GeForce Now vs PlayStation Now: Cloud Gaming’s Big Boys-kamp i 2023

PlayStation Now og Nvidias GeForce Now er to af de ældste cloud-gamingtjenester, hvor førstnævnte netop opdaterede prisfastsættelsen for at konkurrere med dem som Google Stadia, og sidstnævnte blev endelig frigivet af Nvidia efter en lang beta-periode. Selvom de er to af de bedste cloud-gamingtjenester, er det kun én, der kan vinde i denne GeForce Now vs PlayStation Now-sammenligning. 

Vi vil sætte de to head to head i funktioner, priser, spilstøtte, platformstøtte, ydelse, dækning og brugervenlighed, se hvilke der giver den bedste samlede oplevelse. Vi uddeler point for den konkurrent, der klarer sig bedre i en bestemt runde, og erklærer en samlet vinder til sidst. 

Vi anbefaler stadig, at du læser vores GeForce Now-gennemgang og PlayStation Now-gennemgang. I disse går vi i dybden på ydeevne, dækning, priser og mere, sammenligner vores konkurrenter med resten af ​​markedet i stedet for bare hinanden. 

Opsætning af en kamp: GeForce Now vs PlayStation Now

I løbet af de næste tusind ord sammenligner vi GeForce Now og PlayStation Now-funktionen til funktion. Vi har syv runder, som hver er et punkt værd. I løbet af disse runder taler vi om forskellene mellem hver tjeneste, og hvorfor vi foretrækker den ene eller den anden. I slutningen erklærer vi en vinder og tildeler et point. 

Uanset hvilken service der har flere point vil naturligvis være vores mester. I nogle tilfælde er det dog ikke så skåret og tørt. For eksempel er PlayStation Now, udviklet af Sony, tilgængelig i flere lande verden over, mens Nvidia GeForce Now er begrænset til USA og de fleste europæiske lande. På grund af det kan den bedste service for dig være anderledes end vores endelige vinder. 

Derfor anbefaler vi at læse gennem runderne i stedet for bare at skumme vinderne. Vi tildeler en vinder hver gang, skønt årsagerne til at tildele dette punkt kan ændre sig ud fra forskellige omstændigheder. Lad os starte med toppen af ​​det.

1

Spilbibliotek

GeForce Nu har, i lighed med tjenester som Vortex, et licenseret bibliotek af spil, som du kan spille med tjenesten (læs vores Vortex-gennemgang). Selvom alle de understøttede titler bruger en DRM-platform som Steam, kan udgiveren vælge, om dets spil er en del af GeForce Now eller ej, hvilket som du kan se i vores Shadow vs GeForce Now-sammenligning ikke er en god ting. 

Der mangler en masse spil fra GeForce Now, med virksomheder som Blizzard og Bethesda, der trækker support fra platformen. GeForce Now dækker stadig det væsentlige med støtte til Warframe, Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive og Fortnite, men hvis du ønsker at spille et bestemt spil, kan GeForce Now muligvis ikke støtte det. 

PlayStation Now har også et begrænset bibliotek af spil, dog ikke på samme måde som GeForce Now. Når du køber et abonnement, køber du ikke kun sky gaming-aspektet af PlayStation Now, men også et bibliotek med mere end 800 spil. Umiddelbart efter tilmelding kan du komme ind på handlingen uden at skulle købe spil. 

Sammenlignet med en service som Shadow – kan du se, hvordan de stemmer overens i vores Shadow vs PlayStation Now-sammenligning – PS Now føles begrænset. Sammenlignet med GeForce Now, skinner biblioteket imidlertid. 

Selvom du ikke kommer til at vælge, hvilke spil der går vej til tjenesten, tilbyder PlayStation Now et bredt udvalg af titler til at tilfredsstille de fleste spillere. Vi kan godt lide at tænke på, at det ligner Netflix på den måde. 

Du behøver heller ikke at streame alle disse spil. Fordi PS Now understøtter PS4, kan du downloade nogle spil – omkring 300 på den understøttede liste – lokalt til din konsol. I dette tilfælde får du den bedste kvalitet uden problemer på grund af netværkets forsinkelse. 

GeForce Now har evnen til at trække fra en større pool af spil. Der er ganske enkelt flere spil tilgængelige på pc end PS4. Imidlertid ser dens nuværende support glansløs sammenlignet med PS Now. Indtil GeForce Now kan implementere et system som Shadow’s – læs vores Shadow-gennemgang for mere om det – Sonys tilbud vil være overlegen. 

  Sådan ser Westworld Online i 2023: Mod en robotutopi

Round: Game Library-punkt til PlayStation nu

GeForce Now-logo
PlayStation Now-logo

2

Prisfastsættelse

Prisfastsættelse er lidt klæbrig for GeForce Now. Der er to niveauer af service, en gratis og en betalt mulighed. Oprettelsen af ​​grundlæggere betalt er imidlertid kun til “stiftende medlemmer.” I praksis betyder det, at den anførte pris på $ 5 pr. Måned kun er god i de første 12 måneders service. Efter et år er der ikke noget, der siger, hvilken pris GeForce Now vil være. 

PlayStation Now har eksisteret i et stykke tid, med den eneste prisændring, der er et fald sent i 2023. Selvom tjenesten plejede at køre omkring $ 20 pr. Måned, er den nu kun $ 10 pr. Måned, hvis du betaler månedligt og halvdelen så meget, hvis du køber et år på forhånd. Et gratis lag ville være rart, men det er svært at klage over hvor billig PS Now er. 

GeForce Now er muligvis billigere på papiret, men det ignorerer det faktum, at prisen vil ændre sig. Der er stadig et par grunde til at købe ind i GeForce Now, selv i dens voksende stadier. Grundlæggerne får en introduktionsperiode på 90 dage, hvor de kan afprøve tjenesten gratis. Du skal stadig forpligte dig til et abonnement, men dine første tre måneder af streaming af spil er gratis. 

Derudover giver GeForce Now flere muligheder til dem, der betaler. For eksempel behøver brugere med et Founders-medlemskab ikke at stå i kø for spil, mens gratis medlemmer muligvis skal. PlayStation Nu siger derimod, at alle abonnenter muligvis er nødt til at stå i kø, uanset hvor meget du betaler. 

På trods af deres forskelle er denne runde svært at kalde. Vi er tilbøjelige til at give det til PlayStation Now, fordi dens pris i det mindste er sat i sten. Når det er sagt, er GeForce Now billigere i skrivende stund. Derudover tilbyder det et gratis niveau og større variation for dem, der ønsker at betale, og skubber det i spidsen denne runde. 

Runde: Prisfastsættelsespunkt for GeForce nu

GeForce Now-logo
PlayStation Now-logo

3

Funktioner

Begge vores konkurrenter er forholdsvis begrænsede med hensyn til funktioner og springer forbi ting som opløsningsmuligheder. For det meste kommer det ned på controller support og platform support, som begge favoriserer GeForce Now. PlayStation Now har dog et unikt tilbud: lokalt spil. 

Fra nu har PS Now et bibliotek på cirka 300 spil inden for de 800+ understøttede titler, som du kan downloade lokalt til din PS4. I dette tilfælde får du den fulde opløsning og billedhastighed for spillet, uanset om du er tilsluttet internettet eller ej. Desværre er denne funktion kun tilgængelig på PS4; PC-brugere er begrænset til skyen. 

Det er dog ikke alt for tommelfingeren for PS4. Ud over at være begrænset til pc og PS4 – mere om det i “platform support” -runden – kan du kun bruge en DualShock 4 med tjenesten. PS Now understøtter ikke tastatur- og mus- eller tredjepartskontrollere.

Værre end det er du måske nødt til at stå i kø for spil, hvis efterspørgslen er høj nok. I en sådan situation siger Sony “det er umuligt at gætte, hvor længe du venter.”

playstation-nu-review-faq

GeForce Now understøtter ikke lokalt spil, men det gør det med meget bredere controller og platformstøtte. Ud over tastatur- og musesupport understøtter GeForce Now næsten enhver controller, der kan oprette forbindelse til din pc eller mobilenhed. Det understøtter endda switch-esque mobile controllere, såsom Razer Junglecat. 

For os handler skyspil alt om muligheder, så du kan spille det spil, du ønsker, på enhver enhed, du ønsker. Det inkluderer controllere. GeForce Now giver spillerne mulighed for at bruge, hvad de føler sig godt tilpas med, mens PlayStation Now tvinger brugen af ​​førstepartshardware. Selvom PS Nows downloadfunktion er dejlig, bliver vi nødt til at give denne runde til Nvidia GeForce Now. 

  Hvordan man ser Lucifer i 2023: Den djævel, du kender

Round: Features Point for GeForce Now

GeForce Now-logo
PlayStation Now-logo

4

Ydeevne

For at holde alt på lige fod testede vi lignende spil på PlayStation Now og GeForce Now, inklusive et hurtigt tempo, en præcisionsplatform og et notorisk vanskeligt spil. Der er selvfølgelig RPG’er, strategispil og mere fra vores to konkurrenter, men de strækker ikke grænserne for lydhørhed og gengivelse på samme måde. 

Fra GeForce Now testede vi Doom 2016, Cuphead og Counter-Strike: Global Offensive. Doom og Cuphead løb vidunderligt på GeForce Now’s låste opløsning på 1080p, og skubbede ofte over 100 billeder i sekundet. Counter-Strike var lige så imponerende, skønt den lejlighedsvise streaming-hikke ville vise sig for meget i en konkurrencedygtig ramme. 

Selvom de spil, vi testede, så godt ud, håbede vi på 4K-støtte i GeForce Now’s fulde udgivelse. Da vi testede beta for mange måneder siden, var vi let i stand til at opnå 60 fps ved 4K i Doom. Nu hvor tjenesten er blevet frigivet til offentligheden, er opløsninger låst til fuld HD, selvom du har nok indrammet overhead til at retfærdiggøre en højere opløsning. 

1080p ligner dog en drøm sammenlignet med PlayStation Now. Til vores test spillede vi et par timers Bloodborne, Mighty No. 9 og Doom 2016. Spilene gik glat for det meste, skønt vi stødte på flere videostreaming-artefakter og input-lag sammenlignet med GeForce Now. 

playstation-nu-review-doom

På trods af den lille forskel i ydeevne kommer denne runde til opløsning. PS Now er låst til 720p, hvilket er vanvittigt. Det er svært at finde et display i disse dage, der kører i 720p, uanset om du er på PS4 eller din pc. 

Yderligere, med PS4 Pro, der understøtter 4K-output, vil mange brugere finde sig selv ved hjælp af kun en niende af deres tv’s tilgængelige pixels. 

PlayStation fungerer nu meget bedre, end det gjorde for et par år tilbage, men selv med streamingforbedringerne er den lave opløsning en morder. Selvom Sony kunne slippe af med 720p-streaming for et par år siden, har skærme flyttet sig langt forbi den opløsning, hvilket gør den forældet for enhver applikation på fuld skærm. 

Runde: Performance Point for GeForce Now

GeForce Now-logo
PlayStation Now-logo

5

Platform Support

Platformsupport er, hvor vi ser en endnu større forskel end ydelsen mellem GeForce Now og PlayStation Now. Sonys tilbud er meget begrænset og kan kun køre på pc og PS4. Selv om Nvidia ikke er så robust som Shadow med hensyn til platformstøtte, kan den køre på en lang liste med forskellige hardware. 

I øjeblikket er GeForce Now tilgængelig på Windows, macOS, Android og Nvidia Shield. MacOS-understøttelsen er enorm, ligesom fuld Android-support er. Selv massive cloud-gamingtjenester som Google Stadia kæmper, når det kommer til mobile enheder (læs vores Google Stadia-anmeldelse for mere om det, og se, hvordan det sammenligner i vores Google Stadia vs GeForce Now-stykke). Der er endnu ingen GeForce Now-apps til smarte tv’er, men support på skjoldet udfylder den rolle pænt. 

Som vi har påpeget før med PlayStation Now, fanger det ikke, hvad sky-spil handler om: muligheden for at spille dine spil hvor som helst og når som helst du ønsker. GeForce Nu fanger den ånd perfekt, så du kan streame spil, uanset om du er på dit TV, computer eller telefon. 

Round: Platform Support Point for GeForce Now

GeForce Now-logo
PlayStation Now-logo

6

Brugervenlighed

Brugervenlighed er en interessant runde, da hverken GeForce Now eller PlayStation Now har helt fundet ud af det. Fra førstnævnte har GeForce Now et attraktivt og let at forstå program, både på Windows og Android. Det er dog simpelt at fejl, at gøre en opgave så dagligdags som at tilføje et spil til dit bibliotek føles som en opgave.  

I stedet for at vise en bibliotekside eller en liste over understøttede spil, giver GeForce Now dig en søgelinje. Når du vil føje et spil til dit bibliotek, kan du søge efter det og klikke på “tilføj.” Derefter vises spillet på dit bibliotek. Dit bibliotek er imidlertid en skyder, der kun viser fem spil ad gangen. 

  Sådan ser du sort spejl og bandersnatch i 2023

GeForce-nu-udvidet-spil

Selvom GeForce Now viser oplysninger om hvert spil i dit bibliotek – inklusive udvikleren, controller-support og udgivelsesdato – er der ikke en dedikeret side til at se alt dit bibliotek på én gang. Du sidder fast ved at rulle om dine spil fem og en halv ad gangen, hvilket hurtigt kan blive modbydelig, hvis du har et Steam-bibliotek på 100 eller mere. 

geforce-nu-grænseflade

Desværre er PlayStation Now ikke meget bedre. PS4-applikationen er fin og passer perfekt til PS4’s OS- og controller-support. På pc kæmper PS Now. Du er tvunget til at rulle gennem spil linje for linje på en Netflix-esque måde. Selvom navigationen fungerer for en fjernbetjening eller en controller, føles den langsom og uhyggelig på et tastatur og en mus. 

playstation-nu-review-ansøgning

Der er desuden ingen måde at søge, filtrere eller gennemse spil på pc-applikationen. Du kan rulle gennem Sonys kuraterede lister, og det er det. PC-applikationen er, hvad vi kan fortælle, en lige port på PS4-en, der enten viser en misforståelse eller ignorering af, hvordan app-brugervenlighed skal være på et skrivebord. 

Begge vores konkurrenter er underpar denne runde, hvilket gør, at selv en middelmådig cloud-gamingtjeneste som Blacknut ser godt ud (læs vores Blacknut-anmeldelse). På PS4 er PlayStation Now vinderen. Vi har imidlertid mistanke om, at der er en større del af mennesker, der er interesseret i sky-spil på andre platforme, og på den front er GeForce Now vinderen, på trods af alle dens fejlagtige fejl. 

Runde: Brugervenlighedspunkt til GeForce nu

GeForce Now-logo
PlayStation Now-logo

7

Dækning

Sony har en enorm fordel med PlayStation Now, når det kommer til dækning. PS Now har ikke kun været længere end GeForce Now, men Sony har eksisterende infrastruktur fra PlayStation Network eller PSN. 

På samme måde som Microsoft er i stand til at bruge sit Azure-netværk til Project xCloud, kan Sony bruge sine PSN-servere til PlayStation Now (læs vores Project xCloud-gennemgang). 

Listen over støttede lande er lang, med den inklusive Østrig, Canada, Finland, Danmark, Belgien, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Japan, Luxembourg, Holland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, USA og USA Storbritannien. Når det er sagt, er det uklart, hvor meget serverplads Sony dedikerer til PlayStation Now. 

I betragtning af at brugere muligvis er nødt til at stå i kø, og at vi oplevede en anstændig mængde input-forsinkelse, er vi tilbøjelige til at tro, at Sony ikke dedikerer meget megen hestekræft til sit sky-spilnetværk. Det dækker meget mere afstand end GeForce Now, men til en stor pris for ydelsen. 

Nvidias tilgang er meget mere beskeden og dækker USA og de fleste lande i Europa. På GeForce Nows statusside er der også nævnt “alliance partner” -servere i Japan og Rusland, hvilket antyder, at tjenesten snart er tilgængelig i flere regioner. 

Selvom det har mindre fysisk område end PlayStation Now, er GeForce Now mere udstyret til at håndtere de regioner, den understøtter, med flere servere og masser af overhead. PlayStation Now har flere servere og et større netværk, men de er spredt for tynde, hvilket fører til ydelsesproblemer. På grund af dette giver vi GeForce Now sejren til denne sidste runde. 

Runde: dækningspunkt for GeForce nu

GeForce Now-logo
PlayStation Now-logo

8

Afsluttende tanker

GeForce Now er den klare vinder af denne sammenligning og slår PlayStation Now i seks af vores syv runder. Selvom tjenesten har oplevet et par voksende smerter i de sidste par måneder, udformer den sig til at være en udfordrer i sky-spillerummet. Med hensyn til ydeevne er det i det mindste blandt de bedste. 

Vinder: GeForce Now

PlayStation Now har stadig fortjeneste. På mange måder ligner det Xbox Game Pass, så du kan downloade mere end 300 spil til din konsol. Til det formål er PS Now stor. Cloud-spil er på den anden side en anden historie. Selvom PS Now er forbedret i årenes løb, er den låste opløsning, kø og input-forsinkelse for meget. 

Er du enig i, at GeForce Now er vinderen? Er du abonnent på begge tjenester? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me