F-Secure Key Review – Opdateret 2023

F-Secure Key Review

F-Secure Key er en adgangskodemanager, der dækker alle baser med en attraktiv desktop UI og industristandard sikkerhed. Support og brugervenlighed kan dog bruge noget arbejde. Læs mere om Key i vores fulde Key anmeldelse.

key-Slider1

key-slider2

key-slider3

key-slider4

key-slider5

Tidligere

Næste

F-Secure, antivirusfirmaet, der fik et nikk i vores mest sikre antivirusguide, får meget ret. Det er lys på funktioner, der springer forbi indeslutninger som en passwordadministrator, som du kan se i vores F-Secure Anti-Virus-gennemgang. I denne F-Secure Key-gennemgang vil vi se, om det er værd at betale for at købe tjenesten à la carte. 

Ud over at bedømme Key inden for rammerne af F-Secures antivirus vil vi også sammenligne det med vores bedste adgangskodeadministratorer. Undervejs drøfter vi dens funktioner – hvad få der er – brugervenlighed, sikkerhed, pris og mere, alt inden vi afsætter vores dom. 

For det korte svar giver F-Secure en kompetent adgangskodemanager med Key, der leverer et vidunderligt designet program og top-notch sikkerhed. Det mangler dog nogle få kritiske funktioner, der påvirker dens funktionalitet og i nogle tilfælde dens anvendelighed.

Styrker og svagheder

Alternativer til F-Secure Key

Funktioner

F-Secure mangler ikke funktioner på samme måde som andre antivirus-bundrede adgangskodeadministratorer. Det har faktisk en anstændig liste, der tilbyder gendannelsesmuligheder, sikkerhedsdashboard og en enkel måde at tilslutte andre enheder. Det understøtter dog kun to indgangstyper, hvilket er et problem. 

Du kan kun gemme adgangskoder og kreditkort. Selvom det stadig teknisk set er en adgangskodemanager, tilbyder F-Secures konkurrenter mere fleksibilitet. Keeper kan for eksempel gemme en række indgangstyper og leveres med delingsfunktionalitet (noget der mangler nøgle). 

Der skal ikke nævnes nogen unikke funktioner. I modsætning til Abine Blur, der tilbyder maskerede kreditkort og e-mails, bringer F-Secure Key ikke noget nyt på bordet (Læs vores Blur review). 

Key tjener sin funktion til en pris, der er i tråd med resten af ​​markedet. Når andre indstillinger tilbyder mere til samme pris, er der imidlertid et problem. 

Autofyld, overtrædelsesvarsler og din gendannelseskode

Når vi stønner af vejen, er det tid til at tale om, hvad F-Secure inkluderer. Den mest fremtrædende funktion er siden “status”, der viser dine konti almindelige, svage og genbrugte adgangskoder. Vi kan godt lide at have et sikkerhedsdashboard, selvom det ville være rart for F-Secure at tilføje advarsler om dataovertrædelser i fremtiden.

key-sikkerhed-analyse

Selvom siden “status” er mest fremtrædende, er “gendannelse af konto” mere nyttig. Som vi kommer ind på i sikkerhedsafsnittet nedenfor, kan F-Secure ikke gendanne din hovedadgangskode, hvis du glemmer det. 

Du kan dog generere en kode baseret på din adgangskode. Du kan gemme denne kode – som ligner en QR-kode med høj opløsning – på din computer for at gendanne din konto, hvis du glemmer dine loginoplysninger. 

key-recovery-kode

Afrunding af funktionerne er autofyld, selvom det er en smule generøst at kalde det en “funktion”. Key kan automatisk udfylde dine adgangskoder, men intet andet. Mere end det skal du dog trykke på en bestemt genvejstast for at aktivere autofyld.

  Kaspersky Password Manager Review - Opdateret 2023

Du har brug for browserudvidelsen for at udfylde dine login, men den fanger ikke logins. I modsætning til andre passwordadministratorer, som spørger, om du vil gemme en adgangskode, når du lander på et nyt websted, beder F-Secure dig om at tilføje dem manuelt. Alternativt kan du importere dine adgangskoder, men manglen på adgangskodeoptagelse er skuffende, uanset.

F-Secure Key Features Oversigt

F-Secure Key Logowww.f-secure.com

Start fra $ 231 per måned Alle planer

Sikkerhed

2FA

Kryptering
AES-256

Nul-viden

2FA nøgler

Sikkerhedsanalyse

Synkronisering af flere enheder

Sikkerhedskopiering og gendannelse

Mobile apps

Adgangskodeskifter

Adgangskodegenerator

Browserudvidelse

Auto-udfyld

Form automatisk udfyldning

Browser-brugergrænseflade

Desktop UI

E-mail

Live chat

telefon

Hjælpecenter

Fora

24/7 support

Mere

Gratis plan

Prisfastsættelse

Nøgle er ikke en dyre adgangskodemanager, men for det lille, det tilbyder med hensyn til funktioner, er prisen for høj. Som med andre antivirus-bundrede adgangskodeadministratorer, vi har set – læse vores McAfee True Key- og Kaspersky Password Manager-anmeldelser for at se dem, der er i funktion – Nøglen er ikke værd at prisen. Bundt med din antivirus er det dog fint.

Før du går ind på omkostningerne, er det vigtigt at bemærke, at F-Secure viser sine priser i euro, ikke amerikanske dollars. Prisen i tabellen ovenfor er konverteringsfrekvensen på skrivende tidspunkt, så der vil være svag variation over tid. 

Isoleret er prisen fint, billigere end Dashlane og i tråd med 1Password (læs vores Dashlane vs. 1Password-sammenligning). Når matematikken ryster ud, ser du bare bly på $ 3 pr. Måned, hvilket ikke er dårligt. I betragtning af manglen på funktioner er Key dog ​​for dyrt. RoboForm, som er omkring $ 1 billigere pr. Måned, har endda mere at tilbyde (læs vores RoboForm-anmeldelse). 

F-Secure Key Free vs. Premium

F-Secure Key har en gratis plan, skønt du ikke kender den fra produktsiden (mere om det i næste afsnit). Gratis- og premium-planerne er de samme på alle måder, undtagen Gratis brugere kan ikke synkronisere deres adgangskoder på tværs af enheder. For at bruge F-Secures servere skal du betale.

Vi kan godt lide denne tilgang snarere end at begrænse poster, som Dashlane eller True Key gør. Key lavede dog ikke vores liste over de bedste gratis adgangskodeadministratorer; en kombination af funktioner og pris udeladt det.

Men kickeren er en mangel på synkronisering med flere enheder. LastPass, der tog kronen i vores synkroniseringsvejledning til flere enheder, tilbyder imidlertid ubegrænset opbevaring og synkronisering gratis, som du kan læse i vores LastPass-gennemgang.

Brugervenlighed

Det er ikke svært at komme i gang med Key, selvom det er lidt forvirrende at finde den rigtige version. F-Secure nævner en gratis version på sin produktside, der giver et downloadlink og en prompt til at “gå premium.” Key er ikke angivet under F-Secures gratis værktøjer, og der er ingen indikation af forskellen mellem Gratis og Premium. 

Alligevel er det nemt at tilmelde dig. Efter download af appen bliver brugerne bedt om enten at indtaste et eksisterende F-Secure login eller oprette en ny hovedadgangskode. Hvis du har indhold, der holder fast ved den gratis version, som kun giver lokal adgangskodestyring, behøver du ikke engang at indtaste en e-mail. På den måde fungerer Key Free som krypteringssoftware. 

  Steganos Password Manager Review - Opdateret 2023

key-sign-up

Programmet er let at bruge, selvom F-Secure dedikerer mere af grænsefladen til indstillinger end adgangskoder. Som nævnt er du begrænset til adgangskoder og kreditkort, men Key gør meget med disse to indgangstyper. Selvom det ikke er på tilpasningsniveauet for 1Password, tilbyder Key et par måder at gran på dit hvælv.

key-grænseflade

Tilføjelse af nye adgangskoder til F-Secure Key

Hvis du starter fra bunden, kan du manuelt tilføje adgangskoder til Key. Processen er overraskende flydende. Fra hovedskærmen skal du klikke på det store “plus” -ikon og derefter vælge, om du vil tilføje et kodeord eller et kreditkort. 

F-Secure indeholder ikke brugerdefinerede felter, men du kan tilføje noget flair til dine poster. Ud over farvekodning kan brugere tilpasse ikonet for deres indgang ved hjælp af nøglesæt.

Nogle generelle ikoner er tilgængelige, såsom en indkøbskurv eller et WiFi-symbol, men der er også små logoer til populære websteder og tjenester. Valg af, sige, Amazon-ikonet indtaster automatisk URL-adressen og navnet på posten. 

key-ny-adgangskode

Når det hele er sagt og gjort, kan du let skumme dit hvælv ved hjælp af ikoner i stedet for at søge. Det fungerer dog kun for et lille antal poster med de mest populære steder rundt. Når dit hvælv begynder at blive fyldt, bliver tingene hurtigt rodede. Nøglen indeholder ikke tagging eller mapper, selv ikke springet forbi et favoriseringssystem. 

Måske kunne der bruges mere udviklingstid på det, snarere end at placere annoncer i appen. Der er en dedikeret fane i menuen til andre F-Secure-apps. Selvom vi ikke har noget imod en lille skubbe til at opgradere til Premium, synes design af applikationen med et dedikeret sted for annoncer ikke at være det rigtige tankesæt. 

key-annoncer

F-Secure Key i praksis

Selvom Key har en smuk grænseflade, er der et par problemer, når du bruger den i praksis. Hovedproblemet er hotkey-kravet. Hvis du automatisk skal udfylde din browser eller på skrivebordet, skal du trykke på “CTRL + ALT + V.” Selvom en hotkey giver mening i lokale applikationer, er det ikke i browseren.

Browserudvidelsen tjener intet andet formål end autofyld. Du kan ikke se dine adgangskoder, konfigurere nye indstillinger eller generere adgangskoder til nye konti. I betragtning af hvor flot den lokale applikation ser ud, havde vi store forhåbninger om udvidelsen. Den eneste mulighed, det giver dig, er imidlertid at låse din hvælving. 

Sikkerhed

Selvom Key ikke har en unik sikkerhedsmodel som Dashlane eller 1Password, er den stadig i stand til at holde dine data sikre. Som med alle adgangskodeadministratorer er det vigtige spørgsmål, hvordan du autentificeres som bruger, og det er det, der adskiller adgangskodeadministratorer fra standard krypteringssoftware. 

F-Secure passerer, når det kommer til godkendelse. Alt er bundet til dit hovedadgangskode, som F-Secure ikke har kendskab til. I stedet har din hovedadgangskode en nøgle, der stammer fra den ved hjælp af PBKDF2. Denne nøgle hashes med 20.000 iterationer af SHA256 med tilføjede tilfældige salte. Efter denne proces bruges den endelige nøgle til at autentificere dig. 

I praksis betyder det, at F-Secure aldrig kunne kende din hovedadgangskode og dermed aldrig kunne dekryptere dit hvælv. I stedet bruges din hovedadgangskode også til at generere en AES-256-nøgle, der bruges til at kryptere og dekryptere dit hvælv. Du kan lære mere om det i vores beskrivelse af kryptering.

  Encryptr Review - Opdateret april 2023

Hvor dine F-Secure nøgle-adgangskoder gemmes 

Nu hvor vi har kryptering og godkendelse af vejen, er det tid til at tale om, hvor dine adgangskoder gemmes. Heldigvis giver F-Secure et par muligheder på denne front. Som standard – i dette tilfælde, hvilket betyder den gratis version af appen – gemmes dine krypterede adgangskoder lokalt. På grund af dette er der ingen trussel om en dataovertrædelse. 

Hvis du vil holde dig til lokal opbevaring, er det fint; bare hold Key Free installeret. Opgradering til Premium tilbyder imidlertid synkronisering af flere enheder, hvilket betyder, at du bliver nødt til at udlevere dine dyrebare adgangskoder til F-Secures servere. Selv når du synkroniserer dem på tværs af skyen, har du aldrig direkte adgang til dine adgangskoder fra F-Secures servere. 

I stedet gemmes en kopi af dit krypterede hvælving i skyen. Denne kopi kan ikke læses af alle, inklusive dig selv. Når dine adgangskoder synkroniseres, downloades og dekrypteres den hvælvning lokalt ved hjælp af din hovedadgangskode med processen beskrevet ovenfor. 

Kort sagt, dine adgangskoder gemmes i skyen, men uden en supercomputer og et par milliarder år til overs, vil en angriber ikke kunne dekryptere dit hvælv. 

Support

F-Secure falder ikke offer for det fælles problem med uorganisering, ligesom de fleste antivirus-bundrede adgangskodeadministratorer. Support-sektionen dækker stadig hvert produkt, der tilbydes af F-Secure, men i stedet for at vise en liste med artikler, har hvert produkt – inklusive nøgle – sin egen supportguide.

key-vidensbase

Brugervejledningen handler ikke så meget om fejlfinding af applikationen. Det handler snarere om at blive opsat. Det dækker alt fra, hvordan man installerer Key på Windows og Mac, til at indstille favoritter og drage fordel af autofyld. Nogle få af emnerne inkluderer endda videoundervisninger, som skulle hjælpe teknofober. 

Det er dog kun én vej til støtte. F-Secure tilbyder også live chat og telefonsupport i arbejdstiden. Desuden tilbydes telefonstøtte på 11 sprog med numre til flere forskellige regioner. Telefonstøtte er teknisk begrænset til hverdage og åbningstider, men du skal være i stand til at finde en region, der er åben uanset tidspunkt på dagen. 

key-telefon-support

Hvis du hellere vil nå ud til Key-samfundet, er der fora. Præsentationen er dog ikke så pæn som de andre supportområder. Selvom F-Secures fora er lette at komme rundt, kan du ikke vælge at filtrere indlæg baseret på produkt. I stedet smides alt sammen, hvilket gør det vanskeligt at finde poster relateret til en bestemt applikation. 

key-fora

Alligevel er F-Secures supportressourcer lettere at fordøje end de fleste antivirus-bundlede adgangskodeadministratorer. Under vores test var chat normalt online, og foraene var aktive. Derudover tilbyder vidensbasen en grundig og letforståelig proces til at blive konfigureret med den lokale applikation. 

Dommen

Key er en af ​​de bedre antivirusbundne adgangskodeadministratorer, der tilbyder en attraktiv grænseflade og nogle unikke funktioner. Hvis du kun har en håndfuld adgangskoder – sige 25 eller deromkring – er det en fantastisk mulighed. De, der administrerer et par hundrede login, ud over andre indgangstyper, vil søge andre steder. Manglen på organisation gør det vanskeligt at finde det, du har brug for. 

Hvad synes du om Key? Skal du downloade den gratis version? Fortæl os om din oplevelse i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me