Bedste online sikkerhedskopi til fotos 2023: Fastgør sikkert soket væk

Det anslås, at der blev taget ca. 1,2 milliarder fotos i 2023, hvoraf ca. 85 procent blev taget med smartphones. Den slags efterspørgsel driver teknologi fremad, og smartphones har nu separate kameraer til forskellige anvendelser og forbedrede linser. På grund af dette har vi fotos af højere kvalitet, men de bruger mere lagerplads.

Det kan føre til, at du samler en enorm fotosamling, som vil være lettere at bevare end analoge fotos, men det vil også være lettere at miste, fordi nogen måske stjæler din telefon, eller den kan gå i stykker.

Det er heller ikke pålideligt at gemme fotos på din computer, fordi det er harddisken kan gå ned, et softwarefejl kan få dig til at miste dine filer, en naturopgave kan ødelægge computeren, eller du kan ved et uheld slette dine fotos. Den bedste datagendannelsessoftware er ikke 100 procent sikker, og solid-state drev er ikke pålidelige, fordi de oplever flere datafejl.

Hvis du vil være sikker på, at dine fotos er sikre, skal du sikkerhedskopiere dem til skyen ud over at tage sikkerhedskopi af dem lokalt. Det er 3-2-1-reglen for at beskytte dine data. For at hjælpe dig med at vælge den rigtige cloud-backupudbyder har vi oprettet en liste over den bedste online backup til fotos.

Vi vurderede udbydere i vores bedste online backup-sammenligning for at finde de bedst egnede til billedfiler. Før vi kommer til listen over udbydere, skal vi tale om de faktorer, vi overvejede, mens vi lavede den.

Bedste online sikkerhedskopi til fotos 2023

Hvad der gør den bedste online sikkerhedskopi til fotos

Værdi vil være vores topkriterier, fordi det er bedst, hvis du kan sikkerhedskopiere en masse fotos for billigt. Plan fleksibilitet, hvilket betyder, at du kan vælge en plan, der er bedst egnet til dine behov, foretrækkes også. Plus, det er dejligt, hvis udbyderen tilbyder en gratis plan eller en gratis prøveperiode, fordi det giver dig mulighed for at teste tjenesten, inden du beslutter at betale med dine hårdt tjente penge.

Dernæst skal vi se på, hvilke backupfunktioner der er tilgængelige, og om nogen er skræddersyet specielt til fotos.

Tjenesten skal ikke være kompleks at bruge. De fleste brugere, der ønsker at tage backup af fotos, skal sandsynligvis gøre det og gå videre. For at opnå dette skal tjenesten have en ligetil og fornøjelig brugeroplevelse. Det skal også arbejde på de fleste operativsystemer og gøre det let at sikkerhedskopiere og gendanne filer.

Overførsel af fotos kan tage lang tid, men hvor længe afhænger af din båndbredde, hvor tæt du er på en server og sikkerhedskopitjenesten. Det er bedst, hvis tjenesten har et globalt netværk af servere, fordi det øger dine chancer for at være tæt på en. Det er også godt, hvis du kan bruge al den tilgængelige båndbredde til din sikkerhedskopi og blokniveau-kopieringsalgoritme.

1. IDrive

IDrive er en veteran-service, der sidder øverst på vores bedste online backup-sammenligningsliste. Det har konkurrencedygtige priser, stærke backupfunktioner, forhåndsvisning af fotos og anstændige hastigheder.

IDrive har to planer, der passer til personlige brugere, der ønsker at tage backup af en masse fotos. Den første plan giver 2 TB backup-plads til $ 52,12 pr. År, og den anden giver 5 TB til $ 74,62 pr. År. Begge planer er i øjeblikket diskonteret med 50 procent, men du skal betale for et eller to år i forvejen. Du kan bruge enten til at tage backup af et ubegrænset antal enheder.

IDrive-Client-Backup-Slider1

IDrive-Client-Restore-Slider2

IDrive-Client-Scheduler-Slider3

IDrive-Client-Sync-Slider4

IDrive-Client-Disk-Image-Slider5

Tidligere

Næste

Oven på backup-pladsen leverer IDrive 2 TB eller 5 TB synkroniseringsplads. Det giver i alt 4 TB eller 10 TB plads til at arbejde med.

IDrive tilbyder, i modsætning til de fleste sikkerhedskopieringstjenester, en gratis 5 GB-plan. Du vil sandsynligvis ikke være i stand til at tage backup af alle dine fotos ved at bruge dem, men det er nok til at give tjenesten en chance.

For at gøre brug af IDrive’s synkroniseringsplads skal du aktivere synkronisering. Når du har gjort det, opretter IDrive en synkroniseringsmappe på din harddisk, og enhver fil, den eller ændringer til disse filer, synkroniseres til skyen og dine tilsluttede enheder. Du kan også dele dine fotos og indstille tilladelser til adgang via e-mail.

  Dropbox vs Tresorit i 2023: Et tæt opkald

Hvis du allerede har en masse fotos på dine Facebook- og Instagram-konti, kan du let trække vejret, fordi IDrive også kan sikkerhedskopiere dem.

IDrive giver dig mulighed for at tage backup af ubegrænsede eksterne enheder. Du kan også sikkerhedskopiere dine fotos til lokale enheder, f.eks. Netværkstilsluttet lagerplads eller eksterne drev. Denne strategi kaldes hybrid backup. Brug af det vil hjælpe dig med at implementere 3-2-1 backup-reglen.

Funktionen “ægte arkivering” er især nyttig, fordi den kan holde dine fotos i skyen, selvom du sletter dem fra din computer.

“Tidslinjen” er en anden nyttig funktion. Det viser dine sikkerhedskopierede fotos i webklienten. Det fungerer som det skulle, når du tænder for automatisk foto upload på din telefon. Hvis du gør det, bliver alle dine fotos og videoer, inklusive nye optagelser, sikkerhedskopieret til skyen.

Andre grunde, som vi kan lide IDrive

Webklienten er enkel og intuitiv. Startsiden viser din synkroniseringsmappe, delinger, sikkerhedskopiering og weblogs. Du kan også se en forhåndsvisning af dine tilsluttede enheder. Forhåndsvisning af foto er også tilgængelig.

Det fungerer på Windows og macOS, men ikke Linux. Hvis du har brug for det, skal du læse vores bedste online sikkerhedskopi til Linux. Når det er sagt, kan Linux-brugere, der foretrækker IDrive, bruge scripts eller webklienten til at bruge tjenesten.

Mobilappen er ligetil og underholdende. Du kan bruge den til at få adgang til din fototidslinje, sikkerhedskopiere og bruge dens ansigtsgenkendelsesfunktion til at finde enkeltpersoner på dine fotos. Plus, det kan sikkerhedskopiere dine smartphone-data. Det hjalp det med at gøre vores bedste online backup til mobilliste.

IDrive er ikke hurtig ved første uploads, men de efterfølgende er meget hurtigere takket være backup på blokniveau. Derudover kan du bruge en budtjeneste kaldet IDrive Express til at gendanne dine filer. Det er gratis en gang om året for personlige brugere. Hvis du vil lære detaljerne, skal du læse vores IDrive-gennemgang.

Vi har placeret IDrive øverst takket være dets billige planer, der tilbyder en masse sikkerhedskopieringsplads, ubegrænset sikkerhedskopi af eksternt drev, mobilapp, der automatisk kan sikkerhedskopiere dine fotos, sikkerhedskopiering på sociale medier og fototidslinjefunktioner.

2. Backblaze

Backblaze har været en del af backupmarkedet siden 2007 og ligger på andenpladsen på vores online liste over sikkerhedskopieringer. Største bidragydere til det er dets brugervenlighed, billige priser og ubegrænset backup-plads.

Der er kun en plan for personlig sikkerhedskopi, og den koster $ 6 pr. Måned og giver ubegrænset lagerplads. I modsætning til de fleste backup-tjenester giver Backblaze dig mulighed for at betale pr. Måned i stedet for pr. År. Hvis du betaler for et år i forvejen, kan du sænke prisen til $ 5 pr. Måned eller endnu mindre, hvis du betaler for to. Plus, du kan teste Backblaze, før du abonnerer ved hjælp af dets gratis 15-dages prøveversion.

Backblaze-Slider1

Backblaze-Slider2

Backblaze-Slider3

Backblaze-Slider4

Backblaze-Slider5

Tidligere

Næste

Backblaze har ikke funktioner, der er rettet mod fotos, men dens største fordel, enkel og ligetil ubegrænset sikkerhedskopiering, gælder stadig. Takket være det er det øverst på vores bedste ubegrænsede online backup-liste.

Backblaze giver dig mulighed for at dele dine fotos ved at generere et link. Du kan sikkerhedskopiere din sikkerhedskopi ved at bruge Bacbklases mulighed for at arve sikkerhedskopieringsstater. Du kan også bruge webklienten til at finde din computer, hvis nogen stjæler den. Andre funktioner inkluderer versionering, kontinuerlig og ekstern backup af drev.

Andre grunde, vi kan lide Backblaze

Desktop-klienten gør det let at oprette en sikkerhedskopi-plan, fordi du ikke behøver at styre, hvad du sikkerhedskopierer. Når det er sagt, kan du ekskludere filer, der ikke er fotos eller mapper, der ikke indeholder dem fra fanen Ekskludering i indstillingsmenuen. Backblaze’s desktopklient fungerer på Windows og macOS.

Webklienten er også enkel at bruge. Du kan bruge den til at få adgang til dine sikkerhedskopierede filer, gendanne dem, se hvad du har delt og finde din computer. Mobilappen er også ligetil og har de samme designprincipper. Du kan bruge den til at gennemse din sikkerhedskopi og se, hvad du har gendannet fra skyen, men det kan ikke automatisk sikkerhedskopiere dine fotos.

Jo tættere du er på Californien og Arizona, hvor Backblaze holder sine servere, jo bedre er dine hastigheder. Backblaze har et forudsigelsesværktøj, der fortæller os Backblaze er lige så hurtigt som de fleste tjenester. Når det er sagt, skal du læse vores Backblaze-anmeldelse for detaljer om overførselshastigheden.

  Top 11 bedste Dropbox-alternativer i 2023: Hvilken er den mest sikre?

3. Jottacloud

Jottacloud er en Norge-baseret cloud backup-tjeneste, der også har karakteristika for cloud-lagringstjenester. Den har en dedikeret Fotos-app, og den er også billig.

Jottaclouds personlige plan giver ubegrænset sikkerhedskopierum. Det er $ 7,92 pr. Måned, men prisen falder til $ 6,59 pr. Måned, hvis du betaler for året, der er $ 79,19. Det er en anstændig pris, men det er dyrere end hvad du skal betale, hvis du bruger Carbonite eller Backblaze.

jotta-gendannelse-start

Hvis du har brug for en plan for flere brugere, passer Familieplanen til regningen. Det kan rumme fem brugere med 5 TB backup-plads. Det er $ 11,36 pr. Måned eller $ 9,46 pr. Måned, hvis du betaler for et år, der er $ 113,61. Før du abonnerer, kan du bruge 5 GB gratis plan til at prøve Jottacloud.

Med appen Jottacloud Photos kan du uploade og administrere fotos på en måde, der er skræddersyet til mediefiler. Desuden komprimerer appen ikke dine fotos. Det understøtter også mange formater, herunder RAW. Med Jottacloud Photos kan du også oprette albums og dele dine direkte til Facebook eller Twitter.

Jottacloud leverer også et online arkiv, så du kan flytte fotos til det, hvis du har brug for at frigøre plads på din harddisk. Hvis du ikke behøver at rydde plads, kan du flytte fotos til Jottacloud’s synkroniseringsmappe for at synkronisere dem til dine andre enheder.

Andre grunde, som vi kan lide Jottacloud

Jottacloud’s desktopklient fungerer på Windows og macOS, men ikke Linux. Det er ikke smukt, men det er ligetil og klart. Stadig gør det dig at vælge filer til sikkerhedskopi ved at gå gennem dit filsystem eller trække og slippe dem.

Webklienten er en anden sag, fordi den er hurtig og mere brugervenlig. Det gælder også mobilappen. Du kan bruge det til automatisk at sikkerhedskopiere fotos, men ikke dine mobildata. Når det er sagt, kan det gøre fotos tilgængelige til offline brug, synkronisere dem til dine enheder og frigøre plads ved at arkivere dem i skyen.

Jottacloud’s datacentre er i Norge, så din hastighed afhænger af, hvor tæt du er på dem. Vi var tæt, og det kom til udtryk i vores Jottacloud-gennemgang. Du kan fremskynde dine overførsler, hvis du aktiverer multi-threaded backup, men kopiering på blokniveau mangler.

4. Zoolz Home Cloud Backup

Zoolz Home Cloud Backup er et produkt af Genie9, et britisk-baseret firma. Det er fantastisk til hjemmebrugere, men det er billige abonnementsplaner og fotofunktioner, der gør det især godt til fotobackup.

Zoolz Home Cloud Backup har to planer at vælge imellem: Familie og Tung. Priserne er blevet nedsat i et stykke tid. Med rabatten er Familieplanen $ 39,95 pr. År og giver 1 TB backup-plads til fem computere og brugere. Den tunge plan giver dig mulighed for at gøre det samme, men øger sikkerhedskopieringspladsen til 4 TB. Det er $ 99,95 om året.

Zoolz Home Desktop Client

Zoolz Home Auto Select

Zoolz-hjemmebackup-plan

Zoolz-ressourceoptimering

Zoolz Home Online-interface

Tidligere

Næste

Hvis du ikke er sikker på, om Zoolz Home Cloud Backup passer godt, kan du bruge dens gratis 14-dages prøveversion, der leveres med 50 GB lagerplads til at teste tjenesten.

Zoolz Home Cloud Backup kan også sikkerhedskopiere RAW-formater og generere billedvisninger i sin webklient. Du kan bruge “hvælvinger” til at uploade fotos til din Zoolz-konto. Upload til et “hvælv” flytter dine fotos til skyen, hvilket sparer plads på harddisken. Når det er sagt, at tilføje et “hvælv” er $ 400 pr. År. Du kan også dele dine fotos med andre.

Andre grunde, som vi kan lide Zoolz Home Cloud Backup

Zoolz Home Cloud Backups webklient er ligetil. Dashboard-visningen viser dine aktive computere, kontostatus, hvor meget lager du bruger og systemalarmer. Hvis du ønsker at få vist dine fotos, kan du gøre det fra fanen “min computer”.

Hvis du er på farten, kan du få adgang til din sikkerhedskopi ved hjælp af en smartphone-app til Android eller iOS.

Appen er forvirrende, fordi dens startskærm ikke viser sikkerhedskopieringsmulighederne eller en mulighed for at starte sikkerhedskopien. Når det er sagt, er det ikke svært at bruge, og det giver dig mulighed for at konfigurere automatisk sikkerhedskopi til dine fotos. Det sikkerhedskopierer dog ikke dine fotos, mens du tager dem, hvilket er underligt.

Zoolz Home Cloud Backup bruger Amazons S3’s globale netværk af servere. Hvis du ikke ved, hvad denne service er, skal du læse vores Amazon S3-anmeldelse. Stadig har Zoolz Home Cloud Backup gennemsnitlige uploadhastigheder og langsomme downloadhastigheder.

  CloudBerry vs Carbonite: Tilpasning vs Convenience

Når det er sagt, er multi-threaded backup og en blokniveauoverførselsalgoritme tilgængelige for at fremskynde den. Hvis du vil lære mere om Zoolz Home Cloud Backup, skal du læse vores Zoolz Home Cloud Backup-gennemgang.

5. BigMIND Hjem

BigMIND Home er en ny online backuptjeneste fra det firma, der oprettede Zoolz Home Cloud Backup. Den har funktioner, som den ældre service ikke har, og mange af dem drejer sig om fotos. BigMIND Home’s prisplaner har ikke stor værdi, men de er fine, hvis du ikke har brug for at tage backup af et enormt antal fotos og har brug for at tage backup af flere enheder.

Før du betaler, kan du dog bruge den gratis plan til at se, hvad BigMIND Home handler om. Det giver 5 GB sikkerhedskopieringsplads, som du kan bruge til at sikkerhedskopiere en computer, et eksternt drev og to mobile enheder.

BigMIND Desktop Dashboard

BigMIND tilslutningsmuligheder

BigMIND Smart valg

BigMIND-backupplan

BigMIND Online Explore Files

Tidligere

Næste

Hvis du beslutter, at BigMIND Home er en god mulighed, kan du vælge mellem tre premiumplaner. De kræver alle, at du betaler for et år i forvejen. Den personlige plan vil sætte dig tilbage $ 35,88 per år, hvilket kommer ned til $ 2,99 pr. Måned for 100 GB sikkerhedskopieringsplads til en bruger, tre computere og tre mobile enheder.

Familieplanen er $ 6,99 pr. Måned og øger sikkerhedskopieringspladsen til 500 GB for tre brugere, ni computere og seks mobile enheder. Det kan også sikkerhedskopiere ubegrænsede eksterne drev. Det er en solid aftale, men det kan være billigere.

Hvis du har brug for mere plads, kan du abonnere på Family Plus-planen, der netto giver dig 1 TB. Igen er der billigere tilbud for den mængde plads. Planen understøtter op til fem brugere, og de kan sikkerhedskopiere 15 computere og ubegrænsede eksterne drev og mobile enheder.

Det, der indløser BigMIND Home’s stejle priser, er dets multimediefunktioner. Hvis du har en masse fotos, har du ikke problemer med at finde en bestemt, fordi BigMIND Home udtrækker deres metadata, som giver dig mulighed for at indsnævre søgeresultaterne efter udvidelse, dominerende farve, dimensioner, taget dato, tags, filstørrelse og mere.

Plus, BigMIND Home AI-drevne funktioner scanner dine fotos og lader dig søge efter dem efter tekst, ansigter eller ting. Når det finder mennesker eller ting, giver det dig mulighed for at knytte et navn til dem. Du kan gøre det samme på mobil.

Du kan også generere en billedbeskrivelse vha. BigMIND Home’s AI. Det giver dig mulighed for at søge på dine billeder baseret på beskrivelsen. Det er ikke altid nøjagtigt, men det fungerer godt nok til enkle objekter.

BigMIND Home kan oprette forbindelse til Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Instagram, Facebook og Box, så du kan sikkerhedskopiere dine fotos på dem.

Du kan se et eksempel på dine fotos online og dele dem med andre. Takket være alle disse funktioner sammenligner BigMIND Home godt med tjenesterne på vores bedste cloud-lager til fotos og videoer.

Andre grunde, som vi kan lide BigMIND Home

BigMIND Home’s desktop-klient er nem at bruge, og det giver dig mulighed for at vælge alle dine fotos til sikkerhedskopi med et enkelt klik.

Webklienten er klar og intuitiv. Det viser dine tilsluttede enheder, for nylig uploadede medier, et cirkeldiagram med detaljerede oplysninger om dine datatyper og mere.

Hastighedsafsnittet i vores BigMIND Home-anmeldelse viser, at tjenesten er hurtigere end gennemsnittet ved den første upload. Hvis det ikke er nok, kan du aktivere multi-threaded backup. Plus, senere uploads vil drage fordel af dens blokniveau-filkopiering algoritme.

Afsluttende tanker

IDrive er vores øverste valg, fordi det er billigt og giver meget lagerplads. Det kan synkronisere og dele fotos, se dem med “tidslinjefunktionen”, sikkerhedskopiere dem, så snart du klikker dem på mobilen og sikkerhedskopierer ubegrænsede enheder.

Når det er sagt, har den ikke Backblaze er et bedre valg.

Hvis du har brug for en dedikeret fotoadministrator og andre fotorelaterede indstillinger, kan du bruge Jottacloud, som giver dig ubegrænset sikkerhedskopieringsplads for et par dollars mere end Backblaze.

Vi har understreget værdien mere end fotofunktioner, fordi ikke alle har brug for adgang til dem. Når det er sagt, hvis du har brug for dem, skal du overveje at bruge Zoolz Home Cloud Backup eller BigMIND Home.

De kommer fra det samme firma, men Zoolz Home Cloud Backup giver dig mere plads til mindre. Hvis du har brug for AI-drevne funktioner og en masse muligheder for fotofiltrering, er BigMIND Home det bedste valg. Du kan finde mere om cloud backup og relaterede funktioner i vores online backup bibliotek.

Hvad synes du om vores liste? Bruger du en service, der ikke er på listen til dine fotos? Fortæl os i kommentarerne nedenfor. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me