Wrike vs Asana: Cila është më mirë në vitin 2020?

Zgjedhja e një mjeti të menaxhimit të projektit është një zgjedhje kritike që do të bëjë një ndryshim në efektivitetin e ekipit tuaj. Ka shumë mjete të mira atje, dhe megjithëse mund të jetë e vështirë të zgjidhni midis tyre, konkurrenca do të thotë se ka shumë mundësi të forta. Ne po shohim dy nga të preferuarat tona në këtë krahasim Wrike vs Asana.

Ata janë platforma të shkëlqyera, kështu që duhet të jetë një konkurs i ngushtë. Le të diskutojmë se si do t’i ndajmë ato.

Vendosja e një luftë: Wrike vs Asana

Wrike është një nga mjetet më të forta atje, duke zënë vendin e dytë në mbledhjen tonë të fundit të softuerit më të mirë të menaxhimit të projektit. Lookingshtë në pamje profesionale, me një set të gjerë tipar dhe siguri të ngushtë.

Asana është një mjet miqësor që e vlerësuam shumë për përdorshmërinë, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë Asana. Asana ka klientë të tillë si NASA dhe The New York Times në librat e saj, ndërsa Wrike ka Google, Mars dhe Tiffany.

Ata janë mjetet kryesore që kanë shumë për të pëlqyer për to, por kur të merret parasysh, do të regjistroheni vetëm me një. Do t’i përdorim ato përmes hapave të tyre sot për të parë se cilat meritojnë më shumë dollarët tuaj.

Do të përqendrohemi në disa nga fushat kryesore që bëjnë ndryshime kur zgjedhim një mjet për biznesin tuaj, duke përfshirë veçoritë, të cilat përcaktojnë se çfarë mund të bëjë programi dhe çmimin, të cilin ne do të preferojmë të jemi më pak nëse gjithçka tjetër është e barabartë.

Lehtësia e përdorimit është gjithashtu e rëndësishme sepse tiparet nuk janë të mira nëse nuk mund të kuptoni se si funksionojnë. Ne gjithashtu do të shohim sigurinë, sepse nuk dëshironi që konkurrentët tuaj të hakojnë në faqen tuaj të internetit dhe të marrin putrat e tyre me yndyrë në planet tuaja.

Le të fillojmë me veçori për të parë se cili shërbim ofron gamën më të gjerë të funksionalitetit.

1

Features

Karakteristikat janë kritike kur zgjedh një mjet për menaxhimin e projektit. Një veçori që ju kursen kohë mund të jetë me vlerë më shumë sesa çmimi i shërbimit, kështu që duke i kushtuar vëmendje asaj që është atje mund të bëjë një ndryshim të madh në fundin tuaj.

Një arsye që mjetet e menaxhimit të projektit janë kaq efektive është se ata i lënë njerëzit të shohin informacionin kryesor sipas nevojës, pa pasur nevojë të kalojnë telashet e thirrjes së një takimi. Të gjithë mund të hyjnë në ato që janë atje, brenda kufijve të caktuar, dhe menaxherët mund të marrin një përmbledhje të mënyrës se si po shkon gjithçka në projekt.

Ju gjithashtu mund të bëni plane dhe të kontrolloni lehtësisht nëse ato përshtaten në orarin e të gjithëve. Nëse ndryshoni orarin tuaj, një mjet i mirë mund t’ju ndihmojë të azhurnoni gjithçka, pa pasur nevojë të zbrisni në ferr të shkresave.

Kur bëhet fjalë për Wrike kundër Asana, nuk ka shumë për t’i ndarë ato. Të dy shënuan 90 përqind në këtë fushë në vlerësimet tona, kështu që raundi i parë do të jetë afër.

Wrike

Wrike ka një përzgjedhje të fortë të tipareve, duke filluar me strukturën e saj themelore të bazuar në detyra, e cila përfshin nën detyra dhe menaxhim të varësisë. Në atë mënyrë, ju mund të shihni se çfarë duhet të përfundojë në secilin hap të rrugës.

wrike-kalendarike

Një shumëllojshmëri e pamjeve ju ndihmon të shihni se si po shkojnë gjërat. Ka një rrymë në stilin e blogut, si dhe një kalendar. Ju gjithashtu mund të krijoni forma që i lejoni anëtarët e ekipit të krijojnë detyra duke i mbushur ato.

Wrike ju lejon të ngarkoni skedarë dhe të komentoni mbi to. Ju madje mund të lini komente në pika të veçanta në video, duke e bërë atë një zgjedhje të shkëlqyeshme nëse jeni duke punuar me ta.

Ajo ka një gjenerator raportesh me disa paravendësime, por edhe hapësirën për ta rregulluar atë për të prodhuar atë që ju nevojitet. Ajo ka gjithashtu ndjekjen e kohës dhe veçoritë e menaxhimit të burimeve. Ju mund të shihni se sa kohë po harxhohet dhe nëse gjërat po bëhen me efikasitet.

Nëse jeni të interesuar të përdorni një platformë me karakteristika të përcjelljes së kohës, hidhini një sy rishikimit tonë të FunctionFox për të mësuar në lidhje me një shërbim tjetër që u ofron atyre.

wrike-integrimet

Wrike bën në dispozicion shumë integrime, duke përfshirë Salesforce, Slack, Adobe Creative Cloud dhe disa shërbime të ruajtjes. Hapësira e ruajtjes varion nga 2 GB në 50 GB në varësi të planit tuaj, i cili është bujar, por jo aq sa Asana, e cila ju jep hapësirë ​​të pakufizuar.

  monday.com vs Asana: Menaxhimi i Fluksit të Punës në vitin 2020

Nëse doni të përdorni një shërbim të jashtëm, lexoni artikullin më të mirë në internet për ekipet për një përmbledhje të asaj që është atje.

Wrike ka aplikacione desktopi për Windows dhe macOS, kështu që nëse preferoni snappiness dhe besueshmërinë e atyre në një ndërfaqe të bazuar në shfletuesin, ju jeni përkujdesur për këtë. Ka edhe aplikacione celularë, kështu që ju mund të planifikoni gjërat në tren për të punuar.

Nuk ka shumë që nuk bën, duke e bërë atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për trajtimin e projekteve të tua. Asana ka përfunduar punën e saj.

asana

Asana duket shumëngjyrëshe dhe miqësore, por nuk është aspak e shkurtër në tiparet. Ashtu si me Wrike, ju mund të krijoni detyra dhe nën detyra, si dhe varësi që tregojnë se si ato përshtaten së bashku. Asana gjithashtu ka një depozitë të pakufizuar, me një limit bujar të madhësisë së skedarit 100MB.

Asana-varësitë

Asana organizon detyra në një pamje të listës ose një pamje kanban, e cila ju lejon të tërhiqni detyrat nga kolona në kolonë. Ka pamje të kalendarit dhe afatit kohor, gjithashtu, kështu që ju mund të planifikoni gjithçka me lehtësi.

Ka shumë integrime, përfshirë Zapier, i cili vepron si ndërmjetës për shumë aplikime. Ju gjithashtu mund të ndani të dhënat me Salesforce, Jira dhe Trello. Lexoni udhëzuesin tonë fillestar të Trello nëse doni të dini më shumë rreth tij.

Ju mund ta njoftoni ekipin tuaj se si po shkon projekti duke vendosur statusin e tij dhe duke gjeneruar raporte. Kjo është mirë për t’i mbajtur të gjithë në të njëjtën faqe.

asana-status

Versioni i tij i shfletuesit plotësohet nga aplikacione celulare për Android dhe iOS, por, ndryshe nga Wrike, ai nuk ka një aplikacion desktopi.

Me ruajtjen e pakufizuar si një pikë e dukshme e fortë, e jashtmja e gjallë e Asana nuk do të thotë se është e shkurtër në karakteristika. Ajo ofron shumë, me varësi të plotë dhe disa pamje të dobishme për planifikimin e projekteve tuaja.

Një mendim i rrumbullakët

Kur bëhet fjalë për atë, veçoritë janë ato që ju po paguani me programin e menaxhimit të projektit. Ky raund është një thirrje e ngushtë sepse Wrike dhe Asana janë të fortë në këtë zonë.

Megjithatë, me ndjekjen e kohës dhe menaxhimin e burimeve, ne mendojmë se Wrike ka avantazhin. Duket se Wrike shkon më tej dhe ofron më shumë thellësi edhe në fusha të tjera. Asana ka hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje, sidoqoftë, që është një plus i madh.

Në përgjithësi, Wrike përfundon në raundin e parë, por Asana duket e sigurt që shkon në raundin tjetër.

Raundi: Tiparet e pikës për gabimin

Logo e gabuar
Logo Asana

2

Lehtësinë e përdorimit

Softueri miqësor për përdoruesit do të ndihmojë në minimizimin e kostove tuaja të trajnimit duke u mundësuar njerëzve që të shpejtojnë shpejt. Lehtësia e përdorimit është gjithmonë e vlefshme, por bëhet më e rëndësishme pasi madhësia e ekipit tuaj rritet, veçanërisht nëse keni shumë përdorues që nuk janë të sigurt me teknologjinë.

Asana është më e këndshme për të parë sesa Wrike dhe ka karakteristika argëtuese, por kjo nuk do të thotë se është më e lehtë për t’u përdorur. Megjithëse Wrike duket më komplekse, do të shënojë mirë nëse mund ta japë atë kompleksitet pa u penguar nga çështjet.

Wrike

E madhe, e pasur me tipare dhe frikësuese për të ardhurit, Wrike ka punën e saj të prerë në këtë fushë. Bërja e karakteristikave të ndërlikuara të lehta për t’u përdorur është shenja e një ekipi të fortë të projektimit, megjithëse, dhe Wrike meriton kredi për marrjen e pasurisë së tij të tipareve dhe tjerrjen e tyre në një ndërfaqe të përdorshme.

Shtë e lehtë të krijosh varësi, gjë që është e mirë sepse ndonjëherë mund të jetë e ndërlikuar në platformat që përfshijnë funksionin. Nëse doni të shihni se si detyrat do të ndikojnë në njëra-tjetrën, Wrike do t’ju ndihmojë të veproni kështu.

wrike-varësitë

Nëse renditja e orarit tuaj dhe eliminimi i pengesave të ngushta është arsyeja që po kërkoni një mjet për menaxhimin e projektit, hidhini një vështrim rishikimit tonë të TeamGantt për të mësuar në lidhje me një tjetër platformë që e bën mirë.

Lundrimi i Wrike mund të jetë i ndërlikuar dhe është e lehtë të humbasësh kur të gjesh këmbët. Ne e gjetëm veten të pyesin veten se si t’i bëjmë gjërat kur fillojnë. Ne kurrë nuk ishim të mbërthyer për shumë kohë, por ka një kurbë mësimi.

Një mënyrë Wrike ju ndihmon të futeni në të përmes modeleve. Ata ju lejojnë ta konfiguroni atë për gjëra të tilla si lansimi i produktit, menaxhimi i projektit ose një sistem i ndihmës. Shikimi i modeleve mund t’ju ndihmojë të merrni një mendim se si t’i vendosni gjërat, edhe nëse planifikoni të shkoni vetë më vonë.

wrike-templates

Në përgjithësi, Wrike nuk është e vështirë për t’u përdorur, por do të duhet të mendoni herë pas here dhe do të duhet të këshilloheni me faqet e ndihmës për raste. Sidoqoftë, ato janë të shkëlqyera, kështu që nuk duhet t’ju heqin përdorimin.

asana

Asana del jashtë rrugës për ta bërë veten të këndshme për t’u përdorur. Festimet e tij janë një hit i madh me ne dhe jemi të sigurt se do të ndodhë në shumë vende pune në të gjithë botën. Jo çdo mjet shënon sukseset tuaja duke dërguar kafshë shumëngjyrësh që fluturojnë nëpër ekran.

  Udhëzuesi i Trello Fillestarit: Kanban Can-Can

asana-festim

Asana ju mirëpret me një turne të mirë që ju tregon se çfarë është atje dhe si ta përdorni. Pas kësaj, si Wrike, ajo ka shumë modele për t’ju ndihmuar të filloni.

asana-projekt-templates

Përdor ngjyra të buta, dhe ndërfaqja është e qartë dhe kryesisht vetë-shpjeguese. Për shkak se nuk ka një kurbë mësimi, ndjehet sikur ajo ishte e dizajnuar me të gjithë në mendje.

Nuk ka të bëjë vetëm me paraqitjet. Dizajni i shkëlqyeshëm i Asana bën të kuptoni se çfarë të bëni tjetër pa një ndërhyrje të shpejtë. Shumica e saj janë vetë-shpjeguese, kështu që ju rrallë do t’ju duhet faqet e tij të ndihmës kur dëshironi të provoni diçka të re.

Dy mendime të rrumbullakëta

Wrike është një mjet fantastik për t’u përdorur, por nuk mund ta mposht Asana për përdorshmëri. Ndërfaqja e Asana është e thjeshtë dhe efektive, me navigimin që ju merr atje ku dëshironi të shkoni dhe kontrollon që bëni atë që prisni dhe ju lejon të gjeni atë që ju nevojitet lehtë. Asana e merr këtë raund, duke i lënë gjërat në një pjesë.

Nëse përdorshmëria është një pikë kryesore e shitjes për ju, hidhini një sy mjetit tonë të preferuar të menaxhimit të projektit në rishikimin tonë të hënën.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për Asana

Logo e gabuar
Logo Asana

3

çmim

Icingmimi është gjithmonë një faktor, veçanërisht nëse keni shumë njerëz në ekipin tuaj. Një mjet që përmirëson rrjedhën tuaj të punës mund të jetë shumë më i vlefshëm se ai që paguani për të. Nëse ju kursen kohë, ju kursen para, por varet nga ju që të përfitoni nga karakteristikat e tij dhe të merrni sa më shumë vlerë prej saj.

Nëse nuk shqetësoheni për çmimin dhe doni të shihni se çfarë mund të ofrojë një mjet premium, lexoni përmbledhjen tonë në Aha.

Asana dhe Wrike kanë nivele më të ulëta të lira dhe të lira, kështu që ajo që do t’i veçojë ato është ajo që ofrohet në secilin nivel. Planet kryesore të Wrike janë më të kushtueshme, por kjo nuk do të jetë problem nëse ofrojnë më shumë. Nëse jo, atëherë Asana do ta marrë nyjën këtu.

Wrike

Shkalla e lirë e Wrike është e mirë, por ajo ka një kufi kufizues të madhësisë së ekipit prej pesë përdoruesve. Megjithatë, ju mund ta përdorni atë si një listë detyrash, e cila është një mënyrë e mirë për të marrë një ndjenjë për të. Shërbimi gjithashtu ofron një provë 14-ditore nëse doni të provoni tiparet në planet e tij të paguara.

Nëse dëshironi të regjistroheni në njërën prej tyre, kushton 9,80 dollarë në muaj për 15 përdorues, me çmimin që rritet në çdo nivel të lartë.

asana

Asana gjithashtu ka një plan falas, por ju mund ta përdorni atë për ekipe më të mëdha se Wrike, me një kufi 15 përdorues. Përtej kësaj, ai ka një plan Premium për 9,99 $ në muaj dhe një plan biznesi për 19,99 $. Plani i tij falas është i përdorshëm, duke lejuar sa më shumë projekte që ju pëlqen, dhe është një mënyrë e shkëlqyeshme për të zhytur gishtërinjtë në ujë. Ju gjithashtu duhet të provoni karakteristikat e tij premium për disa ditë nëse kërkoni një gjykim falas.

Pagesat zakonisht bëhen me kartë krediti, por ofron blerje të faturave në skuadrat 20 e lart, duke i lejuar ata të paguajnë me transfer bankar ose kontrolloni.

Shumica e pikëpamjeve të tij janë në provë falas, me afatet kohore të saj, piketa dhe varësi detyrash që bëhen në dispozicion në nivelin Premium. Dëshmimi, integrimet e zgjeruara dhe veçoritë e sigurisë janë në nivele më të larta.

Raundi 3 mendime

Megjithëse niveli i lartë i Wrike është më i shtrenjti nga të dy platformat, shërbimi ka një ofertë falas dhe dy nivele që korrespondojnë ngushtë me Asana në çmim. Llojet e Asana lejojnë madhësi më të mëdha të skuadrës, sidoqoftë, duke i dhënë përparësi.

Megjithëse Wrike në përgjithësi ka një përzgjedhje më të gjerë të veçorive, Asana ofron gjëra në nivele më të ulëta. Për shembull, korrigjimi ofrohet në nivelin e biznesit të Asana, por Wrike nuk e përfshin atë deri në nivelin e tij të Marketers.

Opsioni më i lirë i Wrike është 19 cent më pak në muaj sesa Asana, por niveli tjetër është 5 dollarë më i lirë me Asana. Kjo thjesht merr hundën e Asana përpara.

Closeshtë afër, sidoqoftë Për shkak se Asana është pak më e lirë dhe ka një ose dy gjëra në nivelet më të ulëta që Wrike nuk ka, ajo fiton raundin e tretë. Thënë kështu, Wrike është ende në kërkim të fortë për në raundin tonë të fundit.

Nëse jeni me një buxhet, hidhni një vështrim në rishikimin tonë të Freedcamp për të parë një shërbim që ofron shumë me një çmim të ulët.

  Dreamhost vs Bluehost: Gjetja e hostit më të mirë në internet në vitin 2020

Raundi: Pika e mimeve për Asana

Logo e gabuar
Logo Asana

4

siguri & intimitet

Siguria dhe privatësia janë të rëndësishme kur përdorni një mjet për menaxhimin e projektit. Nëse po i vendosni të dhënat tuaja kritike të biznesit në internet, duhet të jeni të sigurt se mund t’i besoni shërbimit që e menaxhon atë.

Për fat të mirë, shumica e programeve të menaxhimit të projektit që shikojmë përfshijnë karakteristika për t’ju siguruar në këtë fushë. Ato mund të përfshijnë kriptimin, pajtueshmërinë me rregulloret dhe veçoritë e intimitetit për t’ju ndihmuar të kontrolloni qasjen në llogarinë tuaj.

Wrike është më e preferuara në këtë fushë, pasi ka shënuar 94 përqind për siguri dhe intimitet në rishikimin tonë Wrike, por le të shohim se si ajo çmon në një krahasim të drejtpërdrejtë me Asana.

Wrike

Wrike ka disa nga tiparet më të mira të sigurisë përreth. Si dhe autentifikimin dy-faktor, për të cilin mund të lexoni në udhëzimin tonë të vërtetimit me dy faktorë, ai ka shumë mundësi për ata që janë në planet e tij kryesore.

Cilësimet e tij me fjalëkalim ju lejojnë të siguroheni që anëtarët e ekipit tuaj të zgjedhin fjalëkalime të forta. Hidhni një sy artikullit më të mirë të menaxherëve me fjalëkalim nëse regjistrimi i të gjithave po dëshmon të jetë i përditshëm.

Ekziston një politikë e hyrjes në rrjet dhe një gamë e kontrolleve të hyrjes për ruajtjen e skedarëve dhe ftesat. Ai gjithashtu kërkon backup të plotë të përditshëm dhe përdor serverë në vende të ndryshme për të parandaluar humbjen e të dhënave.

Ajo ka çertifikime SOC dhe ISO dhe një qendër të veçantë të dhënash për klientët e BE-së. Përdor TLS 1.2 me kriptim AES 256-bit për transportin e të dhënave dhe AES 256-bit edhe për ruajtjen e të dhënave, kështu që të dhënat tuaja duhet të jenë ekstra të sigurta nga krimi në internet.

Complshtë në përputhje me BE-SH.B.A. Privacy Shield dhe serverat e saj në BE janë në përputhje me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave. Kjo tingëllon gjithëpërfshirëse për ne.

asana

Asana ofron shumë siguri për intimitetin, dhe është në përputhje me GDPR dhe BE-U.S. Mburoja e privatësisë.

Nuk është shumë i guximshëm për sigurinë, me kodimin TLS 1.1 të përdorur për transferimin e të dhënave. Ai ka certifikim SOC dhe merr pjesë në programe të mirësive, duke lejuar ekspertët të ndihmojnë të kërkojnë probleme dhe të përmirësojnë sigurinë e tij. Shikoni artikullin tonë të sigurisë së faqes në internet për të mësuar se si të siguroni më mirë faqen tuaj të internetit.

Ashtu si Wrike, ju merrni kontrollin mbi cilësimet e fjalëkalimit të përdoruesit. Ju mund të zgjidhni kriteret e fuqisë suaj të fjalëkalimit dhe t’u kërkoni përdoruesve të identifikoheni duke përdorur Google ose SAML. Ju gjithashtu mund të eksportoni të dhënat tuaja nëse doni t’i dilni nga platforma, kështu që nuk jeni i kyçur.

Përdoruesit e Asana nuk kanë nevojë të shqetësohen shumë për sigurinë, por Wrike duket përgjithësisht më i fortë.

Raundi i Katër Mendimeve

Me Asana duke u përballur përpara, Wrike hyri në raundin e fundit duke kërkuar që t’i jepte gjithçka. U dorëzua. Asana nuk është një goditje në këtë zonë, por megjithëse shënon çdo kuti, Wrike shkon më tej.

Asana është e qëndrueshme për sigurinë dhe privatësinë, por diapazoni më i gjerë i tipareve të Wrike e sheh atë duke ulur grushtat më të rënda në këtë raund. Wrike merr një fitore të qartë, me kambanën duke zhurmuar ashtu si gjunjët e Asana fillojnë të duken të lëkundura.

Të dyja këto platforma janë të mira për sigurinë në internet. Për një mjet tjetër që shënon mjaft mirë në këtë fushë, hidhini një sy shqyrtimit tonë të Smartsheet.

Raundi: Siguria & Pika e fshehtësisë për Wrike

Logo e gabuar
Logo Asana

5

Aktgjykimi

Në dy raunde, vendimi shkon në tela. Me kufijtë më të gjerë të fitores në raundet e saj fituese, gjyqtari heq krahun e Wrike në ajër dhe turma shkon banane (mos ngurroni ta bëni këtë në seksionin e komenteve më poshtë).

Wrike ka një grup të shkëlqyeshëm karakteristikash dhe disa nga opsionet më të mira të sigurisë përreth. Qasja me zemër të lehtë të Asana do të tërheqë për shumë njerëz, dhe ia vlen të merret në konsideratë (është mjeti i preferuar i shkrimtarit tuaj për projektet personale). Për përdorim biznesi, megjithatë, Wrike fiton.

Megjithëse Asana kishte një çmim të rrumbullakët, nuk ka shumë gjëra për të zgjedhur në mes tyre dhe asnjëra nuk është aq e shtrenjtë sa të jetë e dobësuar. Asana ka avantazhin në atë që është më e lehtë të fillosh me të dhe ata që duan të përdorin një platformë më rastësisht, pa lënë kohë të mësojnë veçoritë e saj të përparuara, mund ta preferojnë atë.

Për shkak se ata të dy kanë nivele të lira dhe prova falas për planet e tyre më të shtrenjta, nuk ka asgjë për t’ju ndaluar t’i vini ata në provë. Ju mund të vendoseni ose me një dhe të eksperimentoni me modelet e tyre brenda gjysmë ore, por zotërimi i çdo veçorie do të zgjasë më shumë.

Nëse keni provuar një, ose të dy këto mjete, ne do të donim të dëgjonim mendimin tuaj për ta në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me