Avast SecureLine VPN vs NordVPN: Kush rrah kujt në 2023?

Avast është një emër me të cilin disa lexues mund të jenë njohur tashmë. Avast filloi në fund të viteve as80 si një kompani kompjuterike e sigurisë në internet dhe tani mbron më shumë se 435 milion kompjuterë në të gjithë botën, duke e bërë antivirusin e tij aplikacionin më të frytshëm kundër malware në ekzistencë sot.

Për ata që janë të interesuar në këtë anë të linjës së produkteve të Avast, ju mund të shikoni rishikimin tonë të Avast Pro, por në këtë artikull, ne po shohim në Avast SecureLine VPN, i cili është duke marrë Avast në programe VPN. Në rishikimin tonë të Avast SecureLine VPN, zbuluam se ajo ofronte shpejtësi të forta dhe siguri, ndërsa ende ishte e lehtë për t’u përdorur.

Ne menduam se do të ishte e përshtatshme që të ketë një ndeshje midis këtij titan të industrisë antivirus me një titan të industrisë VPN, NordVPN. Nëse shikoni rishikimin tonë të NordVPN, do të zbuloni se është një nga të preferuarat tona për çdo kohë dhe shkëlqen në pothuajse çdo kategori, por shpejtësia.

Vendosja e një Luftimi: NordVPN vs Avast SecureLine VPN

Për të krahasuar dy ofruesit tanë VPN të pretenduar, ne kemi zhvilluar një strukturë të thjeshtë për këto artikuj. Ne i ndajmë gjërat në pesë raunde, duke nënvizuar një element kryesor të performancës VPN në secilin. Në raundin e parë, ne shikojmë tiparet, pasuar nga çmimi në të dytin, pastaj lehtësia e përdorimit, shpejtësia dhe, së fundi, siguria. 

Ne e fillojmë çdo raund duke përmendur shkurtimisht se çfarë kërkojmë dhe çfarë lloj shenjash paralajmëruese nuk duam të shohim. Pastaj diskutojmë se si secili VPN performon në kategorinë e dhënë. Më në fund, ne përfundojmë çdo raund duke shikuar se cili VPN bëri më mirë dhe duke i dhënë një pikë fituesit të kategorisë.

Një kravatë është e mundur, dhe nëse kjo është rasti, ne do t’i japim një pikë secilit ofrues për atë raund. VPN me më shumë pikë në fund shpallet fituesi i përgjithshëm.

1

Features

Siç e bëjmë me rishikimet tona të plota VPN, ne i fillojmë këto përputhje duke vlerësuar tiparet që ofron secili ofrues. Ekzistojnë një palë karakteristikash kryesore që kërkojmë: një ndërprerës vrasës dhe një farë mënyre për t’u lidhur automatikisht me VPN. 

Të dyja këto karakteristika kanë një ndikim të rëndësishëm në siguri, dhe çdo VPN pa njërën ose të dyja këto është pothuajse e papërdorshme. Përveç këtyre, tiparet përfshirë ad-bllokuesit ose tunelet e ndarjes janë të këndshme për tu parë, por ato do të fitojnë vetëm një pikë shtesë VPN dhe nuk konsiderohen të detyrueshme. 

Avast SecureLine VPN

Edhe në pamje të parë, ndërfaqja e Avast SecureLine VPN duket shterpë. Kreu në cilësime vetëm forcon këtë sens të zbrazëtisë. 

Cilësimet përbëhen nga tre skedarë, secila me vetëm disa kuti kontrolli të pakta. Duke filluar me skedën e përgjithshme, ekziston një mundësi për të aktivizuar ose fikur njoftimet nga programi kompjuterik, një kuti kontrolli nëse klienti funksionon në fillimin dhe opsionin për të zgjedhur ose jashtë azhurnimeve të beta.

Avast-SecureLineVPN-Client-Rrjeti-Profile

Kjo veçori beta mund të rrezikojë qëndrueshmërinë e VPN tuaj, që është diçka që Avast tregon vetë. Skeda e dytë është etiketuar “siguria e rrjetit” dhe ju jep disa mundësi që lidhen me lidhjen automatikisht të VPN.

Faqja e sigurisë së rrjetit është gjithashtu aty ku është çelsi kill, i cili për ne ishte fikur si parazgjedhje. Për ata që janë duke përdorur SecureLine VPN, ju sugjerojmë të siguroheni që kjo të jetë e ndezur për të maksimizuar sigurinë sepse, pa të, VPN juaj mund të shkëputet pa e vërejtur, dhe ju mund të vazhdoni të bëni blerje në internet ose të shikoni në informacione private pa ndonjë mbrojtje. 

Skeda përfundimtare nuk ka kuti kontrolli, por përkundrazi u jep përdoruesve një mënyrë me një klik për të instaluar shtesat e shfletuesit Avast SecureLine. Megjithëse Avast mbulon tiparet minimale të zhveshura që përmendëm, kjo është gjithçka që bën. Nuk ka veçori shtesë përtej atyre që janë të detyrueshme. 

NordVPN

NordVPN nuk është domosdoshmërisht më i miri kur bëhet fjalë për veçoritë, siç e pamë në artikullin tonë NordVPN kundër TorGuard, por ai ende ka mjaft truket në mëngë. Duke u nisur nga gjërat thelbësore, NordVPN ka një ndërprerës të fortë dhe vrasës të fluturuar që është më shumë sesa thjesht një kuti kontrolli.

Ekziston një ndërrues i vrasjes në internet, i cili funksionon njësoj si ndërprerësja e vrasjes Avast SecureLine dhe të tjerët, duke bllokuar trafikun e internetit kur VPN është shkëputur. Përveç kësaj, ekziston edhe një ndërprerës i vrasjeve të aplikacioneve. Kjo ju lejon të përcaktoni një listë të programeve që NordVPN do të mbyllë nëse lidhja me VPN humbet (lexoni rishikimin tonë të Astrill për një shërbim tjetër me vrasjen e aplikacionit). 

nordvpn-rishikim-Killswitch

Ekzistojnë gjithashtu opsione të lidhjes automatike që ju lejojnë të lidheni ose kur fillon aplikimi ose kur zbulohet një rrjet i pabesueshëm, i cili është një mbrojtje e shkëlqyeshme kundër rreziqeve të WiFi publik. 

Për dallim nga Avast SecureLine VPN, NordVPN gjithashtu ju lejon të zgjidhni ku lidhjet VPN kur lidhen automatikisht. Nëse nuk keni një vendndodhje specifike në mendje, atëherë mund të zgjidhni një rajon për t’u lidhur me dhe NordVPN automatikisht do të zgjedhë një server të shpejtë.

Sa për shtesat, NordVPN kohët e fundit ka shtuar një veçori të quajtur CyberSec, e cila ju ndihmon të qëndroni të sigurt në internet duke bllokuar faqet me malware ose përpjekje phishing. CyberSec gjithashtu funksionon si një bllokues reklamash. 

Edhe pse nuk është aq efektive sa një reklamues i dedikuar, siç janë ato në 99 mjetet tona falas për të mbrojtur mbledhjen tuaj të privatësisë, është një karakteristikë e këndshme. NordVPN gjithashtu ka mundësinë që të përdorë serverë të ngatërruar, gjë që lejon njerëzit në vendet ku përdorimi i VPN është i kufizuar që të lidhen akoma me rrjetin NordVPN..

Një mendim i rrumbullakët

Avast SecureLine VPN mbulon karakteristikat më themelore dhe ndalet aty. NordVPN shkon më lart dhe më tej, me bazat duke përfshirë një ndërprerës të vrasjes së aplikacioneve dhe disa opsione për të rregulluar sesi sjellja e lidhjes automatike. 

Për më tepër, NordVPN hedh në një numër të mirave shtesë, të tilla si një server-bllokues të ad-dhe malware-it dhe të ngatërruar. Ky raund i parë është një fitore e prerë dhe e thatë për NordVPN. 

  VyprVPN vs NordVPN: Një Betejë e Afërt 2023 VPN

Raundi: Karakteristikat Pika për NordVPN

Logo Avast SecureLine VPN
NordVPN Logo

2

Çmimeve

Kur bëni blerje për asgjë, një nga gjërat e para – nëse jo gjëja e parë – njerëzit duan të dinë është çmimi. Kjo është arsyeja pse ne i kemi kushtuar pjesës së dytë hetimit të kësaj, por ne nuk ndalemi vetëm duke parë çmimin.

Ne gjithashtu shikojmë se çfarë lloji i politikës së rimbursimit është në dispozicion dhe nëse ka ndonjë lloj gjykimi falas. Për më tepër, ne faktojmë se çfarë lloj opsionesh pagese pranohen dhe çfarë përfshin plani, siç janë sa lejohen lidhjet e njëkohshme. 

Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine VPN ka një numër të panevojshëm të planeve dhe opsioneve të çmimeve. Ekziston mundësia për të marrë vetëm një licencë të një pajisjeje të vetme ose për një Android ose për një iPhone ose iPad të vetëm, i cili hyn në vetëm disa dollarë në muaj.

Ekziston gjithashtu mundësia për të marrë një licencë të një pajisjeje të vetme për një desktop ose laptop që drejton ose Windows ose macOS. Këto plane nuk janë në dispozicion në një kornizë kohore mujore dhe duhet të blihen në kohëzgjatje një, dy ose tre vjeçare.

Të tre këto korniza kohore, megjithatë, kanë pothuajse të njëjtën kosto mujore, e cila vjen me rreth pesë dollarë. Më në fund, ekziston edhe mundësia për të blerë një plan që mbulon deri në pesë pajisje të çdo larmie, përfshirë celularin, Windows dhe macOS.

Ky plan është në dispozicion në të katër kornizat kohore, duke filluar nga një muaj në tre vjet. Mimi mujor është i mirë, duke ardhur me disa dollarë në muaj më pak se sa konkurrentët e nivelit të lartë. Plani vjetor zvogëlon këtë poshtë për disa dollarë, ndërsa opsionet dy dhe tre vjeçare nuk e sjellin çmimin në muaj më shumë se disa monedha. 

Kur vjen koha për të kontrolluar, Avast SecureLine VPN pranon ose karta krediti ose PayPal, por asnjë formë të cryptocurrency. Para blerjes, Avast u ofron përdoruesve të mundshëm një provë falas një javore, e cila është e thjeshtë për tu vendosur. Ai gjithashtu mbulon blerjen tuaj me një politikë të rimbursimit 30-ditor. 

NordVPN

Bërja e planeve të NordVPN është shumë më e thjeshtë se Avast SecureLine VPN. Ekziston vetëm një plan, i cili është në dispozicion në katër korniza kohore. Prmimi mujor është ajo që ne presim të shohim nga VPN me raft të lartë dhe sigurisht nuk është një marrëveshje mbresëlënëse për këdo. 

Plani vjetor, megjithatë, e ul këtë çmim në gjysmë, duke sjellë koston mujore gati në përputhje me çmimet vjetore të Avast SecureLine VPN. Planet dy dhe tre vjeçare të NordVPN e ulin këtë çmim edhe më tej, duke e bërë atë një opsion më miqësor me buxhetin sesa madje edhe Windows-i me një pajisje të vetme ose Plani Mac. 

Jo vetëm kaq, por planet e NordVPN përfshijnë të gjitha deri në gjashtë lidhje të njëkohshme. Edhe pse NordVPN nuk ofron asnjë lloj gjykimi falas, ai përputhet me politikën e rimbursimit të 30 ditëve të Avast SecureLine VPN. Kjo do të thotë që nëse shërbimi nuk funksionon ashtu siç e prisni, ka ende një mënyrë për të rikthyer investimin tuaj. 

NordVPN gjithashtu pranon më shumë lloje pagese sesa Avast SecureLineVPN, duke përfshirë kartën e kreditit, PayPal, UnionPay, Alipay dhe madje edhe bitcoin. Edhe pse NordVPN nuk është e padurueshme kur bëhet fjalë për çmimet – siç e pamë në artikullin tonë NordVPN vs PureVPN – çmimi i tij tre vjeçar është ndër më të mirët. 

Dy mendime të rrumbullakëta

Edhe pse Avast SecureLine VPN nuk ofron një provë falas, nuk është më e mira që kemi parë (kjo ndoshta do të shkonte në ProtonVPN, të cilën mund ta lexoni në rishikimin tonë të ProtonVPN). Gjyqi falas i Avast është i vetmi këmbë që ka mbi NordVPN. 

NordVPN ofron një model çmimesh që është më i lehtë për tu kuptuar dhe më shumë lidhje për një llogari, pranon më shumë forma pagese dhe madje ka çmime më të mira nëse shkoni me opsionin tre-vjeçar. Edhe pse çmimi i planit të vetëm të pajisjes celulare të Avast SecureLine është i vështirë për tu mposhtur, ky plan është një opsion i ngrohtë për të cilin shumë njerëz nuk do të interesoheshin për.

Raundi: Pika e icingmimeve për NordVPN

Logo Avast SecureLine VPN
NordVPN Logo

3

Lehtësinë e përdorimit

Lehtësia e përdorimit është diçka që është e vështirë të gjurmohet në një mënyrë objektive, por prapëseprapë është diçka që është pa dyshim e rëndësishme. Një mjet softuer i ndërtuar mirë mund të bëjë detyra të ndërlikuara të lehta, ndërsa një i dizajnuar dobët mund të bëjë detyra të thjeshta zhgënjyese dhe kërkon kohë. 

Në këtë raund, ne përshkruajmë paraqitjen e secilit VPN dhe atë që dëshiron të përdorësh. Ne dukemi të larta dhe të ulëta për problemet, madje ne përpiqemi të shkaktojmë pak shkatërrim me programin kompjuterik duke shkaktuar shkëputje të rastësishme dhe hapjen e programeve të tjera të kërkuara të softuerit gjatë drejtimit të VPN për të provuar të shkaktojmë përplasje dhe paqëndrueshmëri. 

Avast SecureLine VPN

Siç e kemi parë tashmë në seksionin e veçorive, Avast SecureLine VPN merr një qasje shumë minimiste ndaj UI-së së saj. Dritarja është pak më e madhe se shumica e VPN-ve, por ka shumë pak për të mbushur këtë hapësirë.

Gati dy të tretat e sipërme të dritares janë zënë nga një ndërprerës i ndërprerë për lidhjen dhe shkyçjen e VPN. Nën këtë, ajo tregon IP-në tuaj kur është e pambrojtur, si dhe IP-në dhe kohën e lidhjes tuaj të mbrojtur pasi të jeni aktivizuar VPN.

Avast-SecureLineVPN-Client-Disconnected

E treta e poshtme e dritares tregon flamurin e vendit që keni zgjedhur aktualisht dhe emrin e vendndodhjes në tekst. Ekziston një buton i etiketuar “ndryshimi i vendndodhjes” që zgjeron listën e plotë të serverit, i cili merr të gjithë dritaren kur hapet dhe është i organizuar mirë.

Mund të shfletoni të gjitha vendet e disponueshme në një listë të alfabetizuar ose të zgjidhni një nga skedat në të majtë, i cili ka vendet e grupuara nga kontinenti, si dhe disa skedarë shtesë për gjëra të tilla si serverët e dedikuar për transmetim. 

Cilësimet – duke parë që ka kaq pak – janë të lehta për tu gjetur. Të gjitha opsionet janë shpjeguar gjithashtu në një rresht ose dy për të ndihmuar përdoruesit e VPN për herë të parë që të gjejnë rrugën e tyre. Klienti është i qëndrueshëm, dhe ne nuk kemi përjetuar ndonjë përplasje, por ka pasur një veçanti me programin.

Kur klikoni dhe tërhiqni dritaren për ta lëvizur atë, ajo shkakton një efekt të çuditshëm të nivelit të ulët të kornizës. Dritarja lëviz më ngadalë se miu dhe zhvendoset në një mënyrë belbëzuese sesa pa probleme. Ajo gjithashtu vazhdon të lëvizë për një sekondë ose dy pasi të lësh lejën e miut ose nëse ndërroni udhëzime, duke e bërë gati të pamundur vendosjen e dritares ku dëshironi.

  VPN më e mirë për Sri Lanka në vitin 2023

Në përgjithësi, klienti i Avast SecureLine VPN duket si një zgjidhje për zjarr dhe harrim për ata që nuk duan të rrëmuen me asnjë cilësim, por gjithashtu ka të metën e ngadalshme të ngadalësimit të gjithë kompjuterit poshtë përnjëherë kur tërhiqet zvarrë përreth. 

NordVPN

Edhe në shikim të parë, ndërfaqja e NordVPN ndjehet më e mbarë se sa Avast SecureLine VPN. Në vend që të keni një dritare të madhe dhe kryesisht bosh, dy të tretat e duhura të klientit merren nga një hartë që tregon të gjitha vendet e disponueshme me shënues blu. 

Ju mund të klikoni në shënuesin në vendin tuaj të dëshiruar të lidhjes, ose mund të përdorni listën e serverëve në anën e majtë të dritares. NordVPN nuk ka ndonjë mundësi grupimi si Avast SecureLine VPN, por ai ka një shirit kërkimi për të ndihmuar në gjetjen e vendndodhjeve. 

nordvpn-rishikim-server-navigacion

Kalimi në cilësimet, NordVPN ka shumë më tepër të ofrojë sesa Avast SecureLine VPN, por bën një punë të mirë për t’i mbajtur ato të menaxhueshme. Ekzistojnë vetëm tre skedarë cilësimesh dhe një për informacionin e llogarisë.

Tre skedat e cilësimeve janë “të përgjithshme”, “automatike” dhe “të përparuara”. Faqja “e përgjithshme” strehon shumicën e karakteristikave që një shumicë e përdoruesve do të kenë nevojë ndonjëherë, dhe faqja “auto-lid” është emërtuar me saktësi, duke përfshirë të gjitha cilësimet përkatëse për mënyrën dhe kur VPN lidhet automatikisht. 

Skeda “e përparuar” ka opsione protokollare dhe DNS për të cilat shumica e përdoruesve nuk do të duhet të shqetësojnë. Klienti i NordVPN është optimizuar mirë dhe kërkon vetëm burime të vogla të burimeve të sistemit. Ne nuk kemi qenë në gjendje të sjellim ndonjë prishje ose çështje me programin, dhe gjithçka shkon mirë me klientin të hapur, pavarësisht nëse është i lidhur, tashmë i lidhur apo thjesht boshe. 

Rreth tre mendime

Klienti i Avast SecureLine VPN është i thjeshtë dhe i lehtë për t’u përdorur. Duket se nga veçoritë e mësipërme, Avast synonte të bënte një VPN që çdokush mund ta përdorte me lehtësi dhe, në shumë mënyra, e arriti atë.

Sidoqoftë, kemi pasur një problem me zvarritjen e dritares, e cila nuk ishte e pranishme me NordVPN. Për më tepër, paraqitja më e vogël por akoma më e fortë e modelit të bazuar në hartë të NordVPN i dhuron mirëdashësi përdoruesit në mënyrat e veta. NordVPN e zhvillon këtë raund, kryesisht për shkak të problemit të Avast SecureLine VPN me ripozicionimin e dritares.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për NordVPN

Logo Avast SecureLine VPN
NordVPN Logo

4

shpejtësi

Në raundin e katërt, ne largohemi nga sfera e subjektit dhe futemi në botën e të dhënave të vështira. Për të provuar shpejtësinë e secilit VPN, ne matim kohën e ping, shpejtësinë e shkarkimit dhe shpejtësinë e ngarkimit të secilit VPN në pesë lokacione të ndryshme, duke filluar nga praktikisht dera tjetër për në të gjithë globin.. 

Ne e krahasojmë këtë me matjen tonë të kontrollit pa asnjë VPN për të parë se sa mirë po kryen çdo ofrues. Ne gjithashtu marrim testimin tonë në botën e vërtetë për të konfirmuar rezultatet tona në letër duke ngarkuar disa video streaming dhe duke shkarkuar disa skedarë më të mëdhenj për të parë se si shkojnë gjërat. 

Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine VPN kërkon pak kohë për të formuar një lidhje, duke filluar nga rreth pesë sekonda deri në 10 sekonda. Pasi të lidheni, performanca ndryshon në mënyrë të konsiderueshme nga një vend në tjetrin.

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (MB) 13 194,30 12.24
Gjermani 49 191,78 9.74
Rusi 114 39.39 6.03
Brazil 228 41,30 1.12
U.S. 85 75,04 2.62
Korea e jugut 472 18,94 3.07

Në Sh.B.A dhe në Mbretërinë e Bashkuar, ne pamë një performancë shumë të respektueshme me kohë të ulët ping dhe shpejtësi trefishësh të shkarkimit. Megjithatë, në Japoni dhe Brazil, performanca ra shumë në mënyrë të konsiderueshme. Kohët e ping ishin ende brenda arsyes, duke pasur parasysh distancat e gjera të përfshira, por shpejtësitë e shkarkimit ranë në nivele të shërbyeshme – megjithëse jo impresive -.

Kur erdhi koha që në fakt të testojmë performancën e Avast SecureLineVPN, zbuluam se gjërat ishin pak të ngadalta për të filluar. Uebfaqeve dhe videove do të duheshin dy ose tre sekonda shtesë për të filluar ngarkimin, por pasi gjërat filluan të ngarkohen, gjithçka dukej se funksiononte normalisht. Pas kohës fillestare të ngarkimit, videot e paracaktuara në 1080p dhe nuk kanë nevojë për tampon.

NordVPN

Ndërsa kemi diskutuar shumë herë më parë, siç është në artikullin tonë NordVPN vs IPVanish, NordVPN ka pasur disa çështje kur bëhet fjalë për sigurimin e shpejtësive të vazhdueshme. Në fakt, madje mori një përmendje të pandershme në mbledhjen më të shpejtë të shërbimeve VPN për këtë arsye.

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
i pambrojtur 9 165,5 10,57
Sh.B.A # 2479 23 133,53 8.87
Mbretëria e Bashkuar # 201 153 34,78 6.06
Hollandë # 66 145 66,91 5.39
Japonia # 69 159 132,83 3.31
Double VPN (Sh.B.A. në Kanada # 4) 79 20,48 8.64

Nga një server në tjetrin, madje edhe në të njëjtin vend, shpejtësitë mund të shkojnë nga e shkëlqyera në praktikisht të papërdorshme. Duket se zbret për fatin e barazimit, dhe shumicën e kohës thjesht shkëputja dhe rilidhja mund ta korrigjojnë këtë duke ju lidhur me një server të ndryshëm. 

Thënë kjo, ne në fakt nuk e kemi përjetuar këtë problem gjatë gjithë kësaj kohe, domethënë NordVPN mund të punojë për këtë çështje. Në testimin tonë për këtë artikull, shpejtësitë ishin të ngurta në të gjithë tabelën me çdo vendndodhje të vetme që ktheheshin me shpejtësi trefishësh të shkarkimit dhe ngarkimit. 

Kur bëhet fjalë për përdorimin e botës reale, performanca është po aq e mirë sa numrat do të sugjeronin. Edhe serveri më i largët, Japonia, ndihej shumë i përgjegjshëm dhe kishte shumë pak vonesë të ndjeshme përpara se gjërat të fillonin ngarkimin. Ne ishim në gjendje të shikonim me lehtësi video 1080p, edhe në 60fps, pa ndonjë problematikë. E vetmja ankesë që mund të ngremë është se, si Avast SecureLine VPN, NordVPN mund të marrë një moment për të vendosur lidhjen. 

Nuk është e pazakontë të duhet të presësh 10 ose më shumë sekonda që NordVPN të lidhet, dhe pasi të lidhet, gjërat mund të jenë pak të ngadalta për 10 ose më shumë sekonda. Shikoni se si krahasohet me VPN-në tonë më të shpejtë në pjesën tonë ExpressVPN vs NordVPN.

  Si të ndryshoni adresën tuaj të DNS në vitin 2023

Raundi i Katër Mendimeve

Edhe pse NordVPN ka provuar shqetësuese në të kaluarën, performanca e saj në testimin tonë për këtë artikull tregon shenja të përmirësimit. Serverdo server i vetëm që testuam kishte shpejtësi të shkëlqyera në letër dhe performonim ashtu si edhe numrat do të sugjeronin në testimin tonë në botë reale. 

Avast SecureLine VPN ishte i përdorshëm në të gjithë tabelën, por kishte shumë më shumë ndryshime nga serveri në server sesa NordVPN. Avast SecureLine VPN gjithashtu ndjehej më pak përgjegjës sesa NordVPN dhe mori një moment para se faqet e internetit të fillonin ngarkimin, ndërsa NordVPN u ndje i menjëhershëm nga krahasimi. 

Raundi: Pika e Shpejtësisë për NordVPN

Logo Avast SecureLine VPN
NordVPN Logo

5

siguri & intimitet

NordVPN ka fituar çdo raund deri më tani, duke e bërë rezultatin katër me asnjë, domethënë është e pamundur që Avast SecureLine VPN të fitojë në përgjithësi, pavarësisht kësaj raundi përfundimtar. Thënë kjo, ne kemi ruajtur atë që mund të jetë seksioni më i rëndësishëm për të kaluar: siguria dhe intimiteti. 

Në këtë raund, ne shikojmë se çfarë protokollesh dhe kriptimesh çdo VPN përdor dhe provë për gjëra, të tilla si rrjedhjet e DNS. Ne gjithashtu shohim përsëri në historinë e secilit VPN për të parë nëse ka një regjistrim të saktë të sigurisë ose një sfond të shkeljeve. 

Për më tepër, ne paraqesim politikat e privatësisë të secilit ofrues për të parë se çfarë lloj informacioni është mbledhur dhe si përdoret. 

Avast SecureLine VPN

Siç kemi përmendur tashmë, Avast SecureLine VPN nuk u jep përdoruesve shumë në mënyrën e opsioneve, kështu që protokolli dhe encryption janë të kyçur brenda dhe varen nga pajisja që jeni duke përdorur. 

Për ata që janë në pajisje Windows dhe Android, Avast SecureLine VPN përdor protokollin OpenVPN. Nëse shikoni prishjen e protokollit tonë VPN, do të shihni se ky është një protokoll me shumë besim dhe burim të hapur. 

Ata në pajisjet iOS dhe MacOS, megjithatë, do të përdorin IKEv2, i cili është më pak i sigurt se OpenVPN, por gjithsesi ofron një mbrojtje të respektueshme. Për kriptim, Avast SecureLine VPN çifton të dy protokollet me AES-256, i cili është një majë e kodimit. 

Në vend që të ketë një politikë privatësie që i përket posaçërisht SecureLine VPN, Avast ka një politikë të vetme të intimitetit që mbulon të gjitha produktet dhe shërbimet e saj. Për shkak të kësaj, politika është e gjerë dhe vazhdon për 39 faqe mahnitëse. 

Në fund të këtij epiku 39 faqesh janë informacionet që lidhen posaçërisht me VPN. Në këtë pjesë, ajo shprehet se Avast SecureLine VPN mbledh informacion, përfshirë atë që sistemi operativ po përdorni, një pjesë të adresës tuaj IP (megjithëse nuk është e mjaftueshme për ta identifikuar) dhe cilin server që po përdorni.

Për më tepër, në të gjithë seksionet e tjera të politikës së privatësisë, gjëra të tilla si “informacioni mbi interesat tuaja” përmenden si gjëra që Avast mund të mbledhë rreth jush. Thisshtë treguar gjithashtu në këtë politikë që informacioni që mbledh Avast është shpërndarë me shumë palë të treta. 

Gjatësia e plotë e kësaj politike të intimitetit dhe disa prej fjalëve në të gjithë janë pak shqetësuese dhe nuk ofrojnë plotësisht një pasqyrë të qartë se sa Avast synon të mësojë për ju përmes përdorimit të produkteve të tij. 

NordVPN

Ashtu si Avast SecureLine VPN, NordVPN nuk ofron ndonjë zgjedhje të vërtetë për konsumatorët kur bëhet fjalë për protokollin dhe enkriptimin. Në vend të kësaj, ai bllokon përdoruesit në kombinimin e OpenVPN dhe AES-256, i cili, ashtu ndodh, është pikërisht ajo që ne sugjerojmë të përdorin shumica e njerëzve. Ky kombinim ofron performancë të qëndrueshme dhe siguri të shkëlqyeshme.

Sidoqoftë, pasi ata prej jush që po i kushtoni vëmendje lajmeve të teknologjisë mund të dinë tashmë, NordVPN kohët e fundit pati një shkelje të sigurisë. Me pak fjalë, hakerat ishin në gjendje të vidhnin një çelës TLS, i cili u lejonte atyre të nisnin atë që quhet sulmi “njeri në mes”.

Kjo do të thotë që hakerat mund të krijonin një server për t’u dukur sikur të ishte një nga serverët në rrjetin aktual të NordVPN. Përdoruesit mund të kishin qenë të paditur të lidheshin me këtë server të rremë, duke u dhënë hakerëve mundësinë e informacionit të tyre. 

Kjo dobësi e njëjtë është zbuluar që në rrjetet e tjera VPN, dhe NordVPN e ka bashkuar këtë çështje dhe vazhdon të punojë për të siguruar që kjo lloj gjërash nuk mund të ndodhë më kurrë, por pavarësisht, kjo është një njollë e përhershme në rekordin e NordVPN.

Duke vazhduar më tej politikën e intimitetit, NordVPN i mban gjërat koncize dhe bën një punë të mirë për të shmangur zhargonin ligjor të tepruar. E vetmja informacion që NordVPN ka nevojë nga ju për të krijuar një llogari është një adresë e-mail, dhe nuk ka asgjë që ju ndalon të përdorni një email të rremë për këtë.

VPN në vetvete nuk mbledh ndonjë informacion identifikues. Të dhënat e mbledhura që kanë të bëjnë me përdorimin tuaj të VPN është i kufizuar në gjëra të tilla si ngarkesa e serverit, e cila përdoret për të ruajtur rrjetin.

Rreth pesë mendime

Të dyja NordVPN dhe Avast SecureLine VPN ofrojnë atë që ne e konsiderojmë standardin e artë për sigurinë e VPN: OpenVPN dhe AES-256. Sidoqoftë, Avast SecureLine VPN vetëm e ofron këtë në platforma të caktuara, ndërsa NordVPN kohët e fundit ka pasur një shkelje të madhe të sigurisë. 

NordVPN ka shkruar një politikë të qëndrueshme të intimitetit e cila është në mënyrë të arsyeshme e shkurtër dhe e shkruar në atë mënyrë që pothuajse kushdo mund ta kuptojë. Avast, nga ana tjetër, ka një politikë qesharake të gjatë të intimitetit, e cila shpesh mund t’ju ​​lërë me më shumë pyetje sesa përgjigje. 

Midis shkeljes së NordVPN dhe politikës së privatësisë të Avast SecureLine VPN, duket se të dy këta ofrues duhet të pastrojnë pak veprimet e tyre. Ky raund përfundon në një kravatë.

Raundi: Siguria & Privatësia Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

Logo Avast SecureLine VPN
NordVPN Logo

6

Mendimet përfundimtare

Në një fitore prej pesë me një, NordVPN ka dëshmuar pse është një nga VPN-të më pjellore në treg sot. Ai tejkaloi Avast SecureLine VPN nga fillimi në fund me shpejtësi më të larta, më shumë karakteristika dhe një ndërfaqe më miqësore për përdoruesit. 

Fituesi: NordVPN

Për disa arsye, ndërmarrjet antivirus luftojnë të konkurrojnë në tregun VPN, siç kemi parë në raste të tjera, të tilla si në rishikimin tonë të Bitdefender VPN. Duket se lloji i specializimit të kërkuar për të garuar në tregun VPN dhe investimi në rrjet i kërkuar krijon një pengesë për hyrjen për firmat në pjesë të tjera të botës së sigurisë kibernetike.. 

Nëse keni përdorur ndonjë nga këto VPN më parë, ne gjithmonë duam t’i dëgjojmë mendimet tuaja mbi to në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me