorë mund të kërkojnë një kohë për t’u bërë të qetë me ta. Kur vendosni planin rezervë, ai mund të funksionojë në sfond. Nuk duhet të ketë asnjë problem.

Kriptimi AES-256 mbron të dhënat tuaja në pushim dhe në tranzit. Ekziston një kriptim privat, por duhet ta aktivizoni atë përpara rezervës tuaj të parë. Përndryshe, IDrive do të mbajë çelësin tuaj të enkriptimit. Për habinë tonë, nuk ka asnjë autentifikim dy-faktor për t’ju ndihmuar nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj. Mënyra e vetme për ta mbrojtur është ta bësh atë të fortë.

IDrive mban serverët e saj në qendrat e sigurta të të dhënave në Sh.B.A. Ata mund të durojnë zjarre dhe katastrofa natyrore siç janë tërmetet dhe përmbytjet. Kundër kërcënimeve njerëzore, ata përdorin sensorë lëvizjeje, mbikëqyrje dhe alarme.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë IDRive

Rikthimet fillestare marrin gjithmonë një kohë, por IDrive e merr atë shumë larg. Ne duam të shohim shpejtësi më të mira. Ekziston një shërbim ndërlidhës i quajtur IDrive Express, i cili mund të ndihmojë. Mund ta përdorni edhe për shkarkime. Pas kopjimit fillestar, gjërat bëhen më të mira pasi fillon kopjimi i nivelit të bllokimit. Për të mësuar më shumë rreth shpejtësisë së tij, lexoni rishikimin tonë IDrive.

4. Zbardhet

Backblaze është një nga shërbimet më të njohura dhe për arsye të mirë. Ne e vendosëm atë në krye të listës më të mirë në internet rezervë. Shërbimi rezervon versionet e mëparshme të skedarit, por vetëm deri në 30 ditë. Edhe pse ofron një kopje rezervë të pakufizuar, nuk ka asnjë mënyrë për të zgjatur politikën e versionimit. Kjo e bën atë më pak të dobishëm kundër sulmeve ransomware.

Ju mund të merrni një kopje rezervë të pakufizuar për një kompjuter për 5 dollarë në muaj (50 dollarë në vit). Shtë mirë të shohësh një plan mujor, sepse shumica e shërbimeve të tjera nuk i ofrojnë. Backblaze nuk vendos kufizime të skedarëve në kopjimin tuaj, kështu që ju mund të kopjoni skedarë të çfarëdo madhësie pa pasur nevojë t’i zgjidhni ato me dorë.

Nëse ju shihni Backblaze punon për ju, pagesa për një vit ose dy përpara do t’ju marrë një zbritje prej 10 $ ose 25 $.

I thjeshtë si skema e tij e çmimeve, klienti i desktopit i lehtëson gjërat. Ju nuk duhet të menaxhoni me dorë kopjen rezervë, sepse Backblaze e bën atë për ju. Ai rezervon gjithçka, përveç skedarëve të sistemit dhe të përkohshëm. Gjithçka është bërë nga klienti, kështu që nuk ka nevojë të krijoni një plan rezervë. Experienceshtë përvoja më e lehtë e përdoruesit që kemi hasur.

  Si të kopjoni automatikisht videon shpejt dhe me efikasitet

Ndërfaqja në internet funksionon mirë. Intshtë intuitiv dhe navigimi është miqësor për përdoruesit. Ju mund të kontrolloni statusin e llogarisë tuaj duke përdorur skedën “përmbledhje”, ndërsa skeda “pamje / rivendosje” do t’ju lejojë të përdorni skedarët tuaj.

Nuk ka mungesë të veçorive të sigurisë. Ndërsa skedarët tuaj janë në pushim, encryption 128-bit AES i mban të sigurta. Nuk është AES-256, por e bën punën. Ndërsa transferon, SSL kujdeset për skedarët.

Kriptimi privat është i disponueshëm. Ju mund ta çaktivizoni atë, nëse dëshironi që Backblaze të mbajë çelësin tuaj të enkriptimit. Pavarësisht, do të duhet të dërgoni frazën tuaj në Backblaze, në mënyrë që të rikuperojë skedarët tuaj. Kompania pretendon se fshin frazën tuaj pas rimëkëmbjes.

Ju mund të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë për të parandaluar hyrjen në llogarinë tuaj nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj. Ekziston edhe një mundësi për të kërkuar një kod sigurie sa herë që hyni.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë bllokimet e shpinës

Kërcënimi nuk kufizon shpejtësinë tuaj të ngarkimit, gjë që ndihmon me kopjimin fillestar. Mund të rrisni numrin e temave rezervë që po funksionojnë për të arritur shpejtësi më të shpejtë. Ajo që ju (ndoshta) nuk mund të merrni rreth është distanca me serverët në Kaliforni. Kriptimi dhe kompresimi i skedarëve e ngadalësojnë atë gjithashtu. Lexoni më shumë rreth shërbimit në shqyrtimin tonë Backblaze.

5. Karbonit

Carbonite është një nga shërbimet më të vjetra rezervë, siç është në biznes që nga viti 2005. Ai synon përdoruesit e shtëpisë dhe bizneset e vogla.

Shërbimi mbështet versionimin, por jo për Mac. Ai mban, të paktën, tre versione të skedarëve, pavarësisht nga mosha. Përtej kësaj, do të mbajë versione deri në tre muaj, duke përfshirë një version për secilën nga shtatë ditët e mëparshme, një version për secilën nga tre javët e mëparshme dhe një version për secilin nga dy muajt e mëparshëm. Skedarët e fshirë mbeten për 30 ditë.

Për dallim nga shërbimet e tjera rezervë të pakufizuara, Carbonite ju lejon të zgjidhni midis tre planeve. Thelbësore do t’ju kushtojë 71,99 $ dhe ofron kopje rezervë të pakufizuar në eshtra. Plus do të shtojë kopje rezervë të jashtme të automjeteve dhe kopje automatike të videos në marrëveshje për 111,99 $. Kryeministri do t’ju kushtojë 149,99 $ dhe do t’ju japë mundësinë për të përdorur shërbimin e rimëkëmbjes së korrierit. Planet e tarifave në vit.

Do të merrni një zbritje nëse paguani për dy (5 përqind) ose tre (10 përqind) vjet paraprakisht. Ekziston një provë falas 15-ditore, nëse doni të provoni shërbimin.

Puna me Carbonite është e thjeshtë dhe klienti i desktopit është i thjeshtë për t’u instaluar. Ju duhet vetëm të kryeni një hap kur filloni rezervën, sepse shumica e procesit është i automatizuar (konsultoni listën e skedarëve dhe shtesave që përjashton Carbonite në faqen e saj të internetit). Karbonit madje e bën të lehtë kontrollimin e statusit të skedarëve tuaj duke siguruar kode me ngjyra.

Ju mund të bëni të njëjtën gjë duke përdorur aplikacionin celular Carbonite, i cili është i disponueshëm për Android ose iOS. Ndërfaqja e tij është minimale dhe ofron paraqitjen dhe navigimin e qartë. Ju mund të përdorni skedarët e ruajtur dhe automatikisht kopjoni fotografi duke përdorur aplikacionin. Do të ishte mirë të kishit mundësinë për të kopjuar llojet e tjera të skedarëve, por prapë merrni hapësirë ​​të pakufizuar për fotot tuaja.

Carbonite mbron të gjitha të dhënat e ruajtura në serverat e tij duke përdorur encryption 128-bit AES. Do të ruajë çelësin tuaj, por mund të aktivizoni kriptimin privat. Nëse e bëni këtë, Carbonite do të përdorë AES 256-bit, në vend. Shërbimi do t’ju kërkojë të bëni një fjalëkalim të fortë. Ju mund të përdorni autentifikimin me dy faktorë për t’u siguruar që jeni të sigurt nëse dikush vjedh atë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë karbonit

Rikthimi nuk është i shpejtë, kështu që nuk afrohet me konkurrencën e tij, të tilla si Backblaze dhe IDrive. Pas transferimit fillestar, algoritmi i tij i nivelit të bllokut do të ndihmojë në shpejtimin e procesit. Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë, lexoni përmbledhjen tonë të Carbonite.

Mendimet përfundimtare

Ndërsa të gjitha shërbimet paraqesin versionim të mirë, CrashPlan dhe Acronis qëndrojnë kokë dhe supet mbi pjesën tjetër. Ata do t’ju lejojnë të ushtroni kontroll më të hollësishëm mbi sa versione keni ruajtur dhe për sa kohë. Shërbime të tjera vendosni një kapak të fortë në numrin e versioneve ose ditëve që merrni për t’i mbajtur ato.

Duke parë kritere të tjera, të tilla si vlera, siguria, shpejtësia dhe lehtësia e përdorimit, i vendos IDrive dhe Backblaze shumë më afër dy pikave të para në listën tonë. Karboniti mbetet prapa të dyjave.

Cilat aftësi versionimi funksionojnë më mirë për ju? A mungon shërbimi juaj i preferuar nga kjo listë? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me