Zgjedhja e Shërbimit të Torrent më të Mirë në Cloud: Offcloud vs Bitport vs Seedr

Reja e ka bërë jetën më të përshtatshme për të gjithë. Ne e përdorim renë për gjithçka – pse mos ta përdorim për përrua? Kurseni hapësirën tuaj të diskut të ngurtë dhe gjerësinë e brezit tuaj për skedarë më të rëndësishëm duke përdorur fuqinë e cloud. Për të mos përmendur se do t’ju kursente të zhbllokoni sitet e përroit (ose të kërkoni për faqet alternative përrua).

Përmbytja në re është e shpejtë, private dhe e shpejtë. Nëse zgjidhni një përrua që një përdorues tjetër e ka shkarkuar tashmë, ai do të bëhet i disponueshëm për transmetim në çast – shërbimet e përroit të cloud përmbajnë një cache të skedarëve popullorë në dorë, kështu që nëse dhjetë përdorues dëshirojnë Linux-in e fundit. Po ashtu ofruesi nuk e shkarkon atë dhjetë herë dhe hani bandwidth. Ju mund të përdorni akset tuaja në të gjitha pajisjet tuaja falë ruajtjes së cloud, dhe nëse merrni zgjuar nga lista jonë e ofruesve më të mirë të ruajtjes së cloud, mund të transferoni skedarët tuaj pa marrë ndonjë vend afër hard drive tuaj.

Përfitimet e shërbimeve Cloud Torrent

Kur torrentoni nga shtëpia, IP-ja juaj u transmetohet të gjithëve. Kjo është natyra e ndarjes nga kolegët, në të gjitha, dhe nëse nuk jeni duke përdorur një nga ofruesit tanë më të mirë VPN, ju po ekspozoni adresën tuaj IP për të gjithë. Dokush tjetër që shkarkon atë përrua mund të shikojë IP-në tuaj – duke përfshirë trollot e të drejtave të autorit ose të mbështeturat. Manshtë sjellje e mirë për të mbjellë përrallat që shkarkoni, por lidhjet e ngadalta dhe kapakët e të dhënave mund të kufizojnë sa mundoheni.

Shërbimet për torrent në re funksionojnë në serverë të fuqishëm të dedikuar me prapavijë shumë më shpejt sesa një lidhje shtëpiake. Skedarët popullorë ruhen nga ofruesit dhe ju merrni akses të menjëhershëm në vend që të prisni shkarkimin për të përfunduar. Media juaj është e disponueshme në të gjitha pajisjet tuaja, përfshirë telefonin tuaj dhe pajisjet e transmetimit si Chromecast ose Roku.

Farë do të të duhet

Shtë e thjeshtë për të filluar me përplasjen në cloud, pasi gjithçka që ju nevojitet është çdo pajisje e lidhur në Internet dhe një llogari me një nga këta ofrues:

  • Offcloud
  • Bitport
  • Seedr

Offcloud, Bitport dhe Seedr të gjithë ofrojnë një shtresë falas, në mënyrë që të provoni shërbimin, por me kufizime në shkarkime ose madhësinë e skedarit. Le të hedhim një vështrim në të tre ofruesit dhe të shohim se si ato krahasohen.

Offcloud

Offcloud është pak më ndryshe nga pjesa tjetër e ofruesve që kemi shikuar, pasi nuk është i përqendruar në shkarkimin e përrallave. Kompania e tregton veten si “një SaaS i thjeshtë, elegant dhe intuitiv për të tërhequr çdo të dhënë nga cloud”. Ne u befasuam me sasinë e burimeve të ndryshme që mbështet Offcloud për shkarkim, dhe madje ka një kuti biletash që lejon përdoruesit të sugjerojnë faqe të reja për të mbështetur.

Nuk është për t’u habitur që integrohet me YouTube, duke pasur parasysh popullaritetin e faqes, por Usenet? Kjo e veçon Offcloud nga konkurenca, edhe nëse i kaplon shkarkimet tuaja të Usenet në 20 GB çdo ditë. Kjo mund të jetë përdorimi i mjaftueshëm ditor për përdoruesit e dritës, ose ata që plotësojnë përralla me shkarkime të rastit Usenet.

Ndërfaqja në internet e Offcloud është e lehtë për t’u përdorur dhe ju prezanton një pult, duke ju treguar gjerësinë dhe hapësirën tuaj të mbetur. Gjykimi falas ju kufizon në 10 GB të dhëna të transferuara dhe vetëm tre lidhje. Kur keni të dhëna që dëshironi të ruani, thjesht ngjisni lidhjen në Offcloud dhe zgjidhni nga tre opsione: i menjëhershëm, cloud ose i largët.

  Si të shpejtoni lidhjen tuaj në internet: 10 këshilla për shpejtësi më të mirë

Opsioni i menjëhershëm është në thelb një përfaqësues. Ju futni një lidhje dhe Offcloud krijon një tunel që dërgon përmbajtjen në pajisjen tuaj përmes rrjetit. ’Shtë shkarkuar në pajisjen tuaj dhe nuk ruhet në re, kështu që nëse përmbajtja origjinale hiqet, ajo nuk do të jetë më e arritshme në Offcloud. Opsioni cloud merr të dhënat dhe i ruan ato në serverat në shtëpi të Offcloud. Do të merrni një lidhje të re, të sigurt për të hyrë në të dhënat tuaja në çdo kohë, nga kudo, edhe nëse përmbajtja origjinale hiqet.

Opsioni i largët kërkon një konfigurim nga ana juaj, pasi do t’ju duhet të siguroni qasje në Offcloud për të ruajtur të dhënat. Shërbimi mbështet FTP, SFTP ose shërbime të ruajtjes së cloud, të tilla si Google Drive dhe Dropbox. Ky është një opsion i shkëlqyeshëm për ata që merren me lidhje spotty si Broadband celular ose WiFi i ngadaltë, por merren me sasi të mëdha të të dhënave.

Ky sistem ju lejon të kapni të dhënat e nevojshme dhe t’i ruani ato derisa të jeni në një lidhje mjaft të shpejtë për t’i shkarkuar në vend.

Për të provuar shërbimin, unë përdora opsionin “i menjëhershëm” për të shkarkuar një film falas, me domen publik, dhe shpejtësitë nuk ishin shumë mbresëlënëse. Kjo ka të ngjarë për shkak të faktit që unë jam në Sh.B.A dhe serveri Offcloud ishte në Francë. Përzgjedhja e opsionit “cloud” e bëri skedarin të disponueshëm brenda pak minutash.

Vini re se Offcloud nuk ka ndërmend të veprojë si “kutia e farës”, e cila është një server i përdorur për të rritur racionin e një përdoruesi në gjurmuesit privatë duke mbjellë vazhdimisht një përrua. Një zëdhënës për Offcloud deklaroi se ata zakonisht vetëm përruan farëra në një raport 1: 1, duke ngarkuar sasinë e saktë që ata shkarkuan. Për përdoruesit që mbështeten në gjurmuesit publik ose nuk kujdesen për raportin, Offcloud është një zgjidhje e shkëlqyeshme.

Nëse jeni duke kërkuar vetëm një ofrues të përroit të cloud, Offcloud mund të duket si mbingarkesë. Por me 59,99 dollarë në vit, ai ofron ruajtje të pakufizuar dhe gjerësi bande, gjë që bën një marrëveshje më të mirë kur merrni parasysh ruajtjen e kufizuar të ofruar nga ofruesit e tjerë. Me të gjitha tiparet e përfshira në Offcloud, është lehtësisht një nga opsionet më të mira në dispozicion.

çmimHapsirë ruajtjejeNumri i përrenjve
falas falas 10GB 3 në muaj
Kit i mirë 9,99 dollarë në muaj i pakufizuar i pakufizuar
Partneri i dobishëm 59,99 dollarë në vit i pakufizuar i pakufizuar

Bitport.io

Shërbimi i Bitport.io është i shpejtë dhe ju lejon të transmetoni median tuaj në disa pajisje, duke përfshirë Apple TV dhe Chromecast, si dhe mbështetjen e Kodi. Kompania krenohet me bërjen e përroit aq të lehtë sa “Ctrl-C”, dhe me të vërtetë është kaq e lehtë. Bitport.io ofron një llogari falas që i kufizon përdoruesit në një përrua për 24 orë.

Ndërfaqja duket e shkëlqyeshme dhe funksionon mirë në celular, duke ju lejuar të zgjidhni një përrua ndërsa jeni larg shtëpisë dhe të hyrni në të më vonë. Doja të shoh se çfarë shpejtësie ishin me përralla më pak të njohura, kështu që unë zgjodha një version me cilësi të ulët të të njëjtit film provë dhe pashë që shpejtësia të rritet në mënyrë të qëndrueshme derisa ajo arriti në gati 30MB / s, duke përfunduar në tre ose katër minuta.

  "Dikush është gjithmonë duke shikuar" - Intervistë për privatësinë e të dhënave

Plani më i lirë fillon me 5 dollarë / muaj dhe siguron 30 GB ruajtje dhe pesë lojëra elektronike për shkarkim, domethënë pesë që shkarkojnë aktivisht. Ju mund të shkarkoni një sasi të pakufizuar torrentësh në ditë në të gjitha planet, përveç atyre falas. Përveç ruajtjes shtesë dhe shkarkimeve përrua, planet e paguara ofrojnë shkarkime HTTPS dhe skanim anti-virus, një veçori e bukur e bonusit për përdoruesit e kujdesshëm.

Bitport.io gjithashtu fara në një raport 1: 1, por përdoruesit e paguar mund të kontaktojnë mbështetjen teknike dhe e kanë ndryshuar këtë në një raport të personalizuar. Shtë një shërbim i thjeshtë, nuk ka karakteristika shtesë, por i shërben qëllimit të tij mirë dhe me një çmim të përballueshëm.

çmimHapsirë ruajtjejeNumri i përrenjve
falas falas 1GB 1 në ditë
i vogël 5 dollarë në muaj 30GB 5 lojëra elektronike
standard 10 dollarë në muaj 100GB 10 lojëra elektronike
i madh 15 dollarë në muaj 250GB 20 lojëra elektronike

Seedr

Seedr është një tjetër shërbim përrua që ofron një ndërfaqe spartane dhe përdorshmëri të madhe në një kompjuter ose pajisje mobile. Lloji falas ju kufizon në 2 GB ruajtje por nuk vendos kufizime në sasinë e skedarëve që mund të shkarkoni, pasi unë fshiva dhe provova përrua të ndryshme për të marrë një ide mbi shpejtësinë e përgjithshme.

Thjesht ngjitni një lidhje ose ngarkoni një skedar përrua dhe ajo shpejt do të shkarkohet, ose në rastin e përrallave popullore, do të shfaqet menjëherë. Fillimisht kishte një dosje tashmë në llogarinë time, mirësjelljen e Seedr. Fshirja e saj liroi një hapësirë ​​dhe unë përzgjodha të njëjtin përrua të përdorur në provat e mia të mëparshme. Ajo u shfaq menjëherë, në dispozicion për të shkarkuar ose transmetuar.

Kam provuar një përrua të Ubuntu, dhe kam të njëjtat rezultate. Përralla popullore do të shfaqet si “mbledh farat” për disa sekonda, por menjëherë kopjoni në një dosje dhe janë në dispozicion për shkarkim ose transmetim.

Nga tre ofruesit që listova, Seedr ishte më i shpejtë, me duart poshtë. M’u desh më shumë kohë për të kopjuar dhe ngjitur lidhjen e përroit sesa duhej që Seedr t’i dorëzonte skedarët. Për përdoruesit e gjurmuesve privatë të torrenteve, Seedr është unik në atë që ofron adresa statike IP dhe mbështetës për ndjekësin privat me planet “pro” dhe “master”. Meqenëse gjurmuesit privatë mbështeten në skedarë unik .torrent, nuk mund thjesht të kopjoni dhe ngjitur lidhjen ashtu si do me gjurmuesit publik.

Ju shkarkoni .torrentin në pajisjen tuaj dhe thjesht e ngarkoni atë në Seedr, dhe ata do ta mbjellin atë me një raport 2: 1 ose 5: 1 në varësi të planit tuaj. Seedr ofron shkarkime të shpejta, shpesh të menjëhershme të torrenteve, dhe le t’i transmetoni mediat tuaja menjëherë në çfarëdo pajisje që posedoni. Grupet e paguara fillojnë me 6.95 dollarë në muaj për një shërbim të thjeshtë dhe të shpejtë për të marrë përrallën tuaj në nivelin tjetër, në cloud.

çmimruajtjeNumri i përrenjve
falas falas 2GB N / A
themelor 6.95 dollarë në muaj 30GB 2 lojëra elektronike
pro 9,95 dollarë në muaj 100GB 5 lojëra elektronike
mjeshtër 19,95 dollarë në muaj 1TB 25 lojëra elektronike

Torrentimi në cloud dhe privatësia

Të gjithë ofruesit e diskutuar këtu kanë një qëndrim të fortë mbi privatësinë e përdoruesit. Faqja kryesore e Bitport.io madje thotë se “shkarkoni torrentë në një re të siguruar; anonime; agjërojë. ” Adresa juaj e IP nuk i ekspozohet kurrë askujt kur shkarkoni një përrua në cloud, përveç për ofruesin e shërbimit që po përdorni.

  Si të lidhni Microsoft Office 365 dhe Dropbox

Gjithmonë ekziston mundësia që qeveria të ketë një gjykatë të detyrojë një ofrues të dorëzojë regjistrat, dhe në varësi të ofruesit, kjo mund të përfshijë adresën tuaj IP dhe listën e skedarëve që keni shkarkuar ose ruajtur nën llogarinë tuaj. Shanset e kësaj ndodh nuk janë të mundshme, pasi shërbime si Put.io kanë qenë aktive prej vitesh pa u përballur me çështje ligjore.

Ka përdorime të ligjshme për përrua, dhe ofruesit nuk ofrojnë me vetëdije përmbajtje të paligjshme. Ata thjesht u sigurojnë përdoruesve një mënyrë për të hyrë shpejt dhe me siguri në përmbajtje në internet dhe e ruajnë atë. Deri më tani, nuk ka pasur asnjë rast të vetëm të një prej këtyre ofruesve që dorëzon të dhënat e përdoruesit.

Zgjidhja është e thjeshtë: përdorni një VPN dhe një email të krijuar vetëm për përrua të cloud. Zgjidhni një ofrues i cili mban regjistrat zero dhe lejon një metodë pagese siç janë bitcoin ose kartat e dhuratave për të siguruar privatësinë dhe anonimitetin. Edhe nëse një ofrues i përroit në cloud është i detyruar të dorëzojë regjistrat, do të mbeteni anonim falë VPN (për të mos përmendur që ju mbron nga ISP që po kërcënon gjithashtu).

Shikoni vlerësimet më të mira për VPN-në për të marrë një përmbledhje të vlerësuesit se cili është më i miri për ju. Mos harroni: nëse ata nuk do të mbronin përdoruesit e tyre, ofruesit e përroit të cloud do të ishin jashtë biznesit shpejt. Sshtë një alternativë më e sigurt dhe më e përshtatshme për torrentin duke përdorur një klient.

Aktgjykimi

Të tre ofruesit janë zgjedhje solide për përdoruesit e përrallave, por nëse jeni pas performancës më të mirë, duhet t’i përmbaheni një ofruesi si Bitport.io ose Seedr. Përdoruesit e gjurmuesve privatë janë më të mirë me Seedr, falë mbështetjes së integruar për gjurmuesit privatë dhe kohërave të gjata të farave.

ProviderÇmimi fillestarruajtjeShpejtësia e provuarLojëra elektronike përruaRaporti i farës
Offcloud 9,99 dollarë në muaj i pakufizuar Ndryshon i pakufizuar 1: 1
Bitport.io 5 dollarë në muaj 30GB Menjëherë për përrra të njohura.
29 + MB / s në provë të rastit.
5 1: 1, ndryshon sipas kërkesës
Seedr 6.95 dollarë në muaj 30GB Menjëherë për përrra të njohura. 10MB / s në provë të rastit. 2 1: 1 ose 12H

Përmbytja në re është e ardhmja e shkëmbimit të skedarëve – qasje e menjëhershme në të gjitha mediat tuaja, në të gjitha pajisjet tuaja, kudo në botë. Nëse jeni një tifoz i mjeteve të thjeshta dhe thjesht doni të përroni, nuk mund të gaboni me Seedr ose Bitport.io. Të dy ju lejojnë të shtoni përralla dhe të transmetoni përmbajtjen tuaj nga kompjuteri juaj ose pajisja celulare nga kudo.

Për qasje me një ndalesë në një listë gjithnjë në rritje të burimeve, Offcloud nuk mund të mundet. Usenet, torrents, Youtube dhe të tjerët janë të gjitha në dispozicion me Offcloud, të shkarkuar në pajisjen tuaj, serverët e sigurt të Offcloud ose ruajtje në distancë. Shkarkoni një herë dhe mos u shqetësoni kurrë që të merret jashtë linje ose ta gjurmoni përsëri.

Shpresojmë që të keni shijuar këtë artikull dhe të ndjehen të lirë të komentoni më poshtë dhe ta ndani atë në mediat sociale. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me